A ​zaj 173 csillagozás

James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Az ​oregoni Mount Hood közelében egy ismeretlen eredetű, pusztító erejű hanghullám söpör végig egy kis településen. A katasztrófában mindenki életét veszti, leszámítva egy testvérpárt, akik még időben elérték az egyik óvóhelyet. A jelenség hamarosan több helyen megismétlődik, és további megmagyarázhatatlan események is történnek. Egyesek szerint a kínaiak vagy az oroszok vetettek be egy új titkos fegyvert. Mások isteni eredetű megtorlásban hisznek.

A kormány a helyszínre küld egy csapatot, hogy kivizsgálja az esetet, de a csapat tagjai egymással ellentétes feladatokat kapnak. Dr. Martha Chan pszichológusnak, aki egészségügyi vészhelyzetekre szakosodott, tanulmányoznia kell a túlélőket. Alexander Fraser főhadnagynak, aki egész életében katonai pályára készült, és nem bízik a civilekben, el kell különítenie őket. Kisvártatva azonban teljesen eluralkodik a káosz, és mindenki kénytelen lesz összefogni, hogy megoldást találjanak az őrjítő zaj eredetére, ami senkit és semmit nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2022
416 oldal · ISBN: 9789635980192 · Fordította: Bosnyák Edit
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2022
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635980185 · Fordította: Bosnyák Edit

Kedvencelte 1

Most olvassa 10

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

mate55 >!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Mintha valami hiányozna – olyan „termékszagúra" sikeredett. Mint oly sok más eset a való életben, a válsághelyzet politikája is az egyszerű emberekre nehezedik, miközben a hatalmon levők olyan döntéseket hoznak, amelyek másokat érintenek, de önmagukat nem. Azt vártam, hogy a Patterson – Baker kettős (kétségtelen, hogy vérprofik) biztos kézzel navigálják a karaktereiket a kezdetektől a végpontig, az ígéretes kezdés után azonban cserbenhagytak. Bár a történet a tőlük megszokott gyors tempót diktálta (rövid fejezetekkel), de több esetben ugyanazokat a helyzeteket körözte, ezáltal a feszültség hiányát tapasztaltam. Sajnos nem éreztem az emberiségre leselkedő hatalmas fenyegetést, a karaktermélységet, a szerethetőséget, a hihetőséget. (Néha inkább egy forgatókönyv vázlatának tűnt, mint egy regénynek.) A végtelen katonai jelenetek és beszélgetések hidegen hagytak, és nehezen tudtam fenntartani az érdeklődésemet a történet iránt. A két lányon kívül keveset törődtem a többi karakterrel, (de azért vártam a nagy „bummot” spoiler) és örültem mikor a végére értem. Mert, ami egy kiváló ötlet „mutatós” megvalósításához elég, (még akkor is, ha érezni némi újdonságot, a két író kapcsolatában) egy élvezetes, maradandó sci-fi-hez azonban már nem.

Amál P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Kicsit felemásak az érzéseim, mert nekem tetszett a könyv, mégis hiányérzetem van. Olvastam már mindkét írótól, de az biztos, hogy nem ez lett a legjobb regényük. Hiába haladtam gyorsan a könyvvel, hála a rövid fejezeteknek, és érdekelt is, hogy mi lesz a befejezés, de mégis maradt egy csomó megválaszolatlan kérdés bennem. spoiler ; A vége nagyon összecsapottnak tűnik, mintha az ötletek elfogytak volna. Lehet, hogy később az ismeretek birtokában újra fogom olvasni a könyvet, és akkor már jobban letisztulnak a dolgok.

2 hozzászólás
robinson P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

A madártollas gyilkosságokhoz hasonlóan épül fel a sztori, rövid fejezetek váltják egymást, emiatt haladós, nehezen letehető, feszültséggel teli, és durván csavaros. Nagyjából itt is 10 oldalanként egészen más lesz az olvasó elképzelése, mi is van a történések mögött. A sztori alapja eléggé meglepő és elképesztő, annyit elárulok. Végig pörög, lendületes.

https://gaboolvas.blogspot.com/2022/10/a-zaj.html

eenca P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Ez abszolút egy komfortolvasás volt, a stílus gördülékeny ahogy mindig és a cselekmény pörgős, ahogy szokott.
Tetszett az alapgondolat, és szeretném azt hinni nem tartunk még itt, de aztán a fene se tudja, sőt lehet, hogy vannak ennél sokkal rosszabb és veszélyesebb spoiler.

A félcsillag levonás a könyv vége miatt van, mert ott olyan, mintha hirtelen elfogyott volna a szufla, vagy már a nyomdában elkezdték nyomtatni a könyvet, és kellett a vége, de azonnal. Nem igazán értettem, hogy került a spoiler és, hogy erről Tennant honnan tudott … Kár, mert ha a végébe picit több időt feccöltek volna, akkor szerintem még jobb lehetett volna.

*********************************************************************************************
A fordítás és a szöveggondozás most is kiváló, ahogy eddig is ♥

Arra jutottam, hogy Harbin olyan, mint egy svájci bicska, szóval ha bajba kerülnék valaha is én őt kérem :D

4 hozzászólás
bokrichard>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Ezen a ponton fogom a William Wisting könyveket újracsillagozni, komolyan mondom. Mert nem érdemli meg egyik kötet sem, hogy ezzel egy szintre tegyem őket. Azok egyszerűségében élvezhetőek, ez meg… Állandósult kifejezés lesz számomra, hogy parasztvakítás! Megint csak pazar ötlet, tök érdekes tervek, izgalmas vonalvezetés, a végére meg kipukkad, és zavaros, és bosszantó. Bosszantó, mert ebben benne lenne a potenciál. A karakter vezetéssel is az eddigi problémák vannak, nincs mélység, nincs semmi kiugró. Nekem még azzal se lenne semmi problémám, hogy rövid fejezetekkel inkább mint ugrások halad a történet, ha kicsit jobban lenne kibontva, jobban oktatna, és nem lenne ilyen zárás. Barker, Barker merre tartasz?

2 hozzászólás
pribrgre P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Megvan az első off Barker könyv, ami “csak” 4*-ot kapott tőlem, pedig már kezdtem megijedni, hogy tényleg elfogult vagyok az íróval kapcsolatban. :’D

Azt leszögezném, hogy a hasonló témájú/műfajú könyveknek nem én vagyok a célközönsége, én inkább a realitás talaján szeretek maradni. :)) Nem hiába olvasok nagyon kevés sci-fit, fantasyt stb..
Ennek ellenére úgy érzem kellőképpen elengedtem magam, illetve az agyam, és nem éreztem zavarónak ezt a “misztikumot”, tehát nem ezért a -1 *.

A madártollas gyilkosságokhoz hasonlóan ebben a könyvben is rövid fejezetek váltják egymást, pörögnek az események, olvastatja magát a történet, azonban nem rágtam le a tíz körmömet izgalmamban, hiányoltam a nagy csavarokat is, és a végén is maradt bennem hiányérzet..

Egyébként az írásmód számomra még mindig tökéletes, a könyv pedig csodásan fog festeni a polcon a többi mellett. :)

Mónika_T P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Ötletes történet, hátborzongatóan lehetséges eseményekről.
Remélem azért ez marad csupán a Barker – Patterson páros agyszüleménye! Csak hát annyi szarság van a világban, és az ember olyan telhetetlen, hogy van mitől félni.

Kismillió lehetséges magyarázat kerül képbe a történet során, míg végül megtudjuk az igazságot az anomáliát illetően. Ez sokáig fenntartja az érdeklődést, mellette még rövidek a fejezetek, és lendületes a cselekmény is. Ennek ellenére egy idő után kezdtem úgy érezni, hogy kicsit túl hosszúra van már nyújtva a dolog. Az idő vészesen fogy, az a sok-sok ember csak fut, mi meg nem haladunk sehová, miközben a többnyire akciófilmekből szökött, félig üres karakterek okfejtéseit elemezzük. off

Az addigi részletesség után a vége kidolgozatlan, a megoldásig pedig nem jutottak el Barkerék. Csak egy ilyen félmegoldás szerű lezárást kapunk, ami sokat ront az amúgy érdekes, és elgondolkodtató történet összképén.

