Red ​Hill 297 csillagozás

Jamie McGuire: Red Hill

Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2014
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615455 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2014
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615448 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Scarlet · Nathan · Ashley · Bryce · Cooper · Dana · Jill McGeet · Joey · Joy · Miranda · Szúnyog McGeet · Tobin · Walter · Zoe


Kedvencelte 31

Most olvassa 8

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Jamie McGuire: Red Hill

Még soha nem olvastam zombikról, és meg kell mondanom, hogy nem lett a kedvencem a könyv, de nagyon izgalmas volt, és valami miatt megfogott, elgondolkodtatott, hogy ha velem történne ilyen szörnyűség, mit tennék, túlélném-e. Nem egy ledarálós könyv, amit megfogok és egy ültő helyemben elolvasok. Időnként be kellett iktatni hosszabb-rövidebb szüneteket, hogy emésztődjön.
A történet azzal indul, hogy kitör egy halálos járvány, és természetesen mindenki pánikba esik, menekül, és megpróbál olyan helyet keresni, ahol biztonságban lehet, olyan dolgokat szerezni és felhalmozni, amelyek a túléléshez szükségesek. A szereplők többségét megkedveltem és szorítottam nekik. Egyes személyek sorsának alakulásával egyáltalán nem voltam kibékülve spoiler. A kedvenceim: Nathan, Szúnyog, Ashley, Cooper, Joey és Scarlet, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Scarlet-et tartottam a legerősebbnek, aki annyira bizakodott és hitt abban, hogy a lányai hónapok után is életben vannak. Úgy érzem, hogy ez a remény tartotta őt életben.
A könyv lezárásával is elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy a túlélők helyesen döntöttek azzal, hogy nem hagyták el a tanyát. spoiler

AniTiger P>!
Jamie McGuire: Red Hill

Hogyan is kerülhetett a kezembe? Könyörgöm, Zombis! Ráadásul Jamie McGuire Maddox fiús sztorijait is szeretem. Amikor a Maxim bevállalta, hogy kiadja, úgy örültem, mint majom a farkának!

Modern zombiapokalipszis! A főbb karakterek láttak már zombis és apokalipszises filmeket, horrorokat. Mindenki tudja, hogy a harapás szívás és bele fognak halni. (Annyira utálom, amikor a filmekben néznek bután a görcsökben fetrengőkre…)

Nekem nagyon tetszett! Sokan a The Walking Deadhez hasonlítják, mert abban is van farm és átbeszélik azt is, hogyan nevezzék a zombikat, de szerintem ez a történet sokban eltér a sorozattól. Az én szememben az itteniek sikeresebbek, ügyesebbek és az elgondolásuk jobb. Nem mondom, hogy nem hibáztak, mert az nem igaz. Rémesen önző szereplők, akik gyűlölködnek és vádaskodnak. Túl vakmerőek és szervezetlenek, ha pánikba esnek.

Zavartak a borító árnyékhibái és a magyar kiadás helyesírási hibái, hiányzó betűi, szavai, de a hibáitól eltekintve ez egy igazi, parás, borzongató zombi horror.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/jamie-mcgui…

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Jamie McGuire: Red Hill

Ez a történet nem csak egy zombi apokalipszis következményeiről szól, a félelemről, a túlélésért való küzdelemről. Sokkal inkább szól az emberi kapcsolatokról, a bizalom felépüléséről, a szeretetről, a családról. Jamie adott ehhez egy realisztikus hangot, valós karaktereket. Megmutatta, milyenné válik az ember, ha úgy érzi az élete a tét, és a veszteség feldolgozásának különbözőségéről is meggyőződhettem. Hitelesek voltak a jelenetek, a kórházban történtektől kezdve egészen a végsőkig.
Ott azonban számomra egy érthetetlen lépés történt, egy abszolút felesleges csapás, mintha még nem lett volna elég a szerzőnek a szereplők szórása. Ez olyannyira szíven ütött, hogy nehéz szívvel, mert minden más maximálisan tetszett, de egy fél csillagot le kell vonjak.
Összességében úgy érzem, ez a könyv egy igazi apokaliptikus élmény volt, nekem még a komfortzónámat sem kellett átlépnem, mert bírom az ilyen témákat. A remek szórakozás mellett kellően elgondolkodtatott, és arról is meggyőzött, hogy van helye az életemben az írónő által is erősen kedvelt Walking Dead sorozatnak. Nézz meg egy-két részt, és olvasd el ezt a könyvet!

