Beautiful ​Sacrifice (The Maddox Brothers 3.) 4 csillagozás

Jamie McGuire: Beautiful Sacrifice

Falyn Fairchild can walk away from anything. Having already left her car, her education, and even her parents, the daughter of the next governor of Colorado is back in her hometown, broke and waiting tables for the Bucksaw Café. After every shift, Falyn adds to her shoebox of cash, hoping to one day save enough to buy her a plane ticket to the only place she can find forgiveness: Eakins, Illinois.

The moment Taylor Maddox is seated in Falyn’s section at the Bucksaw, she knows he’s trouble. Taylor is charming, breaks promises, and gorgeous even when covered in filth—making him everything Falyn believes a hotshot firefighter to be. Falyn isn’t interested in becoming another statistic, and for a Maddox boy, a disinterested girl is the ultimate challenge.

Once Falyn learns where Taylor calls home, everything changes. In the end, Maddox persistence is met with Falyn’s talent for leaving, and for the first time, Taylor may be the one to get burned.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
242 oldal · ASIN: B00WFGUQ4W

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Taylor Maddox · Falyn Fairchild


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Jamie McGuire: Beautiful Sacrifice

Nagyon sokáig halogattam ezt a könyvet, valószínűleg a sok egy-két csillagos értékelés miatt… Hát lehet, hogy velem van a baj, de szerintem nem volt rossz. :)

Tény, hogy Jamie McGuire-ek dolgoznia kellene a női karakterein. Nem csak ennél a könyvnél, szinte mindegyiknél elég logikátlanok és idegesítőek. Az is tény, hogy a könyv első fele nem annyira tetszett, nemcsak Falyn idióta és számító viselkedése miatt, de amiatt is, hogy nagyon nem bírom a „nagy titok ami mindig szóba kerül, de soha nem derül ki, és csak kerülgetjük mint macska a forró kását” típusú könyveket. Viszont az is tény, hogy a történet második fele úgy fel tudta húzni ezt a kötetet, hogy egyértelműen jobban tetszett, mint Thomas könyve (mivel arra 4 csillagot adtam, ezért jár erre a 4.5).

Falyn szülei nagyon befolyásosok és gazdagok, sőt az apukája a polgármester, ő mégis egy kis kávézóban dolgozik, a felette lévő kis leharcolt garzonban lakik egyedül, minden egyes dollárért megküzdve. 5 éve történt valami, ami miatt nem is beszél a szüleivel és teljesen elvágta magát tőlük, sőt otthagyta a Dartmouth -t és az orvosi egyetemet is. Érezhetően nagyon haragszik a világra, a szüleire és saját magára is, de nem tudjuk, hogy ez a keserűség miből alakult ki.
Egyik nap a kávézóba betér egy hotshot csapat, (ők egyfajta speciális tűzoltók (ha úgy tetszik katasztrófavédelem), akiket veszélyes futótüzekhez rendelnek ki, amelyek úgy tűnik, a nyári időszakban gyakoriak Colorado-ban.) akiknek az egyik tagja nem más, mint Taylor Maddox. Falyn és Taylor kapcsolata eléggé göröngyösen indul, de Taylor mindenáron meg akarja hódítani a lányt. Falyn először megpróbálja elutasítani Taylor közeledését, de mikor kiderül, hogy a srác Illinois -ból származik, sőt pont abból a városból ahová Falyn mindenáron el akar jutni és 5 éve gyűjtöget az útra (ennek köze van a titokhoz), a lány rájön, hogy itt a nagy lehetőség. Továbbra is játssza az elérhetetlent, de azzal a szándékkal, hogy ha majd végül beadja a derekát, Taylor elvigye őt magával. Szerencsére viszonylag hamar belátja, hogy ez mennyire nem okés, és hamar kiteríti a lapjait (legalábbis egy részét).

Innentől kezdve már egy aranyos történet kerekedett ki a kötetből, habár ezután is tartogatott még néhány klisés fordulatot a könyv. :D Igazából nem voltam száz százalékig odáig Taylor-ért sem, és nem igazán értettem, hogy miért Falyn a hibás mindenért, mikor szerintem Taylor sokkal-sokkal jobban elcseszte a dolgokat. (Lehet, hogy ez most egy picit furcsán fog hangzani, de néha picit úgy érzem, hogy az írónő „túlszereti” a Maddox-fiúkat. Mint egy anyuka, nekik mindent elnéz, közben mindig csak a barátnő a hibás. :DDD ) A „titok” szerintem elég meglepő volt és egyáltalán nem erre számítottam, de úgy érzem, hogy kicsit túl sokszor fordult az a bizonyos kocka. Ebben a könyvben aztán tényleg volt minden, amit el tudsz képzelni, kb. mint egy szappanopera ÉS mégis tetszett. :DD

Szerintem különleges, hogy minden Maddox könyv valamennyire párhuzamos idősíkon játszódik, bár néha már picit unalmas mindig ugyanazokat a jeleneteket elolvasni, (persze mindig picit más, mert más szemszögéből olvassuk), de pl. az esküvőt St. Thomas-ban most már 5. féle (?) szemszögből olvastam. Még a saját esküvői videómat sem néztem ennyiszer végig. :DD Sőt azt hiszem, már azt is tudom, melyik jelenetek lesznek újra benne Tyler könyvében. :))

A vége olyan cukros volt, hogy egész cukorhegyet lehetne belőle építeni, viszont picit zavart, hogy elkapkodottnak éreztem a végét és sok minden nem lett lezárva. Például nem derült ki, hogy mitől voltak a lány rémálmai, spoiler .

Összességében szerintem nem volt rossz. Tipikus NA, senki se várjon semmi extrát vagy katarzist, de szerintem a Maddox brothers sorozatban megállja a helyét. Már nagyon kíváncsi vagyok Tyler könyvére is, és Ellie máris tetszik, szóval remélhetőleg kivételesen belevaló és jól kidolgozott női karaktert fogunk kapni. :))

15 hozzászólás
>!
bankicsniki
Jamie McGuire: Beautiful Sacrifice

A gyorsaságom abból fakad, hogy pár hónappal ezelőtt eljutottam a könyv feléig, aztán abba hagytam, mert ez a Falyn lány rettenetesen idegesített.:D Mondjuk a könyv második felében is kiborított, szóval ez a kis szünet nem jött be.:D
Taylor aranyos,kedves, de nem lett a kedvenc Maddox-om.(Aki amúgy Thomas ^^)
Nem mondom, hogy türelmetlenül várom Tyler történetét, mert kb. ugyanezt fogom kapni, de azért várom.:))

>!
Monday
Jamie McGuire: Beautiful Sacrifice

Esküszöm imádom ezt a sorozatot, de olyan, mint egy brazil szappanopera. Taylor cuki volt, bár egyre inkább fakul az a tipikus Maddox varázs. Falyn elég idegesítő volt és biztos, hogy nem lett a kedvencem. Minden spoiler nélkül, azért elég „könnyen” lemondott róla. Vagyis, hogy utána semmit nem olvashattunk erről az egészről. Aztán amikor a csaj megjelent már mondogattam magamnak, hogy ne, ne, kérlek ne. De hát hallgat rám valaki is? Annyira… sablonos, tudom, hogy nem krimi, de annyira ki lehet találni mi lesz a következő lépésük és nem is zavarna, ha emellett legalább vicces lenne vagy a romantikus szál működne.
Sokszor nem tudtam, hogy most hol vannak, az idő haladása is elég zavaros volt, a nyávogás… Annyira nem érdemli meg ezt a 4,5 csillagot, de hát vajból van a szívem.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
pveronika P

“You’ve got to get a cell phone,” Taylor said. “Why not just get one of those pay-as-you-go phones?”
“I save all my money that doesn’t go to bills.”
“But think about all the pictures you’ve been missing out on.” He held up his phone. “I’m holding these hostage.”
I shrugged. “People have forgotten to use their memories. They look at life through the lens of a camera or the screen of a cell phone instead of remembering how it looks, how it smells”—I took a deep breath through my nose—“how it sounds”—my voice echoed over the smaller peaks below —“how it feels.” I reached out to touch his upper arm.

>!
Cheril

Too many people in a small room sounded a lot like the roar of a fire—the high and low inflections, the constant and familiar hum that only became louder the closer you got.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Falyn Fairchild
>!
pveronika P

“We’re closed.”
“So?” he said, genuine in his cluelessness.
“So, you have to leave.”
Taylor shoved his hands into his jeans pockets. “Trust me, I want to. I’m not oblivious to the fact that you sort of hate my guts. Inherently bitchy women don’t appeal to me.”
“Right. You prefer the easy ones who pretend to be progressive by going Dutch, and then they are all too eager to fall in line with the hotshot-groupie stereotype by the end of the night in hopes that they’ll somehow hook you with their impressive blow jobs.”
Taylor choked, stopping just short of where I sat, and he leaned his back against the bar. “You’ve got me all figured out, don’t you, Ivy League?”

>!
pveronika P

“My dad doesn’t know what I do. He made us promise a long time ago that we wouldn’t go into a line of work that could put us into danger. He was in law enforcement, and Mom asked him to give it up before she passed. It’s kind of a pact we made with each other.”
(…)
“You all have a pact to be safe, but your baby brother fought in an underground fight, and you and your twin fight wildfires. What is Thomas? A spy?”

>!
Cheril

“Baby?” Taylor said. Tightening the arm that had been relaxed across my middle, he pulled me closer to him.

“Yes?” I said, taken off guard by the term of endearment. In my experience, those terms were only used when trying to keep up appearances.

“I’m not sure I can ever wake up without you again.” His voice was sleepy but content.

I breathed out a laugh and nuzzled my nose against his neck. “You can.”

“I don’t want to.”

Kapcsolódó szócikkek: Falyn Fairchild · Taylor Maddox
>!
Cheril

“I’m not going anywhere with you tonight,” I said. “You’re trying too hard. You could be a serial killer for all I know.”

“The Forest Service doesn’t employ serial killers.”

Kapcsolódó szócikkek: Falyn Fairchild · Taylor Maddox
>!
Cheril

“Where are your jeans?” Taylor asked.

I stopped in my doorway, taken off guard by his strange question. I pointed to my bedroom. “In there on the floor.”

“There’s room in the washer,” he said, pouring in the laundry soap.

“My jeans don’t know your jeans well enough to be washed together.”

Kapcsolódó szócikkek: Falyn Fairchild · Taylor Maddox

A sorozat következő kötete

The Maddox Brothers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us
Heidi McLaughlin: My Unexpected Forever
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Kristen Callihan: Idol (angol)
Erin Watt: Broken Prince
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend
Colleen Hoover: Ugly Love