Az ​Éjfél Köve (Vadak 2.) 16 csillagozás

Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jacob Grey rejtélyes figura. Kevesen ismerik őt személyesen. Azt beszélik, az Egyesült Államok egyik nagyvárosában él, éjjelente pedig az utcákat rója, így találja ki sötét hangulatú, izgalmas történeteit.

Hála Krának, a Varjúvadnak, aki végső vereséget mért a Szövőemberre, a város megszabadult a gonosztól.
A béke azonban nem tart sokáig. Feltűnik a félelmetes Légyanya, aki viszályt és káoszt szabadít Blackstone-ra.
Kra és barátai – Lydia, Morzsa és Magonc – ismét szembeszállnak a rettegett árnyakkal. Sötét titkokra derül fény, és az igazak között is árulók ólálkodnak…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789634370147 · Fordította: Magyari Andrea
>!
Kolibri, Budapest, 2016
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155541810 · Fordította: Magyari Andrea

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

A sztori tipikus elemekkel operál, így azoknak, akik sok ifjúsági regényt olvasnak, nem lesznek túlságosan meglepő dolgok benne. Vannak gonoszok, jók, bátrak, és meg kell menteni a világot a sötét árnyaktól. Mégis, ahogy az író mindezt megfogalmazza, ahogy megalkotja a Vadak világát és a karaktereket, az akaratlanul is berántja az olvasót.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/10/12/jacob_grey_az_ejfe…

>!
kellyolvas P
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Gratula a szerzőnek, mert valami félelmetesen jól megalkotta a negatív karaktereket, az egyébként is sötét hangulatú történetre ez még rá tud tenni egy lapáttal. A könyv végig izgalmas, feszültséggel teli, újra és újra adódnak a fordulatok, amikor úgy érzed, hogy sínen vannak a főhősök, akkor jön egy újabb bonyodalom. Kra sokat bizonytalankodik az elején, de az ereje és a kitartása folyamatosan nő, egyre jobban tud összpontosítani. Érdekes volt az új karakter, Selina, róla nem lehet sokat elárulni spoilerek nélkül, viszont jókat mulattam Lydia hozzáállásán az új „barát” felé.
A cselekmény felépítése hasonló az első részhez, néhány új karakterrel kiegészülve, de úgy gondolom, a middle-grande korosztály ugyanúgy élvezni fogja, mint az első részt. A kötet kivitelezése príma, a keménykötés védőborítója gyönyörű. Öröm kézbe venni és csodálni!
Minden kiadónak hálás vagyok, akik ilyen minőségi kiadványt jelentetnek meg, kevés az olyan történet, amit kimondottan fiúknak is lehet ajánlani, ez viszont telitalálat. Olvassátok, jó szórakozás!

>!
Navi P
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Minden kisebb-nagyobb hibájával együtt is tetszett. Jó volt folytatni Kra történetét, ahogy feltárja múltja 1-2 részletét, ahogy szembe kerülnek Légyanyával, Selinát viszont sajnáltam. Félix igazi macska, Pertli viszont nagyon hősies volt. Kiderült 1-2 titok a Vadak történelmével kapcsolatban is, Korvin és társai.
Kíváncsi vagyok, kiadják-e a folytatást magyarul.

4 hozzászólás
>!
atalant I
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Addig-addig emelkedett a tét, hogy majdnem beötcsillagoztam, de a vége nekem kicsit túl egyszerűen és gyorsan lett lezárva. Ettől függetlenül a véleményem nagyjából egyezik azzal, amit az első résznél is írtam: ez egy kissé borzongató környezetben játszódó, remek ifjúsági történet.

SPOILER A fülszöveg kicsit csalóka. Végig vártam, hogy ki lesz az áruló, de vagy én néztem be valamit, vagy nem volt ilyen… :D SPOILER VÉGE

Várom a folytatást (remélem, itthon is kiadják).

2 hozzászólás
>!
krisza19
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Ha kicsit kissebbként olvasom jobban tetszhetett volna de így se volt rossz. Csak néhol kicsit untam meg lehetett tudni mi történik. Ha egy kisebb gyerek kezébe adnám neki biztos jobban tetszene.

>!
SayanKimblee
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Az első kötet nem fogott meg túlzottan, ez viszont már mérföldekkel jobb volt! Sokkal jobban felépítette az író a történetet, az események is érdekesebbek, kevésbé kiszámíthatóak voltak. A főgonosz Légyanya is „szimpatikusabb” ellenfél volt, mint a Szövőember. A kissé egyszerű pókfickó eltörpül Cynthia Davenport gonoszsága és elvetemült ötletei mellett! A többi szereplő személyisége is kiforrottabbnak tűnt számomra, és itt főleg Kra-t szeretném kiemelni, aki szembetűnően határozottabbá, felnőttebbé vált, amint elfogadta a terhet, ami a Varjúvad léttel jár együtt.
Kíváncsian várom a folytatást! :)

>!
Edcike84
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Nagyon sajnálom,hogy nincs több része.
Még olvasnám Kra és a vadak kalandját pár könyvön keresztül.
Nagyon szerettem ezt a részt is. Folyamatosan pörgős volt nem volt benne unalmas rész.
És az is nagyon tetszett ahogy Kra fejlődött és olyan dolgokra volt képes a végén amiről a többi vad csak álmodik.

>!
Chris
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Legnagyobb örömömre Grey a második részben már kijavította azokat a hibákat, amelyeket az első résznél még negatívumként fogalmaztam meg. Sokkal árnyaltabb képet kapunk a vadak világáról (példának okáért, arra is választ kapunk, hogyan halhat ki egy ág), ráadásul számos aprósággal igyekezett tovább színesíteni a regény mitológiáját.

Ugyanígy pozitív a változás a karakteralkotások terén: sokkal árnyaltabb jellemeket kapunk. Példának okáért láthatjuk Mrs. Strickham, a Rókavad esendő oldalát is, amikor választania kell a családja és a vadak nemzetsége között. Hasonlómód üdvözítendő, hogy a Grey nem rágja az olvasó szájába, hogy Kra a hősünk, akin az egész világ sorsa múlik. Nem, a fiú csak teszi, amiről úgy véli, hogy helyes és amit erejéből telik (oké, aztán tényleg ő menti meg a világot), ugyanakkor a szerző megkímél minket a felesleges önsajnálattól, valamint a pátoszos gondolatvilágtól, és éppen ezzel éri el, hogy valóban hősként tekintsünk a fiúra.

A történet is hasonló módon izgalmasabbra sikeredett, mint az első rész: kapásból az első fejezetben felbukkan a titokzatos idegenek, aki az Éjfél Kövét átadja Krának, onnantól pedig nincs megállás, az események és a kalandok egymást érik, szinte szünet nélkül.

Ez a három tényező – a karakterek, a történet és a háttérvilág – a második részben kivételesen jól működik együtt és alkot egy kerek egészet. A sorozat (és nem a kötet!) egyetlen hibáját csupán abban látom, hogy két rész olvasása után sem érzem, hogy a trilógia egy egészet alkotna majd. Egyelőre nem tudok rájönni, hogy mi lesz (ha lesz egyáltalán) az, amely szépen összefűzi a három kötet cselekményét, de remélhetőleg a befejező rész majd megadja erre is a választ.

>!
Váczi_Fanni
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Szerintem ez a rész jobb volt mind az első. Pörgős, tele izgalmas cselekményekkel. Kar szegénykém , hogy miért a te válladon nyugszik mindenki sorsa azt nem tudom. Az új főgonosz szerintem félelmetesebb és pszichopatább volt az előzőnél és emiatt elég darkra sikeredett a történet.


Népszerű idézetek

>!
Emese_Szalai

– Jól vagy? – kérdezte Lydia, aki mellette ült.
– Csak gondolkodom. Elég pár gonosz ember, hogy leromboljon egy egész várost.
– De elég néhány jó ember, hogy megmentse! – mosolygott rá a lány.
– Meg pár ezer varjú.

294. oldal (Kolibri, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Neil Gaiman: Coraline
Mike Grinti – Rachel Grinti: Karmok
J. K. Rowling: Harry Potter
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Marie Lu: Az Örökfa
Soman Chainani: Az én váram
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Pierdomenico Baccalario: A tükrök háza
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája