A ​Diamond lányok 29 csillagozás

Jacqueline Wilson: A Diamond lányok

A négy Diamond lány négy külön világ. Dixie, a legkisebb meséli el nektek nem mindennapi családja történetét. Egy lerobbant házba kell elköltözniük ötödik gyerekét váró édesanyjukkal.
A tapéta szakadozott, a falakra disznóságok firkálva, por, piszok mindenütt. Az igazi bajok azonban csak akkor kezdődnek, amikor anyuka kórházba kerül, s a lányok járják a maguk útját a figyelmeztetés ellenére: tartsanak össze, mindig maradjanak együtt. Csak Dixie marad mindvégig anyja mellett, s mindenben segíti az után is, amikor hazatér kisbabájával. Miközben azért is megtesz mindent, hogy a család, mint régen, újra együtt legyen.

Vidám és szomorú, szórakoztató és elgondolkodtató – mint minden Wilson-regény

Jacqueline Wilson könyveit kölcsönzik a leggyakrabban Nagy-Britannia könyvtáraiból.

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2007
174 oldal · ISBN: 9789639715561 · Fordította: Torma Péter

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Vickey>!
Jacqueline Wilson: A Diamond lányok

Egynek elment, de nem ragadott magával. Írt már jobbat is az írónő.
Mindenesetre volt benne pár olyan elem, ami miatt biztosan nem adnám 13 év alatt a gyerekem kezébe.

Rebecca_Darinchen>!
Jacqueline Wilson: A Diamond lányok

Nagyon aranyos egy könyv, a háttérben mégis egy hihetetlenül nyomasztó érzés bontakozik ki. Másodjára olvastam, nem ez lett a kedvencem az írónőtől, de nem is ez a legjobb könyve (szerintem). Nagyon nyers(?), talán ez adja az érzést, főleg Mary története hidegrázós, a végére persze minden megoldódik, de nagyon életszerű minden elem, szívmelengető és hátborzongató egyszerre.

Annamária_Seres P>!
Jacqueline Wilson: A Diamond lányok

Egy elég népes család történetét ismerhetjük meg a család legkisebb kislánya elmondása alapján, vagyis a történet kezdetén még a család legkisebb tagja volt.
Értékeléseket olvasva felmerült bennem a kérdés, hogy én oda adnám-e a könyvet a gyerekeimnek. Szerintem nyugodt szívvel, mivel a gyerekek más szemmel látják a mi számunkra esetleg szörnyűségesnek tűnő dolgokat. Felnőtt fejjel már sok mindent megtapasztal az ember, ami „szörnyűvé” teszi a történetet. Már tovább gondoljuk ezt a történetet, a gyerekek viszont ezt még csak egy kislány és annak hangos családja történetének tekintik. Egy felsős már nyugodtan elolvashatja. Visszagondolva, hogy milyen kötelező olvasmányokat kellett elolvasnunk, ebben nincs halál, ami mondjuk a Kincskereső kisködmöndben, amit kb. másodikban volt kötelező. Ami akkora mély nyomot hagyott bennem, negatív élményként éltem meg.
A történetre visszatérve. Nem is tudom, hogy ki itt a legértelmesebb ebben a történetben, mert mindenkinek van egy kisebb-nagyobb pszichés problémája. A legnagyobb az anyukának minden kétséget kizárólag, és a legnormálisabb talán Bruce. A történet végére minden megoldódik, így tényleg megfelel egy gyerekregénynek, ami a való életről szól és nem varázslatos tündi-bündikről.
Egy jó olvasmány volt.

Guns_Rose>!
Jacqueline Wilson: A Diamond lányok

Nagyon jó, igazi tini-regény, de ettől függetlenül van minősége. Nem csak tiniknek és fiataloknak, hanem felnőtteknek és időseknek is ajánlom-akárcsak Jacqueline Wilson többi könyvét.


Népszerű idézetek

Katona_Zsuzsanna P>!

– Bruce bácsi… szerinted anya normális?
– Nem. Egyikőtök sem az. Ilyen családot én még életemben nem láttam! Itt egyszerűen mindenki ütődött!

163. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Virginia Macgregor: Milo szerint a világ
Patricia St. John: Nyomok a hóban
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz
Lauren Brooke: Vihar után
Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska
Jude Watson: A kenguruk földjén
Siobhan Dowd: A londoni óriáskerék rejtélye
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia
Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd