Tiamat ​dühe (A Térség 8.) 2 csillagozás

James S. A. Corey: Tiamat dühe

Galaxisszerte ​ezerháromszáz kapu nyílt a különböző naprendszerekbe. Ám miközben az emberiség egy idegen civilizáció romjain építgeti csillagközi birodalmát, az ősi rejtélyek és az új fenyegetések egyre veszedelmesebbé válnak.

A halott rendszerekben, ahová a gyűrűkapuk vezetnek, még az idegenek lakta bolygóknál is különösebb dolgokra lelnek a felfedezők. Elvi Okoye kétségbeesetten kutatja a még az emberek megjelenése előtt zajlott hajdani népirtás eszközeit, és fegyvereket keres az elképzelhetetlen határait súroló erők ellen. Az ilyen tudásnak azonban felfoghatatlan ára van.

A birodalom szívében Teresa Duarte arra készül, hogy átvegye édesapja isteni magasságokba törő terveinek terhét. A szociopata tudós, Paolo Cortazár és a fogolyként tartott James Holden csupán két veszélyforrás az intrikáktól nyüzsgő palotában, de Teresa a saját feje után megy, és olyan titkokat rejteget, amelyekről még apja, az uralkodó sem sejt semmit.

Az emberiség birodalmában… (tovább)

>!
Fumax, Budapest, 2019
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634701149 · Fordította: Galamb Zoltán

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

James (Jim) Holden · Alex Kamal · Gunnery Sergeant Roberta "Bobbie" W. Draper · Naomi Nagata · Elvi Okoye · Emma Zomorodi · Fayez Okoye-Sarkis · Kajri · Teresa Duarte


Most olvassa 6

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
csilla123 P
James S. A. Corey: Tiamat dühe

Végre! Erre várok már a negyedik rész óta. Nem mondanám, hogy nem szerettem volna a sorozat “közepét”, de az első három rész szintjét egyszerűen nem sikerült elérniük, még ha önmagukban jók, és izgalmasak is voltak, de a Tiamat dühétől végre azt kaptam, amit vártam. Tele fordulatokkal (de komolyan, olyan irányt vett néhol a történet, amire egyáltalán nem számítottam), szívszorító pillanatokkal (már az első mondattól fogva), és végre nagyobb szerepet kap a protomolekulás szál is spoiler.
A 4-5 szemszög is nagyon el lett találva, bár Elvi részeitől nagyon féltem, mert a széria általam legjobban utált karaktere volt eddig, de úgy látszik miután sikerült megd*gatnia magát, már teljesen szerethető, és érdekes karakter lett. Fayezt (a férjét) meg egyenesen imádtam, szóval lehet, hogy ennek is volt hozzá köze. Van egy új főszereplőnk is, Teresa, Duarte lánya, aki nagyon jól el lett találva, eleinte azt hittem, hogy egy idegesítő tinilány lesz, de szerencsére nem, nagyon érdekes volt az út amit bejárt, és kíváncsi leszek rá a folytatásban is. spoiler És persze a Roci régi legénysége sem okoz csalódást, sajnos külön utakon jártak, de ettől függetlenül is nagyon élveztem spoiler
Még egy rész van hátra, és bár kicsit félek tőle, hogy spoiler, de ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok a lezárásra, és miután a nyolcadik rész visszaadta a reményt, bízom benne, hogy a vége sem okoz majd csalódást.


Népszerű idézetek

>!
Fumax KU

Híreket sosem nézett.Az állami propagandacsatornákat választhatta volna, de sosem tudta rászánni magát erre. Vagy felmérgesítették, márpedig nem engedhette meg magának, hogy mérges legyen, vagy egyszerűen a sok ismételgetéstől lassanként igaznak hangzottak. Ezt sem engedhette meg magának.

>!
Fumax KU

Alattuk a Laconián éjszaka volt. A maga módján szépnek tűnt. Eltekintve a távoli tengerpartnál parázsló biolumineszcenciától, a szárazföld teljesen sötét maradt. Az egyetlen fényt felhők takarták el. Többé-kevésbé így nézhetett ki a Föld, mielőtt feltalálták a villanyvilágítást. Az első műhold, az első űrsikló előtt. A Mars előtt. A Ceres előtt. Az Öv előtt. Ez volt a galaktikus birodalom központja, mégis csupasznak mutatkozott, akár egy pusztaság. Az Auberon és a Bara Gaon több várossal büszkélkedhetett. A Föld komolyabb történelemmel. Minden hely álmokat dédelgetett arról, mivé szeretne válni.
Az álmok törékeny dolgok voltak. A titán és a kerámia tovább bírták.

>!
Fumax KU

Koporsólakása a dokkok közelében helyezkedettel. A nagyobb modellek közé tartozott, egy méternél valamivel magasabb volt,hogy felülhessen benne. Az ósdi matrac visszaforgatott présülésgélből készült,a falak és a mennyezet rétegelt üvegből és fémhálóból, a beépített lámpák pediga felszín mögé kinyúló tér illúzióját keltették.

>!
Fumax KU

Mindent köszönök – búcsúzott el a mindenségtől, mintha az egy kellemes összejövetel házigazdája lett volna, ahonnan lassanként szállingózni kezdtek a vendégek. A Förgeteg felé fordult. Újabb szikra lobbant. Újabb torpedósortűz száguldott ki a feketeségbe. Újabb veszély fenyegette a hajóját és az embereit.
– Jól van, te szemétláda. Táncolni akarsz? Akkor táncoljunk!

>!
csilla123 P

– Ostobának érzem magam – jelentette ki. – Tényleg azt hittem, hogy tudományos küldetést telesítünk.
– Mert nem az?
Elvi hüvelykujjával a monitor felé bökött.
– Az ott nem tudomány. A “gyújtsuk fel, és meglátjuk, mi lesz” nem tudomány. Mintha dinamitot dobnánk a tóba, hogy kiderüljön, hány hal teteme jön fel a felszínre.
– Vagyis… természetfilozófia?
– Katonai baromság. Minden problémát úgy oldanak meg, hogy megpróbálják felrobbantani.

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elvi Okoye · Fayez Okoye-Sarkis
2 hozzászólás
>!
csilla123 P

Mindig azok a legveszélyesebbek, akikben megbízik az ember.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James (Jim) Holden
>!
Razor SMP

– Bármikor fellázadhatunk – szólalt meg vidáman Fayez.
– Esélyünk se lenne – ellenkezett Travon. – Megcsináltam a navigációs elemzést. Még ha elfoglalnánk is a hajót, a Förgeteg atomokká zúzna minket, mielőtt kijutnánk valamelyik kapun.
Jézusmáriám, Travon – hüledezett Fayez. – Csak vicceltem.
– Ó – hökkent meg Travon. – Bocsánat.
– Emlékszem arra, amikor még csak tudós voltam – merengett Elvi. – Tetszett. Kellemes volt.

212-213. oldal, Huszonegyedik fejezet: Elvi

Kapcsolódó szócikkek: Elvi Okoye · Fayez Okoye-Sarkis
>!
csilla123 P

– Legalább az erkölcsi győzelem megvan – sóhajtott Bobbie.
– Tudod, ki szokott erkölcsi győzelmet emlegetni? – kérdezte Jillian, miközben kilebegett a helyiségből. – A vesztes csapat.

82. oldal

>!
csilla123 P

A pacifizmus kizárólag akkor működik, ha az ellenségnek van lelkiismerete.

36. oldal

>!
csilla123 P

– Szabályokat könnyű lefektetni – válaszolta Emma. – Könnyű tökéletes logikára és szigorra épülő rendszereket létrehozni. Csak annyit kell tenned, hogy kihagyod belőlük az irgalmat, igaz? Aztán amikor embereket raksz bele, és az embereket teljesen szétrágja, akkor persze az ő hibájuk lesz. Nem a szabályoké. Minden, amit teszünk, és bármennyit is ér, olyasmi, amit emberekkel együtt csinálunk. Gyarló, ostoba, hazug, szabályszegő emberekkel.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Zomorodi

Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Hendon: Nightingale
Kim Stanley Robinson: 2312
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
John Scalzi: Szellemhadtest
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
David Guymer: Dorn utolsó fia
Orson Scott Card: Az elme gyermekei
John Scalzi: Pusztító tűz
Melissa Landers: Összefonódva
Mary E. Pearson: Az árulás szíve