Az ​éj leple alatt 9 csillagozás

James Grippando: Az éj leple alatt James Grippando: Az éj leple alatt

Gus Wheatley egy jól menő ügyvédi iroda vezetője. Rengeteg munkája közepette csak akkor döbben rá, hogy látszólag boldog házasságát komoly veszély fenyegeti, amikor egy alkalommal tárgyalás közben értesítik: felesége nem ment el kislányukért az iskolába. Gus kénytelen maga elmenni Morganért. De akkor kezd csak igazán aggódni, amikor reggel sem kerül elő a felesége, és kénytelen bejelenteni eltűnését a rendőrségen. Beth labilis személyiség, korábban már vádolta bántalmazásért férjét, ezért a rendőrség kihallgatás után Gust kezdi gyanúsítani. Mivel neki nincs más választása, hogy bizonyítsa ártatlanságát, magánnyomozásba kezd, de közben az FBI is elindul egy szálon. A különleges feladattal a fiatal és tehetséges nyomozónőt, Andiet bízzák meg, aki hihetetlen ügyességgel beépül egy szektába, ahol rituális gyilkosságokra kényszerítik beszervezett áldozataikat.

Eredeti cím: Under cover of darkness

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2000
376 oldal · ISBN: 9639459143 · Fordította: Janáky István

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Jeanette
James Grippando: Az éj leple alatt

Átlagos… Kidolgozatlan, jelentéktelen szereplők, de legalább némi feszültség és 1-2 fordulat van benne. Kevés leírás, sok párbeszéd, sok helyen olyan volt, mintha egy filmet akart volna leírni az író, fejtegetésekre nem nagyon pazarolta az energiát.

>!
Szédültnapraforgó
James Grippando: Az éj leple alatt

Mint az eddigi világsikerek sorozat bármelyik könyve, amiket eddig olvastam, szokás szerint izgalmas, eseménydús. Könnyen olvasható, szerethető karakterekkel dolgozik.
Ebben Andie az FBI ügynök volt az egyik kedvencem.
Végig fenntartotta a cselekmény a figyelmemet, egy érdekes szekta leleplezéséről szól a könyv, tele gyilkossággal. Időnként elég durva dolgok történtek, de szerintem annyira nem félelmetes.

Egy-két idézetet is hoztam belőle:
„Az eső a jó szerencse és a boldogság jele.”
Egyik legviccesebb sztori a könyvből, felnevettem hangosan a buszon : )
"-Vissza akarok kerülni a kutyaképző programba.
– Az meg micsoda?
– Az egyik itteni speciális program. Néhány elítélt kap egy kutyát a cellájába, és az ő feladata, hogy kiképezze. Aztán a kutyák fogyatékos emberekhez kerülnek. Szép dolog. Az ember legalább úgy érzi, hogy valami hasznosat csinál. Egy évig voltam benne a programban, aztán kirúgtak.
– Miért?
– Az egyik kutyát megtanítottam nyalni.
Gus értetlenül nézett rá.
– Ne kérdezze, hol…- tette hozzá Shirley sejtelmesen."

„- Nyugi, mindjárt megdolgozzuk ezt a cunát. Már csak faroknyira vagyok tőle, hogy Szopós Malac megváltoztassa a nevét Hárommal Kúróra.”

>!
Milana
James Grippando: Az éj leple alatt

Egy könyv a sokból amit olvastam, nem volt rossz érdekelt a sztori, de nyomot nem hagy bennem.kikapcsolódás.

>!
Bebs77
James Grippando: Az éj leple alatt

Egyszerűen szuper könyv. Egy újabb izgalmas történet Andy-vel, nem tudtam letenni, végig fenntartotta az érdeklődésemet!

>!
Rooxy
James Grippando: Az éj leple alatt

Nem az első és nem is az utolsó könyvem ez az írótól, de ez most valahogy nem igazán tudott megfogni. A cselekmény szép lassan halad előre, de sem a történet, sem a szereplők, sem a gyilkossági szál nem tudott megfogni. A végkifejlettel sem voltam teljesen megelégedve, bár azért némi meglepetést még tartogatott…


Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

– A házastársi hűtlenségnek vannak más formái is.
– Miről beszélsz?
– A meghittségről. Ami nem csak fizikai dolog. Hanem például, hogy kire szakítasz időt mindennap, hogy elbeszélgess vele. Hogy ki az első, akit felhívsz hogy elújságolj egy jó hírt. Kihez fordulsz tanácsért, ki segít megoldani a problémáidat. Igaz, hogy még sosem láttuk egymást meztelenül. De ezt leszámítva, minden más területen jobban megértelek, mint a feleséged. A hálószobát leszámítva mindenhol én vagyok az a nő, akivel lenni akarsz. Két embernek nem kell ágyba bújnia ahhoz, hogy lelki társak legyenek.

61. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Nem telt sok időbe, és Andie rájött, hogy az álruhás ügynöki munka tulajdonképpen nem sokban különbözik a randizástól. A siker titka, hogy úgy tegyél, mintha minden érdekelne, amit a másik mesél, és csak hagyd, hogy a kedvenc témájáról beszéljen – saját magáról.

282. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Evelyn Marsh: A máltai orvos
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű
Aleatha Romig: Kiút a sötétből
Don Winslow: A kartell
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Michael Connelly: Az igazság ára
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak