Fallen ​Gods (The Tides of War 2.) 1 csillagozás

James A. Moore: Fallen Gods

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The gods are angry and only one man can fend off their apocalypse in the brutal sequel to The Last Sacrifice.

Brogan McTyre and his compatriots are wanted, dead or alive. Preferably alive, so they can be sacrificed to the raging gods. All they can do is hire more mercenaries and turn them into a fearsome army. But warriors aren't enough when the gods bring Armageddon to the world, unleashing storms and madness, and ceaseless attacks on Brogan's men by increasingly demonic foes.

Deep in the heart of the Broken Blades Mountains lies a sword containing the heart of a god slain in immortal combat, the one thing that might give Brogan an edge against the gods, but finding it isn't going to be easy…

>!
Angry Robot, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857667113

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Noro 
James A. Moore: Fallen Gods

A világon ősi szörny-istenek uralkodnak. Az emberek imáit nem hallgatják meg, de a táplálékukat, az emberi vért és lelkeket megkövetelik. Félig halandó és félig valami más helytartóik rendszeresen begyűjtik az áldozatokat – persze nem az öt királyság uralkodóitól, mert az ő családjukat külön paktum védi az isteni “figyelemtől”. És amikor valaki megelégeli ezt a rendszert és felrúgja a szabályokat, az istenek feldühödnek.

A brutális és helyenként egyenesen hátborzongató grimdark sorozat második részében küszöbön áll a világvége. Az istenek, mint afféle hisztis óriások, természeti és természetfeletti katasztrófák sorát zúdítják a halandókra. Hatalomra törő, új istenségek jelennek meg, hogy híveket toborozva a saját előnyükre fordítsák a helyzetet. A régi hatalmasságok fanatikus hívei minden kegyetlenségre készen állnak, hogy visszaállítsák a status quo-t. Igaz, ők meg vannak róla győződve, hogy ezzel megmentik a világot. Ironikus, hogy ugyanekkor a lázadók – igazságérzetüktől hajtva – attól sem riadnak vissza, hogy mindent elpusztítsanak. Aki szereti az antihősöket, itt emberáldozó papnők, rabszolgavadászok, álszent démonimádó királyok és félőrült zsoldosok közül válogathat.

A grimdark divatos irányzatával szöges ellentétben James Moore szikár és egyáltalán nem terjengős stílusban írja könyveit. Sehol egy hosszú belső monológ, és leírásai is csak akkor mennek bele a részletekbe, ha azokra valóban szükség van. Mindez inkább Michael Moorcockot és Glen Cookot idézi, semmint a kortárs féltégla-gyáros pályatársak műveit. Ennek ellenére jól kezel három fő- és több mellékszálat a történetben, karaktereit pedig bár egyszerű vonásokkal vázolja fel, de azok mégis emlékezetesek tudnak maradni. Szörnyetegei különösen hatásosak: ezek részben épp vázlatos ábrázolásuk miatt válnak horrorisztikusakká, de az sem mellékes tényező, hogy a sorozatban szereplő istenek nem a halált, hanem az életet használják fel a halandók terrorizálására. Vagyis emberekből és állatokból teremtenek ocsmány szörnyeket, paraziták és mutációk segítségével. Az eredmény ritka hatásos, akár egy hegynyi méretű óriás hullájában járunk, akár a Vasarcú Anyák ténykedését kísérjük figyelemmel.

Bár a Tides of War egy összefüggő tetralógia lesz, ha elkészül, már most látszik, hogy érdemes lesz odafigyelni rá. A második rész csak egy fél árnyalattal marad el az első mögött, de az utolsó fejezetekre ezt is szépen behozza, és egy remek – bár nem teljesen cliffhanger-mentes – fináléval záródik.


Népszerű idézetek

>!
Noro 

“I told him once that if he ever accused me of cheating on him, I would surely cheat on him as soon as I could because I’ll not be punished for a crime I have not committed.”

CHAPTER TWO - Traveling to New Places

>!
Noro 

“Be careful while I am gone. The horse will help where he can; he’s well trained, but he’s hardly a defender of women.”
“Then what is he?”
“A horse, you fool.”

CHAPTER THREE - Storm Front


A sorozat következő kötete

The Tides of War sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Abercrombie: The Blade Itself
Mark Lawrence: Prince of Thorns
Daniel Abraham: A Shadow in Summer
George R. R. Martin: A Game of Thrones
Richard Morgan: The Steel Remains
Joe Abercrombie: The Heroes
Daniel Polansky: The Straight Razor Cure
David Gemmell: Legend
Kai Ashante Wilson: The Sorcerer of the Wildeeps
Scott Lynch: Red Seas Under Red Skies