Lanore P>!
Jamie McGuire: Red Hill

Akárki akármit mond, én szeretem az írónő könyveit, legyen az nyálas romantikus, vagy épp kaszabolós zombis. Van valami a stílusában, amivel mindig megvesz magának, és mindig sikerül elérnie, hogy fejezetről fejezetre kíváncsibb legyek. Tetszett a váltott szemszög, kedveltem a szereplőket (főleg Scarlet-et), az egy csillag levonás azért van, mert kicsit nehezen indult be a cselekmény, az izgalmasabb, feszült pillanatok mind az utolsó 100 oldalra maradtak, és a kialakult világról sem tudtunk meg sokat, jó lett volna egy bővebb, részletesebb epilógus. Ettől függetlenül nagyon jó kikapcsolódás volt, várom a következő könyvét, bármilyen témában is legyen :)

MFKata>!
Jamie McGuire: Red Hill

Egy kórházban furcsa járvány üti fel a fejét… hamarosan elszabadul a pokol…
És én a kórházi ágyamon olvasva a könyvet azon rettegek, hogy a könyv története nehogy életre kelljen!
Meglepően izgalmasra és akciódúsra sikerült a könyv, sok szemszöggel és érdekes karakterekkel. A hirtelen lezárás miatt viszont levontam egy csillagot.

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/11/jamie-mcguire-r…

6 hozzászólás
Roszka >!
Jamie McGuire: Red Hill

Egymás után olvastam két zombis könyvet, az előző inkább a zombikkal foglakozott, (Kiéhezettek) ez pedig a túlélőkkel. Menekülésükkel, harcaikkal, érzelmeikkel. Vannak benne bukfencek bőséggel, de igazándiból nagyon gyorsan olvasható, mert egy cselekménytömeg az egész. Mondhatni könnyed olvasmány, izgalmas. Nem olyan mély, mint az előző, ezért nem is üt olyan nagyot.

turanett P>!
Jamie McGuire: Red Hill

Bár nagyon szeretem a fantasyt, abból bármi jöhet, de nem vagyok valami nagy Zombi fan. Ennek ellenére nagyon tetszett ez a könyv. A karaktereket könnyen lehetett szeretni. Bár az írónő nem bánt velük valami kesztyűs kézzel. Kb mint a Trónok harcában. Mire megkedveltem valakit, már meg is halt :( . Scarlet hihetelenül talpraesett , nem semmi, hogy min megy keresztül. A gyerekeiért bármire képes. Nathan nagyon cuki pofa, olyan édesen bánik a lányával. Miranda kicsit fura volt,de neki is megvolt a kerszetje. Hangya nagyon vagány figura. Azért vontam le csak fél pontot, mert nem igazán kaptunk választ, hogy mi is lesz. Most sikerül elintázni a zombikat vagy sem.

zsiina>!
Jamie McGuire: Red Hill

Egy újabb szokásosnak tűnő nap ígérkezik, ami végül még sem lesz az. Hirtelen kitör egy járvány, a hírek rögtön elterjednek, van aki hisz benne, és van aki nem. Aztán egyszer csak megtörténik a lehetetlen. Elszabadul a pokol.
El sem hiszem, hogy eddig halogattam, hogy végre elolvassam. Az elejétől a végéig fent tartotta az érdeklődésemet, mindvégig izgultam, az események egymást követték. Nagyon tetszett ez az egész zombis dolog. A szereplők néha önzőek voltak, bár meglehet érteni. A vége nekem kicsit elkapkodottnak tűnik. spoiler Ezek ellenére, örülök, hogy elolvastam, kedvenc lett. :)

kratas P>!
Jamie McGuire: Red Hill

Nem vagyok egy nagy zombi-rajongó, mert mindig besz.rok tőlük, bármilyen gagyik is de ez most tetszett. Na nem mintha nem paráztam volna az elején, de tetszett a vége és a közepe is :) Aki jártasabb a témában, annak biztos uncsi, de nekem végig fenn tudta tartani a figyelmem és a rettegésem :D

2 hozzászólás
Petrasek>!
Jamie McGuire: Red Hill

Nem tudtam, meddig maradhatunk életben, de azt igen, hogy nem fogok meghalni az átkozott zombiapokalipszis első napján.
A többség ellenére nekem nagyon tetszett. Alapjában véve szeretem a zombis témájú könyveket, filmeket és nem is volt kérdés, hogy ezt is elolvasom.
Jamie McGuire történeteit nagyon szerettem, bár ettől a könyvétől féltem, mert tapasztalatból nem jönnek be a fantasy történetei. Aztán elkezdtem olvasni, és alig bírtam letenni.
Nagyon tetszett, hogy több, pontosan 3 nézőpontból is megéljük és megismerjük a könyv világát. Hitelesen meséli el a zombiapokalipszis beköszöntét, és következményeit. Pörgős, részletgazdag, néhol ijesztő, de mindenképpen hihetetlen történet. A lezárásért dühös vagyok, hogy ez lett belőle, itt átment egy kicsit cukormázas happy endbe.
Ami számomra hihetetlen volt, hogy szinte mindenki képes lőfegyverrel lőni (még a fiatalok is). Lehet, hogy én vagyok ilyen béna, de őszintén én még kezembe se fogtam, nem hogy ki próbáltam volna (na jó, 3 méteres körzetben nem is nagyon láttam :D).


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

(…) a kimondatlan igazság mindig hangosabb, mint az, amit szavakkal elmondunk.

5. fejezet

Godzsi>!

– Lehet, hogy kiszimatolt minket?
– Lehet, hogy csak magát. Én zuhanyoztam.

167. oldal

Sheila_7>!

– A fenébe is – kesergett Ashley. – És nem működik az internet sem!
– Hidd el, pillanatnyilag senki sem ellenőrzi, hogy frissítetted-e az állapotodat a Facebookon – jegyeztem meg.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashley · Facebook · Miranda
szaniko62>!

A gondolat, hogy mennyi időt pazaroltam arra, hogy olyasmi szarságot tanuljak, ami már nem számít, feldühìtett.

168. oldal

loveQhuay>!

– Innen már nincs messze. Essünk túl rajta.
– Híres végszavak. Látott már zombifilmet? Amit most mondott, rendszerint azt jelzi, hogy mindjárt valami rossz történik, ha a szereplők folytatják, amit csinálnak. Döntöttem. Visszamegyünk.

167. oldal

loveQhuay>!

(…) bebújtam a férfi mellé, aki szeretett, miközben azt kívántam, bárcsak az a férfi volna, akit szeretek.

322. oldal

AniTiger P>!

Könnyű megfeledkezni arról, hogy a régi életünk nem csak egy álom volt. Ez nem a valóság, nem így kellene élnünk, és nem ezek vagyunk.

242. oldal, 19. fejezet

ScarlettBlair P>!

A múlt év egyvalamire biztosan megtanított: valaminek a vége mindig egy másik dologhoz vezet – a kezdethez.

349. oldal, Epilógus

szaniko62>!

Tobin pislogott egyet. – Miféle isten háta mögötti, suttyó faluba költözött a testvérem?

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tobin
loveQhuay>!

Nem tudtam, meddig maradhatunk életben, de azt igen, hogy nem fogok meghalni az átkozott zombiapokalipszis első napján.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miranda

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Ilsa J. Bick: Hamvak
Dan Wells: Ruins – Romok
Isaac Marion: Eleven testek
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Stephanie Garber: Legendary
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég
Rick Riordan: Hádész Háza
Karen Thompson Walker: Csodák kora
Lois Lowry: Valahol, messze