Pattersontól még mindig nem olvastam semmi önállót, Barkertől meg jót és, rosszat is egyaránt, úgyhogy nehezen tudom megítélni Patterson hatását.
A madártollas gyilkosságokat én szerettem. Abban nagyon kiérződik Barker egyedisége. Itt nem találtam meg. Végig úgy olvastam, hogy ezt akárki írhatta volna. Ha nem tudom, soha nem jöttem volna rá.

Kíváncsian várom a páros új könyvét, A fekete özvegy halálát. Közben pedig nem adom fel a reményt, hogy Barker ír még a 4MGY-hez hasonlatos csodát, és alkot még az ott felsorakoztatott jobbnál jobb szereplőkhöz hasonló karaktereket.

kratas P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Nálam a célt elérte, emelte a vérnyomásom és rágtam a körmöm.
Azért a közepe egy kicsit egy helyben toporgás volt spoiler és voltak benne nagyon kiszámítható fordulatok is spoiler, de attól még jó volt. Mondjuk a végén azért elég sok nyitott dolog maradt szerintem spoiler, de nekem még a lezárás is tetszett spoiler.

smetalin>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Nagyon, de nagyon jó szívem van. Szépen ver….. teszi a dolgát, na csak leírtam én is ezt az idióta hülyeséget, amint én se szeretek, mindenkitől elnézést kérek :). Oké, a pulzusom viszont az egekben volt, van…. Mi a retkes pinduri egérfüle volt ez a vége a könyvnek kérdem én????? Meg úgy, az egész…. Hogy stílusos legyek, hova futott ki a sztori??? Rohanás, rohanás. Pfuuuu
Mit kap ezért, vagy mivel tartozik Pattersonak??? Büntiben van szerencsétlen J. D.?? Senki, de senki nem szólt neki, hogy hé haver, írj már egyedül??
Kérem vissza a régi srácot!!!
A sztori, hát a szereplők okék voltak, de egy katyvasz lett a végeredmény, belekontárkodott az öreg.

1 hozzászólás
Navi P>!
James Patterson – J.D. Barker: A zaj

Előre elnézést kérek minden rajongótól, de én sajnálom az erre vesztegetett időmet.
Barker egy zseni, imádom a könyveit, de a Pattersonnal való kapcsolatát jó lenne megszakítani. Tökéletesen látszik, melyik részt ki írta, s sajnos P mérföldekkel le van maradva J.D.-től.
Untam, idegesített. Ez nem az az igazi krimi-thriller, egy kis misztikummal max, amit megszoktunk Barkertől.
Maga az alapötlet nem volt rossz, de …

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

pribrgre P>!

Van valami a gyerekek hangjában, amitől az ember úgy érzi, minden rendben.

mate55>!

Eszébe jutott Stephen King egyik könyve, a Tom Gordon, segíts!, amit sok évvel korábban olvasott.

Mónika_T P>!

Az emberek azt hiszik, hogy ostobák vagyunk, mert a hegyek között élünk, de szerintem azok az ostobák, akik havonta több ezer dollárt költenek lakbérre, autóra és parkolóbérletre, adóznak, és bár Isten ingyen adja a napenergiát, fizetnek az áramért, és boltban veszik az ásványvizet.

Panni154>!

a biztonság egy gondosan felépített illúzió

300. oldal

MeaSaw>!

– Egy klimatológus, egy asztrofizikus, egy geológus, egy biológus és egy pszichológus, akiket a Védelmi Minisztérium gyűjtött össze? Szerintem megtámadtak bennünket a földönkívüliek.

MeaSaw>!

Majdnem az összes elektronikus eszközben van egy-két kínai gyártmányú alkatrész. A közelmúltban kiderült, hogy ezek az egymással kapcsolatban álló eszközök, többek között a mobiltelefonok és a modemek is tartalmaznak megfigyelési célokra használható beépített szoftvert.

Panni154>!

Olyan hangja volt, mint azoknak a lényeknek, amelyek a legsötétebb rémálmokban élnek, kimásznak az ágy alól és a szekrény mélyéről, és csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy felfalhassák az áldozatukat.

180. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

John Marrs: The One – A tökéletes pár
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Stephen King: A búra alatt
Blake Crouch: Géncsapda
Tara Altebrando: A távozás
Marie Lu: Prodigy – Született tehetség
Blake Crouch: Hamis emlékek
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Blake Crouch: Sötét anyag
David Mitchell: Felhőatlasz