Termesszünk ​otthon finomabbat! 4 csillagozás

James Wong: Termesszünk otthon finomabbat!

Termesztett már gondosan egy nagy csomó paradicsomot, aminek csak az volt a baja, hogy amikor leszedte, nem volt semmilyen íze? James Wong botanikus és ismert kertészeti szakíró meg van győződve arról, hogy az elfogadott kertészeti gyakorlat téved a bőséges termés, illetve a gazdag íz elérése tekintetében.

Mit ígér James? Egyszerűen a legjobb ízű fajták termesztésével, kevesebb hókuszpókusszal nemcsak ízesebb terményhez jutunk, de befektetett munkánk is meghozza a várt eredményt.

A kötet – a szokványostól eltérően – ötvözi a tudomány eredményeit a tradicionális technikákkal, így érhetjük el, hogy az általunk termelt zöldségek jó ízűek, zamatosak legyenek, valamint hogy sokféle izgalmas, újszerű terményt tudjunk termeszteni, amelyekre korábban soha nem is gondoltunk. James 40 olyan egyszerű ételreceptet is közöl – utána lehet számolni – amelyek főbb hozzávalóit magunk is meg tudjuk termelni. Hát akkor, mire várunk még?

>!
GABO, Budapest, 2016
224 oldal · ISBN: 9789634061335 · Fordította: Szerdahelyi Tibor

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

nyirog>!
James Wong: Termesszünk otthon finomabbat!

Érdekes, és újszerű megközelítése a zöldség és gyümölcs termesztésnek ez a könyv. Szinte látom magam előtt, ahogy egyes facebook csoportokban a minden újítást zsigerből elvetők szidják az írót, mert „amit nagyanyáink csináltak az úgy jó, akkor még vót becsületes munka”. Itt pedig a modern tudomány a modern kertészettel találkozik, és ebből néha egészen meglepő tápoldatok és művelési módszerek kerekednek. Érdemes néhányat kipróbálni belólük.
Emellett nagy hangsúlyt fektet a szerző a legfinomabb, legértékesebb fajták bemutatására, nekem nagyon szimpatikus hogy nem a mennyiségre, hanem a minőségre van kihegyezve az írás. Ezt már az elején le is szögezi, hogy valószínűleg kevesebb, de zamatosabb terményeink lesznek így, mint ha mindent alárendelne a bőséges termésnek. Csak azért nem 5 csillag, mert néha talán át is esik a ló túloldalára, és egyszerűen túl sok a fajta bemutatás és túl kevés a gyakorlati tennivaló leírása (tipikusan a paradicsomról szóló részben éreztem ezt).


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagykutasi Viktor: Több mint kert
Kertészkedés hónapról hónapra
Kocsisné Molnár Gitta: Kertészkedés mindenkinek
Bálint György: Mesterfogások kezdő és haladó kertészkedők számára
Csaba Emese (szerk.): 1001 tennivaló a kertben
Sue Joiner – Vincent Gradwell – Katharine Gurney – Kay Maguire: Titkok és ötletek nagyapáink kertjéből
Heidrun Holzförster: Metszés a gyümölcsösben
Nagy József – Schmidt Gábor – Sipos Béla – Tóth Imre: Kerti szerszámok
Horn János – Jeszenszky Árpád – Kerekes Lajos: Gyümölcstermesztési és gyümölcsfavédelmi rádiótanfolyam
Dorothea Baumjohann – Peter Baumjohann: Növényvédelem