Ki ​mer többet? (Tracy Beaker 2.) 44 csillagozás

Tracy Beaker tovább nyomul
Jacqueline Wilson: Ki mer többet?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Azt hittem, boldogan élek majd Cammel, új nevelőanyámmal. Nem egészen így történt. Nem gondoltam róla azok után, ahogy megismertem, hogy ennyire átlagos csaj. Például nem hajlandó nekem márkás cuccokat venni, amiért aztán az új iskolában körbekacagnak.”
Megint egy nehéz téma. Tracy Beaker egy frusztrációkkal teli kislány, akinek minden erejét felemészti, hogy félelmeit minél jobban leplezze, és a soha meg nem érkező édesanyját várja. Persze hihetetlen iróniával képes szemlélni önmagát és főképpen társait, akik egy néhol borzalmas, de erősen valós világban élnek, az életben maradási stratégiák teljes tárházával bírva már 12 évesen. Hogyan talál rá Tracyre anyja, és hogyan talál majd rá Tracy a neki való nevelőanyára – erről szól JacquelineWilson két részes regénye, amit 12 éven felülieknek ajánlunk. A könyvet az állandó illusztrátor, Nick Sharatt egyszerű, de annál kifejezőbb rajzai teszik teljessé.

Eredeti megjelenés éve: 2000

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2002
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639307610 · Fordította: Damokos Kata

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Sz_Flóra>!
Jacqueline Wilson: Ki mer többet?

Jacqueline Wilson: Ki mer többet? Tracy Beaker tovább nyomul

Ez a kedvenc részem, ugyanis Tracy hiába kerül ki a gyerekotthonból a nagyvilágba, ide-oda teng-leng, nem találja az igazi otthonát, ami több felismeréshez is elvezeti a kis vadócot. Cam igyekszik a kedvében járni, ám Tracy heves vérmérséklete újabb és újabb konfliktusokat generál.
Két új szereplő jön képbe: Foci, aki Tracyhez hasonlóan tudja, milyen az, amikor a szüleid cserbenhagynak, valamint Alexander, akinek látszólag szerető, gondoskodó családja van, mégis elvárások súlyát helyezik a törékeny srác vállára. A három lázadó iskolakerülő akarva-akaratlanul is összekovácsolódik, őrültebbnél őrültebb szituációkba keveredve. Nem egy tipikus barátság kialakulását figyelheti meg az olvasó, számtalan humoros, de megdöbbentő jelenettel tűzdelve. Tracy és Foci lobbanékonyságát remekül ellensúlyozza a szelíd Alexander, aki nem egyszer pórul jár a másik kettő hirtelen haragú természete miatt. Végül persze mindannyian rádöbbennek, mekkora szükségük van egymásra.
Végre megismerhetjük Tracy oly' sokat emlegetett anyukáját. Érdekes, amikor naiv gyerekként olvastam a könyvet, annyira szorítottam érte, hogy Tracy vágya teljesüljön, felnőttebb fejjel viszont azonnal megállapítható, milyen is az anyja valójában. Ekkor világosan kikristályosodik Tracy sebezhetősége, a szívem szakadt meg érte. Bármilyen rosszcsont szokott lenni, az egyetlen, amire vágyik, egy meleg otthon, szerető családdal, és természetes, hogy a szülőanyja mellett akarja mindezt megtalálni.
Bennem mély nyomot hagyott a Ki mer többet?. Humor, cselekmény és érzelmek szempontjából simán lekörözi az első részt, amit szintén imádtam, de ez az, amelyik óriási kedvencemmé avanzsált. <3

EszTea_books>!
Jacqueline Wilson: Ki mer többet?

Jacqueline Wilson: Ki mer többet? Tracy Beaker tovább nyomul

Régen olvastam már, és nem nagyon emlékszem arra, hogy mi volt benne. De azt tudom, hogy tetszett.

Ekesgyb>!
Jacqueline Wilson: Ki mer többet?

Jacqueline Wilson: Ki mer többet? Tracy Beaker tovább nyomul

Ez a korábbi könyvhöz képest vastagabb volt, viszont rengeteg sok dolog történt benne. Tracy élete kezd jóra fordulni, és ismét találkozhat azzal a személlyel, akire régóta várt. Az anyukájával. Ám rájön, hogy az anyukája mégsem olyan életet él, ahogy azt Tracy elképzelte…….


A sorozat következő kötete

Tracy Beaker sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: A karácsonyi malac
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Cressida Cowell: Soha és mindörökké
David Walliams: Az éjféli banda
Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Lucy Strange: A kastély szelleme
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Lucy Strange: A világítótorony legendája
Cressida Cowell: Így harcolj egy sárkány dühével