Beautiful ​Burn (The Maddox Brothers 4.) 7 csillagozás

Jamie McGuire: Beautiful Burn Jamie McGuire: Beautiful Burn

Fresh out of college, Ellison Edson has fallen through the cracks of rock bottom. While staying in her family’s vacation home in Colorado, her behavior has finally gained the attention of her parents—but not in the way she hoped. Cut off from the millions she’s always taken for granted, and left alone to fend for herself, Ellie spirals further out of control, making a mistake she can’t take back.

Like his twin brother Taylor, Tyler Maddox is a member of the Alpine Hotshots, fighting wildland fires on the frontline. As arrogant as he is charming, Tyler’s nomadic lifestyle makes it easy to contain his relationships to one night. When he meets Ellie at a local party during off-season, her extreme personality and dismissive attitude fascinates him at first, but as his feelings deepen, Tyler realizes that the crippling inner demons of the woman he loves might be the strongest enemy any Maddox has ever faced.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
300 oldal · ASIN: B00XB7JCX0
>!
CreateSpace, Washington, 2016
252 oldal · ISBN: 9781512284133
>!
Smashwords, Los Gatos, California, 2016
ISBN: 9781310232152

1 további kiadás


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Jamie McGuire: Beautiful Burn

Két és fél csillaggal tudom jutalmazni ezt a könyvet:
egy csillag jár az alapötletnek (bár a kivitelezése csapnivalóan rossz volt), egy csillag jár erre a gyönyörűséges borítóra,
és adok még egy fél csillagot pusztán 'jófejségből'.

Őszintén szólva örülök, hogy végre vége van ennek a sorozatnak, mert nem tudom, hány bőrt tudott volna még lehúzni az írónő ugyanarról a történetről (bár azért ne kiabáljuk el. :D). Igazából összesen 9 (!!!) könyvben kaptuk meg kb. ugyanazokat az eseményeket és részleteket (ha a Wattpados próbálkozását is beleszámítjuk), összesen 9x kaptuk meg a „tökéletes” Maddox fiút, a tűzesetet, a St. Thomas-i esküvőt (amely még a Something Beautiful-ból sem maradhatott ki), a veszekedéseket, az idegesítő női karaktereket, és a végén a nagy nyálas happy end-eket.

Haragszom erre könyvre, mert úgy gondolom, hogy Jamie McGuire-nek minden kártya ott volt a kezében, ahhoz, hogy meglegyen a Royal flös, és ő mégis bedobta a lapjait. (Csak hogy Maddox tesókhoz méltóan pókeres hasonlattal éljek. :)) Amikor elkezdtem a könyvet, iszonyatosan idegesített. Konkrétan többször abba akartam hagyni, annyira utáltam a női főszereplőt. Aztán egyszer csak eszembe jutott az egyik kedvenc könyvem, amely hasonlóképpen indult, és ha akkor nem adtam volna meg neki az esélyt, egy csodálatos történet kibontakozásáról maradtam volna le.
És bár úgy gondolom, hogy Jamie McGuire is ezt szerette volna kihozni ebből a történetből, nagyon-nagyon messze volt attól a csodától, amelyet Fisher Amelie: Vain című könyvében tudott véghezvinni az írónő. A női főszereplő ott is egy elkényeztetett, gazdag, drogozó fruskaként kezdi meg könyvbeli pályafutását, aztán egy nagy arculcsapást követően az élete örökre a változás útjára lép. Ennél a könyvnél is ugyanez volt az alapfelállás. Ott van Ellison, aki egy buta és idegesítő kis csitri, aki iszik drogozik, összefekszik lánnyal/fiúval, mindegy neki, csak valaki legyen, aztán egyszer csak apuka úgy dönt, hogy ebből elég volt, és elzárja pénzcsapot. A lánynak el kell költöznie, munkát kell keresnie, és meg kell tanulnia apuci pénze nélkül is megállnia a lábán.
Ellison egy nagyon különleges és igencsak veszélyes munkát vállal el, méghozzá a helyi speciális tűzoltókat kell követnie és akciófotókat készítenie a tűzoltásról, egy magazin számára. Így ismerkedik meg Tyler Maddox-al, aki ikertestvéréhez hasonlóan szintén speciális tűzoltóként dolgozik.

Nos, ahogy említettem az alapötlet szerintem kiváló volt. A negatív véglet jól sikerült, mert tényleg gyűlöltem a főszereplő lányt, és az erdőtüzek fotózása is egy tökéletes kiindulópont lett volna, hiszen izgalmas volt, megvolt a nagy kategória esés az életszínvonalában, és igazán szép kontrasztot tudott volna megfesteni ezzel a szállal az írónő. Mégis úgy érzem, hogy Jamie McGuire nem tudott megbirkózni azzal a feladattal, hogy egy szépen kibontakozó karakterfejlődést tudjon bemutatni. Valahogy úgy érzem, hogy eljutott egy pontra ezzel a sorozattal, amikor már nem tud újat mutatni, amikor nem tud kilépni a saját maga húzott korlátokból, és újra és újra visszanyúl azokhoz a (hibás) elemekhez, amivel már el tudott adni több ezer kötetet az előző könyveiből, és nem mer mást alkotni, mert ez már előtte százszor működött, és többek között ilyen korlát a női karaktereinek jelleme is.

Őszintén sajnálom, mert láttam a potenciált ebben a könyvben, de ezen kívül más pozitívumot nem tudok mondani, mert nagyon nem szerettem. Hosszú volt, idegesítő, az egyetlen izgalmas esemény ugyanaz volt, mint az előző köteteben. Tényleg nagyon-nagy csalódás volt… Őszintén szólva ezt a két sorozatot mindig is a maga kategóriájában csillagoztam, ezért is adtam az előző kötetre meglepően jó értékelést, mert úgy gondolom, hogy annál a köteténél bár közel sem volt tökéletes, mégis azt kaptam, amit vártam. Sajnos ez erre a könyvre abszolút nem volt igaz, sőt sajnos ez alkalommal még a Maddox fiú sem tudott levenni a lábamról. :((

21 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Jamie McGuire: Beautiful Burn

Magyarul már olvastam, de évek óta csak halogattam az angol olvasást. Ellie nyavalygását itt is nehéz volt elviselni. Tyler-t, nem tudtam a szívembe zárni.

Monday>!
Jamie McGuire: Beautiful Burn

Ohh, no!
Az írónő biztos Taylor Swiftet hallgathatott egész végig miközben írta. Nem mintha gond lenne vele csak nem hónapokon át. Vagy a halál sem tudja meddig írta ezt a könyvet, bár ahogy sikerült, lehet leült szexuálisan frusztráltan, egy üveg borral a kezében, bekapcsolta az automatikus ismétlést és könnyezve hallgatta a Blank Space-t és egy hétvége alatt megszületett ez.
Nem tudom, néhány könyvben/filmben mi ez a szülők ágyában való szex, de nekem ez tök furcsa, creepy és nem kicsit undorító.
Komolyan?? A szegény kicsi lány, aki bármit megtehet, a szülei mégsem figyelnek oda rá? Ahh.
Mivan? Err, hova nyúlkál Paige? És szőrme?
Valamennyire értem, hogy mit akart kihozni ebből a bitchy attitűdből, de félresikerült, nagyon.
Egy idő után, már nem tudott meglepni semmi, szóval valahogy nagyon nőiesen 2 oldalanként felhorkantam.
Mondjuk legalább arra rájöttem, hogy több leszbikus könyvet kell olvassak.
Tumblr feminist huhh? Really Sweet Jamie….
A könyv fele után, mármint, a könyv fele és a vége közötti rész, uhh mindegy, valahol a könyv egész elviselhető lesz, de ne aggódjatok, éppen nem a telenovella felé fordul vissza, hanem csak szenvedni kezdenek a karakterek. Meg én is.
Nem igaz, a végén röhögtem, édes istenem, megint tiszta szappanopera.
Összességében hála az égnek, hogy vége ennek a sorozatnak, Trent és Travis könyvét kifejezetten szerettem (még Thomas tűrhető volt), ezért vagyok mérges, mert igazából elég jó kis könyveket lehetett volna kihozni belőlük és a végére nagyon elrontotta.
Egy hajszállal jobb, mint az előző könyv, de senkinek sem ajánlom, spóroljátok meg a pénzeteket.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Viktória_Erdei >!

Life was a collection of stories, and I couldn’t let her judge me for a few chapters.

Chapter 14

Viktória_Erdei >!

“When a Maddox boy falls in love, he loves forever…” Abby mused.
“What?”
“If he’s in love with you—and just the fact that you’re here tells me he is—he’s not going to give up on you. I can see that you care about him.”

Chapter 21


A sorozat következő kötete

The Maddox Brothers sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Jay Crownover: Better When He's Bad
B. N. Toler: Where One Goes
Emma Chase: Royally Screwed
Winter Renshaw: P.S. I Hate You
M. Leighton: Up to Me
J. Lynn: Stay With Me
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Colleen Hoover: Losing Hope