Iskolaszünet ​örökre! (Maximum Ride 2.) 49 csillagozás

James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Mentsetek ki ebből a rémálomból, mielőtt késő lenne!
Agyar, Iggy, Böki, Gázos, Angyal és Maximum Ride: hat elképesztő kölyök, szabadok, mint a madarak, és úgy is repkednek… amíg Maxre és csapatára rá nem talál egy FBI-ügynök, és nem kényszeríti őket, hogy nézzenek szembe a legrosszabb rémálmukkal. Talán már ki is találtad: az Iskolával. Azzal a szörnyű hellyel, ahol mindent megtanítottak nekik, csak azt nem, hogyan maradjanak életben, amikor folyamatosan gyilkosok elől kell menekülniük…

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
424 oldal · ISBN: 9789632457208

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Agyar · Maximum Ride

Helyszínek népszerűség szerint

Paraguay


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

ms_cappuccino>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Ez határozottan jobb volt, mint az előző! Sokkal több logikát és magyarázatot találtam a dolgokra, tetszett, amilyen irányba haladtak a szereplők. Nem jutottak előbbre a srácok, mint voltak, de sok különös helyzetet átéltek, ez kárpótolja.

Még mindig ajánlom, most is sokat nevettem, és nagyon sajnálom, hogy nincs meg nekem otthon saját példányban. Már hetek óta vissza kéne vinnem a könyvtárba, de nincs kedvem valamiért… Olyan jól néz ki a polcomon…

Camelia>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Egyszerűen fantasztikus, még jobb mint az első rész volt. Rögtön az elején belevágott a lecsóba, és vitte tovább szépen a cselekményeket az író. Az egy kicsit nem tetszett hogy izgalom kellős közepén hagyja abba a cselekményt, de nem baj ez legalább arra ösztönzött hogy rögvest ugorjak neki a következő résznek. Minden karakternek van egy nagyon jellegzetes személyisége ami nekem személy szerint nagyon tetszett. És hát a beszélő kutya, az valami marha jó :)

Réka200>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Nagyon tetszett ez a könyv is. Már egy ideje a polcomon várakozott, hisz valamikor tavaly olvastam az előzőt. Nem tudom miért vártam egy vagy inkább majdnem két évet az olvasásával. De nem csalódtam benne mivel nagyon tetszett. Két nap alatt kiolvastam.(Bár mondjuk mást nem is nagyon csináltam csak olvastam.) Azóta már megszereztem a következő kötetet csak még nem olvastam ki. De szeretnék már nekiállni.

Hadley>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Fantasztikus könyv, izgalmas és letehetetlen! Szerintem is jobb, mint az első rész, bár az is tetszett. Nagyon más mint a megszokott ifjúsági regények, azt hiszem ez az egyik fő vonzereje. Maximum remek karakter, nagyon tetszik az ironikus stílusa, a másik kedvencem Agyar, de persze a másik négy gyerek is igazi egyéniség, nagyon szerethetőek mind a hatan. És a harmadik rész ízelítője…Mi lesz ebből? Alig várom, hogy azt is elolvashassam.

EeNii>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Határozottan jobban felépített történet volt, és izgalmasabb is. Külön tetszett az iskolás rész, mert ifjúsági regényekben azokat szeretem a legjobban. idk why
A karaktereket is jobban megkedveltem, attól eltekintve, hogy ilyen fiatalon kb mindenre képesek.

Közben megtaláltam a regényből készült mangát is, és szomorúan vettem tudomásul, hogy online sehol sem lehet megtalálni. :(

ParaGirl>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Remek könyv. Nem számítottam rá, hogy jobb lesz az első könyvnél, de kellemesen csalódtam. Teli volt izgalmas jelenetekkel és jó párbeszédekkel. nagyon jó volt! imádtam, kb 3 nap alatt elolvastam, mert nem bírtam lerakni. Mindenki olvassa el, ha tetszett neki az első rész. full pontszámot érdemel!

subkleez>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Nem csalódtam a folyatatásban sem, bár voltak vele nézeteltéréseim.
Amit az első könyvnél is felhoztam, az alapötlet zseniális. A harcjelenetek pörgősek és jól követhetőek. Tetszett, hogy Ari szemszögébe is bepillantást nyerhettünk, az elsőben utáltam a karakterét, ebben viszont megkedveltem. Iggyvel is ugyanez a helyzet: őt nem utáltam, de jót tett az ő nézetébe is belesni.
Viszont az elsőhöz képest volt egy negatívuma: a szerelmi szálak. Nem olvasok annyi romantikust, de itt éreztem, hogy itt nem működött.
Ezenkívül 5 csillagot kapott tőlem, mivel jó ifjúsági fantasy-sci-fi volt.

Zoebird>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Talán kicsit kevésbé gyerekes, mint az első rész volt, viszont pörgős rendesen :)

loci93 IP>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Szeretem az olyan könyveket, amik az elődjüket felül tudják múlni. E könyv esetében ez nem volt nehéz, mert az előző kötet sajnos elég „langyos-vízre” sikerült. Nem is terveztem továbbolvasni a sorozatot, de aztán a magas értékelési százalék miatt mégis belevágtam, hátha. És megérte. Itt már nem csak a menekülésről szól minden, hanem a biztonságos menedék megtalálásáról. Az iskola és az integrációs részek emiatt kifejezetten jól sikerültek. Az is jót tett a cselekménynek, hogy ugyan végig ott voltak a Radírozók a látóhatáron, de nem törtek támadták le a csapatot lépten-nyomon. Viszont akadt pár új hiba is. Az egyik megmagyarázhatatlan Ari személye, és motivációi. Az oké, hogy nem tudunk meg mindent, de annyira kevés volt az infó, hogy mintegy pálfordulásnak tekinthető a legtöbb tette. Máshol is sok ködösítés volt (pl. a talált fénykép vagy az iskola), amit egyáltalán nem sikerült összerakni. Talán majd a következő könyvben mindent megtudunk. Végeredményben azért jobb könyvet kaptunk, mint az előző, de még mindig akad elegendő hiányosság is.

Azoknak tudnám ajánlani ezt a könyvet, akiket lekötött az előző rész is. Viszont akik már elegük van az „én vagyok az új gyerek a suliban” storyból, azoknak nem tudom ajánlani.

E könyv elolvasása nekem 427 percet vett igénybe.

danlin>!
James Patterson: Iskolaszünet örökre!

Megdöbbentően jobb volt, mint az első kötetet. Sokkal izgalmasabb és logikusabb volt, persze még itt is felbukkantak apró dolgok, amiket nem értettem vagy nem éreztem valóságosnak.
Aki teljesen bejött az Totál volt, a világ legimádnivalóbb beszélő, vagy inkább feleselő kutyája. Őt nagyon eltalálta a szerző, minden megnyilvánulása megnevetett.
A csapat is most valahogy jobban működött, a karakterek kezdtek életre kelni. A történet lassan bontakozik, és csak néha téptem a hajam.
Most már látok a sorozatban lehetőséget.


Népszerű idézetek

schesztiஐ P>!

Mi folyik itt? Meghaltam? Ha meghaltam, akkor nagyon bepöccenek, mert egy óráig nem bírom ki ebben a végtelen semmiben, nemhogy az örökkévalóságig!

359. oldal

Kabóca>!

– Megismételnéd? – kérdezte az ügynök.
– Ter-ror, mint terror, és Ka-pi-tány, mint kapitány – magyarázta Gázos.
– Vagyis Terror Kapitánynak hívnak?
– Pontosan – fészkelődött a székében Gázos. Maxre pillantott, aki halkan beszélt egy másik ügynökkel. – Maga tényleg FBI-ügynök?
Az ügynök futólag rámosolygott.
– Tényleg. Hány éves vagy?
– Nyolc. És maga?
Az ügynök meglepődött.
– Hát, egy kicsit magas vagy a korodhoz képest, nem?
– Aha. Magasak vagyunk. És vékonyak. Pedig zabálunk. Már amikor hozzájutunk.
– Értem. Mondd csak… Kapitány, láttál már ilyet? – Az ügynök egy elmosódott, fekete-fehér fotót mutatott neki egy félig átváltozott Radírozóról.
– Szerencsére soha! – dülledt ki Gázos kék szeme. – Ugye, nem valamelyik rokona?!
Az ügynök mintha kifogyott volna a kérdésekből.

44. oldal

schesztiஐ P>!

Elképesztő, mennyire különbözőek vagyunk. Mert mondjuk, ha valaki rám vicsorogna, hogy „Pizzát rendelsz?”, akkor én habozás nélkül visszavicsorognék rá, hogy „Igen, milyet kérsz, pepperónisat?”.

317. oldal

Kabóca>!

– Agyar, ez egy hatalmas áttörés! Még jó, hogy utánajárunk!
Rám nézett:
– De szobafogságra vagyunk ítélve… – mondta fapofával.
Rásandítottam, és mindkettőnkből kitört a röhögés.

195. oldal

Kabóca>!

Agyar hátrapillantott a tükörben.
– Gyerekek, elénekeljük a „Kilencvenkilenc sörös üveg van a falon”-t?
Egyszerre sikítottunk nemet.

341. oldal

Kabóca>!

– Te világtalan vagy?
– Hogy mi? Ja, úgy is fogalmazhatunk – mondta Iggy, mintha semmi különös nem lenne a tényben.
– Így születtél?
– Nem.
– Hogyan vakultál meg… Jeff, ugye?
– Igen, ez a nevem. Tudja túl sokáig néztem a napba, hiába mondták, hogy ne csináljam. Bárcsak hallgattam volna rájuk!

44. oldal

Kabóca>!

Siklani, zuhanni, emelkedni, meglovagolni a szelet – hiába, nincs is ennél jobb.

(első mondat)

ms_cappuccino>!

– Olyan, mintha az édenkertben lennénk!
– Igen, és az a sztori is milyen jól végződött!

75. oldal

ms_cappuccino>!

     Jó, tudom, hogy mutáns szörnyszülöttek vagyunk, és folyton menekülünk, de a repülés, öregem… nem véletlenül álmodoznak annyit róla az emberek!

11. oldal

ms_cappuccino>!

Ha egyszer egy szép és könnyű napom lenne, talán belebetegednék.

12. oldal


A sorozat következő kötete

Maximum Ride sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins – Romok
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Neil Gaiman – Michael Reaves: Köztesvilág
Marissa Meyer: Scarlet
Lois Lowry: Az emlékek őre
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
V. E. Schwab: Viszály
Lauren Oliver: Káosz
Amy Ewing: Az Ékkő