Mi ​lesz a csókkal? 37 csillagozás

Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal? Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal? Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sylvie és Carl már kiskorukban elszakíthatatlan játszótársak voltak. Átjártak egymáshoz, minden idejüket együtt töltötték, és a Carlék kertjének végében lévő Üvegház volt kettejük titkos fantáziavilágának színtere. Sylvie arra gondolt, hogy egy szép napon ők ketten férj és feleség lesznek. Ám amikor tizenévesen más iskolába kerülnek, Sylvie szomorúan tapasztalja, hogy míg ő továbbra is a fiúval töltené minden szabadidejét, Carl elfordul tőle, s már egyáltalán nem büszke rá, ha Sylvie a barátjának nevezi. Sőt egy üvegezés során feltűnően igyekszik elkerülni, hogy megcsókolja a lányt. Ha meg egyedül van, néha órákig bámulja a plafont, és el nem árulná, mi gyötri.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2013
248 oldal · ISBN: 9789633241264 · Illusztrálta: Nick Sharratt
>!
Animus, Budapest, 2008
248 oldal · ISBN: 9789639884090 · Fordította: Németh Anikó Annamária

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Nikol24>!
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Szerintem egy nagyon aranyos könyv,egy srác változásairól. És arról, hogy egy fiú nem biztos, hogy teljesen más attól, hogy meleg. Szinte gyerekek még, amikor a srác rájön,hogy ő nem a lányok iránt érdeklődik. Szerintem ez nem mindennapi. Nagyon aranyos kis történet. :)

2 hozzászólás
inci81 >!
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Kedves kis történet fiatalokról, barátságról, szerelemről, útkeresésről.

Netta15>!
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Gyerekkorom egyik kedvenc írója volt Jacqueline Wilson. Ez a könyve a könyvhéten akadt a kezembe és nosztalgiából, kíváncsiságból nem tudtam otthagyni. Érdekelt, hogy felnőttként is tud e élményt adni, és bátran kijelenthetem: igen, tud. Jacqueline élni tanít a műveivel. A szereplői hús-vér emberek, akik küzdenek a mindennapokkal, az életük alakulásával. A kamaszok ebben a könyvben az identitásukat keresik a maguk módján, most lépnek ki a gyerekkorból. A szülők a korosztályukra jellemző élethelyzetükkel küzdenek, ők sem tökéletesek, de minden karakter árnyalt.
Wilsonnál mindig is azt szerettem, hogy úgy fordul oda az olvasó közönségéhez, akik elsősorban kiskamaszok, hogy komolyan veszi őket.

Vivogle>!
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Nagyon szeretem az írónő könyveit, de ez most csalódás volt. Eddig akármilyen züllöttek, elhanyagoltak is voltak a szereplők, akármilyen nem gyerekeknek való helyzetekbe keveredtek, az izgalmas történet mögött azért mindig találtam valami értékeset is, ami kicsit „jobbíthat” az olvasó kiskamaszokon. De ebben a könyvben semmi ilyesmi nem volt. Körülbelül ezeket a tanulságokat véltem felfedezni:(SPOILER) 1.Ha unalmas és átlagos barátnőd van, hagyd őt hátra és keress egy érdekes egyéniséget, aki majd bűnbe visz, leitat, udvariatlan és nagyképű, megpróbálja elvenni a szerelmed és még $@!% is. 2. Miután ezeket mind megtudtad róla, ragaszkodj hozzá továbbra is. 3.Fogadd el, ha a szerelmed meleg. (SPOILER VÉGE). Nem tudom, nekem valahogy egyik sem az igazi. Hiába volt gyorsan olvasható és fordulatos a történet, számomra ennyi nem elég

1 hozzászólás
solyatimar56>!
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Hogy én mennyire imádom még mindig Jacqueline Wilson könyveit! :)
Ha jól rémlik, ezt a regényét most harmadjára vagy negyedjére olvastam, nosztalgiázás gyanánt. Hirtelen vissza is röppentem általános suli végére, amikor sorjában kölcsönöztem ki a regényeit a könyvtárból.
Tökéletesen visszaadja mai napig, hogy milyen tininek lenni. Adott egy gyerekkori legjobb barát, akiről azt hisszük, hogy majd ő lesz az igazi. Egy barátnő, akit „unalmasnak” ítélünk és akarva akaratlanul is lecseréljük, ezzel megbántva. Na meg a bulik, amiknek a legizgalmasabb része az üvegezés volt. Illetve adott Miranda, aki egy eléggé megosztó személyiség. Én mégis valamilyen oknál fogva kedveltem, úgy éreztem, hogy egy kis életet visz Sylvie mindennapjaiba is.
A regény egy finom, de durva eseményekkel átszőtt átmenetet mutat be a gyerekkor és felnőttkor között, amikor mindenki a helyét keresi. A gyermekkort képviselte az Üvegvilág és az azzal kapcsolatos leírásokat is imádtam. *-*
spoiler

FlowerPower0018>!
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?

Elképesztően szép történet! A fordulatok, a történések, minden annyira magávl ragadó, ráadásul tényleg van a könyvnek mondanivalója. :)


Népszerű idézetek

azurecrystal>!

Meg kell ragadni minden lehetőséget, különben elrohan melletted az élet, még mielőtt élhettél volna.

azurecrystal>!

– Most úgy viselkedsz, mint akit megbabonáztak…
– Pontosan így is érzem – mondta Carl […] – Nem akarok így érezni. Bárcsak tudnád, milyen érzés, Sylvie.
– Honnan veszed, hogy nem tudom? – kérdeztem.

20. fejezet, 194. oldal

azurecrystal>!

Mindig is erre vágytam, és mindvégig azt hittem, ő is ezt szeretné.

22. fejezet, 236. oldal

azurecrystal>!

– Kösz Sylvie. Ezért van szükség a legjobb barátokra, igaz?
Hogy legyen aki hátrafogja a hajadat hányás közben.

22. fejezet, 236. oldal

azurecrystal>!

Már elegem volt abból, hogy tinédzser vagyok. Valahogy szomorú, bonyolult és aggasztó is volt. szerettem volna mielőbb betölteni az ötvenet, és aztán nagyon, de nagyon öreg lenni. Akkor már nem érdekes, hogy az ember kicsi és vézna. Akkor előnyös lenne, ha fiatalabbnak látszanék a koromnál. És mindegy lenne, hogy van-e fiúm, vagy nincsen. Sejtelmesen ingatnám a fejem, ha a szerelmi életemről kérdeznének, és azt mondanám, […] hogy nekem is voltak szép pillanataim. Nem kellene barátokat szereznem ahhoz, hogy bizonyítsam a népszerűségemet. Nem kellene beilleszkednem az iskolában. És már nem kellene dolgoznom. Csak önmagamnak kellene megfelelnem, és azt tehetném, amit csak akarok.

20. fejezet, 198. oldal

azurecrystal>!

– Á, szia, Sylvie!
– Ne örülj annyira, Jake, Miranda most nem jött velem – feletem […].

20. fejezet, 191. oldal

azurecrystal>!

Őrültség volt tőlem áthozni Mirandát. Képtelen voltam megértetni vele, hogy ne dörömböljön. Rémes volt..
– Az ajtó másik oldalán lenni is rémes volt – mondta Carl.

Tome>!

– Mi az? – kérdeztem.
– Fellépünk! – mondta Jake.
– Micsoda? – Nem értettem. – Hová?

200. oldal, 20. fejezet

Tome>!

– Sylvie, hogy te milyen jó fej vagy! – Miranda váratlanul megölet, hogy felvidítson.
Ekkor az egyik eladónő elhúzta a függönyt, hogy benézzen a fülkébe. Döbbenten látta, hogy két lány alsóneműre vetkőzve ölelgeti egymást.

84. oldal, 10. fejezet

Szelén>!

A srácok mindig küzdenek. De hogy miért, azt senki sem tudhatja.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Rick Riordan: Neptunus fia
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
Wendelin Van Draanen: Szerintem, szerinted
Gaby Schuster: A császár menyasszonya
L. M. Montgomery: Szerelmek
Dénes Gizella: Császármadár
Nathalie Somers: Cselszövés, botrány, váratlan fordulat
Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár