Az ​éden (A Sötétség és Fény angyalai 3.) 197 csillagozás

Jamie McGuire: Az éden

Látta az elmondhatatlant. Ismeri a megismerhetetlent. És most harcba száll a legyőzhetetlen ellen. Nina Grey ahhoz megy feleségül, akihez nem lett volna szabad, azt a gyermeket hordja a szíve alatt, akinek sosem szabadna megszületnie, és olyan háborút visel, amiben nem győzhet. Jared Ryel pedig, akinek újdonsült feleségét és meg nem született gyermekét kell megvédenie a Pokol dühétől, nem hibázhat. Miközben sürgeti az idő, hogy visszavigye Jeruzsálembe a varázskönyvet, újból felkeresi a Szent Anna templomot, és ráébred, hogy a válaszok mindvégig a szeme előtt voltak. Ninának és Jarednek egymásba kapaszkodva kell addig életben maradniuk, amíg a gyermekük megmenti őket és a világot.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616186
>!
Maxim, Szeged, 2015
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616179 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jared Ryell · Nina Grey · Julian atya


Kedvencelte 28

Most olvassa 9

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 107


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Jamie McGuire: Az éden

Faltam a sorait! Vitt és vitt előre!
Egyedi íze van, nem érdekel ki mihez hasonlítja! (olvasom Cassie írásait ég és föld!…. stb.)
Tetszett a háttér, a világ amit teremtett! Izgalmas, mozgalmas és eseménydús volt!
És igen voltak benne mozzanatok amelyeken jókat mulattam…..igen….. mi ilyen állapotban tuti nem fogjuk azt csinálni ….. :D :D :D De ez az egyedi varázslata – bája!
Bátran ajánlom a műfaj kedvelőinek!

kellyolvas P>!
Jamie McGuire: Az éden

Korrekt befejezést vártam a szerzőtől a sorozat utolsó részében, de legnagyobb meglepetésemre sokkal többet kaptam. A paranormális lények közül az angyalok és a démonok a kedvenceim, ez a sorozat is remek háttértörténettel rendelkezik, ezzel eddig sem volt gondom. Inkább picit lassúnak találtam az első két részt. Most azonban határozottan felpörögtek az események. A borító is sugallja, itt bizony egy új élet készülődik a világra, aki óriási veszélyben van. Természetes, hogy a szülei és minden támogatójuk az életüket is áldoznák a védelme érdekében. Megfelelően fel kell készülniük, hogy biztonságos helyen születhessen meg a bébi.
A szerző csodát művelt Nina karakterével. Először is sokkal nagyobb bizalmat éreztem Jared iránt, ami szerintem nagyrészt hiányzott belőle. Másodszor valóban fejlődni akart, megtanulni megvédeni magát és a gyermekét. Igazi felnőtt nő lett belőle pár hónap alatt. Egyszerűbben fogalmazva méltó párja lett Jarednek. Lehet ezt az anyaság számlájára is írni, mindenesetre örültem neki, hogy Nina szerethető, hiteles karakterré vált. Amit a végén a barlangban művelt, nos az ennek pont ellentmond, de a szülés körülményei enyhén szólva nem voltak ideálisak. Nyilván egy olyan olvasó, aki anya is egyben, fel tudja fogni, mi történik az emberben ilyenkor. Én sem vagyok büszke arra, amiket mondtam a vajúdásaim alatt.
Jared hozza az angyali formáját. A könyv elején az esküvő, Jared szavai… Aki eddig nem volt beleesve, az bele fog. (a továbbiakban pl. Babszemnek becézi a picit, imádtam érte)
De hagyjuk az álompárt, mert róluk már unalmas beszélni, inkább kerüljenek fókuszba a mellékszereplők. Claire és Ryan itt jobban előtérbe kerülnek, rengeteg aranyos, megmosolyogtató és aggasztó jelenetük van. Kibontakozott valami, ami ebben a részben be is érik. Nagyon bírtam őket!
Bex-ről nem lehet mást mondani, itt is imádnivaló, a 13 évesek minden bosszantóságával együtt. Nagyon jó harcos, és tetszett, ahogy Ninát edzette, ez a fiú a legszórakoztatóbb a történetben. Ahogy jobban belegondolok, szerintem a sorozat rajongói megérdemelnének vele egy spin-off sorozatot.
Nagy változáson ment át Lillian is, bár maximálisan nem tudtam megkedvelni. Kedvenc jelenetem volt az esküvőn Gabe megnyilvánulása felé. Borzongós, de jóleső borzongás volt ez.
A végső összecsapás nagyon intenzívre sikerült. Amolyan fejkapkodós, szívszorító módon. Valójában elégedett vagyok vele, ahogy a történet lezárásával is. Kerek egész lett ez a sorozat, megszerettem a mellékszereplőket is, nehéz búcsút mondani nekik. Ez volt Jamie McGuire első sorozata az írói pályafutása során, és határozottan jó íróvá érett a végére, remélem még sokat olvashatok tőle.

2 hozzászólás
buzavirág P>!
Jamie McGuire: Az éden

Egymás után olvasva a részeket, bizony volt párszor olyan érzésem, hogy nem köt le teljes mértékben. Ez a rész kicsit összeszedettebb volt, bár most is éreztem olyat, hogy ez most miért kellett, főleg a legvégén Nina döntésénél. A romantika nem túl erős ebben részben sem, de az akcióban dús jelenet határozottan több. Nálam ezek részek erősítették a történet folyamát. Befejezés is túl könnyű, kiszámítható, sajnos ez a trilógia nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

DarknessAngel>!
Jamie McGuire: Az éden

Nem rossz, de azért többet vártam a befejezéstől. Csodálkoztam is, hogy milyen kis vékony a könyv, de később inkább örültem neki :D
Az egész nagy esemény, Nina terhessége meg minden, olyan gyorsan lezajlott, nem is tudott mindig lekötni… az elején még azt is elfelejtettem, ki Beth és Chad. Ennek ellenére voltak jó pillanatai is. Magát a sorozatot szeretem, főleg Jared miatt, aki itt is hozza azt az édes formáját ^^
Bex továbbra is kedvenc, viszont én mindig többnek képzelem 13-nál.
Tetszett Claire és Ryan továbbalakuló kapcsolata is; a végére csak megkedveltem Ryant.
A nagy összecsapás olyan latymatag volt, de azért ott is volt pár érdekfeszítőbb jelenet. Igazából csak három csillagot akartam adni, de az epilógus miatt – ami feldobta a kedvem – megadok még egy felet.

4 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!
Jamie McGuire: Az éden

Bővebben: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2016/08/jamie-mcguir…

„Imádtam minden sorát.
Tökéletes befejezés egy ilyen trilógiának.
Aranyos, megkönnyeztet, megmosolyogtat, a szívedhez nő.
És ha már említettem így a filmeket is, én személy szerint szívesen látnám a moziban is. Kíváncsi lennék Jared karakterére… Lenne pár ötletem..

gabriel93>!
Jamie McGuire: Az éden

Kicsit lapos a felvezetés, unalmasnak találtam az első 150 oldalt. Na, de ami utána jön. Hát le a kalappal! Van benne romantika, enyhe horror, oda csapós akciók. Rendesen beindul a story.
Alig tudtam letenni. Csak pörögnek az események meg pörögnek egymás után. Sok harc, akciók. És a végén úgyis minden szép és jó.
Tetszett.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jamie McGuire: Az éden

Őszintén szólva az egész sorozatból az első rész volt a legjobb. Titkok, tiltott szerelem, küzdelem. A többi két rész elég kusza lett. Ebben is sok a nyafogás, Nina sokszor ment az agyamra. Az a fejezet, amikor szupernőként elver mindenkit, hát tisztára, mint Bella a vámpírrá válás után. Az írónő elég szabadon értelmezte a Bibliát, jobb is ha csak meseként tekintünk az egészre.
Claire és Ryan kettőse viszont nagyon aranyos volt, és Bex is nagy kedvenc.

Viktória_Erdei P>!
Jamie McGuire: Az éden

Amennyire eddig nem szerettem a paranormális könyveket, most annyira megkedveltem. Nagyon jó volt ez a trilógia. Mindegyik rész izgalmas de főleg a harmadik. Imádom Jamie McGuire-t.

Kinga0>!
Jamie McGuire: Az éden

Hát itt minden volt.
Általában nem szeretem azokat a történeteket amikben terhesek a szereplők, vagy van benne egy kisbaba.
/Jézusom..ez olyan gonoszul hangzik! Csak mellékesen hozzáteszem, hogy a való életében szeretem a gyerekeket/
Ez a könyv is kihatott erre az elméletemre, de hála az égnek nem ezen volt a hangsúly.
Persze, ez a kisgyerek ötlet, nagyon hasznos volt a végső harc után!
Legyőztük a Poklot, szemeszálltunk a Mennyel! Mi kell még ide?
Mondjuk..egy saját példányt eredeti Jared Ryel!!!
Én annyira de annyira odavagyok érte!
Amit megtett a családjáért, a gyerekéért, a feleségéért! Le a kalappal!
Sajnos vége a trilógiának, de a közeljövőben biztos újraolvasom, mert imádtam!

