Grimm-mesék 15 csillagozás

Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

ANASZTASZJA ​ARHIPOVA 1955-ben született és a moszkvai V. I. Szurikovról elnevezett művészeti főiskolán végezte tanulmányait. Ugyanitt él ma is, és folytat alkotótevékenységet. Eddigi munkái közül említést érdemelnek a Goethe „Az ifjú Werther keservei” és Cervantes „Don Quijote” c. művéhez, valamint Moliére vígjátékaihoz készített illusztrációk. Képeit számos kiállítás mutatta be, nemcsak Oroszországban, hanem különböző nyugat-európai országokban is.

Az igazi népmesék nem tisztán képzelet szülte történetek, amelyeket a felnőttek a gyerekek szórakoztatására vagy nevelésére találnak ki. Naponta lehetünk tanúi annak, hogy a kitalált történetek nem gyakorolnak tartós befolyást a gyerekekre. Mindig többre, mindig új ötletekre van szükség, hogy igényeiket ki lehessen elégíteni. A mesék igazságképei ezzel szemben a gyerekek egész életére hatást gyakorolnak. Nem szeszély, hangulat kérdése az, hogy a gyerekek szó szerint ugyanazt a mesét akarják ismételten hallani. Érzik: a mese… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Cahs, 2008
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639812123
>!
Osiris, Budapest, 2005
120 oldal · ISBN: 9633897777 · Fordította: Adamik Lajos, Márton László · Illusztrálta: Békés Rozi
>!
Fabula, Budapest, 1994
280 oldal · ISBN: 9638169796 · Fordította: Bálint Ágnes

3 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Trudiz>!
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék

Hat mese szerepel e kötetben. Nagy kedvencem a Holle anyó és A suszter manói. Tanulságos, igazságos mesék köszönnek vissza a lapokról. Színes illusztrációi néhol vidámak is. Furfangos sünivel is találkozhatunk, s a brémai muzsikusok is felelevenedtek.

mariannkiss1980 P>!
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék

A könyv csak 6 mesét tartalmaz, de szerencsére egész jó szöveggel. Különben nem hiszem, hogy háromszor el tudtam volna mesélni a sün és a nyúl versenyfutásának történetét. Bár tényleg az volt a legjobb, de nem egymásután három este :).

timcsigirl>!
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék

Alapvetően szeretem a Grimm meséket, de ezzel a könyvvel sajnos annyira nem barátkoztunk össze. Voltak olyan mesék benne, amelyeket ismertem, csak nem ilyen változatban Pl.: Hófejírke spoiler Pirosbúbocska spoiler és olyanok is, amelyekről egészen eddig még nem is hallottam. Az illusztrációk elég egyediek, néhol keveredik a rajz a valóságból átvett fotókkal (Békakirály és Vashenrik meséjének illusztrációján a király újságja és az asztalon lévő ételek fotórészletek), a Bitang csőcselék című mesénél eléggé gengszteres lett a kakas és hippis a liba :)

EgyKönyvmoly>!
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék

Gyerekként és felnőttként is élmény volt ez a gyűjtemény. Este elővettem és végig olvastam. Meséset álmodtam :)
A kedvencem ebből a válogatásból a Galambbegy, a gyönyörű aranyhajával.
Nagyon szépen illusztrált könyv.

kedaiyun>!
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm-mesék

Grimm-mesék Arnica Esterl válogatásában, az eredetiből fordítva. Jó, hogy nem egy rövidített változatot olvashatunk, hanem a teljes meséket. Emellett a rajzok is csodásak. Kezdek elfogulttá válni az orosz illusztrátorokkal kapcsolatban…:)


Népszerű idézetek

timcsigirl>!

Hajdanában, amikor a kívánságoknak még foganatja volt, élt egy király, akinek minden leánya szép volt, de a legkisebb oly szépséges, hogy elámult még a nap is, valahányszor az orcájára sütött, pedig az sok mindent látott már.

(első mondat)

timcsigirl>!

„Tükröm, tükröm kérdezlek:
Országomban ki a legszebb?”

58. oldal

timcsigirl>!

„Raponckám, Raponckám,
hajadat ereszd le hozzám!”

19. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Hans Christian Andersen: Andersen meséi
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Maurice Maeterlinck: A kék madár
Kedvenc meséim – A rút kiskacsa
Babits Mihály: Barackvirág
Turák Angéla: Őzike ajándéka
V. Kubašta: Hamupipőke
Disney – Jégvarázs: Északi fény – Kristálykaland
Jean de La Fontaine: A tücsök és a hangya
Fazekas Mihály: Lúdas Matyi