Nászút 17 csillagozás

James Patterson – Howard Roughan: Nászút

Hogyan érzi magát az ember, ha minden férfi kívánja, és minden nő irigyli? Csodálatosan. Nora Sinclair ilyen életről álmodott, ezért dolgozott nagyon keményen, s ezt az életformát most már semmi pénzért nem adja fel. Vajon miért ered John O'Hara FBI ügynök Nora Sinclair nyomába? Azért mert különös dolgok történnek a nő közelében forgolódó emberekkel, mindenekelőtt a férfiakkal… Jame Patterson legújabb könyve Hitchcock borzongató műveinek ellenállhatatlan varázsával hat, s képes a krimi műfajának határait fokról fokra tágítani. 2004-ben, az „Év krimije” díjjal jutalmazták.

>!
GABO, Budapest, 2005
360 oldal · ISBN: 9637318178 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
James Patterson – Howard Roughan: Nászút

Nem szoktam ilyet mondani, de nem tudok mást gondolni, mint hogy az üzlet az üzlet. James Patterson megélhetési íróvá vált, és mint ilyen nem szeretem. Már az előzőleg általam olvasott könyvei is csak a középkategóriát ütötték meg, és ez sem lett egy fikarcnyit sem élvezetesebb. Annyira unalmas, annyira klisés, a végtelenül leegyszerűsített karakterei már-már fájnak. Ami azonban még ennél is szomorúbb, hogy az izgalom, a feszültség – ami fő erénye lehetne egy ilyen könyvnek – nem egyszerűen lapos, hanem bántóan rossz. Pedig én szerettem, most is azt gondolom, hogy az első Alex Cross regények lebilincselően jók voltak. De nem hiszem, hogy csak én untam meg, valószínűleg Patterson még jobban unja, mint az igen tisztelt olvasói. A legnagyobb hátrány azt az olvasót érheti, aki az események felgöngyölítését várja. Sok ésszerűnek tűnő kérdésre nem kapunk választ. Ez egyfelől azért zavaró, mert a történet aspektusainak felderítése mégiscsak (ha nem is kimondottan) a szöveg célja volna. Anélkül, hogy a történet izgalmait és fordulóit felfedném, annyit elárulhatok, a regény legnagyobb gyengéje számomra az, hogy az írók annyira előtérbe helyezték a főszereplő karakterét és az események kommentálását, hogy azt helyenként már inkább erőltetettnek éreztem, mint természetesnek. Egyszer-kétszer félre is tettem a könyvet és hatalmas sóhajt követően vettem ismét kézbe, így evickélve túl a számomra határokat feszegető helyzeteken és mondatokon. Nem ajánlom.

1 hozzászólás
Takács>!
James Patterson – Howard Roughan: Nászút

Maga a történet magával ragadó, a befejezés pedig tökéletes, mivel senki se számított ilyen váratlan fordulatokra.

Kókuszka>!
James Patterson – Howard Roughan: Nászút

Az amerikai szerzőpáros krimije épp egy ilyen esős, borongós napra való, bevackolva magunkat egy kényelmes fotelba. Rövid fejezetek, a pénz hatalma, a gazdagság ígérete, szimpatikus nyomozó, gyönyörű gyilkos. Annak ellenére, hogy megkapta az Év krimije díjat (2005) számomra akkora nagy élményt nem jelentett.
James Patterson viszont az idén megkapja az amerikai Nemzeti Könyvdíj életműdíját, amelyben írásai mellett az olvasás, a könyvek támogatása, népszerűsítése is nagy szerepet játszik.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

A dolgok nem mindig olyanok, amilyeneknek látszanak.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Karin Slaughter: A jelentéktelen szív
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Michael Connelly: Angyaljárat
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Meg Cabot: Hajsza
Nalini Singh: Angyalárny
Lawrence Block: Sírok között