Szerelmes ​lányok (Lányok 1.) 160 csillagozás

Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Aki tizenhárom éves, az több mint valószínű, hogy volt is, lesz is szerelmes. Vagy ha mégsem, annyi azért bizonyos, hogy kezd másképp nézni a fiúkra. Így van ezzel a három barátnő, Ellie, Nadine és Magda is. Van tehát miről sugdolózniuk. Ha azonban az ember füllent, vagy ha nem ismeri igazán a kiszemelt ideált, bizony csalódhat, bajba kerülhet. Ez alól hőseink sem kivételek. Olykor kínos helyzeteket kell átélniük – és sok mindent újragondolniuk.

Eredeti megjelenés éve: 1997

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2011
152 oldal · ISBN: 9789633240564 · Fordította: Damokos Kata
>!
Animus, Budapest, 2006
152 oldal · ISBN: 9639563889 · Fordította: Damokos Kata
>!
Animus, Budapest, 2006
152 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639884830 · Fordította: Domokos Kata

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 13

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

hofeherke11 P>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Kiskamasz korom kedvenc sorozata volt a „Lányok”. Legalább ötször olvastam mindegyik részt és nagyon szerettem, főleg azért, mert nagyon tudtam azonosulni Ellie-vel. Én is szemüveges voltam és azon rágódtunk a barátnőimmel, hogy mikor lesz fiúnk, de ugyanakkor ha tetszett valaki mindent megtettünk, hogy csak meg ne tudja ezt az illető, mert az borzasztó égő lett volna.
Reméltem, hogy felnőtt fejjel is fog tetszeni a könyv és nem rombolódik le az élmény, ami bennem élt, de szerencsére tetszett, persze már nem én vagyok a célközönség.

lena91>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

11-12 éves koromban anyu a kezembe nyomta (akkor még egyáltalán nem olvastam).
Néztem is egy nagyot, hogy most akkor miért kapok én könyvet ajándékba.
Nagyon gyorsan elolvastam, mert tényleg tetszett. Aztán gyorsan meg kellett venniük anyuéknak a többi részt is. Nagy kedvencem lett, később újra is olvastam.
A korosztályának tökéletes könyv, ezzel a könyvvel ismerkedjenek ne a most divat pornós könyvekkel.

crissy>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

De rég volt az, amikor 11-12 évesen az osztálytársnőimmel azon vitatkoztunk, hogy ki legyen Magda a könyvben, kire hasonlít Nadine, és senkit se akartunk megsérteni azzal, hogy ő Ellie, mert ugye ő dundi… Ejnye bejnye, kamaszkor küszöbén álló leánykák, ilyesmit nem szabad!
Amúgy a Szívtipró gimi TV sorozat esetén is ugyanúgy vitatkoztunk, hogy ki melyik lányt játsza, és hogy a filmbeli fiúk közül ki kibe lenne szerelmes közülünk. De a karakterekre már nem emlékszem, és akkor még csak olyan 8-9 évesek voltunk. De szép időszak volt az is :))
Na jó, ez nem tudom, mi akar lenni. Csak eszembe jutott a könyv, s rámjött a nosztalgiázás :)

Anonim_Dreamer>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Hjajj, hogy mennyire szükségem volt már egy ilyen laza, csajos, könnyed sztorira! Egyszerűen imádtam :D
Az egyetlen bajom a lányok korával volt, mintha mindez túl fiatalon történne velük… (jó, én meg 15 vagyok, de ez akkor is zavart kicsit). De ha ettől eltekintettem, akkor minden klappolt.
Dant a maga dilis módján nagyon megkedveltem, és ez a regény megmutatja, hogy nem mindig az a srác a nyerő, aki szuperül néz ki, nem minden a külső. A humor, a talpraesettség és a kitartás sokkal többet ér egy profin belőtt sérónál :)
És Ellie-vel annyira megegyezik a gondolkodásunk! Úramisten! Egy mondat után beugrott valami, a következő mondatba Ellie-nek dettó, és ez jó párszor megismétlődött.
Nemsoká megyek megint könyvtárba, és kihozom a sorozat összes kötetét egybe, hogy ne maradjak folytatás nélkül :)

Könyvmolykisasszony>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Kissé bugyuta, csajos sztori, lehet, hogy korábban kellett volna ilyeneket olvasnom, viszont estére pont jól hatott, mikor nem tudtam aludni. A vége pedig happy end, szóval úgy összességében jó kis könyv volt, de nem biztos, hogy a többi részt is elolvasnám.

FF29>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Ez volt az első könyvem Jacqueline Wilsontól. Igazából egy másik könyve tetszett meg (fülszöveg alapján) az Írőnőnek az A másik lány. De találtam egy kihívást, ahol két könyvet kell elolvasni Jacqueline Wilsontól, ezért úgy döntöttem elolvasom ezt a könyvet is, és ezzel kezdem, mivel ez a rövidebb.
Nagyon gyorsan haladtam vele, tetszett a könyv stílusa. Érdekes volt, hogy a fiú (aki szerelmes a főszereplőbe) nem egy helyes fiú volt, aki népszerű és menő off, de nem is a rendes jófiú, hanem egy „agyas”, „dilis” csúnyácska, nem divatos ruhákba öltözködő fiú. A másik dolog ami kicsit furcsa volt, az az, hogy a szereplőkkel kicsit korán történtek a dolgok. Azt hittem inkább a barátságról fog szólni a történet, de ahogy a cím is mondja, inkább a szerelemről szólt. Volt olyan rész, ahol úgy tűnt, mintha nem 13 évesek lennének a szereplők.
Összességében tetszett a történet, hamar elrepült az a 152 oldal. Várom, hogy az A másik lányt is olvassam, mert azt pár évvel idősebbeknek ajánlják.

Nórcsy08>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Nem ez az első könyv, amit az írónőtől olvasok és a többi könyve is – ehhez hasonlóan – igen rövid terjedelmű volt. Ennek ellenére mégis nagyon nehezen haladtam vele. Sajátos, érdekes stílusa van, ami számomra eléggé szokatlan. A tinédzser korszak problémáit feszegeti, egyértelműen a nálam is fiatalabb korosztály számára. Kicsit összecsapottnak tűnik a könyv, nincs jól tagolva. Valóban a 12-13 éveseknek szól, mégis úgy tűnik, hogy néha igen-igen felnőttes problémákat kreál, ami a 13 évesek világában talán annyira még nem jellező. Természetesen óhatatlan a fiúk iránti érdeklődés, mégsem fajulhatnak el ilyen mértékben a helyzetek, talán kicsit finomabb adagolásban elfogadhatóbb lenne.

Nutellaღ__>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Júúújj…hát régen éltem-haltam ezért a könyvért! Ezt a könyvet még elsők között kölcsönöztem a könyvtárból.:)Olyan 9-10 évesen. :D Nagyon szerettem!Sok szép emléket idéz fel bennem.

Boglárka3346>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Már olvastam több Jacqueline Wilson könyvet és mind tetszett, de szerintem ez volt közülük a legjobb. :)

neko>!
Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Nagyon tetszett, jó kis tiniregény. Sajnálom, hogy a többi részét nem kaptam meg akkoriban.


Népszerű idézetek

Szelén>!

Szőke. Egyszerűen csodás haja van, és hullámokban omlik előre a homlokára, és mindig kócos egy kicsit. Sötét szeme van, gyönyörű mélybarna. És úgy tud az emberre nézni… Valóságos álom!

40. oldal

mcborzaska>!

Dan nem a fiúm. Oké, oké, jópofa. És jól érzem magam vele. És elmondhatok neki mindenfélét. És akármilyen reménytelen egy alak is, azért bátor. És vág az esze. És van képzelőereje. És tényleg nem százszázalékosan az a legfontosabb, hogy hülyén néz ki. És különben is, én sem vagyok olyan, mint Pamela Anderson. De lehet, hogy az igazán menő hapsikat nem is érdekli, hogy menők-e. De akkor sem a fiúm, mert igazán nem ébreszt bennem romantikus érzéseket. Nem vagyok szerelmes belé, nnna

Kapcsolódó szócikkek: Pamela Anderson
Delena>!

Mindig közel éreztem magamhoz John Lennont, pedig még a születésem előtt meghalt. Azért szeretem, mert olyan bolondos kis rajzokat készített, és kerek nagymami-szemüveget hordott, és mókás volt, és mindig azt csinálta, amihez kedve volt.

7


A sorozat következő kötete

Lányok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Rick Riordan: Neptunus fia
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
Wendelin Van Draanen: Szerintem, szerinted
Gaby Schuster: A császár menyasszonya
L. M. Montgomery: Szerelmek
Dénes Gizella: Császármadár
Nathalie Somers: Cselszövés, botrány, váratlan fordulat
Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár