A ​Fekete Rózsa lovagja (Ravenloft 2.) 31 csillagozás

James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja

Krynn legendáktól övezett világában Lord Soth végül megtanulja, hogy hosszú élete minden gonoszságáért meg kell fizetnie. De az ár még egy halhatatlan harcos számára is elrettentő. Sötét erők szállítják Sotht Baroviába, ahol a halott lovagnak szembe kell szállnia gróf Strahd von Zarovichnak, a rémálmok földje urának rettenetes praktikáival. Miután azonban kísérőivel – egy fogoly Vistani nő és egy megbízhatatlan kísértet – kudarcot vall, Lord Soth hamarosan belátja, hogy nincs más választása, mint a hatalmas uralkodó erőihez csatlakoznia, ha valaha is meg akar menekülni a terror birodalmából.

A „Fekete Rózsa lovagja” az első kötete az amerikai TSR kiadó nagysikerű „Ravenloft” fantasy sorozatának. A könyvsorozat első regénye több mint 95000 példányban kelt el a megjelenés első hónapjában, és azóta is előkelő helyet foglal el a könyvterjesztő hálózatok eladási listáin.

Eredeti cím: Knight of the Black Rose

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
AMON, Budapest, 1993
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 963810600X · Fordította: Tasnádi Tamás

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lord Soth · Strahd von Zarovich

Helyszínek népszerűség szerint

Barovia


Kedvencelte 6

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Hanaiwa>!
James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja

Lord Soth.
A Negatív Hős.
Az egyik legsötétebb karakter aki Darth Vadert reggelizik, Szarumánnal öblíti le és Voldemort snack-et rágcsál napközben.
Egyben az egyik legtragikusabb, legdrámaibb karakter akit valaha papírra vetettek. Nincs regényhős aki így megszenvedne, vagy ha tetszik így meglakolna emberi gyengeségeiért, elveszett szerelméért.
Lord Soth számára nincs megbocsátás. Egyetlen szikrája sem, egyetlenegy regényben sem amiben szerepel. Haragjáért érzelemmentességgel bűnhődik, vágyaiért élőhalott mivoltával, és mellé a nap minden szakában a fejére olvassák bűneit, vég nélkül zsolozsmázva akár egy litániát, hogy soha ne feledhesse el.
A teljes története Edo van Belkom róla szóló könyvében van kibontva, és a klasszikus régi Sárkánydárda krónikákban, de éjsötét jellemét a Fekete Rózsa Lovagja adja vissza legjobban.
Közel 20 éve olvastam, akkoriban unikum volt sötét hangulatával, de még ma is üt Lord Soth páncélkesztyűs keze.
Nagyot, keményet.

5 hozzászólás
rex501>!
James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja

Nem ismerem a Ravenloft könyveket, éppen ezért nekem kicsit furcsa volt Lord Soth-ot látni ebben környezetben. A Dragonlance univerzumában ő az egyik legnegatívabb karakter, akitől mindenki fél. De itt Ravenloftban, Strahd von Zarovich gróf birodalmában a zombik, szellemek, vámpírok és még kitudja milyen rémség között az egyik leginkább szimpatikus szereplővé válik. A gróf gonoszsága és kegyetlensége mellett az ő tette szinte gyerekes csínytevésnek tűnnek.
A könyv sötét, nyomasztó hangulata és Lord Soth véres tettei ellenére tetszett a történet.

1 hozzászólás
Haarkon>!
James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja

A fantasy könyvek egyik igazán nagy buktatója a világ amelyben játszódnak. Minden egyes bolygót/síkot/szférát teremtőként kell a semmiből létrehozni, megformálni hegyeit és völgyeit, benépesíteni felszínét, megalkotni történelmét és hőseit. Ravenloft világa az AD&D szerepjátékhoz készültek közül számomra a kifejezetten jól, egyedire, hangulatosra sikerültek közé tartozik boszorkányaival, kísérteteivel, vámpírjaival és kárhozott lovagjaival.

RosszQtya P>!
James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja

A Lord Soth története a dark fantasy egyik remek epizódja. Úgy merülhetünk bele a fröccsenő vérbe és a szilánkosra törő csontok kavalkádjába, hogy mi magunk is szinte fizikálisan érezzük azt. Itt senki ne várjon boldogságtól sugárzó embereket, a szerelmi szál is súlyosan sötét.Minden van itt aminek egy ilyen könyvben lennie kell: vámpírok, óriás farkasok, szellemek, zombik,stb. Aki szereti ezt a világot annak bizony kötelező darab.

2 hozzászólás
Rendbonto>!
James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja

Jó kis Ravnloft könyv volt ez is, nem csalódtam benne. Azonban akad némi hiányérzetem a sztori elolvasása után. Ismerem Strahd és Lord Soth történetét. Mindkettő nagyon jó, és ebben a könyvben a két karakter összetalálkozik. Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az alap szituációból.


Népszerű idézetek

jeglaat>!

Barovia? Sosem hallottam még erről a helyről.

Kapcsolódó szócikkek: Barovia · Lord Soth · Strahd von Zarovich

A sorozat következő kötete

Ravenloft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Örök kötelék
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség
Imre Viktória Anna: A tébolyult doktor
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Bán Mór: A szigetkirály kincse / A Romok Úrnője
Lucien Soulban: Jó vér, rossz vér
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Anne Rice: Pandora