Red ​Hill 251 csillagozás

Jamie McGuire: Red Hill

Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?

Eredeti mű: Jamie McGuire: Red Hill (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2014
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615455 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, 2014
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615448 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Scarlet · Ashley · Bryce · Cooper · Dana · Jill · Joey · Joy · Miranda · Nathan · Szúnyog McGeet · Tobin · Walter · Zoe


Kedvencelte 32

Most olvassa 12

Várólistára tette 154

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Jamie McGuire: Red Hill

Még soha nem olvastam zombikról, és meg kell mondanom, hogy nem lett a kedvencem a könyv, de nagyon izgalmas volt, és valami miatt megfogott, elgondolkodtatott, hogy ha velem történne ilyen szörnyűség, mit tennék, túlélném-e. Nem egy ledarálós könyv, amit megfogok és egy ültő helyemben elolvasok. Időnként be kellett iktatni hosszabb-rövidebb szüneteket, hogy emésztődjön.
A történet azzal indul, hogy kitör egy halálos járvány, és természetesen mindenki pánikba esik, menekül, és megpróbál olyan helyet keresni, ahol biztonságban lehet, olyan dolgokat szerezni és felhalmozni, amelyek a túléléshez szükségesek. A szereplők többségét megkedveltem és szorítottam nekik. Egyes személyek sorsának alakulásával egyáltalán nem voltam kibékülve spoiler. A kedvenceim: Nathan, Szúnyog, Ashley, Cooper, Joey és Scarlet, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Scarlet-et tartottam a legerősebbnek, aki annyira bizakodott és hitt abban, hogy a lányai hónapok után is életben vannak. Úgy érzem, hogy ez a remény tartotta őt életben.
A könyv lezárásával is elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy a túlélők helyesen döntöttek azzal, hogy nem hagyták el a tanyát. spoiler

>!
AniTiger MP
Jamie McGuire: Red Hill

Hogyan is kerülhetett a kezembe? Könyörgöm, Zombis! Ráadásul Jamie McGuire Maddox fiús sztorijait is szeretem. Amikor a Maxim bevállalta, hogy kiadja, úgy örültem, mint majom a farkának!

Modern zombiapokalipszis! A főbb karakterek láttak már zombis és apokalipszises filmeket, horrorokat. Mindenki tudja, hogy a harapás szívás és bele fognak halni. (Annyira utálom, amikor a filmekben néznek bután a görcsökben fetrengőkre…)

Nekem nagyon tetszett! Sokan a The Walking Deadhez hasonlítják, mert abban is van farm és átbeszélik azt is, hogyan nevezzék a zombikat, de szerintem ez a történet sokban eltér a sorozattól. Az én szememben az itteniek sikeresebbek, ügyesebbek és az elgondolásuk jobb. Nem mondom, hogy nem hibáztak, mert az nem igaz. Rémesen önző szereplők, akik gyűlölködnek és vádaskodnak. Túl vakmerőek és szervezetlenek, ha pánikba esnek.

Zavartak a borító árnyékhibái és a magyar kiadás helyesírási hibái, hiányzó betűi, szavai, de a hibáitól eltekintve ez egy igazi, parás, borzongató zombi horror.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/jamie-mcgui…

6 hozzászólás
>!
Lanore P
Jamie McGuire: Red Hill

Akárki akármit mond, én szeretem az írónő könyveit, legyen az nyálas romantikus, vagy épp kaszabolós zombis. Van valami a stílusában, amivel mindig megvesz magának, és mindig sikerül elérnie, hogy fejezetről fejezetre kíváncsibb legyek. Tetszett a váltott szemszög, kedveltem a szereplőket (főleg Scarlet-et), az egy csillag levonás azért van, mert kicsit nehezen indult be a cselekmény, az izgalmasabb, feszült pillanatok mind az utolsó 100 oldalra maradtak, és a kialakult világról sem tudtunk meg sokat, jó lett volna egy bővebb, részletesebb epilógus. Ettől függetlenül nagyon jó kikapcsolódás volt, várom a következő könyvét, bármilyen témában is legyen :)

>!
kellyolvas P
Jamie McGuire: Red Hill

Ez a történet nem csak egy zombi apokalipszis következményeiről szól, a félelemről, a túlélésért való küzdelemről. Sokkal inkább szól az emberi kapcsolatokról, a bizalom felépüléséről, a szeretetről, a családról. Jamie adott ehhez egy realisztikus hangot, valós karaktereket. Megmutatta, milyenné válik az ember, ha úgy érzi az élete a tét, és a veszteség feldolgozásának különbözőségéről is meggyőződhettem. Hitelesek voltak a jelenetek, a kórházban történtektől kezdve egészen a végsőkig.
Ott azonban számomra egy érthetetlen lépés történt, egy abszolút felesleges csapás, mintha még nem lett volna elég a szerzőnek a szereplők szórása. Ez olyannyira szíven ütött, hogy nehéz szívvel, mert minden más maximálisan tetszett, de egy fél csillagot le kell vonjak.
Összességében úgy érzem, ez a könyv egy igazi apokaliptikus élmény volt, nekem még a komfortzónámat sem kellett átlépnem, mert bírom az ilyen témákat. A remek szórakozás mellett kellően elgondolkodtatott, és arról is meggyőzött, hogy van helye az életemben az írónő által is erősen kedvelt Walking Dead sorozatnak. Nézz meg egy-két részt, és olvasd el ezt a könyvet!

>!
MFKata
Jamie McGuire: Red Hill

Egy kórházban furcsa járvány üti fel a fejét… hamarosan elszabadul a pokol…
És én a kórházi ágyamon olvasva a könyvet azon rettegek, hogy a könyv története nehogy életre kelljen!
Meglepően izgalmasra és akciódúsra sikerült a könyv, sok szemszöggel és érdekes karakterekkel. A hirtelen lezárás miatt viszont levontam egy csillagot.

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/11/jamie-mcguire-r…

6 hozzászólás
>!
zsiina
Jamie McGuire: Red Hill

Egy újabb szokásosnak tűnő nap ígérkezik, ami végül még sem lesz az. Hirtelen kitör egy járvány, a hírek rögtön elterjednek, van aki hisz benne, és van aki nem. Aztán egyszer csak megtörténik a lehetetlen. Elszabadul a pokol.
El sem hiszem, hogy eddig halogattam, hogy végre elolvassam. Az elejétől a végéig fent tartotta az érdeklődésemet, mindvégig izgultam, az események egymást követték. Nagyon tetszett ez az egész zombis dolog. A szereplők néha önzőek voltak, bár meglehet érteni. A vége nekem kicsit elkapkodottnak tűnik. spoiler Ezek ellenére, örülök, hogy elolvastam, kedvenc lett. :)

>!
kratas P
Jamie McGuire: Red Hill

Nem vagyok egy nagy zombi-rajongó, mert mindig besz.rok tőlük, bármilyen gagyik is de ez most tetszett. Na nem mintha nem paráztam volna az elején, de tetszett a vége és a közepe is :) Aki jártasabb a témában, annak biztos uncsi, de nekem végig fenn tudta tartani a figyelmem és a rettegésem :D

2 hozzászólás
>!
genevieve P
Jamie McGuire: Red Hill

Kövezzetek meg, de nekem tetszett :) Még soha nem csalódtam az írónőben.
Hozta a megszokott formáját most is. Végigizgultam a könyvet.
Igaz hogy a váltott szemszög miatt néha belekeveredtem, de ettől függetlenül mindig vártam hogy főhőseink hogyan másznak ki az adott helyzetekből.
Ezenkívül tetszett ahogy „kihangsúlyozta” az emberi kapcsolatok fontosságát, a megértést, és félelmet egyaránt.
A gyerekek szemszögére is kíváncsi lettem volna.
El sem tudom képzelni én mit csináltam volna ha olyan helyzetbe kerülök mint Scarlet!
spoiler Ez nekem sok lett volna.
És a nők ismét megmutatták hogy milyen kemények is tudnak lenni. Ashley-n néha kiakadtam. Zoén viszont meglepődtem.
Sajnálom hogy az ezek után kialakult „új” világról szinte semmit nem tudtunk meg.
Szívesen olvasnám az írónő többi művét is.

