Jakab András (szerk.) · Sebők Miklós (szerk.)

Empirikus ​jogi kutatások 0 csillagozás

Jakab András – Sebők Miklós (szerk.): Empirikus jogi kutatások

Az ​empirikus jogi kutatások egy olyan tudományterület, amely egyszerre épít a jogtudomány és a társadalomtudományok eredményeire. Egyrészt felöleli a jogi témákra vonatkozó empirikus társadalomtudományi kutatásokat, másrészt az empirikus módszerek és eredmények felhasználását a jogászi-jogtudományi gondolkodásban. Paradigmái többek között a kvantitatív-statisztikai megközelítéstől a játékelméleten át a jog gazdasági elemzéséig és a kritikai elméletekig terjednek. Módszertani megközelítései között megtalálhatók például a regressziós elemzések, a kérdőívezés, vagy olyan újabb eszközök is, mint a hálózatkutatás és a szövegbányászat. A kötetben több mint harminc szerző tanulmánya mutatja be az empirikus jogi kutatások elméleti alapjait, gyakorlati módszertanát és alkalmazási területeit, így egyszerre használható tankönyvként és kézikönyvként.

„Ez a kötet közérthető módon ismertet meg azokkal a legkorszerűbb kutatási technikákkal és háttérfeltevésekkel, valamint kutatási… (tovább)

A művek szerzői: Barna Ildikó, Bencze Mátyás, Boldvai-Pethes Laura, Bolonyai Flóra, Borbíró Andrea, Czeglédi Pál, Cserne Péter, Fleck Zoltán, Gajduschek György, Győry Csaba, Havelda Anikó, Jakab András, Janky Béla, Katona Tamás, Kiss Valéria, Koi Gyula, Kóczy Á. László, Kovácsy Zsombor, Markovich Réka, Németh Krisztina, Németh Renáta, Novák János, Pál Gábor, Ságvári Bence, Schweitzer Gábor, Sebők Miklós, Simon Dávid, Szabó Andrea, Szabó Gabriella, Szalai Ákos, Ződi Zsolt

Tartalomjegyzék

>!
Osiris, Budapest, 2020
660 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632763842

Hasonló könyvek címkék alapján

Koi Gyula: Évszázadok mezsgyéjén
Vékás Lajos: Magyar polgári jog – Öröklési jog
Bruhács János: Nemzetközi jog I.
Wopera Zsuzsa (szerk.): Polgári eljárásjog II.
Fuglinszky Ádám: Kártérítési jog
Koi Gyula: A közigazgatás-tudományi nézetek fejlődése
Magyary Zoltán: Magyary Zoltán összes munkái (1919–1922)
Kaposi Zoltán: Európai uniós alapismeretek
Kardos Gábor – Lattmann Tamás (szerk.): Nemzetközi jog
Hugo Grotius: A háború és béke jogáról