Az ​Ördög Szeme (Alex Benedict 4.) 52 csillagozás

Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Irgalmas ​Isten, mindnyájan halottak…”
Ezt az üzenetet kapja Alex Benedict régiségkereskedő és nyomozó az ünnepelt horrorszerzőtől, Vicki Greene-től. Valamint egy jókora összegű átutalást. Amikor aztán Benedict és társa, a remek pilótanő Chase Kolpath a rejtélyes üzenet nyomában ellátogatnak a legtávolabbi, emberek lakta világra, magyarázatok helyett csak még több kérdés fogadja őket. Miért vetette alá magát Vicki Greene teljes emlékezettörlésnek, eldobva magától múltját és karrierjét? Vajon mire bukkanhatott a következő regényéhez végzett kutatómunka közben? Mi az a szörnyűség, amivel még egy horroríró sem képes együtt élni?
A távoli bolygón egy halványkék csillag, az Ördög Szeme kísérteties, éjszakai derengésében a nyomozópárosnak talán nem is csak e világi ellenfelekkel kell megküzdenie, és azon már meg sem lepődnek, hogy erőfeszítéseiktől ismét egész civilizációk sorsa függhet.

A Nebula-díjas Alex Benedict-ciklus újabb kötete kalandok valóságos… (tovább)

Eredeti cím: The Devil’s Eye

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: (Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek Metropolis Media

>!
Metropolis Media, Budapest, 2011
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155158018 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

marschlako>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

Az első kötetet leszámítva az Alex Benedict Chase Kolpath könyvek eddig kitűnő szórakozást nyújtottak, s most sem lett ez másképp. Talán csak annyi hiányérzetem volt, hogy a történet a közepe táján egy kissé leült, s később már nem is nagyon tápászkodott fel onnan; egy jó 10-15 százalékkal megvágva hatásosabb lett volna. Emellett némi fejcsóválás is járt egy-két szakmai részletértspoiler, de ez az olvasmányélményt nem befolyásolta. Könnyed kikapcsolódásnak kiválónak bizonyult.

Aniko385>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

A kedvencem a sorozatból. Még most is beleborzongok, ha a probléma megoldására gondolok. Csak annyi problémám van a sorozattal, hogy az utolsót kivéve mindet olvastam már, és ahogy elnézem nincs folytatás még angolul sem.

Margarita>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

A főszereplők immár ismerősök így a ciklus 4. kötetét olvasva.
A történet első fele nyomozás/kutatás Vicki Greene utolsó fél-egy évének történései után. Amikor pedig lehull a lepel és megtudjuk a rejtély magyarázatát, elfordulunk a klasszikus sci-fi irányába. A végén minden jóra fordul, kibékíthetetlennek tűnő ellentétek ha nem is barátsággá, de békés egymás mellett éléssé finomodnak.
Roppant szórakoztató, könnyed kikapcsolódást nyújtó könyv scifistáknak (by @HAri, asszem :-)

yeahtzin>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

Jack McDevitt A. Benedict könyvei szerintem egyre jobbak lesznek. Kapott egy mínusz fél csillagot, mert néhol ellaposodott, vagy már nem bírtam követni, hogy ki-kicsoda és honnan került elő az a karakter. De ez biztos az én hibám.
A Némák meg igazi karaj csávók, ők voltak a kedvencek, bármilyen formában fordultak elő a könyv bármely pontján. Remélem a későbbi kötetekben is szerepet kapnak. Imádom, ahogy JMc (ha nem is túl részletesen, de) bepillantást enged a néma világba.

Gábor_Hernádi>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

Az Alex Benedict sorozat negyedik kötetében kedvenc párosunk először egy rejtély nyomába ered, meg annak megoldása után a felmerülő politikai gubancokat igyekeznek elsimítani. Az idegen Némák, mint egy tőlünk teljesen eltérő faj, leírása érdekes, bár néhol logikátlan és naiv.

lyneth>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

Szuper volt, izgalmas. Chase kezd mondjuk kissé Wonder Woman-es lenni.

Nandito>!
Jack McDevitt: Az Ördög Szeme

Ismét egy űrkrimi. Könnyed felüdülés nehezebb olvasmányok után. Nem becsmérlésnek szánom, nagyon tetszett, bár kicsit gyengébb volt mint a Polaris. Salut Afarban kicsit Kelet-Európára ismertem, csak sajnos ide nincs úton egy csapat földönkívüli, hogy megmentsen.


Népszerű idézetek

yeahtzin>!

Hányódunk az elme óceánján. Az életünk elsősorban abból áll, hogy átkormányozzuk a hajónkat a zátonyok és viharok között, élvezzük az ezernyi kikötő nyújtotta élményeket, megünnepeljük a partraszállást idegen szigeteken, látogatókat fogadjunk a hajón, és olykor lehorgonyozzunk, hogy pusztán csak süttessük magunkat a nappal. A célállomásnak nincs jelentősége.

tokykacska>!

Végül is minden matematika. Egy adott elemben a protonok száma, a gravitációs erő, amely a naphoz láncolja a Rimwayt, a szívdobbanásaid száma. Tanulj meg számolni, fiam. Bölcsességre lelsz benne.

163. oldal,18. fejezet (Metropolis Media, 2011)

Margarita>!

Amikor valódi szörnyek garázdálkodhatnak szabadon, ott az emberek hajlamosak kitalálni olyan fantazmagóriákat, amelyekkel képesek megbirkózni. Afféle menekülési mechanizmus ez, és talán megnyugtatásul is szolgál, hiszen tudják, hogy vámpírok nem léteznek. És közel sem olyan rettenetesek, mint amivel a való életben kell szembenézniük, de amiről nem mernek beszélni.

52. oldal

yeahtzin>!

Az elme egy különszoba, melynek berendezési tárgyai az agy, amely vagy működik, vagy nem, szenvedélyek, ideológia, babonák és téveszmék. És bizonyos szintű tisztességtudás, szemérem. Az elme nézőpont, perspektíva, mindannak az összetalálkozása, ami emberekké tesz bennünket. Az elme az, aki vagyunk. Ha valaki mást beengedünk oda, soha többé nem leszünk ugyanaz az ember.


A sorozat következő kötete

Alex Benedict sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: Végjáték
Frederik Pohl: Az átjáró
Octavia E. Butler: A talentumok példázata
Gene Wolfe: A Békéltető ereklyéje
Elizabeth Moon: A sötét sebessége
Ursula K. Le Guin: A kisemmizettek
Martha Wells: Kritikus rendszerhiba