Bree_olvas>!
Jamie McGuire: Az éden

– Miért vagy olyan jó hozzám? – kérdeztem, amikor az ágya melletti éjjeliszekrényről egy csomó papír zsebkendőt nyomott a kezembe.
– Mert megérdemled. – Úgy nézett rám, mintha ezt már tudnom kellene, én meg önkéntelenül is elmosolyodtam.
Nagyon érdekesen indult, vagyis inkább teljesen átlagosan. Aztán kicsit meglepődtem, hogy Nina beült egy idegen pasas mellé egy taxiba. Kíváncsian vártam mi fog történni.
Romantikus dolgok ezerrel, szerelmi háromszög…amit nem nagyon szeretek. spoiler
Nagyon tetszett a könyv világa. A Sötétség és a Fény angyalai, a hierarchikus viszonyok, a Pokol – Menny. Mikor Lucifer megjelent nem tudtam hova nézzek. :D Párszóban: Nagyon Jó Volt!
Jól felépített, romantikus fantasy. Trilógia. E/1 személyben, Nina szemszögéből. Csavarokkal, fordulatokkal, sok szereplővel. Néha kicsit gondom akadt a nevekkel, mert nem tudtam eldönteni, hogy akkor most ki a jó és ki a rossz?
Bex: IMÁDTAM. A legkedveltebb mellékszereplő, szerettem a jeleneteit, eszméletlen kölyök. Örülök, hogy az írónő ilyenre teremtette :)
Összességében nagyon jó történet, szerelemmel, halállal, kalanddal, álmokkal és boldogsággal :)
Viszont kövezzetek meg, de néha a Twilight, néha a Végzet ereklyéi jutottak róla eszembe, nem rossz, de lehetett volna jobb is, egyedibb is :)


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

A szívemben mindig menedéket találsz, a karomban lesz az otthonod.

Viktória_Erdei P>!

Az emberiség számára ismert legerősebb energia az anyai szeretet.

207. oldal, 15. fejezet

Sheila_7 I>!

– Már megint? – ugratott Bex.
– Igen, Bex! Terhes vagyok. Amikor majd egy kifejlett magzat ugrál a hólyagodon, én is számolom, hányszor jársz vécére, rendben? – Végigkacsáztam a folyosón.
[…]
Amikor kinyitottam az ajtót, összevontam a szemöldököm. Úgy éreztem magam, mint Micimackó, amikor megpróbálta feltornázni magát a méhekhez a fára. Visszanéztem a folyosóra, és a férjem kérdő tekintetével találkozott a pillantásom.
Jared elnevette magát. – Ha mégis bemész, kihúzlak onnét.
Bex feltartott egy testápolós flakont. – Van nálam! Ez biztos segít.

235-236. oldal

Sheila_7 I>!

Ryan ferdén elmosolyodott. – Amint hazaérek, nyugodtan bejöhetsz a lakásba. Nem kell kint rostokolnod a Lotusban.
– Kösz, de nem. Nem lehet egyszerre jól végeznem a munkámat, és a szájjártatásodat hallgatni egész éjjel.
– Mást is lehet, nemcsak beszélni – vigyorgott Ryan.

94. oldal

Sheila_7 I>!

Minden, ami én vagyok, már régen e pillanat előtt a tiéd volt, és hosszú idővel e pillanat után is az lesz. Követlek bárhova és mindenhova, ahova csak vezetsz.

katy_swartz>!

Hirtelen mindennél jobban vágytam rá, hogy mellette álljak. Eli is gyorsabban kezdte szedni a lábát, ahogy megérezte, hogy mielőbb a mellett a férfi mellett akarok lenni, akit az életemnél is jobban szeretek. Jared iránti szerelmem túlnőtt a megszokott iránti igényen, és elég volt, hogy legyőzze a sorsot és a halált. Abban a pillanatban képtelen voltam megérteni, miért vártam ilyen sokáig, és sehol másutt nem akartam lenni, mint ebben a kápolnában, hogy olyan esküvel fogadjam, örökké fogom szeretni, amit nem esett nehezemre megtenni.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nina Grey
katy_swartz>!

– Azt hiszem ideje valami ennivalót keresni.
– Meglep, hogy nem szóltál korábban. Tegnap óta egy falatot sem ettél.
– Meglep, hogy a baba nem szólt korábban – nyújtottam a kezem Jared felé, amikor felállt.
Felhúzott a kezemnél fogva. – Látom már, hogy jobban kell gondoskodnom rólad.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jared Ryell · Nina Grey
katy_swartz>!

– Lehet, hogy azért nem jössz rá a megoldásra, mert nem vagy hajlandó az igazságot meghallgatni.

Kapcsolódó szócikkek: Nina Grey
Viktória_Erdei P>!

Amikor egy anya úgy látja, hogy a gyermeke veszélyben forog, szó szerint bármire képes.

207. oldal, 15. fejezet

gabriel93>!

– Próbálunk egy várandós asszonyt etetni. Egy egész falu kell, hogy összefogjon hozzá.

122. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Richelle Mead: A szukkubusz dala
J. R. Ward: Megbosszult szerető
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Nalini Singh: Angyalcsók
J. R. Ward: Irigység
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai