Az ​Éjfél Köve (Vadak 2.) 26 csillagozás

Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jacob Grey rejtélyes figura. Kevesen ismerik őt személyesen. Azt beszélik, az Egyesült Államok egyik nagyvárosában él, éjjelente pedig az utcákat rója, így találja ki sötét hangulatú, izgalmas történeteit.

Hála Krának, a Varjúvadnak, aki végső vereséget mért a Szövőemberre, a város megszabadult a gonosztól.
A béke azonban nem tart sokáig. Feltűnik a félelmetes Légyanya, aki viszályt és káoszt szabadít Blackstone-ra.
Kra és barátai – Lydia, Morzsa és Magonc – ismét szembeszállnak a rettegett árnyakkal. Sötét titkokra derül fény, és az igazak között is árulók ólálkodnak…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789634370147 · Fordította: Magyari Andrea
>!
Kolibri, Budapest, 2016
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155541810 · Fordította: Magyari Andrea

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

A sztori tipikus elemekkel operál, így azoknak, akik sok ifjúsági regényt olvasnak, nem lesznek túlságosan meglepő dolgok benne. Vannak gonoszok, jók, bátrak, és meg kell menteni a világot a sötét árnyaktól. Mégis, ahogy az író mindezt megfogalmazza, ahogy megalkotja a Vadak világát és a karaktereket, az akaratlanul is berántja az olvasót.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/10/12/jacob_grey_az_ejfe…

kellyolvas P>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Gratula a szerzőnek, mert valami félelmetesen jól megalkotta a negatív karaktereket, az egyébként is sötét hangulatú történetre ez még rá tud tenni egy lapáttal. A könyv végig izgalmas, feszültséggel teli, újra és újra adódnak a fordulatok, amikor úgy érzed, hogy sínen vannak a főhősök, akkor jön egy újabb bonyodalom. Kra sokat bizonytalankodik az elején, de az ereje és a kitartása folyamatosan nő, egyre jobban tud összpontosítani. Érdekes volt az új karakter, Selina, róla nem lehet sokat elárulni spoilerek nélkül, viszont jókat mulattam Lydia hozzáállásán az új „barát” felé.
A cselekmény felépítése hasonló az első részhez, néhány új karakterrel kiegészülve, de úgy gondolom, a middle-grande korosztály ugyanúgy élvezni fogja, mint az első részt. A kötet kivitelezése príma, a keménykötés védőborítója gyönyörű. Öröm kézbe venni és csodálni!
Minden kiadónak hálás vagyok, akik ilyen minőségi kiadványt jelentetnek meg, kevés az olyan történet, amit kimondottan fiúknak is lehet ajánlani, ez viszont telitalálat. Olvassátok, jó szórakozás!

Navi P>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Minden kisebb-nagyobb hibájával együtt is tetszett. Jó volt folytatni Kra történetét, ahogy feltárja múltja 1-2 részletét, ahogy szembe kerülnek Légyanyával, Selinát viszont sajnáltam. Félix igazi macska, Pertli viszont nagyon hősies volt. Kiderült 1-2 titok a Vadak történelmével kapcsolatban is, Korvin és társai.
Kíváncsi vagyok, kiadják-e a folytatást magyarul.

4 hozzászólás
annasimple>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Nagyon izgalmas volt ez a rész is, sokkal jobban tetszett, mint az előző. Végig pörögtek az események, számomra egy üresjárat sem volt benne. Annyira jól kivannak találva a szereplők, még a negatív karakterek is letudtak nyűgözni, még akkor is, ha felfordult a gyomrom a Légyanya gonoszságától. Selinát sajnáltam, ő csak megakart felelni az anyjának, még sem volt neki elég jó soha. Kiváncsi vagyok mi lesz vele a folytatásban.
Kra nagyon sokat fejlődött, érettebb lett, jobban átlátja a dolgokat. Az összecsapás a végén nagyon tetszett, csak úgy pislogtam, hogy na most mi lesz.
Remélem hamarosan jön a folytatás!

atalant I>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Addig-addig emelkedett a tét, hogy majdnem beötcsillagoztam, de a vége nekem kicsit túl egyszerűen és gyorsan lett lezárva. Ettől függetlenül a véleményem nagyjából egyezik azzal, amit az első résznél is írtam: ez egy kissé borzongató környezetben játszódó, remek ifjúsági történet.

SPOILER A fülszöveg kicsit csalóka. Végig vártam, hogy ki lesz az áruló, de vagy én néztem be valamit, vagy nem volt ilyen… :D SPOILER VÉGE

Várom a folytatást (remélem, itthon is kiadják).

2 hozzászólás
Anna_Gerencsér>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Imádtam, alig bírtam letenni a könyvet. Izgalmas volt az első lapról az utolsóig, tele váratlan fordulatokkal.
Az fájó pontok, hogy 2 nap olvasás alatt a könyv gerincén levő ezüst feliratok lekoptak :(, valamint, hogy a folytatás magyarul nem jelent még (?) meg.

krisza19>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Ha kicsit kissebbként olvasom jobban tetszhetett volna de így se volt rossz. Csak néhol kicsit untam meg lehetett tudni mi történik. Ha egy kisebb gyerek kezébe adnám neki biztos jobban tetszene.

SayanKimblee>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Az első kötet nem fogott meg túlzottan, ez viszont már mérföldekkel jobb volt! Sokkal jobban felépítette az író a történetet, az események is érdekesebbek, kevésbé kiszámíthatóak voltak. A főgonosz Légyanya is „szimpatikusabb” ellenfél volt, mint a Szövőember. A kissé egyszerű pókfickó eltörpül Cynthia Davenport gonoszsága és elvetemült ötletei mellett! A többi szereplő személyisége is kiforrottabbnak tűnt számomra, és itt főleg Kra-t szeretném kiemelni, aki szembetűnően határozottabbá, felnőttebbé vált, amint elfogadta a terhet, ami a Varjúvad léttel jár együtt.
Kíváncsian várom a folytatást! :)

Edcike84 P>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Nagyon sajnálom,hogy nincs több része.
Még olvasnám Kra és a vadak kalandját pár könyvön keresztül.
Nagyon szerettem ezt a részt is. Folyamatosan pörgős volt nem volt benne unalmas rész.
És az is nagyon tetszett ahogy Kra fejlődött és olyan dolgokra volt képes a végén amiről a többi vad csak álmodik.

Chris>!
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve

Legnagyobb örömömre Grey a második részben már kijavította azokat a hibákat, amelyeket az első résznél még negatívumként fogalmaztam meg. Sokkal árnyaltabb képet kapunk a vadak világáról (példának okáért, arra is választ kapunk, hogyan halhat ki egy ág), ráadásul számos aprósággal igyekezett tovább színesíteni a regény mitológiáját.

Ugyanígy pozitív a változás a karakteralkotások terén: sokkal árnyaltabb jellemeket kapunk. Példának okáért láthatjuk Mrs. Strickham, a Rókavad esendő oldalát is, amikor választania kell a családja és a vadak nemzetsége között. Hasonlómód üdvözítendő, hogy a Grey nem rágja az olvasó szájába, hogy Kra a hősünk, akin az egész világ sorsa múlik. Nem, a fiú csak teszi, amiről úgy véli, hogy helyes és amit erejéből telik (oké, aztán tényleg ő menti meg a világot), ugyanakkor a szerző megkímél minket a felesleges önsajnálattól, valamint a pátoszos gondolatvilágtól, és éppen ezzel éri el, hogy valóban hősként tekintsünk a fiúra.

A történet is hasonló módon izgalmasabbra sikeredett, mint az első rész: kapásból az első fejezetben felbukkan a titokzatos idegenek, aki az Éjfél Kövét átadja Krának, onnantól pedig nincs megállás, az események és a kalandok egymást érik, szinte szünet nélkül.

Ez a három tényező – a karakterek, a történet és a háttérvilág – a második részben kivételesen jól működik együtt és alkot egy kerek egészet. A sorozat (és nem a kötet!) egyetlen hibáját csupán abban látom, hogy két rész olvasása után sem érzem, hogy a trilógia egy egészet alkotna majd. Egyelőre nem tudok rájönni, hogy mi lesz (ha lesz egyáltalán) az, amely szépen összefűzi a három kötet cselekményét, de remélhetőleg a befejező rész majd megadja erre is a választ.


Népszerű idézetek

Emese_Szalai>!

– Jól vagy? – kérdezte Lydia, aki mellette ült.
– Csak gondolkodom. Elég pár gonosz ember, hogy leromboljon egy egész várost.
– De elég néhány jó ember, hogy megmentse! – mosolygott rá a lány.
– Meg pár ezer varjú.

294. oldal (Kolibri, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Derek Landy: Az ősök jogara
Victoria Schwab: Az Archívum
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Terry Pratchett: Szárnyalók
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Erin Hunter: Titkok erdeje