Red ​Hill 283 csillagozás

Jamie McGuire: Red Hill

Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2014
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615455 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2014
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615448 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Nathan · Scarlet · Ashley · Bryce · Cooper · Dana · Jill McGeet · Joey · Joy · Miranda · Szúnyog McGeet · Tobin · Walter · Zoe


Kedvencelte 31

Most olvassa 8

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Jamie McGuire: Red Hill

Még soha nem olvastam zombikról, és meg kell mondanom, hogy nem lett a kedvencem a könyv, de nagyon izgalmas volt, és valami miatt megfogott, elgondolkodtatott, hogy ha velem történne ilyen szörnyűség, mit tennék, túlélném-e. Nem egy ledarálós könyv, amit megfogok és egy ültő helyemben elolvasok. Időnként be kellett iktatni hosszabb-rövidebb szüneteket, hogy emésztődjön.
A történet azzal indul, hogy kitör egy halálos járvány, és természetesen mindenki pánikba esik, menekül, és megpróbál olyan helyet keresni, ahol biztonságban lehet, olyan dolgokat szerezni és felhalmozni, amelyek a túléléshez szükségesek. A szereplők többségét megkedveltem és szorítottam nekik. Egyes személyek sorsának alakulásával egyáltalán nem voltam kibékülve spoiler. A kedvenceim: Nathan, Szúnyog, Ashley, Cooper, Joey és Scarlet, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Scarlet-et tartottam a legerősebbnek, aki annyira bizakodott és hitt abban, hogy a lányai hónapok után is életben vannak. Úgy érzem, hogy ez a remény tartotta őt életben.
A könyv lezárásával is elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy a túlélők helyesen döntöttek azzal, hogy nem hagyták el a tanyát. spoiler

>!
AniTiger MP
Jamie McGuire: Red Hill

Hogyan is kerülhetett a kezembe? Könyörgöm, Zombis! Ráadásul Jamie McGuire Maddox fiús sztorijait is szeretem. Amikor a Maxim bevállalta, hogy kiadja, úgy örültem, mint majom a farkának!

Modern zombiapokalipszis! A főbb karakterek láttak már zombis és apokalipszises filmeket, horrorokat. Mindenki tudja, hogy a harapás szívás és bele fognak halni. (Annyira utálom, amikor a filmekben néznek bután a görcsökben fetrengőkre…)

Nekem nagyon tetszett! Sokan a The Walking Deadhez hasonlítják, mert abban is van farm és átbeszélik azt is, hogyan nevezzék a zombikat, de szerintem ez a történet sokban eltér a sorozattól. Az én szememben az itteniek sikeresebbek, ügyesebbek és az elgondolásuk jobb. Nem mondom, hogy nem hibáztak, mert az nem igaz. Rémesen önző szereplők, akik gyűlölködnek és vádaskodnak. Túl vakmerőek és szervezetlenek, ha pánikba esnek.

Zavartak a borító árnyékhibái és a magyar kiadás helyesírási hibái, hiányzó betűi, szavai, de a hibáitól eltekintve ez egy igazi, parás, borzongató zombi horror.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/04/jamie-mcgui…

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Jamie McGuire: Red Hill

Ez a történet nem csak egy zombi apokalipszis következményeiről szól, a félelemről, a túlélésért való küzdelemről. Sokkal inkább szól az emberi kapcsolatokról, a bizalom felépüléséről, a szeretetről, a családról. Jamie adott ehhez egy realisztikus hangot, valós karaktereket. Megmutatta, milyenné válik az ember, ha úgy érzi az élete a tét, és a veszteség feldolgozásának különbözőségéről is meggyőződhettem. Hitelesek voltak a jelenetek, a kórházban történtektől kezdve egészen a végsőkig.
Ott azonban számomra egy érthetetlen lépés történt, egy abszolút felesleges csapás, mintha még nem lett volna elég a szerzőnek a szereplők szórása. Ez olyannyira szíven ütött, hogy nehéz szívvel, mert minden más maximálisan tetszett, de egy fél csillagot le kell vonjak.
Összességében úgy érzem, ez a könyv egy igazi apokaliptikus élmény volt, nekem még a komfortzónámat sem kellett átlépnem, mert bírom az ilyen témákat. A remek szórakozás mellett kellően elgondolkodtatott, és arról is meggyőzött, hogy van helye az életemben az írónő által is erősen kedvelt Walking Dead sorozatnak. Nézz meg egy-két részt, és olvasd el ezt a könyvet!

