Hurrikán 4 csillagozás

Jack Higgins: Hurrikán

1944… ​vége felé közeledik a II. világháború.
Egy kimustrált vitorlás, amely a múlt században még gőzhajókkal versengett, utolsó próbatételre indul. Újra nekivág az óceánnak, hogy Brazíliából Európába hajózzon! Hadifogoly német tengerészek hajszolják istenkísértő útjára a lopott, recsegő-ropogó hajómatuzsálemet.
Haza akarnak térni hazájuk és szeretteik végső megpróbáltatására, át a modern angol-amerikai flotta uralta óceánhoz, ahol az öreg hajóra ezer veszély leselkedik. – Hiszen háború van.
A hírhedt német tengeralattjáró-parancsnok fogságba esik, de sikerül megszöknie. Hadijelentésekből ismert és rettegett neve eggyé forrt a rombolással és a halállal. Angliában bolyongva, üldözőivel a sarkában nem sok jóra számíthat már – Hiszen háború van.
Egy amerikai orvosnő, aki naponta végkimerülésig operálja a Londonra zúduló német szárnyasbombák áldozatait, rémülten ismeri fel a német tengeralattjáró-parancsnokban álmai férfiát… rémülten – mert gyűlölnie kellene –… (tovább)

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1992
310 oldal · ISBN: 9632345495 · Fordította: Dáczer Ödön

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Zoltán_Majernik
Jack Higgins: Hurrikán

Lassan indult a sok szereplő bemutatása miatt, de aztán nagyon felpörgött. Szinte magam elé képzeltem egy filmet belőle.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cecil Scott Forester: Őfelsége kapitánya I-II.
Joachim Peiper: Farkashajsza
Douglas Scott: Láncok
Douglas Scott: Szemtől szemben
Alistair MacLean: Randevú az arannyal / Kettős játék
Leo Kessler: Hajókaraván a katasztrófába
Csukovszkij: A folyóparti házikó
Alistair MacLean: Rejtély a tengeren
Alistair MacLean: Hajtóvadászat
James Clavell: A sógun