Tolvajbecsület (Star Wars: Birodalom és Lázadás 2.) 21 csillagozás

James S. A. Corey: Tolvajbecsület

Ha ​egy lázadó kémet kell kivonni a Birodalom szívéből, akkor Han Solo a legalkalmasabb a feladatra. Annak, aki be tudott törni egy birodalmi börtönbe és segített megsemmisíteni a Halálcsillagot, egy ilyen megbízatás nem jelenthet gondot.
Ám Han hiába találja meg az ügynököt, Scarlet Hark az ellenséges vonalak mögött akar maradni. Egy kalóz olyan lopott titkokat árul, amelyekért a Birodalom egész világokat pusztítana el, köztük azt a bolygót is, amelyen Leia a lázadók szimpatizánsaival tárgyal. Scarlet meg akarja találni a tolvajt, hogy megszerezze tőle a zsákmányt, és Hannak nem marad más választása, minthogy a kémnővel tart.
A zsúfolt városi utcáktól kezdve, a veszélyes őserdőn keresztül a csapdákkal teli idegen templomig Han, Leia, Csubakka és merész új társuk számtalan összecsapásba keveredik, miközben megbízhatatlan szövetségesek segítségével próbálják távol tartani a Birodalmat egy titokzatos, ősrégi eszköztől, amely mindent eldönthet. Ám a hősök még Luke… (tovább)

Eredeti mű: James S. A. Corey: Honor Among Thieves

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Szukits, Szeged, 2015
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973331 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Luke Skywalker · Leia Organa · Chewbacca · Scarlet Hark


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
PAVideoStudio
James S. A. Corey: Tolvajbecsület

Nagyon sok akciójelenetet olvashatunk. Han valahogy más, mint eddig, de néhány gondolta érdekes. Ritkán mondok ilyet, de nem tudtam izgulni egyik szereplőért se.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/f0se4FYDfMU

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Hippoforaccus P
James S. A. Corey: Tolvajbecsület

Unaloműző történetnek tökéletes, bár semmi világrengető nincs benne spoiler. Han karakterét egy kicsit laposnak éreztem. Túl óvatos, semmi „fejjel a falnak” hősködés, sehol egy nagy kacajt kiváltó duma, szóval szerintem nem sikerült elkapni a karaktert, ami eléggé sokat ront az összképen, mivel róla szól az egész. Leia viszont megint hozza a formáját a Kiamurron hozott döntésével spoiler. Összesítve nem rossz könyv, de Han karaktere lehetne jobb is.

>!
Csokky
James S. A. Corey: Tolvajbecsület

Alapvetően hozza a megszokott színvonalat, és a klasszikus trilógia hangulatát. A főgonosz nekem nagyon egysíkú és felületes volt, ellenben Scarlet Hark nagyon jól kidolgozott karakter volt, és megvolt a kémiája Hannal és a többi karakterrel együtt. Kíváncsi vagyok, hogy esetleg a későbbi kánon regényekben hozzányúlnak-e a karakterhez (bár ezt nem tartom valószínűnek, hiszen vannak sokkal jobban hiányolt jelenlegi legendák-karakterek).

>!
Nócica
James S. A. Corey: Tolvajbecsület

Igazán érdekes könyv sok sok akciójelenettel……. és néhány helyen a leírás teljes hiányával ( lehet hogy ez csak nekem okoz gondot?) de ettől eltekintve egészen élvezhető :) A történet (ha jól értelmeztem) az Új remény és A Birodalom visszavág között játszódik. Azoknak, akiknek Han a kedvencük, csak ajánlani tudom ;) A filmből ismert karakterek hűek önmagukhoz, az új szereplők izgalmat hoznak.
Az abszolút élményromboló az volt, hogy elkövettem azt a hibát hogy a könyv befejezése előtt néztem meg a Star Wars VII-et, így nem tudtam a főszereplőre többé ugyanúgy tekinteni :'(


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

– A Lázadók Szövetségétől jöttem. (…)
– Honnan tudhatnám, hogy igazat mond?
A tiszt vállat vont.
– Egy – válaszolta –; nem áll mögöttem ötven rohamosztagos. Kettő; itt beszélgetünk, és nem egy cellában. Három; kértem valamit, és nem vágta le az ujjainak felét egy vallatódroid.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Lázadók Szövetsége
>!
Hippoforaccus P

– Eddig nem volt tervünk – mondta Han. – De most már van egy hülye tervünk. Végeredményben ez is egyfajta haladás.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!
Saille P

– Még nem mondta el, hogyan jutott eszébe, hogy csatlakozzon a lázadókhoz.
– Mi van? Miért kérdi?
– Csak próbálom elütni az időt egy kis beszélgetéssel.
– Egy vénember meg egy kölyök sofőrt keresett, nekem meg szükségem volt a pénzre – mondta Han. – Azután balszerencsék sorozata vezetett idáig.