>!
Lanore P
Jamie McGuire: Red Hill

Akárki akármit mond, én szeretem az írónő könyveit, legyen az nyálas romantikus, vagy épp kaszabolós zombis. Van valami a stílusában, amivel mindig megvesz magának, és mindig sikerül elérnie, hogy fejezetről fejezetre kíváncsibb legyek. Tetszett a váltott szemszög, kedveltem a szereplőket (főleg Scarlet-et), az egy csillag levonás azért van, mert kicsit nehezen indult be a cselekmény, az izgalmasabb, feszült pillanatok mind az utolsó 100 oldalra maradtak, és a kialakult világról sem tudtunk meg sokat, jó lett volna egy bővebb, részletesebb epilógus. Ettől függetlenül nagyon jó kikapcsolódás volt, várom a következő könyvét, bármilyen témában is legyen :)

>!
MFKata
Jamie McGuire: Red Hill

Egy kórházban furcsa járvány üti fel a fejét… hamarosan elszabadul a pokol…
És én a kórházi ágyamon olvasva a könyvet azon rettegek, hogy a könyv története nehogy életre kelljen!
Meglepően izgalmasra és akciódúsra sikerült a könyv, sok szemszöggel és érdekes karakterekkel. A hirtelen lezárás miatt viszont levontam egy csillagot.

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/11/jamie-mcguire-r…

6 hozzászólás
>!
turanett P
Jamie McGuire: Red Hill

Bár nagyon szeretem a fantasyt, abból bármi jöhet, de nem vagyok valami nagy Zombi fan. Ennek ellenére nagyon tetszett ez a könyv. A karaktereket könnyen lehetett szeretni. Bár az írónő nem bánt velük valami kesztyűs kézzel. Kb mint a Trónok harcában. Mire megkedveltem valakit, már meg is halt :( . Scarlet hihetelenül talpraesett , nem semmi, hogy min megy keresztül. A gyerekeiért bármire képes. Nathan nagyon cuki pofa, olyan édesen bánik a lányával. Miranda kicsit fura volt,de neki is megvolt a kerszetje. Hangya nagyon vagány figura. Azért vontam le csak fél pontot, mert nem igazán kaptunk választ, hogy mi is lesz. Most sikerül elintázni a zombikat vagy sem.

>!
Roszka
Jamie McGuire: Red Hill

Egymás után olvastam két zombis könyvet, az előző inkább a zombikkal foglakozott, (Kiéhezettek) ez pedig a túlélőkkel. Menekülésükkel, harcaikkal, érzelmeikkel. Vannak benne bukfencek bőséggel, de igazándiból nagyon gyorsan olvasható, mert egy cselekménytömeg az egész. Mondhatni könnyed olvasmány, izgalmas. Nem olyan mély, mint az előző, ezért nem is üt olyan nagyot.

>!
Katara_Phoenix P
Jamie McGuire: Red Hill

Nem volt tökéletes a könyv, mert tényleg nem, de nem bírok rá kevesebbet adni! Én konkrétan belezúgtam!
Felüdülés volt a lelkemnek,hogy VÉGRE egy olyan modern zombis történetet olvasok, amiben a szereplők nem kapnak sokkot, hogy úristenmikezekazizék…hanem ISMERIK a zombikat! Sőt, nevén nevezik őket, majd egy kellemes kis eszmecserét folyatva még át is keresztelik. :')
Sok újdonságot természetesen nem tud mutatni, nem is szabad elvárni tőle, hiszen a zombiapokalipszises történetek határa az újdonságok szempontjából elég véges. Sokat nem lehet cifrázni, és játszadozni velük, de ez így is van rendjén. Talán ebben a történetben szerepeltek eddig a legokosabb főhősök, akiknek egyszerűen volt annyi eszük, hogy ELKERÜLJÉK A NYAMVADT VÁROSOKAT.
A karakterek mindegyike ismerős lehet: Scarlet a no. 1. főhősnőnk, aki természetesen egészségügyi dolgozó, és természetesen minden nehéz döntés rá hárul, Nathan a no. 1. főhősünk, akire mindenki számíthat, Zoe mindenki szeme fénye, Szúnyog (nagyon zavar, hogy lefordtották a nevét) és Joey a sokat szenvedett harcosaink, Miranda a felpofozandó, önző liba, Ashley az elkényeztetett liba, Bryce a felejthető, Cooper pedig a túl jó erre a világra kategóriát erősíti. Minden zombis történetben szerepelnek ilyen emberek, és tulajdonképpen kellenek is bele. :D Szívesen beleláttam volna mindenki fejébe, nem csak a három „kiválasztottéba”. Főleg bizonyos jeleneteknél…
A könyv egy újabb bizonyíték arra,hogy a molyos százalékokkal nem szabad foglalkozni…hiába nem éri el a 80%-ot sem, ez eddig a legigazibb, legszebb (bármily bután hangzik is), egyik legvalódibb zombis történet, amivel eddig találkoztam (pedig azért volt miből válogatnom :D). spoiler

Egyébként hihetetlen, hogy a számomra legszebb, legaranyosabb, legcukibb,legigazibb 'szerelmes történetet' egy zombis könyvben sikerült megtalálnom. Erre is csak én vagyok képes…. :D spoiler

Nem azt mondom, hogy teljesen a hatása alá kerültem, de tegnap megvettem a folytatást, és kb rögtön neki is kezdtem az olvasásának….^^"

>!
zsiina
Jamie McGuire: Red Hill

Egy újabb szokásosnak tűnő nap ígérkezik, ami végül még sem lesz az. Hirtelen kitör egy járvány, a hírek rögtön elterjednek, van aki hisz benne, és van aki nem. Aztán egyszer csak megtörténik a lehetetlen. Elszabadul a pokol.
El sem hiszem, hogy eddig halogattam, hogy végre elolvassam. Az elejétől a végéig fent tartotta az érdeklődésemet, mindvégig izgultam, az események egymást követték. Nagyon tetszett ez az egész zombis dolog. A szereplők néha önzőek voltak, bár meglehet érteni. A vége nekem kicsit elkapkodottnak tűnik. spoiler Ezek ellenére, örülök, hogy elolvastam, kedvenc lett. :)

>!
kratas P
Jamie McGuire: Red Hill

Nem vagyok egy nagy zombi-rajongó, mert mindig besz.rok tőlük, bármilyen gagyik is de ez most tetszett. Na nem mintha nem paráztam volna az elején, de tetszett a vége és a közepe is :) Aki jártasabb a témában, annak biztos uncsi, de nekem végig fenn tudta tartani a figyelmem és a rettegésem :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

(…) a kimondatlan igazság mindig hangosabb, mint az, amit szavakkal elmondunk.

5. fejezet

>!
Godzsi

– Lehet, hogy kiszimatolt minket?
– Lehet, hogy csak magát. Én zuhanyoztam.

167. oldal

>!
Sheila_7

– A fenébe is – kesergett Ashley. – És nem működik az internet sem!
– Hidd el, pillanatnyilag senki sem ellenőrzi, hogy frissítetted-e az állapotodat a Facebookon – jegyeztem meg.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashley · Facebook · Miranda
>!
szakonyianiko

A gondolat, hogy mennyi időt pazaroltam arra, hogy olyasmi szarságot tanuljak, ami már nem számít, feldühìtett.

168. oldal

>!
loveQhuay

– Innen már nincs messze. Essünk túl rajta.
– Híres végszavak. Látott már zombifilmet? Amit most mondott, rendszerint azt jelzi, hogy mindjárt valami rossz történik, ha a szereplők folytatják, amit csinálnak. Döntöttem. Visszamegyünk.

167. oldal

>!
loveQhuay

(…) bebújtam a férfi mellé, aki szeretett, miközben azt kívántam, bárcsak az a férfi volna, akit szeretek.

322. oldal

>!
szakonyianiko

Tobin pislogott egyet. – Miféle isten háta mögötti, suttyó faluba költözött a testvérem?

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tobin
>!
AniTiger MP

Könnyű megfeledkezni arról, hogy a régi életünk nem csak egy álom volt. Ez nem a valóság, nem így kellene élnünk, és nem ezek vagyunk.

242. oldal, 19. fejezet

>!
ScarlettBlair P

A múlt év egyvalamire biztosan megtanított: valaminek a vége mindig egy másik dologhoz vezet – a kezdethez.

349. oldal, Epilógus

>!
loveQhuay

Nem tudtam, meddig maradhatunk életben, de azt igen, hogy nem fogok meghalni az átkozott zombiapokalipszis első napján.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miranda

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilsa J. Bick: Hamvak
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Isaac Marion: Eleven testek
Dan Wells: Ruins – Romok
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Stephen King: A mobil
Dmitry Glukhovsky: Metró 2034
Karen Thompson Walker: Csodák kora