A ​jóslat (A Sötétség és Fény angyalai 2.) 278 csillagozás

Jamie McGuire: A jóslat

Ha valaki halottakkal álmodik, az bárki másnak egy nyugtalan éjszakát jelent, de nem Ninának, hisz számára ez figyelmeztetés. Épphogy túlélte az első csatát a Pokollal, újból keményen küzdenie kell, egyetemi hallgatóként is, és úgy is, mint gyakornok apja vállalatánál. Visszatérő rémálmai apja erőszakos haláláról mindennapossá válnak. Mivel Jared aggódik Nináért, hogy választ kapjon kérdéseire, visszalopja a Könyvet. Megkezdődik a harc az új ellenséggel szemben a régi barátok oldalán, és Jared legrosszabb rémálma látszik beigazolódni. Választás elé kerül: egyedül szálljon szembe a Pokollal vagy kezdjen háborút a Mennyel. A döntést egy váratlan esemény még inkább megnehezíti…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614700 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2014
324 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632614717 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jared Ryell · Nina Grey · Kim


Kedvencelte 43

Most olvassa 20

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 143

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Jamie McGuire: A jóslat

Rabja lettem! :D
Hogy ez a két rész eddig milyen jól sikerült, totálisan meg vagyok lepődve! o.O
Imádom a szereplőket, tartalmas pörgős kell ennél több – hát igen….. még vagy pár száz oldal :D
Már csak egy rész van :( szomorúság……

Néha lehetne ilyen közegben idősebb korosztályt felölelő főcselekmény is, olyan piszkosul fiatalok! De nem?

Nikolett0907 P>!
Jamie McGuire: A jóslat

„– Az emberek olyan értékesnek látják a tovasuhanó életet. Ha ehhez hozzátesszük az anyák védelmező ösztönét, akkor szinte megállíthatatlanok vagytok, még ebben a törékeny testben is. Valahányszor ezt tapasztalom, minden alkalommal több tiszteletet ébreszt bennem.”

Ez a kötet már jobban tetszett az első résznél.
Valahogy összeszedettebb volt és könnyebben bele tudtam feledkezni..
Ami viszont még mindig megőrjít, az Nina személye.
Én értem, hogy nagyon durva dolgokon kellett keresztül mennie, azt is megértem, hogy kiváltságos helyzetben van, de borzalmasan kényes és irritáló.
Annyira utáltam egy – egy helyzetben, hogy félre kellett tegyem a könyvet, mert még véletlenül kárt teszek benne.
Borzalmas a viselkedése, a gondolatai kuszák és még mindig csak magára gondol.

A többi karakter sokat fejlődött, voltak akiket kimondottan megkedveltem, másokkal elnézőbben bántam.

Tudom, hogy még egy kötet valahol az olvasatlan tornyaim között lapul, de most egy időre félreteszem ezt a sorozatot, mert csömöröm van tőle.

Egy olvasásnak megfelelt.

3 hozzászólás
turanett P>!
Jamie McGuire: A jóslat

Jaj, egy kicsit csalódott vagyok. Ez a rész nem tetszett annyira, mint az első. A feléig színte semmi nem történik. Nina nagyon bosszantó. Mindenért sipítozik. Jared sem jobb. Még mimdig nem tanulta meg, hogy néha jó, ha Ninat is beavatja a dolgokba. Folyton titkolózik. Onnantól kezdett tetszeni, hogy Ryan vissza jött. Persze egy kissé megszállott lett, de én őt mindig is szerettem. A vége felé már tényleg jó volt, izgalmas. Ezért él bennem a remény, hogy még a harmadik rész jó lehet. :)

Lanore P>!
Jamie McGuire: A jóslat

Valószínűleg ennél a sorozatnál én fordítva működöm, mint a többség, hiszen ez a rész itt molyon kb. 10%-kal jobban áll, mint az első, nekem viszont az nagyon tetszett, ezzel pedig szenvedtem egy picit. Végig hiányérzetem volt, és nem is igazán tudom megmagyarázni, hogy miért. Amit biztosan kevésnek éreztem, az Jared és Nina kapcsolatának alakulása… ennyi valahogy nem elég, hiányzott a szenvedély, a pörgés, nekem olyanok voltak, mint egy aranyos kisiskolás szerelmespár. Ryan, Claire és Bex végre sokkal több szerepet kaptak, ez nagyon jó volt, imádtam őket! De ez az egész misztikus vérvonal mizéria, a történet alakulása elment egy olyan irányba, ami sajnos nekem nem jött be. Ettől függetlenül kíváncsian várom a harmadik részt, remélem abban mindenre választ kapok majd, és bízom benne, hogy A jóslat afféle áthidaló kötet volt, és a befejező részben újra érezhetem az első rész izgalmát.

3 hozzászólás
kellyolvas P>!
Jamie McGuire: A jóslat

Számomra egyértelműen a szereplők közötti kapcsolatok leírása, az érzelmek megjelenítése az erősség Jamie McGuire Providence sorozatában. Nincs különösebb melléfogás a párbeszédek terén, vagy a karakterek felépítésében. Nagyon tetszett az eddig keveset szerepelt karakterek előtérbe helyezése, Claire például határozottan kedvencé vált. Ő és Bex viccesek voltak, határozottam emelték a jelenetek élvezhetőségét, amiben szerepeltek.
Jared és Nina kapcsolata aranyos, édes, de ettől picit többet vártam. Kevés leírás volt kettejükről, több szenvedélyt is el tudott volna bírni ez a könyv. Jared persze továbbra is imádnivaló, feltétel nélkül szereti Ninát, itt most nagyon visszafogott. Én meg szeretem, ha egy pasi elveszti néha a fejét. Persze a küszöbön álló háború nem tesz jót a romantikának, ebben a részben sokkal inkább a család, az összefogás a lényeg, mindenkire szükség van, csak együtt tudják megoldani a helyzetet.
Ryan is előtérbe kerül, örültem, hogy nem marad végleg távol az eseményektől, bár a sérülés nem hiányzott, de legalább kiderültek dolgok ennek kapcsán. Erősebb lett lelkiekben és érzelmileg is, bár nem különösebben kedveltem az első rész alapján, bízom benne, hogy jól alakul az élete.
Nagyon-nagyon reménykedem, hogy a harmadik részben Jamie igazán egyedivé teszi a sorozat befejezését, amit nagyon várok. Biztos vagyok benne, hogy hatalmas küzdelem lesz megvédeni Ninát. Jó volt olvasni A jóslatot, mert nagyon sok háttér információt tartalmaz, remekül mutatja be a karaktereket, nem kizárólag a romantikán van a hangsúly.

BarbyMalik0112 P>!
Jamie McGuire: A jóslat

Bővebben: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2016/08/jamie-mcguir…

„Mindenképp jobb lett, mint az első, azt kell mondanom. Több izgalom és történés, de egy központi esemény, ami az egész kötet eseményét meghatározza.
Izgatottan várom már a befejező kötetet, hiszen azt még egyáltalán nem olvastam… Mi lesz Nina és Jared történetének vége?”

Wello_Book>!
Jamie McGuire: A jóslat

Sokáig várt ez a könyv arra, hogy a kezem ügyébe kerüljön. Annak ellenére, hogy az első rész nagyon tetszett, mégsem volt kedvem hozzá, hogy elolvassam a folytatását. Aztán most mégis úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy megembereljem magam, és belevágjak.
Nagyon megkedveltem Ninát, viszont nekem mégsem ő volt a kedvencem, hanem Jared és Claire. Claire kisugárzása mindent vitt.! olyan magabiztossággal rendelkezett a nő, hogy szó szerint irigyeltem. Jared pedig egy tipikus álompasi karakter volt, akire mindenki vágyik.
A könyv magában nagyon jó volt, számomra viszont mégis az első rész volt a legjobb. A végét tekintve végképp. Lényegében nem csalódtam.:) *****

ViveEe P>!
Jamie McGuire: A jóslat

Jobban tetszett, mint az első rész. Claire kedvelhetőbb, nagyon tetszik Ryan karaktere, de Bex az abszolút kedvencem. És szerencsére Nina és Jared között sem voltak olyan nagy kínlódások, mint az első részben.
Itt már abszolút benne vagyunk az angyal és démonvilágban. Újra meg kell szerezni Shax könyvét, hogy fényt derítsenek Nina rémálmainak okára, közben egy jóslatról is tudomást szereznek, ami miatt még nagyobb a veszély.
Továbbra sem egy hű de erős sorozat ez, de Jared, Bex, Claire és Ryan sokkal élvezetesebbé teszi az olvasást.

Viktória_Erdei P>!
Jamie McGuire: A jóslat

Az elején inkább az érzelmeké volt a szerep, de utána jött az akció rész. Nagyon jó volt. Kíváncsi vagyok mi lesz a 3. részben.

Alexandra_Tóth>!
Jamie McGuire: A jóslat

Nekem iszonyatosan tetszett. Abszolút nem érzem magam elfogultnak, az első részt imádtam és kapartam a falat a 2.-ért. @Titcsi kedvességének köszönhetően megkaptam a PIF esemény jóvoltából és nagyon örültem neki:3
Akció dús volt, sosem tudtam, hogy mikor mi fog következni,ezért is történt az, hogy alig bírtam letenni a könyvet:3 Nyaralni voltam, kevés időm volt, de amikor ágyba kerültem és nem voltam KO, azonnal beleolvasgattam és hajnali 2-3ig olvastam (:
Várom a 3. részt és hát.. nem akarok spoiler-ezni, de wáááá :D Akarom!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

Fekete farmer, fekete garbó orgyilkossághoz illő öltözetnek tűnt, hozzá a tarkómon szoros kontyba tekertem a hajamat. Amikor kiléptem, Clarie arca felragyogott.
– Van olyan cipőm, ami istenien menne hozzá.
– Nem viselhetek tűsarkút egy gyilkossághoz – válaszoltam, mert bosszantott a vidámsága.
– Miért nem? Én mindig azt szoktam […]

219. oldal Tanulság

DarknessAngel>!

– Van vécéje, atyám?

287. oldal A tévedés

Kapcsolódó szócikkek: Kim
Sheila_7 I>!

– […] Ha nem lehetek együtt a férfival, akit szeretek… minek éljek, ha nem élhetek?

Fairymysz>!

– Lássunk munkához – mondta Bexnek.
Bex bólintott, és elővette a hátsó ülésről a neon rózsaszín sporttáskát.
Szemügyre vettem a táskát, aztán Bexre mosolyogtam. – Próbáltam rábeszélni, hogy feketét hozzon – vonta meg a vállát. – Vagy legalább barnát vagy zöldet. De nem volt hajlandó.
– Lehet, hogy könyörtelen orgyilkos vagyok, de azért elsősorban lány – közölte Claire, és rágót dobott a szájába.

220. oldal

GrisKarolina>!

– Pihennie kell, Miss Grey. Nagy munka vár ránk.
– Munka? – kérdeztem álmosan – milyen munka?
– Holnap megváltoztatjuk a nevedet – suttogta a fülembe.

Wello_Book>!

Claire elmosolyodott, és megnyalta a felhasadt száját. – Lenyűgöző volt a közbelépésed,
még ha az az izé fel is lógatott a lábadnál fogva, és arra használt, hogy két ajtót kinyisson
veled…, és ami miatt úgy visítottál, mint egy lány.
– Nem is visítottam úgy – tiltakozott Ryan.
– Lehet, hogy csak szerettem volna – vigyorodott el Claire.
– Kösz – érintette meg Claire piszkos arcát Ryan. A hüvelykujjával gyöngéden
megsimította. – Ismét

Wello_Book>!

– Lekésted a buszt? – A szeme sarkából rám sandított.
Felsóhajtottam. – Hagytam, hogy elmenjen, hogy az
életem egyetlen szerelme egy taxival felszedjen.

Wello_Book>!

– Eljön a nap, amikor leállítanak a zsaruk, és akkor halálra nevetem magam – jegyeztem
meg, és a kocsiból kiszállva igyekeztem visszanyerni az egyensúlyomat.
– A főnökünknek tenger pénze van, hogy óvadékot tegyen le értünk – mosolygott.
– Nem teszek le. Nevetek majd.
– Még Jaredért sem? – kérdezte, és felkísért a vaslépcsőn.
– Főleg érte nem.
– Nem hiszek neked. És ha Claire rájönne…
– Igazad van. Akkor letenném az óvadékot – bólintottam.

GrisKarolina>!

– Hogyan? – kérdezte Kim oda sem figyelve – Csak mert egy lányt több száz démon kerget, még pisilni sem pisilhet?

GrisKarolina>!

Bex kétszer kopogott, aztán belépett. – Hoppá! Komolyan? – kiáltott fel, és gyorsan becsukta az ajtót.
– A kopogás nem számít, ha csak úgy besétálsz! – morogta Jared.


A sorozat következő kötete

A Sötétség és Fény angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Richelle Mead: A szukkubusz dala
J. R. Ward: Megbosszult szerető
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Nalini Singh: Angyalcsók
J. R. Ward: Irigység
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai