Tiamat's ​Wrath (The Expanse 8.) 7 csillagozás

James S. A. Corey: Tiamat's Wrath James S. A. Corey: Tiamat's Wrath

Thirteen ​hundred gates have opened to solar systems around the galaxy. But as humanity builds its interstellar empire in the alien ruins, the mysteries and threats grow deeper.

In the dead systems where gates lead to stranger things than alien planets, Elvi Okoye begins a desperate search to discover the nature of a genocide that happened before the first human beings existed, and to find weapons to fight a war against forces at the edge of the imaginable. But the price of that knowledge may be higher than she can pay.

At the heart of the empire, Teresa Duarte prepares to take on the burden of her father's godlike ambition. The sociopathic scientist Paolo Cortázar and the Mephistophelian prisoner James Holden are only two of the dangers in a palace thick with intrigue, but Teresa has a mind of her own and secrets even her father the emperor doesn't guess.

And throughout the wide human empire, the scattered crew of the Rocinante fights a brave rear-guard… (tovább)

>!
Orbit, London, 2019
544 oldal · ISBN: 9780356510330
>!
Orbit, USA, 2019
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780316332873
>!
Recorded Books, USA, 2019
ASIN: B07GFNQFFB · Felolvasta: Jefferson Mays

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

A_Nagy_Levin P>!
James S. A. Corey: Tiamat's Wrath

Még magyarázzam?
A kalandregénység oké. Kissé nehezen emésztettem meg a „lázadás” lépéseit, de tegyük föl, hogy elbizakodottság volt. Ugyanígy Holden terve sem csúszott könnyedén, azt kell mondanom, túlságosan körmönfont és közvetett, Holden sztem eddig nem volt ilyen manipulatív, és ezzel épp „holdenségét” veszítette el, de ha ezt jelzik majd a következő részben, akkor oké.
Azt viszont nagyon is el tudom képzelni, hogy elbizakodottság, hibás helyzetértékelés miatt megtörténik, ami megtörtént az idegenekkel. És ezért értékeltem kissé érdemein felül a könyvet. Meg azért, mert beletettem már hétkötetnyi energiát. Az ember fut a pénze után.
Szóval, elfáradtam, a sorozat is szvsz elfáradt. Fejezzük be.

3 hozzászólás
Károly_Pál>!
James S. A. Corey: Tiamat's Wrath

Azért nem kapja meg az utolsó felet, mert a csapat eléggé szétaprózva van jelen végig, és ezzel teljesen más lesz a könyv sodrása, mint az eddigieké. Cserébe tetszenek az új nézőpont karakterek, a cselekmény pedig továbbra is nagyon jól kitalált és érdekes.
Bár magának a könyvnek is van íve, kicsit azért végig olyan érzésem volt, hogy a „végső” csatára készít fel, jön ugye (idén?) a sorozat lezáró fejezete.

Várom.


A sorozat következő kötete

The Expanse sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Scalzi: The Last Emperox
John Scalzi: Zoe's Tale
George R. R. Martin: A Storm of Swords
Pierce Brown: Golden Son
Bill McCay: Rebellion
Kevin J. Anderson: Dark Apprentice
Orson Scott Card: Ender's Shadow
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Michael Crichton: The Lost World
Cassandra Clare: City of Glass