Sprint 5 csillagozás

Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt?
Jake Knapp – John Zeratsky – Braden Kowitz: Sprint

Hová ​összpontosítsuk csapatunk erőfeszítéseit?
Vajon melyik ötletünk működik a való életben?
Hogyan vonhatjuk be a fogyasztókat a termékfejlesztés korai szakaszába?
Vezetőként naponta szembesülünk vele, milyen nehéz kiválasztani a sok ötlet közül azt, amelyiket érdemes megvalósítanunk. A sprint módszer segítségével hatékony választ találhatunk a termékek és szolgáltatások tervezése kapcsán felmerülő kihívásokra. Az egyedülálló, ötnapos folyamat lépésekre bontja le a nagy problémák megoldását, így végig a lényegre koncentrálhatunk, ráadásul gyorsan és késlekedés nélkül haladhatunk.
A Sprint a Google Ventures három partnerének tollából született, praktikus útmutató ­ kulcsfontosságú kérdések megválaszolására. Apró startupoktól a nonprofit szervezeteken át a nagyvállalatokig ­ a legkülönfélébb helyzetekben haszonnal forgathatjuk, ha nagy üzleti lehetőség vagy kihívás előtt állunk, esetleg van egy jó ötletünk, és azonnali válaszokat várunk a… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2017
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633044537

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Nicolettini_Sillingrano P>!
Jake Knapp – John Zeratsky – Braden Kowitz: Sprint

Jake Knapp – John Zeratsky – Braden Kowitz: Sprint Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt?

A munkahelyi könyvtárban akadt a kezembe, de annyira beleszerettem, hogy saját példányt is szereztem be belőle.
Ezeket a hasznos tippeket napi szinten használni tudom a munkám során. Eredményesebb és hatékonyabb lettem, jobban megértettem az agilitás működését, valamint jobban tudok azonosulni az adott sprint céljaival.

Füge>!
Jake Knapp – John Zeratsky – Braden Kowitz: Sprint

Jake Knapp – John Zeratsky – Braden Kowitz: Sprint Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt?

Elképesztően jó könyv. Gyakorló (projek)menedzserként, szervezetfejlesztőként azt látom, hogy az írók lényegében sok kis, önmagában is jó és működő technikát gyúrtak össze egy egységes folyamattá, ezért (bár személyesen még nem csináltam/vezettem sprintet, de) szerintem abszolút működőképes a módszertan – a példák és hivatkozások láttán pedig hiteles is.

Néhány kiegészítő gondolatot fogalmaztam meg olvasás közben:
(1) A sprint akkor működhet, ha a csapatszerepek normálisan le vannak fektetve a résztvevő társaságon belül – a technika nagyon erősen támaszkodik a Döntéshozóra, mint személyre/vezetőre, tehát komoly veszély, ha a döntéshozó nem tud dönteni, vagy konszenzusos csapatdöntést szeretne (ami „mindenkinek megfelelni akaró” vitákat generál).

(2) Megfontolandó, hogy nem érett csapatokkal bele sem szabad fogni a folyamatba (pl. ha olyan, nagyobb befolyással rendelkező „nem-döntéshozó” van a csapatban, aki aztán később megfúrja a projektet, ha nem ért egyet) – azt hiszem, ahhoz, hogy ilyen ütemben lehessen dolgozni, nagyon nagy bizalom kell a csapattagok részéről, és egy jó adag türelem is. Ha a csapattagok nem bíznak egymásban, akkor nagy eséllyel végeláthatatlan vitákba torkollik egy-egy rész és szétesik a folyamat.

(3) Másik szempontból a sprint csak akkor működhet, ha a benne megfogalmazott időkereteket tartjuk – ha elúszunk a megbeszélésekkel, szavazásokkal, interjúkkal, ötleteléssel, akkor az egész rendszer borul. Ez egyben a hátránya is a technikának: vagyis hogy nagyon szoros időkorlátokkal dolgozik, ezért az elúszásra hajlamos csapatoknak szerintem irtó nagy kihívás alkalmazkodni ilyen keretekhez (persze ugyanakkor ez érthető, hiszen az időnyomás az egyik fő eszköze a módszernek).

Talán az segíthet az utóbbihoz való alkalmazkodásban, ha a módszert alkalmazók megértik és elfogadják, hogy a sprint nem a maximálisra törekszik, hanem a hatékonyra – azaz nem fogunk maximális eredményt kapni általa – de nem is szabad erre törekednünk. A sprint nem a finomhangolásról szól, hanem a nagy irányok (és a nagy „nem-irányok”!) megtalálásáról – ilyen formában viszont szerintem igenis végtelen munkát spórolhat meg fejlesztésben és órabérben bármely cégnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Schumann – Libby Sartain: Tehetségmágnesek
Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása
Dobák Miklós – Antal Zsuzsanna: Vezetés és szervezés
Jan Zieleniewski: Szervezés és vezetés
Charles B. Handy: Szervezetek irányítása a változó világban
Thomas J. Peters – Robert H. Waterman: A siker nyomában
Benedek István: A professzionális intézményvezetés alapjai
Charles Perrow: Szervezetszociológia
Máté Krisztina: Az első millióm