Venom: ​Halálos Védelmező 35 csillagozás

James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Amikor ​Eddie Brock testben és lélekben egybeolvad egy bizarr, földönkívüli szimbiótával, kettejük célja közössé válik: felkutatni és elpusztítani esküdt ellenségüket, Pókembert. Mivel azonban ez többszöri nekifutásra sem sikerül, a szuperhősök kényszerű fegyverszünetet kötnek. Brock ezután elhagyja New Yorkot, és hazatér szőlővárosába, San Franciscóba, remélvén, ott tiszta lappal kezdhet mindent újra. Az életnek azonban egész más elképzelései vannak vele kapcsolatban…

Mert Brock hiába dönti el, hogy jó útra tér, és az elesettek védelmezője lesz, ha közben majdnem százkilencven magas, százharminc kiló színizom, és olyanok a fogai, mint egy cápának. Venom – a lény, akivé a szimbiótával együtt váltak – gyorsan magára vonja a figyelmet. Először a dühös Pókemberét, aki biztosra veszi, hogy Brock megszegte a megállapodásukat, és visszatért a bűn útjára, aztán pedig egy csapat állig felfegyverzett kiberkatonáét, akiket azért küldtek, hogy végezzenek ezzel a „Halálos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel regénysorozat

>!
Szukits, Szeged, 2019
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634975120 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
>!
Szukits, Szeged, 2019
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975113 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Pókember (Peter Parker) · Venom


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth IP>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Az általam megtekintett szuperhősös-képregényes kortárs mozik száma pontosan egyetlen egy darab, és az is muszájból történt – az elolvasott szuperhősös képregények száma pedig (hacsak nem számítunk szuperhősnek egy monsieur-t, aki babakorában beleesett egy varázsfőzetes kondérba) kereken nulla – így aztán nyilvánvaló, hogy nem én vagyok a Marvel regénysorozatának célközönsége, de ha már megbirizgálta a fantáziámat ez az univerzum, gondoltam, belehúzok egy izgalmasabbnak gondolt hőssel a kellős közepébe, így lettem én a színtiszta prózában megírt Venom-könyv vásárlója és olvasója kerek harminc oldal erejéig.

Ennyi kellett ahhoz, hogy rájöjjek, ez a cucc nem nekem szól. Olyannyira nem, hogy a szuperhősös franchise-okkal szembeni egyre elfogadóbb, de attól még szkeptikus attitűdömet még egy kicsit le is rombolta. Mert hát ez egy regény – de egy regény hogy lehet ennyire bután kőegyszerűen sekélyes és gyermeteg? Az a borzalmas párbeszéd Brock és Venom között – amivel a szerző az expozíciót helyettesíti – egyszerűen arcpirítóan primitív volt. Képregényben is az lenne, de így aztán végképp. Nem beszélve arról, hogy a bevezetés után hamarjában előkerült egy bizonyos Peter Parker nevű fazon, aki ugyancsak terjedelmes belső monológban adta elő, hogy itt most tulajdonképpen a Pókember-legendárium középtáján lehetünk, megannyi lényeges (gondolom) eseményen és összecsapáson túl. És akkor már úgy voltam vele, hogy hiába adom meg szívesen mindennek és mindenkinek az esélyt, nekem azért van ennél jobb dolgom is ebben a rövidke földi létben.

>!
Szukits, Szeged, 2019
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634975120 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
brygusz>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Imádom a marvelt és ez a történet is jó volt de egy kicsit többet vártam. Keveset tudtam meg Eddie Brockról és sokszor Pókember vette a főszerepet, de egynek jó volt.

borayo>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Gyerekkoromban nagyon sok Pókember képregényt olvastam, ugyanis a mostohatesóm imádta a Marvel képregényeket. Volt neki minden, Rozsomák, Pókember, X-men képregények (amik az én személyes kedvenceim a mai napig :D), ezért Venomot is ismertem, és tökre megörültem, hogy most regény formájában is olvashatok róla. És közben megjött a kedvem ahhoz, hogy a filmet is megnézzem újra.
A képregényt, amiből ez a könyv készült pont nem olvastam, de a nevekkel és a szimbiótákkal is tisztában voltam, úgyhogy nem voltam teljesen elveszve. Igazából nem volt ez egy rossz könyv, de ahogy már mások is írták, a könyv fele már nagyon nem Venomról szólt. Lehetett volna a könyv címe Venom és Pókember, mert hogy Peter szemszögéből sokkal többet olvastam, mint Eddiéből. Ettől függetlenül a sztori jó volt, és szerettem Venomot és Pókembert, amikor összedolgoztak.
Amiért levontam egy fél csillagot, az bizony a fordítás. A fordító nem volt túl kreatív a szavak szinonimáival kapcsolatban. Sokszor ugyanazt a szófordulatot használta. És ha még egyszer meglátom az acélsodrony szót, kimenekülök a világból.

ftamas>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Igazából nem ért meglepetés. Nagyjából azt kaptam amit vártam, bár igaz többet szerettem volna. A könyv nagyjából olyan, mintha egy képregényt olvasnánk fel. Azaz pörgő, akciódús, ugyanakkor hiányzik a leírás, mert ugye a képregény esetében látjuk a helyszínt. Valamint hiányzik a mögöttes tartalom, mint pl. érzelmek, vagy a múlt bemutatása. Eddie és a szimbióta közötti kötelékből sem tudunk meg semmit.

Swane>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Nem vagyok nagy marvel rajongó, talán egy kezemen megtudom számolni a marvel szereplőket akiket kis túlzással szeretek, és az egyik a címet adó „főhős(?)”. A sztori akciódús néhol túlzottan is, és nekem jobban tetszene, ha részletesebb lenne. Pókember szereplése pont elég volt, nem vette át a főszerepet, de érezhető volt, hogy két szálon fut a cselekmény. Venom és Eddie belső társalgásából szerintem többet is ki lehetett volna hozni, mert eléggé tőszavas társalgás lett, de azért ígyis voltak jó poénok, beszólások. Összességében egy jó, és könnyed könyv volt, minimális elvárással kezdtem neki, és egyáltalán nem csalódtam. Pörgős, haladó sztori, jó beszólások, és túlfinomkodás nélküli Venom féle brutalitás. Azoknak ajánlom akik rendelkeznek némi elősztorival Venomról és Pókemberről, mert a csatáikra is csak utalás volt, és azért a sztori majdnem közepébe csöppenünk.

GuruHD>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Most dühös vagyok. Nem azért mert ez egy rossz könyv, mert nem az. A magyar fordítás rettenetesen rossz az eredeti műhöz képest, ezért nem tudtam 4 csillagot adni rá. Inkább angolul ajánlom az olvasását.

A Venom rajongóknak ajánlom elolvasni, mert megéri.

Martin_Madai>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Nagy jóindulattal megérdemel 4 csillagot. Könnyed kikapcsolódást nyújt, gyorsan lehet benne haladni és ez az eddigi egyik legakciódúsabb regény, amit olvastam. Venom és Pókember jó karakterek, de nem e könyv miatt fogjuk megismerni és megkedvelni őket.
Sok helyen látszik, hogy képregény feldolgozás. Nagyon rövidek és tömörek a fejezetek. Nincs idő mindennek kellően kibontakoznia. Kissé kiszámítható, klisés a történet. Nem rossz, nem rossz, de ennyi. A mellékszereplők és a rosszfiúk is szerintem felejthetőek. Aki nagyon összetett történetet akar, amely a szereplők miatt is kiemelkedő, mély filozófia kérdéseket feszeget, az kimondottan rossz könyvet választott erre a célra. Továbbá a magyar fordító is furcsa, oda nem illő szavakat használ.
Ettől függetlenül ajánlom azoknak a könyvet, akik akciódús, Marveles kikapcsolódást szeretnének.

howard>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Kellemes kis olvasmány volt.
Amúgy észrevehető volt, hogy az író képkockáról képkockára haladt. Talán éppen ezért rövidek voltak a fejezetek, hiányérzetet hagytak maguk után. Az író nem teljesedett ki, nem írta túl, nem próbálkozott másfajta látásmódot átadni, mint azt, amit a képregény olvasás során érte őt.
Meglátásom szerint két plusz dolog kell ahhoz, hogy ezt a regényt igazán élvezetesen tudja valaki olvasni:
Legelőbb is, tessék elolvasni a képregényt! / Mega Marvel 1 – Venom – Kingpin kiadó – vagy eredetiben: Venom Lethal Protector 1-6 – Marvel kiadó/
Másodsorban nézzétek meg a Venom filmet – és amikor olvastok, majd automatán jön Venom gyönyörrémisztő hangja.

Nekem tetszett a regény. Nem volt kiemelkedő, de jól szórakoztam rajta.

koximaci>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Egy remek kis képregényátirat ez, tele akcióval és izgalmakkal. Olvasmányos és szinte végig pörög, nagyon gyorsan és könnyen lehet vele haladni de mégsem olyan hamar olvassa ez az ember mint egy sima képregényt, nekem tetszik ez a koncepció, ajánlom minden képregény és szuperhős rajongónak!

Brigii_Posa>!
James R. Tuck: Venom: Halálos Védelmező

Kezdem úgy érezni, hogy jobban járok, ha megmaradok a képregényeknél és a filmeknél. Egy nem igazán jó Deadpool után egy nem igazán jó Venom következett.
Semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem Eddie/Venom, nem voltak unszimpatikusak, de nem is kötődtem hozzájuk, egyszerűen nem érdekelt a sorsuk, ahogyan maga a történet sem. Pókember idegesített és mindvégig fölösleges szálnak éreztem.
Még vissza van egy könyv a Bosszúállókról, de nem tudom, reménykedjek e, hogy az jobb lesz.


Népszerű idézetek

Swane>!

Az ember talán nem a legerősebb lény az univerzumban, de az eltökéltsége párját ritkító.

129. oldal

Kasztór_Polüdeukész >!

A magas sarkú cipőket férfiak tervezik, hogy a nők ne-
hezebben tudjanak elfutni előlük.

Kasztór_Polüdeukész >!

Az ő élete nem volt olyan menő, mint Layláé vagy Ma-
riáé. Minimálbérért dolgozott, négy lakótárssal osztozott
egy túlságosan drága albérleten -és közben huszonöt
dolcsis kamu cipőt hordott, mert az ezerötszáz dollárosra
nem telt.

inci81 P>!

… a fekete kreatúra elmosolyodott.
– Bocsáss meg! – mondta váratlanul sokkal udvariasabban. – Milyen modortalanok is vagyunk! Még be sem mutatkoztunk.
Közelebb lépett, szinte teljesen kitakarva a maradék gyér fényt.
– Venom vagyunk.

16. oldal

inci81 P>!

– Ha neked örömet okoz, hogy felvételt készíthettél szemrevaló külsőnkről, ám legyen – bólintott Venom. – és amúgy is indulni készültünk.
Azzal nekirugaszkodott, s hatméteres ugrással szökkent a magasba. A legközelebbi épület falán landolt, s masszív karmaival azonnal a téglákba mart. Néhány hasonló ugrás, és már el is tűnt.

17. oldal

rex501>!

– Szerintem az már nem okoz több gondot – vigyorodott el Venom. – De persze lehet, hogy Treece-nek vannak még ilyen játékszerei. Olyanok ezek, mint a bolhák. Csak a baj van velük, és nem is lehet megszabadulni tőlük anélkül, hogy ne ennénk meg az egész kutyát!
– Ezt a mondást még sohasem hallottam – ingatta a fejét Pókember.
– Pedig van ilyen. Vagy ha nincs, akkor legfőbb ideje lenne felvenni a közmondások listájára!
– Tudod… lehet, hogy nem ártana kicsit többet járnod társaságba…

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker) · Venom
BlackWidow >!

De esküszöm, ha ez a vén fószer is úgy üdvözöl, hogy “hőőőőő, megeszem az agyad!”, akkor én az első géppel hazamegyek Manhattanbe!

81. oldal

BlackWidow >!

– Hol van Venom? Aki először hajlandó beszélni, azt nem csapom agyon!

208. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Gregory Maguire: A boszorkány
George R. R. Martin: Kardok vihara
Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom
Margaret Weis: Lélekkovács
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai
Brent Weeks: Az árnyékvilág peremén
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az aranyszemű mágus sárkányai
Mark Lawrence: Vörös Nővér