És ​te hogy vagy? 21 csillagozás

Jakupcsek Gabriella: És te hogy vagy?

Jakupcsek ​Gabriella a Megúszhatatlan után ismét közös gondolkodásra hívja az olvasót!

Az ismert műsorvezető szokásához híven kérdez, egyre csak kérdez. Lehetünk fiatalok, idősebbek, gyerekes szülők, vagy gyerektelenek, élhetünk párkapcsolatban, vagy szingliként, ő számba veszi a lehetséges élethelyzeteket. Olyasfajta kérdésekre keresi a választ, hogyan neveljünk boldog gyereket, hogyan boldoguljunk a magánéletben, a munkahelyen, melyek a párkeresés és a párkapcsolat buktatói, vagy hogyan élhetünk túl egy válást. Azon gondolkodik, mik a lehetőségeink, ha boldogtalan kapcsolatban élünk, vagy épp egy szerelmi háromszögben jutunk szerephez. Honnan merítsünk erőt, hogy ki tudjunk szállni, és tovább tudjunk lépni. Emelt fővel.

Hajlamosak vagyunk túl sokat foglalkozni másokkal, mások életével, vagy éppen véleményével, eltűrjük, hogy megmondják, mit gondoljunk, s közben megfeledkezünk arról, mivel tartozunk saját magunknak. Szeretjük a másik embert önmagunk… (tovább)

>!
Jaffa, Budapest, 2017
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634750031

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Göncz Árpád

Helyszínek népszerűség szerint

könyvesbolt


Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Jakupcsek Gabriella: És te hogy vagy?

Jakupcsek Gabriellát én Magyarország egyik legokosabb és legjobb női műsorvezetőjének tartom. Bár rendszeresen soha nem követtem a műsorait, amikor csak meghallottam a rádióban vagy tv-ben, hogy ő beszél, mindig leragadtam az adott csatornánál. Legyen szó évekkel ezelőtti vagy frissebb adásról, Gabiból egyszerűen úgy sugárzik az intelligencia, az empátia, az érzelmi mélység és a nőiség, ami csak nagyon kevesekből, és én pont emiatt kedvelem annyira mind a személyét, mind a beszélgetéseit. Ez a könyv sem volt kivétel mindezek alól. Vérbeli „Jakupcsek-műsort” tarthattam a kezemben, ami szólt anyaságról, párkapcsolatról, az idő múlásáról, munkahelyről és családról, táplálkozásról, álmokról. Mindez olyan köntösben tálalva, mintha egy kényelmes fotelben ülnél, és veled szemben Gabi csak mesélné és mesélné az életét, a tapasztalatait, a meglátásait. És bár egy-két fejezet kevésbé kötött le, vagy kevésbé volt rám hatással (pl. Az vagy, amit megeszel), nagyon örülök, hogy részese lehettem egy ilyen „beszélgetésnek”.
Jöhet a Megúszhatatlan!

>!
konyvolvaso
Jakupcsek Gabriella: És te hogy vagy?

Nagyon tetszett, hogy ennyire közvetlenül ismerhettük meg Gabit, őszintén tudott nyilatkozni a minket érdeklödő napi dolgokról. Tetszik ahogy bevonja lányát a világ megismerésébe és probál neki útmutatót adni. Nagyon megosztó személyiség, sokan szeretik, sokakat irritál a stílusa. Ami miatt szivesen hallgatom, olvasom az az, hogy hasonló korszakból, hasonló alapokkal indult az életben, de mégis sok mindenben más. Más egy közéleti személynek megnyilni és más lehetőségek adódnak mint egy hétköznapi embernek. A családi modellekben is szép példát mutat mint 3 gyerekes anyuka.

>!
cintiatekla P
Jakupcsek Gabriella: És te hogy vagy?

Valószínűleg más lett volna az olvasás, ha az előző kötetet is olvastam volna, viszont így is abszolút érthető minden, csak egy-két visszautalás van, illetve nálam a kíváncsiság, ami előjött. Mert szerettem olvasni ezt a könyvet, szeretek beszélgetni, beszélni, és hallgatni is, ez pedig olyan érzés volt, mintha Gabi leült volna, és elkezdett volna mesélni. Sok leírt dologgal egyetértettem, volt, amivel nem annyira, és voltak olyan témák, amikről nincs még igazán véleményem, mert nem abban az életszakaszban, életkorban vagyok, hogy bármi tapasztalatom lehessen, tehát nem is tudok állást foglalni, még ha akarnék sem.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/11/jakupcsek-gabri…


Népszerű idézetek

>!
psych P

    Életünk első felében azon dolgozunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, megszerezzük, amire vágyunk: diplomát, párt, autót, karriert, gyereket, lakást, pénzt, paripát, fegyvert. Aztán az életünk következő részében mindezt meg kell tanulnunk szépen elengedni. Vajon miért nincsen a kettő között, mondjuk, húsz zavartalan évünk, amikor mindazt, amit elértünk, csak egyszerűen élvezzük?

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: elvárás
>!
Sippancs P

Azt hiszem, a családtagok mindig nagyon jó antennákkal érzik meg, kire lehet rátolni a felelősséget, és belekényszeríteni egy olyan szerepbe, ami igazából nem jó neki, viszont alkalmas rá és hagyja is magát.

44. oldal

>!
Sippancs P

Végül is örvendetes, hogy valaki a könyvesboltba jár, elvégre a kocsmába is mehetne.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvesbolt
>!
Sippancs P

Milyen nehéz azt megtanítani, hogy lehetsz akkor is őszinte, ha nem mondasz mindig mindent valakinek a szemébe.

265. oldal

>!
Sippancs P

Arra is ő tanított, hogy „véleményt változtatni egyszer az életben mindenkinek joga van, és az hiteles lehet. Ha valaki gyors egymásutánban kétszer változtat véleményt, az gyanús. Ha harmadszor is megteszi, akkor egy rohadt csirkefogó!”.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Göncz Árpád · vélemény
>!
Sippancs P

(…) arról nem tehetünk, hogy milyen érzéseink támadnak, de arról igen, hogy mit kezdünk velük.

292. oldal

>!
psych P

…Vajon ezek a gyerekek hogyan viszik tovább a történeteiket? Hogy lehet megállítani ezt a folyamatot? Akikről így vagy úgy lemondanak gyerekkorukban, mennyire van esélyük másfajta életet élni, más mintát választani? Ezeket az embereket csak úgy ölelni kellene, mert az elveszett évekkel nem lehet mit kezdeni.

48-49. oldal

>!
Sippancs P

Nem túlélni kéne az életünket, hanem megélni.

288. oldal

>!
Sippancs P

Az anyaság amúgy is egyetlen óriási lelkiismeret-furdalás. Hol felerősödik, hol lecsendesedik, de valójában végigkompenzáljuk az anyai létünket.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: anyaság

Hasonló könyvek címkék alapján

Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
Nagy Hajnal Csilla: Miért félünk az őrültektől
Jókai Anna: Ne féljetek!
Tisza Kata: Akik nem sírnak rendesen
Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig
Péterfy-Novák Éva: A rózsaszín ruha
Háy János: Hozott lélek
Bagdy Emőke – Kalo Jenő – Popper Péter – Ranschburg Jenő: A család
Szabó T. Anna: Törésteszt
Popper Péter: Ne menj a romok közé!