Gyönyörű ​pillanat (Gyönyörű sorscsapás 2,6) 317 csillagozás

Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.

A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2017
174 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618524 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2017
176 oldal · ISBN: 9789634993704 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Travis Maddox · Abby Abernathy · America Mason (Mare) · Shepley Maddox · Brandi · Reyes


Kedvencelte 21

Most olvassa 9

Várólistára tette 161

Kívánságlistára tette 212

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Nekem még mindig nagyon tetszik. :) Ebből a rövid kis történetből végre megtudhatjuk, hogyan ismerkedett meg, és mindjárt jött is össze, Shepley és America, valamint, hogy nem csak Traviséknak voltak problémái, náluk se ment zökkénőmentesen minden.
Igazából még Mare-t túlságosan nyomulósnak tartottam, addig Shepley maga volt a cukiság. Shepleyt könnyű megkedvelni, a szerelme America iránt annyira szép. Mare se egy rossz karakter, őt is mindig kedveltem, csak nekem ő már néha túl sok volt. De amikor a romantikus oldalát mutatta, azt nagyon szerettem.
A történet is szerintem izgalmasra sikeredett. Most is örömmel olvastam, ahogy Shep és Mare egymást keresi a nagy felfordulás közepette. Persze most már nem izgultam úgy értük, mint amikor először olvastam, de így is nagyon jó volt.
Az Abby+Travis részek aranyosak voltak, és még mindig a vége a legjobb. ^^

3 hozzászólás
zuna19 >!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Kicsit erőltetettnek éreztem most ezt a részt.
Leszögezem, hogy én imádom ezt a sorozatot és Shepley az egyik kedvenc szereplőm, de azért mindennek van határa.
Belátom én is, hogy van jó és rossz oldala is annak, hogy ennyi része van a sorinak. Mindenki eldöntheti, kit szeret és hogy megéri e tovább olvasni.
Valamilyen szinten örülök, hogy külön könyvecskét kaptak Shepley-ék, de az is nagyszerű, hogy csak kiegészítő kötet és rövid.
A történet kidolgozása most nem igazán jött be. Túl meseszerű volt az egész. Kiábrándító. Többre számítottam, így egy kicsit csalódtam.
Amarica nekem most nem került közel a szívemhez, egyáltalán nem volt kedvelhető szerintem.
Csak nekem tűnt úgy, mintha nem is lenen szikra a főszereplő páros közt? Egyáltalán nem éreztem a nagy lángolást. Habos babos volt ugyan a sztori, de semmi perzselés nem volt.

Most elég sok rosszat írtam össze, de azért még mindig nagyon szeretem a Maddox családot. Ha lesz új rész egyértelműen olvasni fogom.

„– A következő Maddox nemzedékre!”

kellyolvas P>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Azt már a Gyönyörű sorscsapás regényből is tudtam, hogy America egy rámenős csaj, aki megszerzi amit akar, egy bombanő, hosszú szőke hajjal és mindezek mellett nagyon jó barát, hatalmas szívvel.
Shepley pedig nem tagadhatja le a Maddox habitust, az első pillanattól imádtam a srácot. Sokkal visszafogottabb, mint Travis, de szenvedélyességben mégsem marad el mögötte. Ugyanolyan hőfokon izzik a szerelmük a választott hölgyük iránt. Imádtam, hogy jó szokását megőrizve, az írónő ismét váltott szemszögben írta meg a kisregényt, így beleláthattam mindkét fél fejébe.
A megismerkedésükre való visszaemlékezés után a történet Travis és Abby váratlan esküvője után kezdődik, amikor gyakorlatilag minden családtag és barát a meglepetés hatása alatt van, Travis lekörözte mindegyikőjüket, a hirtelen megkötött házasságukkal. Senki sem kételkedik a szerelmükben, mégis árgus szemekkel figyelik őket, vajon mi lehet a valós indokuk? Na de ez egy másik történet. Shep és Mare immár lakótársak nélkül maradt és szeretnének összeköltözni, a szülők azonban nem támogatják ebben őket.
Hiába, a tanulás az első, így másfél év koleszélet után puhulnak meg annyira a szülők, hogy beadják a derekukat, immár kezdődhet az igazi felnőtt élet. Csakhogy ez egyáltalán nem megy zökkenőmentesen. Sok a kimondatlan gondolat, jönnek a félreértések, és Shep egyre bizonytalanabbnak érzi a kapcsolatukat.
Remek alkalom adódik az újabb lánykérésre, hétvégére America családjához utaznak. Mare nem engedi befolyásolni magukat a meteorológusok óvásától, a viharjóslatok ellenére útnak indulnak, pedig Kansas éppen a tornádóiról híres. A viharból jégeső lesz, majd még rosszabb.. Mare és Shep elszakadnak egymástól.
Hogyan találnak újra egymásra és milyen plusz meglepetést tartogat a szerző a végére, azt megtudjátok, ha elolvassátok a könyvet! Nyilván nem szeretném agyonelemezni ezt a kis könyvecskét, aki ismeri a sorozatot és az írónőt, pontosan azt kapja, amire számít. Azt gondolom, a sorozat ezzel a kisregénnyel lett teljes, mindenképpen érdemes olvasni, hiszen újra találkozhatunk a kedvenc szereplőkkel és spoiler Éljenek a Maddox fiúk!

1 hozzászólás
Bitten>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Gyönyörű pillanatokat kaptunk minden egyes Maddox és nem Maddox szereplőtől.
Sírtunk nevettünk …… egy igazi kerek mese, ugyan még egy Maddox történetet nem olvastam de igen…. ez kell nekünk ….. olyan sorozatok amelyek x rész után egy egésszé állnak össze. Bár ebben a fordításban voltak szavak amelytől égnek meredt az összes tanult agysejtem és sikitottx Forever Maddox!

Niki_néni_olvas P>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Vége valami új.

Ebben a kötetben arról ovashattunk röviden, hogyan mélyül el America és Shepley kapcsolata.

Néhány jelenet erősen kiszámítható és túlírt volt.

Jó, hogy túlléptünk az eddigi történeten és róluk is olvashattunk kicsit.

Evelena P>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Most ezzel a rövidebb terjedelmű kötettel ismét kedvet kaptam ahhoz, hogy Jamie McGuire-től olvassak. Step és America története is illik a többi Maddox tesóé közé.
Itt nincsenek tetoválások, ám sok az izgalom, a mély érzelem, a vágyott jövő.
Sokszor ugrálunk az időben és aki nem olvasta a Gyönyörű sorozat részeit, annak igencsak spoileres lehet eme szerzemény, így csak azok után ajánlanám.
Step és America már a kezdetektől vonzódnak egymáshoz, ami igazi, mindent átjáró szerelemmé növi ki magát. Itt rettentő kemény dolgokat kell túlélniük. A természeti katasztrófák borzalmairól olvasni is nehéz, olyan iszonyú.
Viszont tényleg eléggé izgultam végig és nagyon szurkoltam értük. Szerintem egyetlen hibája a történetnek, hogy rövid, (ide értem az időbeli ugrálásokat is), nagyon szívesen olvastam volna még kettejükről. spoiler

vighagika>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Sok értelme nem volt ennek a rövidke kötetnek, de legalább le lehetett még egy bőrt húzni a Maddox-családról. A hangulat, a veszélyes kalandok és a bugyuta, de szerethető szereplők itt is a régiek maradtak.
Nem bánom, hogy csak kikölcsönöztem a könyvet, nem megvásároltam; viszont azt sem, hogy elolvastam. Jó volt újra a tizenéveskori énem világába visszacsöppenni.
Bár a végén a spoiler fejezet már sok volt nekem.

1 hozzászólás
Bree_olvas>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Vannak könyvek, amik könnyeket csalnak a szemembe. Vannak, amik megnevettetnek, amik megrémisztenek, elgondolkoztatnak. De vannak olyan könyvek is, amiket csak olvasok és úgy érzem feltölt energiával. Ez egy ilyen kötet volt. Rövid, tömör, eseménydús.
America és Shepley története is nagyon tetszett. Így megy ez nem igaz? Hogy lehet ellenállni egy Maddoxnak? Megmondom hogy, hát sehogy! :D
(…)
De mi van akkor, ha egyszerre láthatatlanná válik a jövő? Ha olyan helyzetbe kerül az ember, hogy nem tudja lesz-e holnap mindkettejüknek vagy sem?
Vajon lesz esélye Shepleynek egy utolsó lánykérésre? És Americának, hogy végre kimondja az igent?
A kérdésre a választ meghagyom nektek :)
A borító gyönyörű, egész nap elnézegetném. A történet tetszett, viszont úgy érzem az írónő ebből jobbat is kihozhatott volna. Sőt, írt már ennél sokkal jobb könyveket. Ezért csak 4 csillag :)

abipter >!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

“Több volt ez szerelemnél. Úgy kellett nekem, mint a levegő. Miután az életembe jött, ő lett mindennek az értelme.”

Épp a napokban tűnődtem el azon, vajon Travis és Abby története, mennyire maradt közeli a szívemhez? Valamint voltak aggályaim afelől, hogy Shepley és America is érdekelni fog-e.
Viszont ahogy elkezdtem olvasni, úgy szippantott magába a történések gyorsasága, izgalma és örültem, hogy kis részben és rövid időre, de visszakaptam Abby-t és Travist is, Shepley-ről és Americáról nem is beszélve.
Nagyon aranyos kötet volt összefoglalva, de azért tartogatott új mozzanatot is, mint például a tornádót. Ez nem is rémlett számomra és borzasztóan vártam a végkifejletet.

