Volt egyszer egy testvérpár: Jacob és Wilhelm Grimm, akik jó kétszáz esztendeje éppen kétszáz népmesét gyűjtöttek össze. A jól ismert történetekben Piroska találkozik a farkassal, az ördög elveszti mindhárom arany hajszálát, Hófehérke összebarátkozik az erdő mélyén élő hét törpével, és a széttáncolt cipellők titkára is fény derül.
A Móra Könyvkiadó Róna Emy könnyed rajzaival megjelenő, klasszikus válogatáskötetének második részében huszonöt mese kapott helyet. Aki nem hiszi, járjon utána!
Holle anyó 47 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Grimm mesék

Gyermekkorom nagy kedvence, úgy örülök, hogy újra a kezembe került. Egy nagyon jó mese, melyet meséltem a gyermekeimnek, főleg, mikor hullott a hó. A könyv nagyon szép rajzokkal van illusztrálva.

Ezen a könyvön mindig tudok értetlenkedni, már kislány koromban is ha lent van a kút akkor hogy megy fel a hó a felhőkbe?
Mikor a lusta lány nem rázta ki a paplant, akkor nem esett? Akkor az nekünk jó mert nem kell havat takarítani :)
és a legkomolyabb és tényleg feltettem 5 évesen így lettek a feketék?
Nekem ez a kérdéses mese :)

Ez a Hamupipőke mese. Nagyon szerettem a Grimm meséket gyerekkoromban és még most is.
Van az édes és mostaha lány. Az egyik szorgalmas a másik lusta.És mikor próbát kell teljesíteni akkor is kijön ezen tulajdonságuk és mindegyik megkapja méltó jutalmát is

A rövid kis mesét a Grimm testvérek nyomán Benedek Elek fordításában olvastam a MEK-en. Nagyon tanulságos kis történet, biztos olvasni fogom az oviban. Tanulság: a jó mindig elnyeri méltó jutalmát, és ugyanez igaz a rosszakra is.

Nagyon szeretem a meséket, és sajnálom, hogy gyermekeim már kinőttek belőle, unokáim még nincsenek, így nincs alkalmam esténként mesét olvasni. Nagyon jó volt egy kicsit nosztalgiázva ezeket a meséket újra elolvasni, visszaemlékeztem gyerekkorom diafilm estéire, amikor még Anyukám olvasta nekem a meséket, kevésbé szép illusztrációkkal, vagy a régi-régi grimm mesekönyvemre, amelyben szinte alig-alig volt illusztráció, szemben a mai modern kiadásokkal. (Sajna ebben is csak kevés színes illusztráció van, nekem egy mesekönyvhöz valahogy kellene, de szép a borítója.) Kedvenc mesém Holle anyó volt, még most is eszembe jut, minden hóeséskor, hogy biztos rázza a dunyhát. A mai gyerekek, már azt se tudják mi a dunyha…Ebben a kötetben 25 Grimm-mese van. Mindet ismertem, szerettem. Nem változott a mai napig sem. A száttáncolt cipellők, a Babszem Jankó különösen bájos számomra.