Jégbörtön 29 csillagozás

James Rollins: Jégbörtön

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sarki jégtakaró alatt, a mélyben egy titkos bázis lapul, ahol olyan döbbenetes kísérlet maradt félbe, amely rettenetes következményekkel járhat az egész bolygóra nézve. Az egykori Szovjetunió agytrösztje, akinek elődje hetven évvel ezelőtt létrehozta a Grendel-jégbázist, most szeretné, ha ez a rémálom egyszerűen eltűnne az emberiség emlékezetéből….
De mindez lehetetlen azután, hogy egy amerikai kutató tengeralattjáró, a Sarki Őrszem véletlenül túl közel kerül a bázist rejtő üreges jéghegyhez… és odabentről életjeleket érzékel. Valami olyasminek a jelenlétét, aminek nem lett volna szabad életben maradnia….
A felfedezés mindkét nagyhatalom hírszerzését lázba hozza. A felek mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a víz alatti jég- és acélfalak mögé zárt szörnyű titkok napvilágra kerüljenek….
Egy valaki azonban túlságosan sok információ birtokába kerül. Ugyanis amikor az alaszkai vadőr, Matthew Pike, aki korábban a különleges erőknél szolgált, megmenti egy… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2010
512 oldal · ISBN: 9789632972466 · Fordította: Bujdosó István

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
A_Shara
James Rollins: Jégbörtön

Sajnos kevesen ismerik James Rollinst, és az Alexandra sem folytatja a könyvei kiadását.
Ez a könyve is fordulatos, izgalmas, csavaros kalandregény, egy percre sem hagyja pihenni az olvasót.
A grendelektől pedig kilelt a hideg.
Olvassátok!

6 hozzászólás
>!
vargarockzsolt P
James Rollins: Jégbörtön

Tévedtem, ebből a könyvből nem akciófilmet kéne forgatni, hanem egy hat részes filmsorozatot. Annyi akció van benne, hogy bőven kitelne belőle. Persze kérdés, ki bírna elviselni egy Steven Seagal vagy Jean Claude van Damme főszereplésével készített filmsorozatot.
A sztori különben nem rossz, egész fordulatos, és kellőképpen kiszámítható – így legalább érezheti az olvasó, hogy ha a szuperfőhösöket nem is tudná utánozni, furfanggal sokkal jobban meg tudná oldani a helyzeteket.
A könyv elég hosszú, 500 oldal, és a feléig iszonyú mozgalmas és izgalmas, aztán meg kezdődik az a rész, aminek az a címe, hogy Elszabadul a pokol! És tényleg.
Fél pont levonás néhány sablonos megoldás miatt. Kíváncsi leszek @Maate véleményére, mert neki adom tovább a könyvet.

15 hozzászólás
>!
kolika
James Rollins: Jégbörtön

A férjem olvasmányai közt kutatva találtam rá erre a könyvre, s miután elolvastam a fülszöveget, na meg meghallgattam a könyvet dicsérő szavakat én is belevágtam a mű megismerésébe.
Nagyon jó! Nem is tudom, hogy miért nem annyira ismert a mű. Váratlan fordulatok, felfedezés, ismeretlen elemek, pörgős események, változatos szereplőgárda mind-mind ott van ebben a műben. James Rollins olyan helyekre kalandozik el, s olyan lényeket elevenít meg unalmasnak egyáltalán nem mondható események sorában, hogy nagyobb ismertséget igazán megérdemelne.
A „felfedezés”-ről érdekesen ír, igencsak megmozgatta a fantáziámat a könyv. A különböző szemszögekből bemutatott jelenetekből kiváló akciófilm kerekedhetne ki.

>!
eSsZ P
James Rollins: Jégbörtön

érdekes és elgondolkodtató.
nagyon megnéznék ebből egy filmet vagy sorozatot… olyan dolgot/dolgokat boncolgat ami szerintem szinte minden embernek eszébe jutott már…
több szemszögű, kedvelhető szereplőkkel és jól megírt történettel köti le a figyelmünket az író..
kicsit néha paráztam… elképzeltem a jég alatt ahogy mászkáltak és hideg és sötét és .. brrrrr

azota se megy ki a fejembol a vege… frasz kiver.. b@sszus

>!
Pal_Farkas
James Rollins: Jégbörtön

Ez egy B-kategóriás akciófilm… regény. A cselekmény pörög, fordulatok vannak, olvastatja magát. Ugyanakkor a kulisszák, a „természettudományos” háttér-koncepció, és mindennek a cselekményben kibontakozó hatásai sokszor teljesen hiteltelenek. Az akciójelenetek egy részénél a szerző komoly kihívásokkal küzd a tér, idő és sebesség összefüggései terén. A kevesebb néha több; főleg, ha az író nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen, vagy legalább utánagondoljon annak, amit ír. A mellékszereplők kartonból kivágottak, minimálisan sem kidolgozottak. Pozitívum, hogy a főszereplők legalább nem szuperemberek, vannak emberi megnyilvánulásaik, néha bénáznak, stb.

Ha az ember agyzsibbasztó, könnyed szórakozást keres, arra ez tökéletesen megfelel; én valami mélyebbre/komolyabbra vágytam volna. Meg könnyed szórakozáson belül is van jobb is, rosszabb is. Ez közepes volt.

>!
Kovtünci
James Rollins: Jégbörtön

Na ez a könyv aztán bővelkedik akciókban. Az elejét egy kicsit untam azért a fél csillag levonás, de aztán mikor már beindultak az események lehetetlenség volt letenni, csak sajna nem nagyon volt időm olvasni. A szereplőket pár kivétellel mind megkedveltem, főleg Kowalski-t. Azok a beszólások mindig a leglehetetlenebb helyzetekben. Le a kalappal az író előtt, egy ilyen történetet kitalálni biztos nem lehetett könnyű, de nagyon jól vette az akadályt. Már régen olvastam ilyen izgalmas könyvet. Köszönöm

>!
terembura
James Rollins: Jégbörtön

Akció könyvekkel úgy szoktam járni, hogy a végére többnyire rájövök, hogy amennyiben mint film néztem volna meg, biztosan tetszett volna, de könyvnek… Na most ezzel a könyvvel úgy jártam, hogy nekikezdtem, mert miért ne, aztán menet közben rájöttem, hogy mégsem annyira akció ez, vagyis dehogynem… nem sok könyvet olvastam, melyben ennyi akció lett volna. Viszont annyira izgalmasra sikerült megírni, és olyan természetességgel egyensúlyozott az akció, sci-fi és fantasy határain, ami kifejezetten szerethetővé tette a történetet. Nagyon jó. :)

>!
Busmen
James Rollins: Jégbörtön

Kellemesen meglepődtem , jó kis könyv volt. Húzott magával a történet , lekötött és érdekelt a végkifejlet. Tetszett!

>!
Ginuci
James Rollins: Jégbörtön

Hajmeresztő! Mintha egy hullámvasúton ültem volna, bekötött szemekkel.
Nagyon élveztem az olvasást! Tele volt titkokkal, tudományos fantasztikummal, meglepetésekkel és akcióval. Tetszett, hogy mindkét oldal szemszögébe beleláthattam, hogy több szálon futott a cselekmény és a bravúros megoldások.


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: Trónok harca
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Michael J. Sullivan: Télvíz idején
Cassandra Clare: Üvegváros
Peter V. Brett: A Rovásember
Kerstin Gier: Zafírkék
George R. R. Martin: Királyok csatája
Anthony Ryan: A vér éneke