A szerző a háborús harctereket megjárt kutató, krízisek, háborúk illetve paranormális jelenségek kutatásával foglalkozik évtizedek óta. Az angyalok háborúja egyszerre misztikus és antimisztikus: a természetfölötti létezést elemzi és fogadja el, ugyanakkor a szélsőséges, napjainkban általában csak ezoterikusnak mondott irányzatok veszélyeire hívja fel a figyelmet. És hogy mitől történelmi, dokumentum illetve regény? A könyv mondanivalója egy történelmi leletből, az izraeli Qumran térségében megtalált, úgynevezett holt-tengeri tekercsekben leírtakból bontakozik ki. Az angyalok háborúja páratlan, kemény és misztikus kalandregény.
Az angyalok háborúja 1 csillagozás

James Turner: Az angyalok háborúja Az időjárőr
James Turner titokzatos alak. A legtöbb információ ebben a könyvben található róla, valamint barátja, Földi József délszláv háborús veterán könyveiben. A neten se nagyon találtam róla semmit, valami fórumon annyit írtak róla, hogy talán valamilyen betegségben már sajnos meghalt.
A regény full katolikus nézőpontból van megírva. Nagyon jól bemutatja és levezeti az európai civilizáció szellemi elsötétülését és annak okait, valamint a sátánizmus szerkezetét, működését.
A regény cselekményeiben egy-két szál szerintem nem volt elvarrva, néhol nekem kicsit zavaros volt, de lehet, hogy az össztörténet szempontjából nem is volt jelentősége. A történetbe viszont nagyon jól bele van szőve néhány délszláv háborús esemény is.
A könyv ateistáknak nem ajánlott, bár lehet, hogy esetleg megvilágosodnak tőle közülük némelyek.

Az emberiség kétezer év óta nem változott. Ma is ugyanúgy megfeszítik Krisztust, mint akkor.

AMIKOR
És vörös lesz éjjel az ég,
És délről hideg szelek fújnak,
És sárgának látszik a kék.
Amikor a galambok sírnak,
És sok lesz a nagyon kevés,
Akkor éjjel a végtelen
hirtelen a végéhez ér.
Akkor éjjel a galambok sírnak,
És térdre borulnak az emberek,
És a galambokkal együtt sírnak
ítélve régi bűnöket.
Amikor a galambok sírnak,
És messze tűnik a hirtelen,
És lassan a semmibe fordul
az évmilliárdnyi értelem.
És vörös lesz éjjel az ég,
Akkor csak egyet fogok tenni;
Sírok a galambokért.
James Turner: Az angyalok háborúja Az időjárőr

Minden korban, akik tollat fogtak a kezükbe, megpróbálták elmondani szeretetüket, csodálatukat vagy éppen fájdalmukat, az ember iránti elkötelezettségüket. Az ember iránt, aki ha nem szeretik, mérhetetlenül magányos tud lenni, és fájdalmában vagy szomorúságában nálánál szinte egyetlen lény sincs kétségbeesettebb.
James Turner: Az angyalok háborúja Az időjárőr

Véleményem szerint az az ember, aki híján van az toleranciának, az alázatnak és a tiszteletnek, mindig megpróbálja maga mellé lehúzni az igazakat, a hatalmasságokat és azokat, akik életünk példaképeinek tekinthetők. A mai világban, az igénytelenség, és a frusztráció évszázadában elég megnézni egy filmet, és már mi is főhősök lehetünk. Nem is kell tennünk érte semmit, nem kell hűségesnek lennünk, nem kell tisztelettudónak lennünk, elég, ha magunk mellé lehúzzuk őket a sárba. Miközben minden esetben hangoztatjuk, hogy nekünk ehhez jogunk van.
James Turner: Az angyalok háborúja Az időjárőr

Tudom és érzem, hogy már nem sokáig ülsz a trónodon, sátán, amit az emberi kínszenvedésből építettél! A sugallataiddal öngyilkosságba hajszoltál milliókat. Élvezettel keltettél a gondolatokban elégedetlenséget. Elméletekkel támasztottad alá a gyűlölködést. Szolgáid a Teremtés kezdete óta kiirtották az élővilág háromnegyedét. Egész fajok pusztultak ki az irányított véletleneid folytán. Nem sokáig tetszeleghetsz magadnak, Isten majma! Remélem, én is benne leszek abban a csoportban, akik Armageddonnál megtámadnak!
James Turner: Az angyalok háborúja Az időjárőr

Minden csoda, amit egyensúlynak vagy harmóniának hívunk, egy napon megrendül és meggyengül. Olyan a világ, mint a háborgó tenger. A felszín gyakran változik, míg bizonyok mélységei lassú folyamatok részei.