Hús, ​semmi Más 10 csillagozás

elbeszélések
Jack London: Hús, semmi Más

Az elbeszélések Jack Londont felfedező kedvének, ábrázoló művészetének teljében mutatják. Megannyi mérkőzésről tudósítanak, amelyet az ember a világgal, környezetével és saját esendőségével vív. Emlékezetes figurái mind nagy küzdők: Az ároktól délre kettős életet élő hősében a finom értelmiségi és a cselekvőképes, ellenállhatatlan férfi szerepei ütköznek, A mexikói címszereplője az elveihez, eszméihez végletekig hű, sérült lélek és a tökéletes harcos „keveréke”, a Mint hajdan Argosz minden kihívást lebíró öregembere makacsul és póztalanul válik élő legendává. Az író bármerre kalandozik, röpít magával.

A Kossuth Kiadó 15 kötetben jelenteti meg az életmű legjavát, megtoldva a sorozatot Irving Stone káprázatos Jack London-életrajzával.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Jack London életműsorozat

>!
Kossuth, Budapest, 2016
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630983495 · Fordította: Bart István, Határ Győző, Horváth László, Szász Imre, Tersánszky Józsi Jenő, Vajda Miklós, Viktor János

Enciklopédia 1


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KingucK P>!
Jack London: Hús, semmi Más

A novellák leírása rendkívül szemléletes: a környezetábrázolással és hangulatfetéssel megelevenedik a történet. Néhol a téma nehézsége ellenére konnyed marad. Érdekes és elgondolkodtató alkotások.

Eli>!
Jack London: Hús, semmi Más

Nem is tudtam igazán mire várjak, de a Vadon szava után kicsit másra számítottam, az biztos. Mindenesetre a könyörtelen valóságot ábrázolja, bár egy sajátos stílusban, iróniával. De nem humoros iróniával:"Ezt úriember nem tette volna-mondta Pofaszakáll. Ezt úriember nem tette volna- hagyta rá Kövér." Ahogy olvassa az ember az elbeszéléseket szinte ott érzi magát azonnal, az első mondattól az utolsóig a helyszíneken, legyen az: San Fransisco (ott született), New York, a Dél-tenger szigetei (Manua, Polinézia, Talofa…). Együtt érez a szereplőkkel legyen az a jó oldalon, vagy akár a rossz oldalon. Igazi klasszikus, ha valakinek a kezébe kerül a könyv, és nem olvassa el, szegényebb lesz London, – eme termékeny első rangú világirodalmi, amerikai író ránk hagyott szépirodalmi remekei nélkül, amelyek valódi emberi érzésekkel gazdagíthatják lelkünk mélységeit.


Népszerű idézetek

SDániel P>!

Kínvallatásban nagyon hamar kiderül az igazság.

27. oldal, A copfos

SDániel P>!

Nem volt gyáva, de bátorsága csak az átlag civilizált ember bátorsága volt; nem a halált, hanem az életet kereste.

143. oldal, Háború

SDániel P>!

Ő volt az eszményi munkás. Ezt maga is tudta. Már nem egyszer mondták neki. Valóságos közhely lett ez, és számára már különben sem jelentett semmit. Tökéletes munkásból tökéletes géppé alakult át.

9. oldal, A hitszegő

SDániel P>!

De meg van írva: ha egy ház önmagában meghasonlik, összeomlik a ház.

97. oldal, Az Ároktól délre

SDániel P>!

A korall gyarapszik, a pálma nő, de elköltözik az ember.
Tahiti közmondás

26. oldal, A copfos

SDániel P>!

– Ínséges időkben könnyű becsületesnek lenni – vágott vissza Matt. – Legyél becsületes a jómódban, az az igazi! Persze hogy becsületes az ember, ha nincs semmije.

69. oldal, Hús, semmi más

Kapcsolódó szócikkek: becsület
SDániel P>!

– Láttál te már kéthetes hullát? – kérdezte a másik.
Jim megrázta a fejét.
– Nohát, én láttam. Olyan volt, mint ez a bifsztek. Valamikor ez is a réten ugrabugrált. Aztán hús lett belőle. Hús, semmi más. Mindannyiunkból hús lesz…belőled, belőlem, mindenkiből.

76. oldal, Hús, semmi más

SDániel P>!

Nincs az a gyermek, aki az éjszakai műszakban gyermek marad.

17. oldal, A hitszegő

SDániel P>!

Igavonó barom volt. Nem volt lelki élete, szemernyi sem; s mégis mélyen alant, lelke kriptáiban, s úgy, hogy maga sem tudott róla, megméretett és szemügyre vétetett robotja minden egyes órája, kezének minden egyes mozdulata, izmainak minden rándulása, és előkészületek történtek, hogy olyan útra lépjen, amely magát is meg fogja lepni s egész kis világát.

20. oldal, A hitszegő

SDániel P>!

Könnyen jött a pénz. Nem ő volt az első emberfia, aki szépen haladt előre a pályáján, amelyet megvetett.

129. oldal, A mexikó


Hasonló könyvek címkék alapján

Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe válogatott művei
Edgar Allan Poe: Az aranybogár
Bret Harte: Idill a Vörös Szurdokban
Bret Harte: Aranyásók
Edgar Allan Poe: Mellonta tauta
Gárdonyi Géza: Mai csodák
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes kalandjai
Kosztolányi Dezső: Kínai kancsó
Karel Čapek: A repülő ember és más furcsa történetek
Gárdonyi Géza: Kék pille