A ​mennyei prófécia (Mennyei prófécia 1.) 256 csillagozás

James Redfield: A mennyei prófécia James Redfield: A mennyei prófécia James Redfield: A mennyei prófécia James Redfield: A mennyei prófécia James Redfield: A mennyei prófécia

Spirituális ​utazásra hív ez a könyv, amely első megjelenésekor 165 héten át szerepelt a The New York Times sikerlistáján.

A regény főszereplője és elbeszélője egy fiatal amerikai férfi, aki nemcsak Peru vadregényes és magával ragadó tájait, hanem saját belső világát is bebarangolja. Amikor útnak indul, nem is sejti, hogy ezúttal egész életét megváltoztató kalandokban lesz része. A perui őserdő mélyén, az ősi romok alól több ezer éves kézirat kerül elő: a különös próféciák az egész emberiség történetére kihatnak. A Kézirat azonnal felkelti a tudományos világ és a kalandorok érdeklődését. A hivatalos körök – köztük a katolikus egyház vezetői – mindent elkövetnek, hogy a Kézirat ne kerüljön nyilvánosságra. A férfi teljesen gyanútlanul kerül az események középpontjába, de rövid időn belül kulcsszerepet kap a hiányzó, Kilencedik Felismerés felkutatásában. Utazása közben az Andok csúcsain rejtőző templomromoktól eljut egészen a szegény kisvárosokig, és csodálatos módon mindig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Partvonal, Budapest, 2019
304 oldal · ISBN: 9786155783647 · Fordította: Révbíró Tamás
>!
Partvonal, Budapest, 2019
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155783494 · Fordította: Révbíró Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2011
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633692622 · Fordította: Révbíró Tamás

6 további kiadás


Enciklopédia 3


Kedvencelte 50

Most olvassa 29

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Levandra>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Volt egy nagynénim, aki szeretett csomagokat küldeni. Egyik csomagjában volt benne ez a könyv is a gyakorlati útmutatóval együtt. Nagymamám ferde szemekkel nézett rá és mondta, hogy dobjam ki, ez is olyan szektás könyv. Valamiért nem tettem meg. Évekig porosodott a könyvespolcomon.

Éppen nagy válságban voltam, amikor a kezembe akadt, nagyim akkor halt meg és az előző kapcsolatom is az utolsókat rúgta már. Ahogy levettem a könyvet a polcról, beleolvastam, aztán csak azt vettem észre, hogy telnek az órák. Az útmutatóban lévő feladatokat is megcsináltam. Sokat segített, más ember lettem. Öntudatosabb, több önbizalommal és bátorsággal. Lehet, hogy csak véletlen, lehet a könyv nélkül is végbe mentek volna a változások, de szeretek hinni ebben a történetben. Örülök, hogy nem dobtam ki.

5 hozzászólás
jagoka1984 P>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Nem először olvastam. Első alkalommal kölcsönkaptam, most már megvettem magamnak is a könyvet. Most amikor olvastam, kerestem, hogy melyik az a rész, ami miatt el kellett ismét olvasnom. Megtaláltam, idézetként egyszer fel is fogom tölteni….

dreamborder>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Tudjátok milyen az, amikor a sok-sok információ végre összeáll az ember fejében? Pont ezt az élményt adta meg nekem ez a könyv. Nagyon-nagyon tetszett, leginkább az eleje. A vége felé kissé nehezebben fogadtam be a leírtakat, de összességében nagyszerű élmény volt! :)
Ha valaki spirituális beállítottságú, annak kötelező olvasmány ez a könyv!
Időről időre én is újra elő fogom venni!
A Peruba való utazás előrébb került a bakancslistámon. :)

2 hozzászólás
libapásztor>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Divatos és naggyon ezoterikus, de inkább homályos.. sekélyesen fogalmaz. A misztika iránti igényemet abszolút nem elégíti ki.. az irodalom utáni igényemet pedig végképp nem. Maradok Hamvas Bélánál.

