Az ​Úr képében (Krisztus küldetése 1.) 15 csillagozás

James BeauSeigneur: Az Úr képében

Harold ​Goodman professzor a torinói lepel vizsgálatai során megdöbbentő felfedezésre jut: néhány bőrsejt még mindig életképes! A professzor különös kísérletbe kezd: klónozza Jézust. Mindez olyan erőket hoz mozgásba, amelyek világméretű kataklizmához vezetnek. A Libanonban túszul ejtett újságíró csodálatos módon megmenekül, a közel-keleti konfliktusból az Orosz Föderáció húz hasznot, India és Pakisztán háborúba keveredik egymással, az ENSZ-ben hatalomra éhes diplomaták kötnek piszkos alkut…

A beszélő névvel rendelkező Christopher Goodman megpróbál szembeszállni velük.
Igazi tudományos-fantasztikus regénytrilógia, amelyben a valóságos elemeknek legalább akkora a szerepük, mint a fantáziának. Nem lehet eldönteni, mi döbbenti meg jobban az olvasót: a valóságtól elrugaszkodott, misztikus okfejtés, ahogy például a szerző a napjainkban játszódó cselekménybe beemeli János apostolt, vagy az a nagyon is reálisnak tűnő ábrázolás, amellyel BeauSeigneur a regény világának… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2005
432 oldal · ISBN: 9633689546 · Fordította: Tavasz Mariann

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

daney>!
James BeauSeigneur: Az Úr képében

Évekkel ezelőtt olvastam először a trilógiát. Másodjára már jócskán alábbhagyott a lelkesedés, noha az alaptéma továbbra is izgat és érdekel, mint ahogy minden, ami a vallásokkal kapcsolatos és egyben fityiszt mutat a dogmáknak…

Mindezen kívül van benne, minden, ami egy jó BMV-könyvhöz (buszon-metrón-villamoson) szükséges: feszes, pörgő, könnyen emészthető történet, nem túl megerőltető eszmefuttatások, néhány csepp a valóságból mintegy mankóként az elborultabb részekhez. A trilógia egészét tekintve pedig azt mondhatom, hogy igazi Hollywood All In One, vagyis benne van minden a katasztrófafilmek kliséitől kezdve a háborún át a politikai szarkavarásig minden, leszámítva talán azt, hogy itt nincs kefélés minden második fejezetben.
De másodjára már helyenként kissé összecsapottnak, kaotikusnak (nem katolikusnak! :) ) tűnt, bizonyos részek pedig teljesen ötletszerűek, kellően ki nem munkáltak.
Azt pedig kifejezetten idegesítőnek találtam, hogy a szerző olykor külön lábjegyzetben utal vissza a bevezetőjére, melyben a „nyugtalanabb olvasók” kedélyét próbálja hűteni teljesen fölösleges és ostobácska magyarázkodásával, hogy t.i.. ez csak egy regény és ő itt az objektív mesélő szerepét játssza, nem akar vallási véleményt senkire rátukmálni, stb. Nincs ebben semmi blaszfémia, annyi az egész, hogy a szerző alaposan szabadjára engedte a fantáziáját s írói tehetségét – ami pedig Isten adománya, úgyhogy kár is azon rugózni, milyen istenkáromlás ez a trilógia. Nem az. Egy érdekes alapötlet jó kis körítéssel tálalva és néhány egészen jól sikerült szereplő által felszolgálva.

thendarion>!
James BeauSeigneur: Az Úr képében

A sorozatról:
Mi volna, ha az idők végezete a mi életünk alatt jönne el?
Véleményem szerint az író remekül ragadja meg a hangulatot, és helyezi be a témát mai világunkba, mindemellett hűen követi a történéseket.

A trilógia első részéről:
A felvezetés, a folyamatok elindítása. Remek ritmus, kellő változatosság, kidolgozott részletek, jó ábrázolás, szerethető szereplők. Mi kell még? :)


Népszerű idézetek

daney>!

Goodman első törvénye: A legrövidebb út két pont között mindig az, ha megkerülöd a szabályokat.

daney>!

Némán tűröm a szenvedést
Bár átjár a fájdalom, ahogy a vas hozzám ér.
A gyerekeknek mesélhettek hősies kitartásról
Én csak hallgatok, és azt gondolom:
„A vadonban, a vadállatok között vajon könyörögsz-e kegyelemért?”


A sorozat következő kötete

Krisztus küldetése sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen King: Végítélet
Beth Revis: A Million Suns – Milliónyi Csillag
Stephen King: A búra alatt
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Stephen King (Richard Bachman): A menekülő ember
Stephen King: A mobil
Benjamin Percy: Vörös hold
J. D. Robb: Halálos bosszú