The ​Kill Order (The Maze Runner 0,5) 55 csillagozás

James Dashner: The Kill Order James Dashner: The Kill Order James Dashner: The Kill Order James Dashner: The Kill Order James Dashner: The Kill Order

The prequel to the New York Times bestselling Maze Runner series.

Before WICKED was formed, before the Glade was built, before Thomas entered the Maze, sun flares hit the earth and mankind fell to disease.

Mark and Trina were there when it happened, and they survived. But surviving the sun flares was easy compared to what came next. Now a disease of rage and lunacy races across the eastern United States, and there’s something suspicious about its origin. Worse yet, it’s mutating, and all evidence suggests that it will bring humanity to its knees.

Mark and Trina are convinced there’s a way to save those left living from descending into madness. And they’re determined to find it—if they can stay alive. Because in this new, devastated world, every life has a price. And to some, you’re worth more dead than alive.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Chicken House, Somerset, 2014
352 oldal · ISBN: 9781909489431
>!
Chicken House, Frome, 2013
332 oldal · ISBN: 9781908435590
>!
336 oldal · ISBN: 9780385742887

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Az útvesztő

378 tag · 296 karc · Utolsó karc: 2019. március 18., 11:49 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Thomas · Teresa Agnes · Mark · Alec · Trina


Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
James Dashner: The Kill Order

Ez összességében egy furcsa túlélős sztori, jócskán esetlen főszereplőkkel. Bolyongás egy keserves, éhező, poszt-apokaliptikus világban. Persze nem elég, hogy szívás az egész jelenük, még kapnak a nyakukba egy gyorsan mutálódó vírust is…

Bevallom, hogy totál más történetre gondoltam, amikor nekiálltam az előzményregénynek! Azt hittem, hogy Az útvesztőből megismert skacok kölyökkorát, felkészülését mutatja be az író, szóval nagyon hamar pofára estem!

Igazán kegyetlen, fiúknak való könyv.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/10/james-dashn…

3 hozzászólás
>!
tmezo P
James Dashner: The Kill Order

Nagyon jó kiegészítése az első résznek, érdekes és izgalmas.
Ne hagyjátok ki! :)

>!
ZeiMinn
James Dashner: The Kill Order

Nyomasztó. Hátborzongató. Felkavaró.
Az Útvesztő előzményében, a Kill Orderben egy képet kapunk arról, milyen is volt a világ a napkitörések után. Hogy mi lett belőle. Én is annyira vártam, hogy na, végre, megismerem a srácok előtörténetét, de nem ezt kaptam. A világkép annyira borzalmas, de belegondolva, akár a való életben is megtörténhet majd ez egyszer. A saját fajtánkat fogjuk mi is egy vírussal kiírtani?
A hangulat baljósabb, mint bármelyik másik kötetben. De sajnos a Death Cure után akkora üresség maradt bennem, annyira hiányoznak a srácok, a humoruk, a beszédük, Newt, Thomas, Minho. Mind.
Nagyon érdekes a prológus. Már olvastam egy 5 oldalas szösszenetet, aminek a neve Thomas’s First Memory of the Flare (tehát Thomas első emléke a kitörésről). Ebben Thomast elviszik az anyjától, miközben az őrült apja félőrülten kiabál. A prológus pedig pont ezután jön, amikor Thomas kilép az ajtón, elszakítva az anyjától.

>!
Fanni_Dorottya
James Dashner: The Kill Order

Végre, végre végre teljesen kielégítették a tudásvágyamat. Ez a könyv volt a tökéletes befejezése a sorozatnak (és mondom ezt úgy, hogy inkább a boldog szirupos végű könyveket szeretem), tökéletesen passzolt a sorozatba, és majdnem minden kirakódarabka a helyére került (csak arra lennék kíváncsi, hogy spoiler).
Bónusz, hogy most már tudom, mit mondok, ha nyelvvizsgán meg találják kérdezni hogy szerintem melyik a legpusztítóbb természeti katasztrófa. igen, van ilyen kérdés. Meg olyan is, hogy mi a véleményem az eutanáziáról. C1, én így szeretlek

>!
just_aGirl
James Dashner: The Kill Order

A sorozat negyedik része már kicsit nyögvenyelős. Főleg, mivel a trilógia előzményét lenne hivatott elmesélni, de az utolsó mondatokon kívül nagyon nehéz bármiféle kapcsolatot is felfedezni közöttük.
Ez a kötet a túlélésért folytatott harcról szól és többnyire valamilyen fizikai csetepaté leírását tartalmazza. Végigolvastam, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy valóban mi az előzménye a labirintusban történt eseményeknek, de az első kötet nagyszerűségét ez a regény messze alulmúlja. Lehet, hogy magas elvárásaim voltak, hiszen társadalmi, politikai magyarázatokra számítottam legalább egy ici-picit, vagy egy összeesküvés-elmélet szolidabb verziójára, de egy természeti katasztrófával is beértem volna. Ehhez képest nagyon soványka magyarázatokkal szolgált az író. Sajnálom. Szerintem már nem kellett volna megpróbálni még egy bőrt lenyúzni róla.

>!
fanna75
James Dashner: The Kill Order

Nagyon küzdöttem vele, többször újra kezdtem, majd eldobtam.
Nem tudtam, mennyire izgalmas a második fele.
Az eleje unalmas volt, a legtöbb szereplő ügyetlen, idegesítő volt. A világvégét próbálta bemutatni, de a sok disztópiás könyv után egy volt a sok közül. Egy erdőben szaladgálnak ide-oda, kizárólag csak Markot és Alecet ismerhettük meg rendesen. Én pedig csak Alecet kedveltem meg.
Aztán a második felétől beindul a történet, és hátborzongató hangulat telepszik rá. Thriller-szerűen mutatja be a Flare-t, spoiler és az elpusztult világról tökéletes képet kapunk. Van benne valami kis plusz, a Flare gondolom, ami egyedien ijesztővé s reményvesztetté alakítja a kiégett Földet.
Kár, hogy egyébként a gonosz szervezetekről, Thomasékről semmit nem tudtunk meg. Egy másik nézőpontból láttuk a történetet, az egyszerű emberi túlélők szemszögéből, ahogyan az elpusztult világot az emberiség mocska még jobban ellepi, maga alátemeti a gonoszság. (Vagy a kétségbeesett döntések?)
Ami DeeDee-t illeti, spoiler
"They're calling it the Flare.”

>!
lostgab
James Dashner: The Kill Order

Nagyon érdekes kiegészítője volt Dashner trilógiájának. Furcsán jó volt visszacsúszni ebbe a megsemmisült, kietlen és kegyetlen világba, annak ellenére is, hogy kicsit csalódtam, hogy nem Thomas és Teresa barátságát ismerhettük meg jobban.
Markék azonnal szimpatikussá váltak, főleg Alec, aki talán a legnehezebb szerepet, a vezetőét vállalta magára.
Bár már hozzászokhattam volna Dashner „húzásaihoz”, mégis megint megdöbbentett, hogy képes a legszörnyűbb dolgokat megtenni a szereplőivel, és ezt egyáltalán nem negatívumként rovom fel neki.
Ami viszont nem tetszett (és amit szerintem már a többi kötet értékelésében is említettem), hogy a karakterei furcsán két dimenziósak. Mark, Alec és Trina negatív tulajdonságai csak az őrület legutolsó stádiumaiban mutatkoztak meg, és ezt is igazából a betegség számlájára írtam. A mellékszereplőkről pedig megint fájdalmasan keveset tudtunk meg, ezek pedig nekem mindig színezik a történeteket, ettől lesznek igazán karakterek a főszereplők, és ettől tudok belépni az ő valóságukba.
Ettől függetlenül persze (hú, nem akarom azt írni, hogy jól szórakoztam, mert túlságosan morbid lenne…), tetszett a könyv, és le a kalappal az író előtt. Szerintem én már megbolondultam volna, ha ilyen sötét gondolataim lennének…

>!
Scientia
James Dashner: The Kill Order

Egy embertelen világban emberséges szereplők…
Érdekes volt elolvasni, hogy hogyan kezdődött az egész, hogyan élték túl és a napkitőrést és végül hogyan halnak bele a Kitőrésbe. Sötét olvasmány.

>!
Enca
James Dashner: The Kill Order

Ha az eddigieket nyomasztónak találtam, hát akkor ezt nem tudom minek nevezzem. Szörnyű volt végigolvasni a vírus elterjedését.
Viszont feltűnt egy apróbb hiba is, legalábbis én nem tudom hova tenni: míg az eddigi könyvekben Dashner azt mondta, hogy a napkitörések Thomasék születése előtt voltak, addig eszerint már voltak nagyjából 3-4 évesek.
Ezt leszámítva viszont nagyon tetszett, főként Deedee feltűnése miatt.

>!
Gábor_Hernádi
James Dashner: The Kill Order

A Maze Runner előzménykötete egy teljesen különálló történet a járvány kezdetéről. Sajnos semmivel nem több egy egyszerű túlélőtörténetnél, kétdimenziós szereplőkkel és eléggé kiszámítható fordulatokkal.


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

He found her up by the stream, in one of the quiet places she went to read some of the books they’d salvaged from an old library they’d come across in their travels. That girl loved to read like no one else, and she was making up for the months they spent literally running for their lives, when books were few and far between. The digital kind were all long gone, as far as Mark could guess—wiped away when the computers and servers all fried. Trina read the old-school paper kind.

1. fejezet (Chicken House, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
szandra_sn

…"Don't give up hope yet, son."
„You only call me son when you're scared,” Mark answered.
Alec smile kindly. „Exactly.”

>!
szandra_sn

If he'd known all that would come after, would he still have fought so hard to survive?

>!
tmezo P

– We’re nothing! – the guy said through a pitiful moan. – We were just sent to do their dirty work.

>!
szandra_sn

„What kind of world has this become?”
„A really sick one.” Mark was feeling it, too. Something about seeing that guy doused in fuel, holding a match.

>!
szandra_sn

The anger was like a fog that had filled his head. And he couldn't stop himself.

>!
Treacle

WICKED had no choice. She and Thomas – they had no choice. How could she shrink at sacrificing a few to save the many? How could anyone? She didn't have time for pity or sadness or wishes. It was what it was; what was done was done; what would be… would be.

Kapcsolódó szócikkek: Teresa Agnes · Thomas
>!
szandra_sn

„These might look fragile, but they're far from it. We could drop it from the top of the Lincoln Building and it wouldn't break.”
„That's because it'd land in the water.”

>!
szandra_sn

The old grizzly bear rarely showed the slighest hint of emotion – unless he was yelling or screaming or pounding on something. . . or someone – but he often showed how much he genuinely cared.


A sorozat következő kötete

The Maze Runner sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Ness: More Than This
Ann Aguirre: Horde
Rick Yancey: The 5th Wave
Amy Tintera: Reboot
Ilsa J. Bick: Ashes
Catherine Fisher: Incarceron (angol)
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Amy Kathleen Ryan: Flame
Ally Condie: Matched (angol)
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars