Babilon ​hamvai (A Térség 6.) 14 csillagozás

James S. A. Corey: Babilon hamvai

A ​HAMVAKBÓL ÚJ ÉLET FAKAD

Az Öv nemzedékek óta érlelődő forradalma kitört. Milliók haltak meg, az őrült álom vérbe borította az egész naprendszert.

A Szabad Hadiflotta – az övbéliek erőszakos csoportja – miután bénító csapást mért a Földre, kalózkodásba és totális háborúba kezd a külső bolygók térségében. Az idegenek gyűrűkapuján túli ezernyi új világ felé tartó gyarmatosító hajók könnyű prédának számítanak, és immár egyetlen szervezett hadiflotta sem maradt, amely védelmet nyújthatna nekik.

James Holden és a Rocinante legénysége mindenki másnál jobban ismeri az új katonai-politikai szervezet erősségeit és gyengeségeit. A fegyverzeti és létszámfölényben lévő lázadók ellen a meggyengült, egykori nagyhatalmak kétségbeesésükben őket kérik fel a küldetésre, amelynek célja, hogy eljussanak a kapuhálózat közepét elfoglaló Medina Állomásra.

Az újonnan kötött szövetségek azonban ugyanolyan ingatagok, akár a régiek, a hatalomért folyó küzdelem pedig még csak… (tovább)

Eredeti mű: James S. A. Corey: Babylon's Ashes

>!
Fumax, Budapest, 2017
520 oldal · ISBN: 9789634700029 · Fordította: Galamb Zoltán
>!
Fumax, Budapest, 2017
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514982 · Fordította: Galamb Zoltán

Most olvassa 19

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
B_Petra
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Mielőtt kinyitottam az e-book-ot https://kephost.com/images/2017/08/01/765b596b6ebd1cc04…
Miután befejeztem sem lettem sokkal biztosabb a végeredményben.Valójában lezárták az előző rész cliffhanger-ét és jöhetnek a régi/új rejtélyek kifürkészései remélhetőleg. Remélhetőleg, mert én inkább arra vágyom, hogy az idegen technológiát hátrahagyókról essen szó ez után, mert ez a kötet töltelék volt a javából, kevésbé jó mint az előző , olyan folytatások folytatásának a folytatása.
Nem tetszett a vége, spoiler inkább ki kellett volna még nyirni egy két főbb szereplőt rendesen, véresen, vagy csak több wiskyt az ivógumikba, meg egy két hullátt a visszaforgatóba, valamit amin meglepődnék.

>!
Sai_home
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Néha úgy érzem, hogy meg kellene változtatnom a csillagozási szokásaimat, mert ez a négy és fél nem igazán tükrözi a véleményem, de mivel sokkal szórakoztatóbb volt, mint más négycsillagosok, mégis maradtam ennél.
Mert igazából ez a könyv olyan, mint a többi rész a sorozatban, de semmi extra. Történnek a dolgok, de semmire nem kapunk magyarázatot. A Roci legénysége ismét egyben, ami szerintem kicsit ront a regényen, az előző részben sokkal érdekesebb volt a négy főszereplő szemével nézni a dolgokat úgy, hogy mind máshol voltak.
Sajnos előkerülnek új és régebbi szereplők is, akik viszont szerintem ki is maradhattak volna, csak az oldalszámot sikerült növelniük, a szórakozást nem igazán.
Viszont megkapjuk az akciót, űrcsatákban vehetünk részt, amik jól átgondoltak, néha meglepőek, Holdenék ismét megoldhatatlan helyzetekbe keverednek. A politikia rész kicsit gyerekes, Avasaralát leszámítva mindenki felejthető és megmagyarázhatatlan indítékokkal rendelkezik. Viszont ott van Avasarala, aki legalább izgalmas, engem kicsit Az örgöd Pradát visel című film főnökasszonyára emlékeztet, csak több káromkodással :)
Persze rengeteg kérdés merül fel, amikre majd a következő kötetekben kaphatunk válaszokat, jót tenne a sorozatnak valamiféle frissítés, mert ez így lassan nem lesz elég.

>!
Maszatostappancs
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Eddig eléggé gyorsan haladtam a sorozat darabjaival, de most egy kicsit vontatottabbnak éreztem a történetet. A több nézőpont általában okés, de itt nem mindig voltam biztos benne, hogy az időhúzáson kívül mit is ad az új szereplő a történethez (az extra oldalakon kívül).
Ami furcsa volt számomra, hogy az eddigi részekben általában több hónapig, évig tartott egy-egy út, itt még említés szintjén sem merült fel, pedig az többször is elhangzik, hogy milyen apró pontban „zsúfolódik” össze az emberiség. A kötetet nem érzem lezárónak a történések ellenére sem, inkább egy átvezető történetnek, mely megnyitotta a „kaput” a jövőbe.
Mindenképpen adok esélyt az új résznek, amint elérhető lesz.

>!
Jerico
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Ez a rész egy kicsit a kései GoT kötetekre emlékeztetett. amikor már számomra tök lényegtelen karakter nézőpontokon keresztül kaptam a lassú de cserébe unalmas és stagnáló történetet. Jobban érdekelt volna Clarissa és Bobbie nézőpontjából a Roci-ba való beilleszkedésük, mint Pa, Philip, Marco vagy akár Prax (Akinek a története egy féloldalas Avasarala-nak előadott jelentésben elég lett volna). A random ember a Medina állomásról nem is beszélve. Ez nagyjából a könyv fele, ha ezt kukázzuk, akkor például az előző könyv cliffhangerével is lehetett volna foglalkozni. Rossz hír azoknak akik többet szerettek volna tudni a dologról, hogy ez rész nem nekik szól kivéve spoiler. Viszont a vége tetszett, akár zárópontnak, vagy kiszállást biztosító lehetőségnek is megfelelő. Sajnos én várom a folytatást, mert remélem innen végre kifelé fogunk figyelni az univerzumban, és hátha meglesz az első First Contact is, és talán tovább görgethetnék a protomolekulás szálat is. Writer we Trust (Na nem ez a regény alapján:) )

>!
repavalleszurtnyul
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Újabb jobb sorsa érdemes sorozat vált teljesen érdektelenné… Ha ez a Térség sorozat első kötete, akkor biztosan nem olvasom el a többit. Érdekesen indult a Leviatán ébredésével a történet, és nagyjából a Cibola ébredéséig még olyan irányba is tartott, ami engem érdekelt: ilyenek voltak az elérhetővé vált új világok, vagy a protomolekulához kapcsolódó dolgok. Az utolsó két rész azonban egy túl részletesen megírt politikai sci-fi, rengeteg érdektelen szereplővel és történetszállal, magának az egész történetet elindító idegenek/protomolekula/világegyetem meghódítása stb. szálaknak pedig minimális szerepe lett. Nem szokásom, de ebben a részben már egy csomó alkalommal oldalakat ugrottam át, annyira unalmas volt a könyv. Nekem az a benyomásom, hogy mivel szerződés van a 9 kötetre, akkor ismegírják az írók a könyveket, ha a sztori valójában 3-4 részre elegendő – ez a rész legalábbis nekem ezt támasztja alá.

>!
roci
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Térség az egyik kedvenc sorozatom!
Van egy barátom akinek a negyedik gyermeke "problémás"(hasfájás, nem alvás stb..). Mondogatja nekem néha ha a negyedik gyereke elsőként születik, ma csak 1 gyereke van.

Valahogy így vagyok a 6.résszel. Ilyen nyújtott , felesleges fejezetekkel tele tűzdelt (pl.:Prax, Jakulski) könyv lett volna a Leviatán, most csak 1 Térség kötet csücsülne a polcomon. Oké, kilenc kötet lesz a Térség. Várható volt, hogy az egyik nem fogja ugyanazt a szintet hozni, nem lehet egyformán magasan tartani azt a bizonyos színvonalat .Akkor mire fel a 4 csillag ?

Íme néhány az indokok közül:

-továbbra is szeretem a több szálon futó cselekménysorozatot, nincs túlbonyolítva, pl.:nem 10 oldal valaki ruhájának a szemléltetése, könnyen olvasható, egyszerűen szórakoztat,
– szerintem az elnagyolt fejezetek ellenére is jó irányba cammog a sorozat,
– nos azért Avasarala fejezetei és hasonló történések nagyon is kedvemre valóak voltak,
– volt, hogy megleptek az események,
– nem tudom pontosan miért de számomra ez volt a leggyengébb kötet ,ennek ellenére szívesen olvastam, max. néha morgolódtam 1 kicsit:),
– néha éreztem amit az előző köteteteknél és már megint úgy csuktam be a könyvet az utolsó oldal után, hogy szeretném kézbe venni a következőt .

>!
mariannkiss1980
James S. A. Corey: Babilon hamvai

Szerencsére ez nem az első kötet volt. Nem rossz, de nekem hiány éreztem maradt utána. Összecsapott egy kissé.


Népszerű idézetek

>!
Fumax KU

A középső oszlopban azok a gyarmatosító hajók szerepeltek, amelyeket ő és a flotta lefoglalt: a Bedyadat Jadida a Lunáról. A John Galt és a Mark Watney a Marsról.

>!
Fumax KU

Mindig is a királyok érzékelték utolsóként az éhezést. És ez nem csupán az Övre volt igaz, hanem a történelem egészére. Mindig azok az emberek érezték meg a saját bőrükön, valójában mi az ára a háborúnak, akik egészen addig egyszerűen élték a mindennapjaikat. Nekik kellett elsőként fizetniük. A Marcóhoz hasonlók nagyszabású csatákat vezényelhettek le, világok kifosztására vagy elpusztítására adhattak parancsot, és sosem fogyott el a kávéjuk.

>!
Fumax KU

Mind a nyolc szülője Holden köré gyűlt, a testük lágyan a testéhez szorult, átkarolták egymást, ahogy egykor régen, a gyerekkorában tették. Holden azon kapta magát, hogy folynak a könnyei, teljesen elérzékenyült az emléktől, ahogy kisfiúként szeretőn körbeveszi és védelmezi őt a nyolc erős felnőtt teste. Most közöttük állt, mind közül a legerősebbként, megrendülve a szeretettől, az örömtől és a rettenetes felismeréstől, hogy eltűnt, és soha többé nem tér vissza az a fiú, aki valaha ő volt, sem azok a felnőttek, akikkel annak idején élt. Most már mind sírtak. Dimitri apa, Tamara anya, Joseph apa. És Holden új családja is.

>!
Fumax KU

– Többet néztem ki magából, Johnson – folytatta aztán. – Tényleg többet. Az életem másról sem szól már, mint hogy egyre-másra azzal szembesülök, hogy nem vagyok elég cinikus.
Fred előtt mostanra meglehetősen egyértelművé vált, hogy a főtitkár asszony kizárólag azért beszél, hogy a saját hangjával nyugtassa magát. Rápillantott a fájl adataira. Még tíz perc. Elképzelhető, hogy közben Avasarala valami fontosat mond, Fred ezért hagyta, hogy menjen, miközben átsétált a hálószobán. A nő éles mássalhangzói és csikorgó magánhangzói egyfajta háttérzeneként szolgáltak, amíg ő előkereste a gyógyszereit az éjjeliszekrényéből.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vonda N. McIntyre: Az Enterprise elindul
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Haldeman: Örök háború
Kim Stanley Robinson: 2312
Buzz Aldrin – John Barnes: A csillagok fiai I-II.
Isaac Asimov: A csillagok, akár a por
Robert A. Heinlein: A Galaxis polgára
Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben
Marissa Meyer: Scarlet
Andy Weir: A marsi