Fegyelmezz! ​Megéri! 9 csillagozás

James Dobson: Fegyelmezz! Megéri! James Dobson: Fegyelmezz! Megéri!

Az engedékeny szülőt sem szereti jobban a gyereke! A gyerek lelki egyensúlyát a szeretet és a következetesség alapozza meg. Egy gyerek felnő akkor is, ha nem neveljük, de milyen ember lesz belőle? A mai szülők nagy része anélkül nőtt fel, hogy a helyes családképe kialakult volna. Vagy azért, mert csonka családban éltek, vagy pedig szüleik ahelyett, hogy elegendő időt töltöttek volna velük, mindent rájuk hagytak és elhalmozták őket amivel csak tudták. Az így felnőtt szülők milyen nevelési elveket tesznek magukévá?
A könyv segítségével elsajátíthatjuk a nevelési alapelveket, és okosabban szerethetjük gyermekeinket. Szülők és tanárok kézikönyve. Gyermekekről szól, és azokról, akik szeretik őket.

Dr. James Dobson neves pszichológus, akinek jelen könyvéből több, mint 3 millió példányt adtak el az USA-ban. Nemcsak tanácsot ad a szülőknek, hanem segít megismerni és megérteni a gyerekeket. A könyv segítségével elsajátíthatjuk a nevelési alapelveket és okosabban szerethetjük gyermekeinket.

>!
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630494175
>!
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630494175 · Fordította: Kisházy Mária
>!
272 oldal · ISBN: 9630494175 · Fordította: Kisházy Mária

1 további kiadás


Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Judy_88>!
James Dobson: Fegyelmezz! Megéri!

Az eleje nagyon jól indult, szerintem hasznos gyakorlati tanácsokat ad, bár keveset, több élethelyzettel több megoldással még jobb lett volna. A könyv vége viszont kicsit unalmasra sikerült, szerintem feleslegesen hosszan taglalta a szexuális részt, aki akarta 5 oldal alatt megertette a mondanivalót… Lényegében a pár hasznos tanács miatt, amit a könyv elején találtam, megérte elolvasni, ajánlom másnak is, de nem kell világmegváltást várni azért tőle :)

mszanita>!
James Dobson: Fegyelmezz! Megéri!

A szerző a könyv első felében hasznos és gyakorlatias tanácsokkal látja el a szülőket és a pedagógusokat a fegyelmezéssel kapcsolatban, majd a különböző tanulási nehézségekről ír, melyek már nem a fegyelmezéshez kapcsolódnak, végül a szexuális nevelést is részletesen tárgyalja.
Jó volt látni, hogy Magyarországon azért még(!!!) nem ennyire rossz a helyzet a különböző nevelési helyzetekben, bár a pedagógusoknak nálunk sincs könnyebb dolguk.

1 hozzászólás
gyorgyi84>!
James Dobson: Fegyelmezz! Megéri!

Engem is meglep, hogy ilyeneket írok, de a maga módján nem is volt olyan rossz ez a könyv.
A maga módján…


Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Eanes: Hogyan legyél tökéletes anya? Sehogy! Legyél elég jó!
Daniel Siegel – Tina Payne Bryson: A szülői jelenlét ereje
Gary Chapman: Segítség, szülők lettünk!
Laura Markham: Békés szülő, boldog gyermek
Dick Hills: Hogyan maradjunk házasok
Lundy Bancroft – Jay G. Silverman – Daniel Ritchie: Lehet-e jó apa a bántalmazó?
Alice Miller: A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása
Bácskai Júlia – Fischer Eszter – Mohás Lívia – Vekerdy Tamás: Elszakadás a szülői háztól
Andrew Solomon: Alma a fájától
Kevin Leman: Nevelj az életre!