100. oldal

>!
Saille P

Han megpróbálta elképzelni, milyen lehet ugyanabban a csillagrendszerben leélni egy egész életet, de nem sikerült.

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!
Saille P

– Tényleg egy X-szárnyú szárnyain állva repültetek a légkörben? – kérdezte az egyik pilóta. Még Luke-nál is fiatalabbnak látszott. Hannak az jutott eszébe róla, hogy a lázadók tagfelvételének hamarosan már csak az lesz az egyetlen feltétele, hogy a jelentkezők ne viseljenek pelenkát.

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Luke Skywalker
>!
Tirpák

A Birodalom középpontjától a Külső Gyűrűben található távoli csillagokig a Galaxis tele van élettel. A bolygókon, holdakon, aszteroidabázisokon és űrállomásokon különféle fajok ezrei élnek, és mindenki elfoglalja magát nagyra törő terveivel vagy éppen a mindennapi megélhetés gondjaival. Az egyik végletet a Császár törekvései jelentik, míg a másikat az, hogy lesz-e mit enni vacsorára. Minden egyes városnak, kisebb teleülésnek, állomásnak és hajónak megvan a mga története és titkai, reményei és félelmei, félig megfogalmazott álmai.

13. oldal

>!
Saille P

– Látszik, hogy már nem a Birodalomban vagyunk – jegyezte meg Scarlet.
– Hát igen – értett egyet Han. – Viszont ha lehet, legközelebb is inkább a szakszerűtlenséget és a korrupciót választanám a szigorú szabályok közé szorítás, elnyomás, fenyegetés és rosszindulat helyett.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Scarlet Hark
>!
PAVideoStudio

Még a bárok is a Birodalom rendjétől bűzlöttek. A fényes krómasztalok és kényelmetlen székek nem sok lehetőséget adtak a lógásra és pihenésre. A maroknyi vendég csendben, lelkesedés nélkül, de szorgalmasan iszogatott, alig néhányan bámulták meg a belépő Csubakkát, és senkinek sem volt kedve kötözködni. Az egyik sarokban kis csapat férfi és nő gyűlt össze, akik szabadnapos katonáknak néztek ki, egymáshoz közel hajolva és suttogva beszélgettek.
Han beült a birodalmiaktól legmesszebb lévő sarokba, és a falnak döntötte a hátát. Társa halk morgással helyezkedett el mellette, és mereven bámulta az asztal tükröző lapját.
Han odaintett egy króm- és aranyszínű protokolldroidnak a bárpult mögött, rámutatott egy üveg koréliai brandyre, feltartotta két ujját, azután az asztalukra mutatott. Néhány másodperccel később meg is kapták az italukat, és Han odadobott egy érmét a droidnak, amely szó nélkül elkapta a pénzt, és magukra hagyta őket.

28. oldal, 2. fejezet - Tolvajbecsület (Szukits, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · Chewbacca · Han Solo · kocsma
1 hozzászólás
>!
Saille P

– Szeretnék rászánni egy percet, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki részt vett ezen a gyűlésen! – folytatódott a beszéd. – Igaz bátorság kell ahhoz, hogy szembeszálljunk a Birodalommal, és ebben a teremben mindenkiről elmondható, hogy rendelkezik ezzel a bátorsággal. Mindenki elkötelezte magát, hogy a maga módján fellépjen a birodalmi elnyomás ellen.
– Például adómentesen fektetitek be a pénzeteket – mormolta Han. – Vagy alapítotok valami kultuszt. Vagy csak felidegesített, hogy nem ti ültök a trónon….Ja, és közeledik egy birodalmi flotta is, amire figyelmeztetnem kéne minden tisztelt egybegyűltet.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa
>!
Saille P

– Már megint mászunk, hogy felszedjenek – sóhajtott fel Scarlet.
– Csakhogy ezúttal nem lőnek ránk rohamosztagosok – válaszolta Han.
– Persze. Most egy bolygó keszül felrobbanni alattunk.
– Csak megjegyzem, hogy ez nem egészen ugyanaz.

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Scarlet Hark

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
Dan Simmons: Ílion
James Luceno: Darth Plagueis
Frederik Pohl: Átjáró
Paul S. Kemp: Hullámtörés
Joe Haldeman: Örök háború