Poccahontas>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Elsőként szeretném leszögezni, hogy azért vontam le fél csillagot, mert a regényes vonal számomra sokszor hihetetlenre sikeredett, úgy értem azt, amit spirituális szemszögből már felfogtam és magamévá tettem, azt a regény szálának továbbvitelével túl misztikussá tette az író. Kissé paradoxonnak érzem, hogy amit megértettem és elfogadtam, mint spirituális lényeget, azt a könyv egyszerűbb megemészthetősége érdekében tett lépéseivel az író lerombolta volna, ha hagyom, de azért nem hagytam magam.
Summázva az olvasottakat, úgy érzem én a 9. felismerésnél megfeneklettem, annak már csak az első részét tudom az elmémmel realizálni, a többi része egyenlőre elveszik a sci-fi homályában, de hátha egyszer elég érett leszek rá: én most ennyire vagyok lelkileg, mentálisan kalibrálva.
Ebből kiindulva – bár nem teljesen értem hivatalosan melyik rész következne – én a gyakorlati útmutatóval szeretném folytatni, nem pedig a 10. felismeréssel (hogy a 11., 12.-ről már ne is beszéljek). Kíváncsi vagyok mennyit tudok majd átültetni a gyakorlatba, remélem egész sokat.
Véleményem és eddigi rálátásom szerint ezt a könyvet azok forgathatják leginkább haszonnal, akik nem most kezdtek el ismerkedni a spirituális, vagy tudatos gondolkodással, mert nekik lehet még hajmeresztőnek tűnhetnek ezek az információk. Azok viszont, akik egy ideje már alkalmazzák vagy alkalmazni próbálják ezt a területet, szerintem hasznosnak fogják találni.

kharoon>!
James Redfield: A mennyei prófécia

mikor először olvastam, nagyon tetszett, egy ideig a hatása alatt voltam. azt hiszem volt bennem egyfajta csodavárás, figyelem a világot átszövő „rejtett igazság” iránt, egy jó értelemben vett összeesküvés elmélet, szomjaztam a hétköznapi spiritualitásra. és ez a könyv pontosan ezt az igényt elégítette ki, ezért fogott meg először annyira.
utóbb, többszöri elolvasás után, és miután átrágtam magam a féltucat folytatáson, és értelmező elemzéseken, rájöttem, hogy egy gondosan felépített pszichológiai csapda az egész. a mondanivaló gyakorlatilag nulla, az unalomig ismételt „new age” címszavak jönnek itt is elő. a sztori egy gyengén tálalt lagymatag valami, alárendelve az ezoterikus okoskodásnak. nem mondom, hogy az, amiről ír, értéktelen, de számomra lerágott csont, és a mód, ahogy ezt átadja, nekem nem hiteles. ettől persze még lehet igaz.
a nyugati társadalomról szóló felismerés viszont tetszett. a technika, a mindennapi élet, a társadalom mind azt súgallja, hogy haladunk, megyünk valami felé. naponta jelennek meg az újdonságok, és a régiek egyszeriben elavulttá válnak. minden területen megújulásra törekszünk, és a civilizáció szerkezetéből adódóan sohasem érhetjük el. mindíg vágyunk valamire, egy utolsó dologra, amit ha elérünk akkor végre hátra lehet dőlni. ez egy világszemlélet. nem haladunk, ez a szemlélet nem vezet sehová. ezt a gondolatmenetet a könyv nagyon szépen megmagyarázza, és jól rávilágít az okokra.
összességében ez a könyv gyógyított ki az ezoterikus korszakomból, bár gondolom nem ez volt a célja.

1 hozzászólás
Schuler_Zsófia>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Az első fele a kalandregényes rendkívül béna háttértörténettől eltekintve tanulságos. A vége felé irtó gáz. Összességében érdemes elolvasni.

1 hozzászólás
Amonitas>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Nagyon érdekes történet volt. Mind a kilenc felismerés értékes gondolatokkal volt tele. Érdekes, hogy körülbelül a könyv felénél félre kellett tennem. Úgy éreztem, nem tudnám megérteni a folytatást, ha nem tartok szünetet. Kicsit én is a szereplőjévé váltam, együtt vadásztam a tudást a főszereplőkkel. Izgalmas volt,de határozottan időt kellett rá szánnom.
Nem mondanám, hogy egy könnyen olvasható kalandregény, de ha valaki belekezd számítson jó sok spirituális/vallási témát körbeölelő gondolatra, amivel nem feltétlenül értesz mindig egyet.
Mindent összevetve, ajánlott olvasmány!:)

Jecse>!
James Redfield: A mennyei prófécia

Egy-két dologra felhívja a figyelmet amivel érdemes foglalkozni és biztosan létező dolgok is, de maga a történet nagyon gyenge. Persze gondolom az író így akarta elérni, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a különös átélések, mert ennél komolyabb leírásokat sokan már a kezükbe sem vesznek. Az viszont már gáz, hogy ezeket még vagy hat könyvben leírja, körül-belül hasonló színvonalon. Persze van aki több bőrt is letud húzni egy rókáról. Egyszer azért érdemes elolvasni és gondolkodni rajta.

