Halálkúra (Útvesztő 3.) 729 csillagozás

James Dashner: Halálkúra James Dashner: Halálkúra

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?

Eredeti mű: James Dashner: The Death Cure

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Cartaphilus, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632665085
>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664217 · Fordította: Havadi Krisztina

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Newt · Minho · Thomas · Teresa Agnes · Brenda · Jorge · Gally · A. D. Janson (Patkányember) · Lawrence · Vince · Vörös inges


Kedvencelte 133

Most olvassa 92

Várólistára tette 253

Kívánságlistára tette 351

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
James Dashner: Halálkúra

Hát vége… ismét el kell búcsúznom egy olyan sorozattól, egy olyan világtól, amit nagyon megszerettem, és a szereplők is felejthetetlenek számomra. A második rész olvasása után felmerültek bennem bizonyos félelmek, gondolatok, hogy vajon milyen lesz a befejezés, és többségükre rátaláltam a Halálkúra lapjain, de így is bőven tartogatott meglepetést a végkifejlet. Nem kaptam minden kérdésemre választ, érdekelne még jó pár titok és miért, de azt hiszem, az író ezt már a fantáziánkra bízta – és bőven lesz min gondolkoznunk.

1 hozzászólás
>!
deen
James Dashner: Halálkúra

Egy igazán izgalmas, pörgős befejezés volt, bár a cselekmény egy kicsit összecsapottra sikerült. Mintha az író már nem tudta volna, hogyan is érjen el a végkifejlethez. Ennek ellenére nagyon gyorsan befejeztem, tényleg faltam a sorokat és a könyv utolsó harmadáért tényleg érdemes is volt végigolvasni. Ott indulnak be igazán az események. Az első részében a cél azt hiszem a világ reménytelenségének bemutatása volt. Habár a kutatók sokakat feláldoztak még mindig nincs meg az ellenszer és már senki sem hiszi, hogy egyszer lesz ilyen. Nincs biztonságos hely, a fertőzöttek mindenhol megjelennek és egyetlen céljuk a pusztítás. Mi is lehetne, ha nekik már úgyis mindegy? Van még esély egyáltalán az emberiség megmentésére?
Thomas még mindig nem érti Teresát, nem tudja melyik oldalon áll, de Brenda esetében is hasonlóak a tapasztalatai. Kinek vannak hátsó szándékai, ki tudja egyáltalán a VESZETT teljes tervét? Vagy minden megint csak egy próba, újabb változókkal? A szereplőket megint nem kímélte az író, és nagyon sajnáltam némelyiküket. A befejezés pedig, szerencsére, nem az lett, amit vártam. Az utolsó VESZETT bejegyzés viszont nagyot szólt! Szerettem ezt a sorozatot!

3 hozzászólás
>!
pattsims97
James Dashner: Halálkúra

Huhh, nehéz ezek után bármit is írni… Összeszedem magam!

Fantasztikus befejező kötet volt. Nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésemet. Az egész tele volt izgalommal, és rengeteg kérdésre választ kaptunk. Persze sok megválaszolatlanul maradt.

Nem tudok róla többet írni. Fantasztikus volt, és kész! Mindenkinek el kell olvasnia, aki kicsit is szereti ezt a trilógiát!

>!
perpetua P
James Dashner: Halálkúra

Sajnos, újabb csalódást keltő trilógia befejezésen vagyok túl. :(
Újra el kell mondanom, hogy az első nagy meglepetés volt, nagyon tetszett a kezdés, sok érdekes kérdés tárult elénk, és láttam a lehetőségét a remek folytatásnak. A második már csalódás volt, ez pedig még nagyobb. Nem tudtam élvezni, hiába érzékeltem a nagyobb fordulatokat, meglepetéseket, mégse tudtak megérinteni. Nagyon vártam, hogy fény derüljön A VESZETT körüli rejtélyre. Miért is kísérleteznek a szereplőinkkel. Legalább ez kiderült, de sokkal nagyobb durranásra számítottam és elég hamar át is siklottunk rajta. És még a végét se tudtam élvezni, kicsit katyvasznak éreztem. Pár szereplő felbukkanása, sorsa tényleg meglepett nem tagadom, de nem volt elég ahhoz, hogy szeressem ezt a történetet.
Nem számítottam ilyen rossz élményre, nem vártam, hogy kedvenc lesz, de ennél mindenképp többet vártam. :(

18 hozzászólás
>!
Orsi_olvas
James Dashner: Halálkúra

Bökjétek meg! Ez nagyon durva volt!
Amolyan igazi hullámvasút volt ez a könyv, mikor már azt hitted nincs tovább, ennél több borzalom már nem történhet, akkor jött valami és Dashner bebizonyította, hogy de igenis van tovább: még több fájdalom, bizonytalanság, veszteség és halál.
Nagyon akciódús és pörgős a történet, csak kapkodtam a fejem és igyekeztem lépést tartani az eseményekkel. Thomas és a srácok minden eddiginél nehezebb feladatok előtt állnak, feltűnnek régi ismerősök és szívfájdító búcsút veszünk néhány nagy kedvenctől, váratlan szövetségesként megjelenik egy titkos szervezet, de már annyi hazugságot hallottunk, hogy igazán nem lehet tudni kiben is bízhatunk meg. De nincs is idő a tétovázásra: Walking Dead-szerű apokaliptikus városokban rohannak-menekülnek a srácok, hogy megmentsék egymást, magukat, a világot.
Itt ugyanis semmi nem az, aminek látszik, a csavart dupla csavar követi, és tényleg a legutolsó pillanatig nem tudhatod kiben bízz meg. Tényleg nem tudtam milyen lezárást talált ki Dashner, váratlanul ért, kellőképp nagy volt a csattanó és szerintem méltó lezárása a sorozatnak.
Amit kicsit hiányoltam, az a válaszok, a magyarázatok. Mert bőven maradt megválaszolatlan kérdés. Persze, sok mindent megtudtunk, de azért nem mindent, pár dolog nyitva maradt, remélem hamar a kezeim közé kaphatom a Kill Order-t és a Maze runner files-t.
Nagyon eredeti és lenyűgöző világot adott nekünk Dashner sok-sok kalanddal, a srácokat nagyon megszerettem és most fájdalmas búcsúzni tőlük. Különösen spoiler. De itt a vége, eddig tartott a történetük és az kell mondjam bökött jó volt!

>!
puncsoscukor63
James Dashner: Halálkúra

Nagyon klassz befejezés volt!
Sajnálom viszont az egyik kedvenc szereplőmet, aki megsínylette ezt a részt:(
Ahhoz képest, hogy mennyire el-el húzott eseményeket az író, a könyv számomra kicsit gyorsan ért véget, de lehet, hogy az csak én vagyok ilyen elégedetlen.
Ennek ellenére ez is ugyanolyan kiszámíthatatlan volt, mint az első két rész.
Várom, hogy megjelenjen a kiegészítő kötet, a könyv végén lévő előzetest direkt el sem olvastam előre, hogy majd a meglepetés erejével hasson.
Remélem abban a könyvben már kicsit több választ kapunk, mint ebben a kötetben.
Nagyon ajánlom ezt a trilógiát mindenkinek!

>!
tmezo P
James Dashner: Halálkúra

Ebből kifogyott a lendület. Leeresztett a sztori. :(
A könyv legeleje és a legvége egész jó, de ami közte van, az egyáltalán nem tetszett.
Haragszom ezért, elvesztette a varázsát.

4 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
James Dashner: Halálkúra

Tetszett, mert tetszett, de mi ez a befejezés?? Az eleje olyan döcögősen indult, kicsit nehéz volt lekötnie. Úgy a vége felé kezdtek igazán beindulni a dolgok, de még akkor is volt, hogy több mindent nem értettem. Annyira homályosan lett lezárva az egész, ezért is a csillag levonás, sok minden nem lett megmagyarázva. Mi van pl. Brendával? Honnan tudott annyi mindent, és miért mondta Thomasnak, hogy csak benne és a Paige kancellárban bízzon? Mi az a hely, ahol végül kikötöttek? És mi a helyzet Teresaval? Még valami millió ilyen kérdés kavarog bennem.
A történet amúgy tetszett, mert jó volt. Hozta a formáját, viszont így befejező részként többre számítottam volna. Newt az én kedvencem spoiler
Örülök, hogy elolvastam, mert tetszett a sorozat. Most már csak a filmeket kell megnézni :))

>!
Évy
James Dashner: Halálkúra

Miután megszállottan elolvastam a trilógiát elérkezett a végzetes perc: befejeztem. És totálisan kiakadtam. Még jó, hogy van egy drága barátnőm, aki meghallgatott napokon keresztül, amíg feldolgoztam a könyv végét. Igen, eléggé sok kérdés marad nyitva. Most már csak a filmekre vagyok kíváncsi.
Bővebben: http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2015/09/james-…

>!
avidreader
James Dashner: Halálkúra

Emlekszem, mikor ezt a sorozatot ajanlotta nekem valaki, es meg nem tudtam, hogy megfilmesitettek mar. Egybol megvett kilora az elso resz, bar ereztem, hogy az iro az akkor nepszeru trilogiakbol ihlette ezt a tortenetet, A beavatott es Az ehezok viadala egyvelegenek tunt – legalabbis nekem nagyon ugy tunt – , megis magaba szippantott az a vilag, amit az iro a konyvekben abrazolt.
A zaro kotet furcsan vegzodott, de ez is tartalmazta azokat az izgalmakat, amiket az elso ketto, illetve nehany rejtely megoldasara is feny derul, de megmarad Thomas es a tobbiek multjanak a homalya, ami szamomra szinten hianyerzetet keltett.
Ma lattam egy lehangolo ertekelest az elso reszrol itt, a molyon, es mikor megneztem kivancsisagbol a sorozat koteteinek szazalekat, azt hittem, leesek a szekemrol. Nagyon meglepodtem, hogy ezt a harmadikat az atlagertekeles alapjan 81% lett, a masodik resz, amely nekem abszolut kedvenc az elsovel egyutt, pedig 87%. Mondjuk ez nem veszes, de a nyolcvanvalahany szazalek miatt megis lefagytam. Meg tavaly tavasszal olvastam, ami ugy tunik nekem, mintha ezer eve lett volna, de emlekezetem szerint jobb sorozatnak tartottak a molyok. En nagyon sajnalom, hogy ez lett belole, de az iro ezt, a harmadikat tenyleg rosszul irta meg, mar ami a zaroreszt es annak logikatlansagat illeti.


Népszerű idézetek

>!
kstimi

– Haver, te megpróbáltad levágni a tudodmimet!
Thomas elnevette magát, amire már hosszú ideje nem volt példa. Örült neki.
– Elég baj, hogy nem tettem meg. Megmenthettem volna a világot sok kicsi Minhótól.

167. oldal - Huszonnyolcadik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Minho · Thomas
>!
Neoly

– Ha nem találkoznánk a túloldalon – mondta behízelgően – sose feledd, hogy szerettelek. – Rávigyorgott a szemét forgató Thomasra, aztán ő is eltűnt az ajtó mögött.

136. oldal - Huszonharmadik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Minho · Thomas
>!
Ametiszt21

Mi értelme beszélgetni, ha már nem lehet megbízni a szavakban?

15. oldal - Második fejezet (Cartaphilus, 2015)

>!
Szyszyyy

– Nem találgathatjuk folyton, vajon mit akarhattak. Néha azért csinálnak valamit, hogy én pont az ellenkezőjét tegyem annak, amiről azt hiszik, hogy én azt hiszem, hogy ők azt hiszik, hogy tenni fogom.
– He? – kérdezték mindhárman egyszerre teljesen összezavarodva.

141. oldal - Huszonnegyedik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Thomas
>!
búzakalász

Szóval, meg kell mentenünk a világot, és hasonló hülyeségek.

203. oldal - Harmincötödik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Minho
>!
Szyszyyy

– Hamarosan lépnünk kell, a rohadt életbe! És amikor megtesszük, tuti, hogy beverek pár fejet, csak hogy kicsit jobb kedvre derítsem magam.

32. oldal - Ötödik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Newt
>!
Neoly

– Hé, minden rendben, jól van, Patkányember úr? – érdeklődött Minho.

45. oldal - Hetedik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Minho
>!
mrsp P

– Te… mi… azt tesszük, ami helyes.
– Nem hiszem, hogy létezik még helyes és helytelen. (…) Csak szörnyű és kevésbé szörnyű létezik.

130-131. oldal - Huszonkettedik fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Brenda · Thomas
>!
Uszáma

Ki vele, hová kell mennem legközelebb? Kilőnek a kibökött Holdra, vagy mi? Vagy át kell úsznom az óceánt egy kisgatyában? – Mosolygott is a nagyobb hatás kedvéért.

13. oldal - Második fejezet (Cartaphilus, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Thomas
>!
mrsp P

Semmi nem volt egyértelműen fehér vagy fekete. És soha nem is lesz az.

235. oldal - Negyvenegyedik fejezet (Cartaphilus, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Eliot: Toplistás szerelem
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Veronica Roth: A beavatott
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Marissa Meyer: Scarlet
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep – Hosszú álom
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
J. L. Armentrout: Origin
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Amy Kathleen Ryan: Láng