Fehér ​köpenyben 2 csillagozás

Jakabos Sára: Fehér köpenyben

Jakabos ​Sára 1945. november 23-án született Kézdivásárhelyen. Általános orvosként Moldvában, egy kilenc faluból álló község felnőtt és gyerekorvos teendőit látta el két éven át, majd újabb két évig a szülővárosához közeli Bereck községben, kezdetben gyerek-, majd felnőttorvos. 1975-ben került Kézdivásárhelyre, ahol másfél évet körzeti orvosként, munka-egészségtani képzést követően üzemorvosként dolgozott. Általános szakorvosi (principal) vizsga után, üzemorvosi munkája mellett a helyi kórház belosztályán teljesít ügyeleti szolgálatot. 1990-ben férjével és két gyerekével áttelepedtek Magyarországra. Dunaújvárosban, kezdetben a Pszichiátria Kórház beosztott orvosaként tevékenykedett, majd 1994-ben pszichiátriából, 1996-ban biofizikai orvoslásból, 1998-ban addiktológiából szakvizsgázott, 2001-ben Autogén tréning alapfokból, 2004-ben az Európai Addikció Súlyossági Index alkalmazásából szerzett tanúsítványt. 1999-től, jelenleg is, adjunktusi beosztásban dolgozik a Dunaújvárosi Szent… (tovább)

>!
Hungarovox, 2010
210 oldal · ISBN: 9789639908734

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Jakabos Sára: Fehér köpenyben

Egyszerűen döbbenetes volt olvasni egy ennyire aktív, ennyire mobilis és érdekes életű nő életrajzát. Egy nőét, aki elérhető közelségben van, pár száz méterre valahol a városon belül… 5 éve írta és még mindig él, dolgozik – ennek a mesének még nincs vége.

A könyv eleje tárgyilagos, tényleges, aztán szép lassan elkezd megnyílni az olvasónak. Annyira, hogy azt hiszi, értem a különféle orvosi/egészségügyi dolgokat és már a különféle magyarországi, politikai helyzetekre is referál. spoiler Szépen megfogalmazott, igényes írás.

Nem hiszem, hogy nekiálltam volna, ha nem kellett volna egy Dunaújvárosban (szülővárosomban) játszódó könyv az éves 50 könyves kihíváshoz, de ismét bebizonyosodott, hogy jó ez így. Kifejezetten élveztem, izgalmas könyv – már-már irigylem a doktornő kitartását, mobilitását, folyamatos önképzését. Mondjuk irigylésre is méltó, bár többen hasonlítanának hozzá a magyar egészségügyben (vagy azon túl – én abszolút a tanulmányok folyamatos bővítése mellett állok). Szerintem nem volt év, amikor nem volt valami szakmai továbbképzésen vagy ne állt volna neki valami újnak. Csodálatos, még azzal együtt is, hogy túl sok rossz dolog köt a Szent Pantaleon Kórház Pszichiátria osztályához.

LiloHari>!
Jakabos Sára: Fehér köpenyben

Nagyon tetszett, igazán érdekes életút, ráadásul a szerző kifejezetten írói vénával van megáldva, így stílus terén sem panaszkodhatunk. Csak ajánlani tudom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Boda András – Knódel Mária: Színházi csodák
Nyulasi Zsolt (szerk.): „…hogy itt is legyen muzsika”
Laki Ildikó: Dunaújváros
Párducz Mihály (szerk.): Intercisa
Miskolczi Miklós (szerk.): Mi, dunaújvárosiak
Szombathy Viktor – Bélai József: Budapest – Dunaújváros – Mohács
Debrődi Gábor: A magyarországi mentésügy története
Rappai Zsuzsa: Sopron – Patikamúzeum
Bódy Gábor: Végtelen kép
Apponyi Albert: Emlékirataim