Thorpapa>!
James Redfield: A mennyei prófécia

régen olvastam, akkor megfogott, azóta lenyúlta valaki:S újra meg kellett vennem, de nem sajnáltam:)


Népszerű idézetek

Purpur>!

Amikor először felüti a fejét a szerelem, a két ember tudattalanul árasztja egymás felé az energiát, és mindkettő könnyűnek, emelkedettnek érzi magát. Ez az a hihetetlenül feldobott érzés, amit szerelemnek nevezünk. Sajnos az ember ezt az érzést ettől kezdve a partnerétől várja, ezért elvágja magát az univerzális energiaforrástól. A szerelmesek egyre inkább egymás energiájától függnek – csakhogy az fogyatkozni kezd, egyre kevesebbet tudnak adni belőle egymásnak, mindketten visszazökkennek a hatalmi drámájukba, hogy manipulálják egymást, és a másik energiáját maguk felé tereljék. Ezen a ponton a kapcsolat a közönséges hatalmi harc szintjére silányul.

Purpur>!

Minél inkább képesek vagyunk másokat szeretni és csodálni, annál több energia áramlik belénk. Ezért nem is tehetünk jobbat önmagunkkal, mint hogy másokat szeretünk, hogy árasztjuk feléjük az energiát.

Evodia>!

Megtalálhatjuk életünk magasabb rendű értelmét: azt a spirituális okot, amely miatt abba a bizonyos családba születtünk. Elkezdhetjük tisztázni, kik is vagyunk voltaképpen.

jagoka1984 P>!

Úgy kezdődik, hogy az ember magasabb szinten kezdi érzékelni élete folyamatát. Felfigyelünk a véletlen esetekre, amelyek mindig épp a legmegfelelőbb pillanatban következnek be, mindig épp a legmegfelelőbb embereket hozzák elénk, hogy életünkben fontos változást idézzenek elő, új irányba tereljék.

Sli P>!

Ő is csak olyan, mint a legtöbb ember: azt teszi, amitől erősnek érzi magát.

91. oldal, Harc a hatalomért (Magyar Könyvklub, 2001)

Purpur>!

Minden vallás arról szól (…), hogy az emberiség kapcsolatot keres valami magasabb forrással. És minden vallás azt mondja, hogy Istent belül kell érzékelni, ez az érzékelés kitölti az embert, és többé teszi, mint ami azelőtt volt. A vallások akkor romlanak meg, amikor egyházi vezetők Isten akaratát magyarázzák az embereknek ahelyett, hogy megmutatnák, hogyan találhatják meg az utat önmagukban.

Kapcsolódó szócikkek: vallás
1 hozzászólás
jagoka1984 P>!

A véletlenek mind gyakoribbak, és amikor bekövetkeznek, az az érzésünk támad, hogy mindezt nem lehet a sors szeszélyének számlájára írni. Végzetszerűséget érzünk bennük, mintha az életünket valami megmagyarázhatatlan erő irányítaná. Az élmény a rejtély és az izgalom érzetét hozza magával, és a hatására valahogy élőbbnek érezzük magunkat.

Purpur>!

A szeretet érzését sokáig félremagyarázták. A szeretetet nem azért kell gyakorolni, hogy jók legyünk, hogy jobbá tegyük a világot valami elvont erkölcsi felelősségtudatból, sem azért, hogy lemondjunk az élvezetekről. Az energiával való összekapcsolódás először az izgalom érzését váltja ki, aztán az eufóriát, és végül a szeretetet. Ha az ember elég energiát talál ahhoz, hogy fenntartsa önmagában a szeretet érzését, az kétségkívül segítséget nyújt a világnak, de ennél sokkal közvetlenebbül segíti magát az embert. Ennél nagyobb élvezetre nem is vagyunk képesek.

Evodia>!

Élvezni kell. Az ízlelés a kapu. Az ízeket meg kell becsülni.


A sorozat következő kötete

James Redfield: A tizedik felismerés Őrizni a látomást

Mennyei prófécia sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Deepak Chopra: Mesteri útmutatás tanítványoknak
Richard Bach: Jonathan, a sirály / Jonathan Livingstone Seagull
Hamvas Béla: Silentium / Titkos jegyzőkönyv / Unicornis
Dan Millman: Szókratész utazásai
Richard Bach: Illúziók
Dan Millman: A titkos iskola
Deepak Chopra: Az angyal eljövetele
Lee Carroll: Hazatérés
Mark Helprin: Téli mese
Robert Lawson: Fényben járók