Az ​angyal-próba (Maximum Ride 1.) 87 csillagozás

James Patterson: Az angyal-próba

Hat felejthetetlen kölyök – család és otthon nélkül – az életéért fut. Maximum Ride és a legjobb barátai egy kísérlet eredményei: repülésre tervezték őket. De ezzel még nem ér véget csodálatos képességeik listája. Most megléptek, és tudniuk kell, ki hozta létre őket, ki vadászik rájuk, és miért tervezték úgy őket, hogy az emberek felett álljanak.
James Patterson ezt írja regényéről: „A kedvenc könyvem, és talán a legjobb alkotásom.”

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
436 oldal · ISBN: 9789632456966 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Agyar · Maximum Ride


Kedvencelte 14

Most olvassa 8

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ms_cappuccino>!
James Patterson: Az angyal-próba

Mi ez a 77 százalék?! -.-" Bezzeg a tucat Twilight-copykon meg az ezredik depressziós szerelmes könyveken van 90%+…

Szerintem sikerült rájönnöd, hogy ez a könyv más, mint a többi. Sokkal másabb.
Nem disztópia, mégis mintha egy teljesen más világot mutatna meg. Ilyen nincs még egy! Olvasd el! Ha látod a könyvtárban, vedd ki! Mindenképp! Tedd kívánságlistára, hátha valaki megáld vele, de az lenne a legjobb, ha megvennéd magadnak. Ha szereted a fantasyt, garantálom, hogy nagyon fog tetszeni.

Max és a többiek, akiknek borzalmas a lefordított nevük ja meg úgy az egész fordítás borzalmas, szóval ha van egy kis angol tudásod, olvasd eredeti nyelven, ők hatan mutánsok. Csak 98%-ban emberek, a többi 2% madárgén. Mindannyiójuknak van szárnya és még valami bónusz képességet is kaptak. De most kérdem én, hogy nem volt ezen fantasy címke?! Mert az első pár emberke, aki olvasta, az lehúzta a sztorit, ergo senki sem olvasta el, szóval csoda, hogy ott van a borító. -.-"
Egyedül élnek már 4 éve, mióta sikerült megszökniük a kegyetlen tudósoktól, akik „alkották” őket.

Most azt gondolja az ember, milyen jó nekik, tudnak repülni, az mindent visz.
De nem, mert vannak gonosz mutánsok is, akik nem nagyon nyugodtak bele a szabadságukba. Ők a Radírozók, bennük farkasgének vannak.
Megvárom, míg nagyot nézel a neven, vagy kiröhögöd. Tényleg angolul olvasd inkább.

Annyira gyors az egész, hogy egyszerűen nem lehet vele együtt rohanni. Beleéled magad a helyzetbe, de vége. Oké, lapozol egyet és kész, de nem, mert már megint teljesen más minden, helyszín, szereplők száma, meg mittomén. Nagyon durva. A leghosszabb kis rész nem volt három oldalas. Összesen hat fejezetből áll, de 132 részből. Nagyon fura. Mintha James a buszozás közbeni 10 percben dobta volna össze őket. De gyerekek, így összedobni valamit!! *.*
Max gondolatain nagyon kész voltam… Igen, még vicces is, tessék elolvasni az idézeteket!

Vannak benne WTF részek. Sok ismétlés van, az a fajta, mikor már minden létező izgalmas dolgot ellőtt az író, és 30 oldalon keresztül nem történik semmi, de aztán újra pörög. De nagyon.
Ennek ellenére úgy gondolom, ennél is többet ki lehetett volna hozni ebből a könyvből. Voltak benne nagy hülyeségek, amiket nem értettem… Megbocsátható, de így csak négy csillag.

A mai könyveknél azt szokta meg az ember, hogy csak a végén van egy nagy csattanó, oszt' kész, de itt folyamatosan egy nagy BUMM!-ban vagyunk… És a végére lenyugszik. Be van fejezve a könyv. Ez is különlegességnek számít ma már. Szóval, olvassátok. Lécci.

6 hozzászólás
R4ms3s P>!
James Patterson: Az angyal-próba

Hát megint itt van egy könyv, ami iránt vegyes érzelmeim vannak.
Negatív:
– Először is, szerintem nem 14 és annál fiatalabb gyerekekről kellett volna szólnia, hiszen annyiszor viselkedtek felnőttként. Nagy fájdalom volt, mikor hirtelen váltott az író és a szereplők megint gyerekessé váltak. Vagy legyen gyerekes vagy legyen felnőttes szerintem. Mert ha a mindkettő van, akkor eléggé irritáló lesz egy-két szereplőt.
– Olyan gyorsan történtek a cselekmények, hogy nem bírtam követni. Néha visszakellet olvasnom, hogy újra felfogjam. Fontos jeleneteknél nem bontotta ki az író a történetet és a harcok is unalmasak voltak számomra.
– A szereplők cselekedetei értelmetlenek és lassúak.

Talán kicsivel úgy lehetett volna jobb a könyv, ha mindenki kapott volna még + 4 évet és Max nem lány, ha nem fiú lenne.

Pozitív:
– Voltak jó részek félre ne értsetek. Tetszettek a szereplők, a helyszínek.
– Az egész fantasy világ is csodálatos volt.
– A szereplők neveit is megszoktam
– A vége kifejezetten tetszett.

Ez a könyv 12 éves kortól van, de szerintem inkább 12 aluliaknak ajánlott. Olyanok olvassák el, akik szeretik a gyors tempót. De szerintem nagyon gyerekes könyv.

1 hozzászólás
deen>!
James Patterson: Az angyal-próba

Érdekes volt az alapötlet, bár egy kicsit furcsa választásnak tűnt a madárgének használata. A szereplők aranyosak voltak, bár sokszor nehezen lehetett eldönteni, hogy hány évesek is valójában: hol felnőttként viselkedtek, hol pedig nagyon is a koruknak megfelelően. Ami igazán zavart, hogy tulajdonképpen minden az evés körül zajlott, merthogy ezek a gyerekek rengeteg kalóriát használtak. Max a csapat védelmezője, azonban néha olyan ostoba hibákat követett el, hogy nem is értettem, hova tűnt az előbbi gyakorlatias lány. A történet gyorsan haladt, és végül még az is kiderült nagyjából, hogy mi folyik itt, de maradtak azért meg nem válaszolt kérdések. A fiatal korosztálynak íródott, és ők valószínűleg élvezik is ezt a kalandot, mert tényleg egy jól összerakott kis kaland, csak éppen lehetne jobb is a kivitelezés.

RVivi P>!
James Patterson: Az angyal-próba

Ez a könyv furcsa és érdekes. Eleve az, hogy gyerekekbe madárgéneket raknak furcsa, de érdekes. De hogy 4 méter hosszú szárnya van és simán el tudja rejteni egy dzsekivel? Hát ez is az.
Néha olyan volt, mintha belezavarodtak volna a számokba. Azért többes szám, mert nem tudom, ki írhatta el. A fordító vagy az író. Pl az egyik oldalon Max még azt mondja, hogy közte és Agyar között négy hónap van. A következő oldalon ez már hat hónap volt…
A hat gyerek közül Agyar lett a kedvencem, igaz róla se tudunk meg többet, mint a többiekről. Max és Angyal pedig rohadt idegesítő volt. De ki tudja, ez még változhat a következő részekben. Ari állítólag gonosz volt. De én ilyen névvel, hogy Ari nem tudok komolyan venni egy gonoszt. Kis ari vagy Ari. :D
A sztori volt, hogy nem volt a legjobb. Túl sok volt a menekülés, kevés az említésre méltó történés. De aranyos és jó volt olvasni.

Brigii_3>!
James Patterson: Az angyal-próba

Hm…Már régebben olvastam a könyvet de sajnos csak most jutott rá időm, hogy értékelést is írjak.
Először is megjegyezném, hogy a nevek magyar fordítása valami rémes lett szerintem.
Izgalmas volt, és tetszett, hogy itt a főszereplők a repülés képességével rendelkeztek, ami a könyvekben elég ritka.
A kedvenc szereplőim Max és Agyar. :)
Én egy kicsit hiányoltam a szerelmi szálat a könyvből, ezért is vontam le fél csillagot, de szerintem az majd a következő részekben fog kibontakozni…
spoiler
Összeségében, egy nagyon klassz könyv, és mindenképp kíváncsi vagyok a folytatására. :D

8 hozzászólás
Adrirawia>!
James Patterson: Az angyal-próba

Meglepődtem, hogy molyon „Az angyal-kísérlet” címen találtam rá, és más borító nincs is feltöltve, pedig van „Az angyal-próba” is. Miért?
A második meglepődésem az volt, hogy mindenkinek szárnya van. Jöttek még más meglepetések, hogy ki micsoda is. Mint például a szememben Iggy az LÁNY volt, egészen addig, míg rá nem jöttem, azért srácozza az író, mert amúgy egy srác. De tényleg. Bökit meg folyamatosan fiúnak hittem, és folyton ismételgettem magamban, hogy ő nem fiú, hanem lány. A borító egyébként tetszik.
A történet. Minden egyes alkalommal, ha eszébe jutott a karakternek elmondta a gyönyörű litániát, hogy ők amúgy laborban nevelkedtek. A 243. oldalon már naaaaaagyon unalmas volt. Oké, nem volt jó a helyzetetek, de ne mondd már el folyamatosan.
Közben voltak olyan jelenetek, amin pislogtam, hogy ehh, ez tuti gyerekeknek való? A karakterek legtöbbször nem tizenévesként viselkedtek.
Utána ott volt még az, hogy olyan szavakkal lett teletűzdelve, ami szerintem nem való bele. Tudom, szókincsfejlesztés kell, de mucsai suttyó? Szégyen, nem szégyen, nem tudtam eddig mit jelent a mucsai. Most már tudom.
Max idegesítő. Nagyon.
A cselekmény pedig pörgött, ez tök jó volt, csak… mégsem. Alig ismertem meg a szereplőket, már jöttek a gonoszok..
Apropó, gonoszok. A radírozók, meg a fehérköpenyesek. Nagyon-nagyon hű. Főleg Ari. Miért? Úgy éreztem, mintha Arit ISMERNÜNK kellene, de közben semmit nem tudunk róla spoiler.
Viszont a nálam fiatalabb generációnak ajánlom, aki bírja a csajszi nyűglődését, meg odavan a szárnyakért, meg minden mutánsos sztoriért.

Delta>!
James Patterson: Az angyal-próba

Nekem ez nagyon tetszett! Egyik legjobb könyvem!
A történet eleje : Minden nagyon gyorsan beindult, izgalmas is volt. A fejezeteken belüli kis fejezetek túl gyorsan váltakoztak és ez nagyon idegesítő volt! Fél csillag.
A történet közepe : Még izgalmasabb lett az egész! A rövid kis fejezeteket pedig már megszoktam. Le sem bírtam tenni! Egy csillag.
A történet vége : Lelassult… Nagyon. Hozzászoktam a villámgyors tempóhoz és erre sétafikálnak. Legalább tele volt fordulatokkal. Fél csillag.
A szerelmi szál : A végén meglepett, de legalább nagyon kevés volt benne. Egy csillag.
Az alaptörténet : Csodálatos, hihetetlen elképzelés! Egy csillag.
Kedvenc szereplő: Agyar

Sophiechan>!
James Patterson: Az angyal-próba

Hát, erre biztos, hogy kell majd aludjak egyet, hogy pontosan mindent összeszedjek róla.
De nem értem, hogy miért ennyire rossz a %-a, ez egy jó könyv, jó történettel. Tény, hogy van benne bőven potenciál, amit nem teljesen használt ki az író, meg sok az ismétlés benne, de ettől függetlenül azt kaptam, amit akartam, vagy amire számítottam.

Oké, hogy gyerekek, de szuperzseni kísérleti alanyok, így van lehetőség kikerülni, hogy GYEREKEK. Nincs lezárva, de gondolom nem véletlen lett kiadva ennyi része, úgyhogy valószínűsítem, elolvasom azokat, érdekel, mi lesz ennek a vége.
Karakterügyileg kapunk 6 jómadarat, mind más-más személyiséggel és képességgel. Max, aki CSAJ, a főnökasszony-tyúkanyó szerepében díszeleg. Agyar talán az, aki vele egyidős lehet, a többiek mind a kis csibéi.
Rajtuk kívül akadnak még a csúnya, gonosz házikedvencek, a Radírozók (nem érdekel, hogy magyarul gázul hangzik), tökéletesen leírja, hogy mi a feladatuk.
Meg van egy Jeb, akiről tényleg fogalmam sincs már, hogy most jó vagy nem, mégis melyik oldalon állhat.

Megvalósítással kapcsolatban csak a szárnyaikat nem értettem, írják, hogy 4 méter fesztávolság, nos, az nem épp kicsi és mégis egy SZÉLDZSEKI alá BEFÉRNEK, akkor ez most hogy is van? Úgyhogy ezt nem tudtam elképzelni és marad, hogy a földig ér a szárnyuk…

molly_>!
James Patterson: Az angyal-próba

Az alapötlet tetszik, de sajnos a megvalósítás nagyon gyenge.. Tudom, hogy ezt a könyvet a fiatalabb korosztálynak írták, szóval lehet hogy ezért van, de a lényeg, hogy egyszerűen untatott. Tele van felesleges részekkel, a szereplők cselekedetei totál értelmetlenek (éppen egy mentőakció közepén vagyunk, erre a főszereplő tesz egy kis kiruccanást egy random családnál, és házi készítésű sütit majszolgat 10 fejezeten keresztül, mialatt a barátja egy ketrecben sínylődik, és várja, hogy főhősünk megmentse.. wtf?)
A srácok nevei idegesítettek (de komolyan, miért nincs normális nevük? Böki? Gázos? Ne már!). Régóta szemeztem ezzel a sorozattal, és még a könyv elején is abban a hitben éltem, hogy Max egy srác, erre kiderül, hogy lány. O_o
Mit is mondhatnék még? Örülök, hogy vége…

Fannush>!
James Patterson: Az angyal-próba

Az egy dolog, hogy 12 éven felülieknek ajánlott, de én 14 évesen ezt olyan könyvekhez hasonlítanám, amiket körülbelül 9 évesen olvastam…
Kezdjük a negatívumokkal:
-Először is, ki hagy otthon több napra két 6-10 éves srácot…Akik mellesleg ennyi idősen bombát tudnak készíteni
-Minden kb. 1-5 oldalas fejezet után van egy üres oldal. Emiatt a könyv negyede üres lapokból áll.
-A szemszögváltás fejezetenként változott. Nehéz volt megszokni , hogy két oldalt E/1-ben olvasol, utána két oldalt E/3-ban, utána meg megint E/1-ben… És ez így ment tovább majdnem a könyv végéig.
-A főszereplő eszméletlenül idegesítő volt…Nem is jut eszembe más könyvből szereplő, aki jobban idegesített volna engem, mint ő.
-Ez a könyv arra tanítja a gyerekeket, hogy ha valaki ellenszenvesnek tűnik, akkor nyúljunk le tőle csak úgy 200 dollárt… Szóval, ha lenne gyerekem, nem adnám ezt a könyvet a kezébe, az egy biztos.
A pozitívumokon meg órákon át gondolkodtam, de nem jutott eszembe egy sem…
Összességében adok rá 1,5 csillagot, de a következő részt biztos nem fogom elolvasni.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

mirez>!

– Hm – próbáltam nem köpködni a morzsákat –, tiszta vanília felhang, túl édes csokidarabok és barna cukor halvány íze. Jól megcsinált sütemény, de semmi különös. Mégis kellemes, és nem hivalkodó. – Agyarhoz fordultam. – Neked mi a véleményed?
– Jó.

345. oldal

ms_cappuccino>!

Mert mi van annál rosszabb, mint olyasmire vágyni, amit soha nem kaphatsz meg?

155. oldal

ms_cappuccino>!

– Ti éltek! – mondta.
– Igen, élünk. És ti is – mondta Iggy idegesen. Ez valami új köszönés?

153. oldal

ms_cappuccino>!

– Egy újabb nap reggele. Kelj fel és nézz szembe vele!

20. oldal

ms_cappuccino>!

– Haver, te legalább egy tonnát nyomsz – mondta. – Mit reggeliztél, kősziklákat?

215. oldal

mirez>!

Agyar eltűnődött. Mindig elképeszt, hogy a legnehezebb helyzetben is mennyire nyugodt tud maradni. Néha olyan, mint egy robot – vagy egy távirányítású repülőgép. Agyar2-D2.

54. oldal

ParaGirl>!

Káromkodtam egyet magamban. Amikor Angyal káromkodni kezdett, mint egy kocsis, mert beütötte a lábát, úgy döntöttem, vigyázok a számra. Tényleg más sem hiányzik nekem, mint egy hatéves, piszkos szájú mutáns.

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maximum Ride
ms_cappuccino>!

A felhők felett mindig kék az ég. A levegő hidegebb, de a nap erősebben süt ilyen magasságban. A levegő ritka és olyan könnyű, mint a pezsgő. Egyszer ki kéne próbálnod.

213. oldal

ms_cappuccino>!

Csak egy rakás unalmas, földhözragadt kölyök házi feladattal, lefekvési idővel és kismillió felnőttel, akik megmondják nekik, mit, mikor és hogyan csináljanak. Ébresztőórákkal, iskolával és iskola melletti munkákkal. Mi bezzeg szabadok vagyunk, szabadok, mint madár!

68. oldal


A sorozat következő kötete

Maximum Ride sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins – Romok
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek
Scott Westerfeld: Szépek
Dan Krokos: Hamis emlékek
Brandon Sanderson: Acélszív
Marissa Meyer: Scarlet
Lois Lowry: Az emlékek őre
Lauren Oliver: Delírium
David Levithan: Nap nap után