“– Ha megtalálom, megkérem a kezét! Ahányszor csak akarja, a lényeg, hogy együtt legyünk! A szó szoros értelmében el kellett szakadnom tőle, hogy felfogjam ezt.
– Nem maga az első, akinek elkelt egy kis tökön rúgás – kuncogott fel.”

Viktória_Erdei P>!
Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

A Maddox testvérek mindig is a szívem csücskei lesznek, de valahogy nem volt az igazi. Nem éreztem azt a szikrát, amit Travis és Abby kapcsolatában volt. A viharos rész tetszett. Az utolsó fejezet pedig nagyon jó volt, főleg Travis reakciója. Mindig is ő marad a kedvencem. Kíváncsi lennék, hogy milyenek lennének a gyerekek. spoiler De azért érzem, hogy ha nem lesz az sem baj. Egy picit csalódott vagyok.


Népszerű idézetek

zuna19 >!

– Nyughass végre! Meglásd, szerelem lesz első látásra, te álomlovag.

kellyolvas P>!

Túl szégyenlős voltam ahhoz, hogy bevalljam, igenis akarom, amit a többiek mind: a gyűrűt, a holtodiglant, a jelzálogot és a gyerekeket. Csak hát túl nehéz volt elmondani egy konvenciókat felrúgó lánynak, hogy a konvenciók szerint szeretnék együtt élni vele. Megrémített, mit jelent, hogy mi mindezt elutasítjuk, ezért az agyam leghátsó rekeszébe száműztem ezt a félelmet, oda, ahol más kellemetlen emlékek is fészkeltek, például, hogy hogyan siratta meg anyám Diane elvesztését.
Olyan mélyre temettem, ahol már nem bánthatott.

zuna19 >!

– Csüccs le!
– Nem merek. A végén még elsüllyednék szégyenemben.
Hunyorogva néztem fel rá, mert a lombkoronán át egyenesen szemembe tűzött a nap.
– Nekem is van takaróm. Magamban Gyönyörűségnek hívom… és a párnám alatt tartom a koleszban.
Megkönnyebbülten megereszkedett a válla. Leült, és maga elé vette a kosarat.
– Az enyémnek Blade a neve.
– Blade?
– Asszem, plédet akartam mondani, de ez telt akkor tőlem.
– Tetszik, hogy meg se próbáltál kamuzni – mosolyodtam el.
Vállat vont, továbbra is feszengve.
– Amúgy sem igazán megy nekem.
Közelebb hajoltam hozzá, hogy összeért a vállunk.
– Ez is tetszik.

zuna19 >!

Nem tudom, mi volt rosszabb: hallani a szájából az akaratlanul kiszaladt igazságot, vagy látni utána a szemébe kiülő rettegést. Shepley mindenkinek alárendelte magát, akit szeretett, engem is beleértve.

zuna19 >!

– Viszlát, dilinyós!
– Imádom, ahogy kimutatjátok az egymás iránti érzéseiteket! Stílusos, noha kissé szomorú.

zuna19 >!

Zsírpapírba csomagolt négyszögletű valamit nyomott a kezembe. Óvatosan félrehajtottam az egyik sarkát. Fehér kenyeret pillantottam meg alatta.
– Hál’istennek! – sóhajtottam. – Nincs jobb a fehér kenyérnél!
– Látod, én is ezt mondom! Ki nem állhatom a teljes értékű gabonaféléket!
– Pokolba a fehérítő színezékekkel és a kalóriákkal!
Kihámoztam a karéjt a papírjából, és jót haraptam a gondosan összeállított pulykás-sajtos szendvicsből, aminek házi chipotlepaprika-, saláta- és paradicsomszaga volt. Rémülten néztem fel Shepley-re.
– Nagy ég!
Abbahagyta a rágást, és nyelt egyet.
– Mi az?
– Paradicsom van benne?
Rettegés jelent meg a tekintetében.
– A fenébe! Allergiás vagy rá? Van nálad EpiPen injekció? Bevigyelek a kórházba?
Hátraestem, és kapkodva a torkomat szorongattam.
Shepley fölöttem tétovázott, nem tudva, hogyan nyúljon hozzám, vagy hogyan segítsen.
– Franc! Franc! Most mi legyen?
Megragadtam az ingét, és lehúztam magamhoz. Igyekeztem a szavaimra koncentrálni. Végre kinyögtem.
– Szájbólszájba!
Shepley egész testében megmerevedett, aztán elernyedtek az izmai.
– Szórakozol velem?
Felük, én meg vad hahotába kezdtem.
– Jézusmária, hogy beijedtem!

Bree_olvas>!

Bármi történt velünk, gyönyörű pillanatok voltak.


A sorozat következő kötete

Gyönyörű sorscsapás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland – Penelope Ward: Hate Notes – Adok-kapok
Jay Crownover: Rule
B. B. Easton: Az öltönyös
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Emma Chase: Felséged szolgálatában
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Ana Huang: Twisted Love
Cora Reilly: A vágy hatalma
Kim Holden: Bright Side