Minden ​határon túl (Sárkányszív 3.) (Shadowrun 30.) 13 csillagozás

Jak Koke: Minden határon túl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A végső szabály: Soha ne hagyd, hogy lebírjon a félelem
Elég egyetlen rossz mozdulat…
Dunkelzahn, a sárkány azzal bízta meg Ryan Mercuryt, hogy a varázslatos Sárkányszívet juttassa el biztonságban a metasíkokra, ahol Thayla dalával óvja a földet az Ellenségtől. Amikor azonban a világ őrzőjét elnyeli a Szakadék, vele tűnik el a jövő minden reménye is. Immár semmi sem áll az emberiség, és bolygónk történelmének legnagyobb mészárlása között…
Az Ellenség ereje végtelen, és velejéig gonosz. A Thayla pusztulása után őrizetlenül maradt metasíkokon át az Ellenség iszonyatos szörnyetegekből álló serege a világ teljes elpusztítására tör. Ryannek és vakmerő árnyvadászainak a jó és gonosz végső csatájában küzdve csak két lehetőségük marad: a teljes győzelem, vagy a bizonyos halál…

>!
Beholder, Budapest, 2000
248 oldal · ISBN: 9639047538 · Fordította: Körmendy Gál

Kedvencelte 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

alaurent P>!
Jak Koke: Minden határon túl

Sajnos elolvastam előtte pár értékelést, hátha segítenek eldönteni, hogy érdemes elolvasni vagy sem a trilógiát. Gondolhattam volna, hogy nem leszek okosabb, így sorra vettem a három kötetet.
Egészen más a stílusa, és a történetvezetése, mint a hatalmas megapoliszok mélyén játszódó Shadowrun történeteknek. Ebből a szempontból kicsit ki is lóg közülük, még akkor is, ha a világ elemeit jól építi be és használja. Érdekes a történet, annyira mindenképpen, hogy a végén ne tudjam nem elővenni a másodikat, majd a harmadikat. Vannak rosszak és jók, a rosszak között kicsit rosszak-kicsit jók és nagyon rosszak, egyszóval van kinek szurkolni, kiért aggódni.
A harmadik kötet tűnik számomra a legfeszesebbnek, pörögnek az események, és minden a nagy összecsapásra készíti fel az olvasót – az utolsó pillanatig kétségessé téve a harc végkimenetelét. A gonoszság erejére nehéz adekvát jelzőt találni – kicsit talán túl is van játszva, annyira kíméletlen és sötét. Maradtak a sárkányok a kedvenceim, a többi szereplő a fasorban sincs hozzájuk képest.

Noro>!
Jak Koke: Minden határon túl

Nem mondom, a trilógia „fontos” eseményeket mesél el a Srun világból, de ettől eltekintve eléggé gyenge eresztés. Jak Koke-tól akkor már inkább az Üres éter.

Shinzo P>!
Jak Koke: Minden határon túl

Egy szép, kerek, izgalmakban és fordulatokban bővelkedő trilógia. A harmadik könyv remek befejezés, nincs elkapkodva, és minden szálat elvarrt. Újabb kedvenc :)

Apró megjegyzés: külön örültem Karom megjelenésének, bár a róla szóló trilógiát előbb olvastam, így nem volt zavaró, hogy karaktere kissé „nyers” és kidolgozatlan.


A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jason M. Hardy: A romlás cseppjei
Marissa Meyer: Scarlet
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Brandon Sanderson: Vész
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Justin Cronin: A szabadulás
Dan Wells: Ruins – Romok
Benjamin Percy: Vörös hold