2 hozzászólás
>!
Petrasek
Jamie McGuire: Red Hill

Nem tudtam, meddig maradhatunk életben, de azt igen, hogy nem fogok meghalni az átkozott zombiapokalipszis első napján.
A többség ellenére nekem nagyon tetszett. Alapjában véve szeretem a zombis témájú könyveket, filmeket és nem is volt kérdés, hogy ezt is elolvasom.
Jamie McGuire történeteit nagyon szerettem, bár ettől a könyvétől féltem, mert tapasztalatból nem jönnek be a fantasy történetei. Aztán elkezdtem olvasni, és alig bírtam letenni.
Nagyon tetszett, hogy több, pontosan 3 nézőpontból is megéljük és megismerjük a könyv világát. Hitelesen meséli el a zombiapokalipszis beköszöntét, és következményeit. Pörgős, részletgazdag, néhol ijesztő, de mindenképpen hihetetlen történet. A lezárásért dühös vagyok, hogy ez lett belőle, itt átment egy kicsit cukormázas happy endbe.
Ami számomra hihetetlen volt, hogy szinte mindenki képes lőfegyverrel lőni (még a fiatalok is). Lehet, hogy én vagyok ilyen béna, de őszintén én még kezembe se fogtam, nem hogy ki próbáltam volna (na jó, 3 méteres körzetben nem is nagyon láttam :D).

>!
katacita I
Jamie McGuire: Red Hill

Nem kéne azért mindenkinek könyvet írni.
Főleg nem többet.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

(…) a kimondatlan igazság mindig hangosabb, mint az, amit szavakkal elmondunk.

5. fejezet

>!
Godzsi

– Lehet, hogy kiszimatolt minket?
– Lehet, hogy csak magát. Én zuhanyoztam.

167. oldal

>!
Sheila_7

– A fenébe is – kesergett Ashley. – És nem működik az internet sem!
– Hidd el, pillanatnyilag senki sem ellenőrzi, hogy frissítetted-e az állapotodat a Facebookon – jegyeztem meg.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashley · Facebook · Miranda
>!
szakonyianiko

A gondolat, hogy mennyi időt pazaroltam arra, hogy olyasmi szarságot tanuljak, ami már nem számít, feldühìtett.

168. oldal

>!
loveQhuay

(…) bebújtam a férfi mellé, aki szeretett, miközben azt kívántam, bárcsak az a férfi volna, akit szeretek.

322. oldal

>!
loveQhuay

– Innen már nincs messze. Essünk túl rajta.
– Híres végszavak. Látott már zombifilmet? Amit most mondott, rendszerint azt jelzi, hogy mindjárt valami rossz történik, ha a szereplők folytatják, amit csinálnak. Döntöttem. Visszamegyünk.

167. oldal

>!
ScarlettBlair P

A múlt év egyvalamire biztosan megtanított: valaminek a vége mindig egy másik dologhoz vezet – a kezdethez.

349. oldal, Epilógus

>!
szakonyianiko

Tobin pislogott egyet. – Miféle isten háta mögötti, suttyó faluba költözött a testvérem?

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tobin
>!
AniTiger MP

Könnyű megfeledkezni arról, hogy a régi életünk nem csak egy álom volt. Ez nem a valóság, nem így kellene élnünk, és nem ezek vagyunk.

242. oldal, 19. fejezet

>!
AniTiger MP

Az élőhalottakról készült tévéműsorok, képregények, könyvek és filmek után érthetetlen, miért volt meglepő, hogy valaki elég zseniális és őrült volt ahhoz, hogy megpróbáljon zombit teremteni.

9. oldal, Prológus

Kapcsolódó szócikkek: zombi

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilsa J. Bick: Hamvak
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Dan Wells: Ruins – Romok
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Elisa J. Smith: Fák is susogják…
J. L. Armentrout: Origin