Ki ​vagy, Doki? – A győztes mindent visz (Doctor Who 3.) 15 csillagozás

Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután Rose és a Doktor visszatér a Földre, rögtön szembesülnek napjaink legújabb őrületével, a „Halál a mantodákra” nevű videojátékkal. Vajon a program tényleg olyan ártalmatlan, mint amilyennek első látásra tűnik? És miért éppen mostanában mennek el annyian nyaralni a helybéliek közül, hogy aztán soha ne térjenek vissza?
Eközben egy távoli planétán könyörtelen háború dúl. A kvivileknek újítaniuk kell, ha fel akarják venni a harcot a kegyetlen mantodákkal. Miközben talpraesett, harcias, ámde könnyen rászedhető szövetségesek után kutatnak a galaxisban, végül rátalálnak az ideális fajra – a Földön.
Vajon képes lesz-e Rose megóvni a családját és barátait az űrből jövő fenyegetéstől? És vajon a Doktor végig tudja-e majd játszani a videojátékot, hogy aztán győzedelmeskedhessen?

Eredeti mű: Jacqueline Rayner: Doctor Who: Winner Takes All

>!
GABO, Budapest, 2006
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639635669 · Fordította: Kocsis Péter

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

The Doctor · Rose Tyler · Jackie Tyler

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · Disneyland


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Sznida_Nóri
Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Először Az emberbe bújt szörnyeket olvastam, nem sokkal azután, hogy megjelent (azóta többször is) pechemre csak az egyikre volt pénzem, így döntenem kellett, hogy melyiket is vegyem meg. Aztán persze eltűntek a boltok polcairól, és ha itt a molyon nincs óriási nagy szerencsém, sose tudom megszerezni ezt a kötetet is (legalábbis nem magyarul). Amint megkaptam el is olvastam, és nem volt kevésbé rossz, mint a másik. Nagyon tetszett ez is, a Doktor annyira Doktor volt, És még Mickey is felbukkant (sajnáltam, hogy a Doki egyszer sem hívta gonoszságból Rickeynek :D) de ez a legkisebb probléma. Összességében véve jó kis könyv és örülök, hogy 10 év elteltével ezt is a polcomon tudhatom :)

>!
Anita_Nánási
Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Húha… hát vegyes érzelmeket kiváltó olvasmány ez.
Először is, nem tudom utálni, mert mégiscsak Doctor Who, és imádom ezt a világot. Másodszor is, nem tudom szívből 100%-ig szeretni sem, mert azért nem egy tökéletesen kivitelezett regényről beszélünk.
Ami tetszett:
– Az írónő nagyon jól eltalálta a 9. Doctor karakterét: a reakciói, az emberekre tett megjegyzései, a döntései, minden nagyon ott volt. Nem éreztem erőltetettnek, teljesen passzolt.
– A hangulat is olyan „elsőévados” volt, nem erőltetett rá a szereplőkre karakteridegen környezetet (legalábbis nem zavaró mértékben).
Ami nem tetszett:
– A Doctor-Rose arány inkább a lány felé billent.
– Nagyon forgatókönyvszerű fogalmazásmód.
– Fel-fel bukkanó logikai bukfencek.
Szóval, összességében: azoknak kellemes kis délutáni olvasmány, akik szeretik a sorozatot, de nem kell valami hűdeszuper-remekműre számítani. Aki viszont nem nézi a Doctor Who-t, inkább ne is próbálkozzon vele szerintem, mert nem ebből a könyvecskéből fogja megszeretni a DW-világot.

>!
JackTheStampede
Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Az emberbe bújt szörnyek című műhöz képest ez kevésbé jött be, a könyv első fele nekem nemigazán tetszett és hiába a jól eltalált párbeszédek és a Doktor szövegei számomra ez a könyv eléggé közepesre sikeredett. Arról nem is beszélve, hogy a Doktor maga elég kevés szerepet kapott….jó-jó ő menti meg a világot de mintha az egész könyv Rose körül forogna.

>!
Doctor_Who
Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Nem gondoltam volna, hogy könyvben is ilyen szuper! :) Imádom a sorozatot és választani se tudok a Doktorok közül (oké, csak 9, 10, 11 között), de 9. ebben a könyvben kiköpött mása a filmbélinek, úgyhogy le a kalappal az írónő előtt, hogy ilyen jól megragadta a karakterét. Rose és Mickey szintén hozták a formájukat, úgyhogy nem lehet okom panaszra. Úgyis keveseltem a Christopher Eccleston részeket a sorozatban, de most legalább olvasva van még vele pár kaland :)
Ez is tipikusan olyan könyv, ami nem fog porosodni a polcon, mert többször elő fogom venni. Mondjuk a történet egyszerű, semmi egetrengető csattanó vagy akció, mégis szerethető a szereplők miatt. Megszállott Doctor Who rajongóként mondom mindezt, így lehet, csak az elfogultság beszél belőlem, de nekem bejött :P

>!
taylor95
Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Nem a 9. Doktor a kedvencem, de szerethető, ami a könyvben is jelen volt.
Voltak benne nagyon vicces részek.Humoros sci-fi, amit nagyon szeretek.
Kár, hogy csak kevés DW-s könyv van lefordítva magyarra :(

>!
Kelly_Middleton
Jacqueline Rayner: Ki vagy, Doki? – A győztes mindent visz

Nagyon szükségem lenne a könyvre de sajnos sehonnan sem tudom beszerezni, légyszi írjatok ha van ötletek pontosan honnan tudnám beszerezni Köszi :)


Népszerű idézetek

>!
Lolle

– Csak nehogy azt mondd, hogy Angliában valamiféle teafogyasztást korlátozó törvényt vezettek be mostanában – mondta a férfi. – Mert ha igen, akkor talán itt az ideje, hogy ismét megbuktassam a kormányotokat.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anglia · tea
>!
Lolle

– Mindig is el akartam egyszer jutni Disneylandbe – álmodozott tovább Rose.
– Hát ez csodás. Oda vágysz, ahol a felnőttek egereknek öltöznek, és a gyerekek kidobják a taccsot a hullámvasúton? Ugyan már, én olyan bolygókat tudok mutatni neked, ahol tényleg találkozhatsz beszélő egerekkel. És kacsákkal is!

10 - 11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Disneyland · egér · kacsa · Rose Tyler · The Doctor
>!
Slezihr

Az élet és halál közötti különbség most mindössze egy font húsz penny volt.

116. oldal

>!
Lolle

– Ne is törődjön velünk! – szólt utána Jackie. – Érezze magát otthon!
– Úgy lesz, köszönöm! – hallatszódott kintről a férfi hangja.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackie Tyler

A sorozat következő kötete

Doctor Who sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Simmons: Hyperion
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Vonda N. McIntyre: Az Enterprise elindul
Andre Norton: A gazdátlan űrhajó
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet
Szentmihályi Szabó Péter: Űrkrimi / Látogató a végtelenből
Eoin Colfer: Ja, és még valami…
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.