A ​Tudatalatti 10 csillagozás

Lelkek küzdelme Győr viharos éjszakájában
J. Simon: A Tudatalatti

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bálint ​élete legnehezebb ügyét kapja, amikor kivezénylik egy gyilkosság helyszínére. Hamarosan azonban nem csak saját maga, de a családja is egyre inkább az események középpontjába sodródik: fenyegető üzeneteket kap a tettestől, hogy szálljon ki a nyomozásból. Az ügy akkor válik igazán személyessé, amikor elrabolják Bencét, az ötéves kisfiát, a szálak pedig visszavezetnek Bálint, húsz évvel korábban eltűnt testvéréhez.

Az ügy hirtelen többé válik, mint aminek látszik.

Bálint bármennyire is szeretné a tettest elkapni, a gyilkos valahogy mindig egy lépéssel előtte jár. Mintha belelátna elméje legmélyébe, a tudatalattijába…

Az események felpörögnek. Közben pedig minden idők legnagyobb árvize vonul le a Dunán, a város lassan a káoszba fullad.

Megkezdődik a versenyfutás az idővel, hogy megmentse a családját és felfedje a gyilkos kilétét. De ami rá vár, azt még saját rémálmaiban sem látná viszont…

Kedves Olvasó! Eddig fenntartások nélkül nézett… (tovább)

>!
500 oldal · ISBN: 9789631244441
>!
Kiskapu, Budapest, 2015
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631237450

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
beatrix_0823 P
J. Simon: A Tudatalatti

J. Simon: A Tudatalatti Lelkek küzdelme Győr viharos éjszakájában

Teljesen véletlenül találtam rá a könyvre. Az idei olvasási kihívás egyik legnehezebb pontja volt elolvasni egy olyan könyvet, ami (az én esetemben) Győrben játszódik. És nem elég, hogy rátaláltam, de tetszett, nagyon is. Izgalmas és fordulatos thriller, amitől garantáltan nem alszol éjszaka!
Ami fontos, hogy nekem, aki ritkán olvas krimit és/vagy thrillert, nagyon tetszett a könyv. Izgalmas volt, váratlan fordulatokkal és találó könyvcímmel. Mind a helyszín, mind a szereplők nagyon kidolgozottak voltak, és azt se felejtsük el, hogy a könyv nyelvezete is levett a lábáról, egy-egy megfogalmazás, hasonlat, a részletek kiemelése nagyon tetszett.
Részletek:
http://tejszinhabzsolo.blogspot.hu/2015/12/j-simon-tuda…

>!
Ananiila
J. Simon: A Tudatalatti

J. Simon: A Tudatalatti Lelkek küzdelme Győr viharos éjszakájában

Ez aztán sodró lendületű egy történet volt, az egyszer biztos.
Végigmoziztam az egészet, annyira magam elé tudtam képzelni mindent. Igazán akciódús filmet láttam :)
Valamikor biztos azért került fel az olvasómra, mert győriként kíváncsi voltam egy Győrben játszódó regényre.
Ennél a könyvnél kb. az 5. oldalon elfelejtettem, hogy magyar, annyira profi az egész.
J. Simon jól ír és még ráadásul érdekes történetet is rittyentett össze. (volt benne gyerek és kutya is, tényleg be van vetve minden a siker érdekében :D)
A vége felé már ökölbe szorult a kezem, annyira szorítottam a szereplőkért.
A legvége viszont sokkolt. spoiler
Olyan jó, amikor tehetséges magyar írók műveivel találkozom! Ugyanakkor meg elkeserítő, hogy milyen kevés emberhez jutnak el.
(És mielőtt bárki is megvádolna: nem, nem ismerem a fiatalembert, teljesen elfogulatlanul lettem e könyv rajongója)

>!
gesztenye11
J. Simon: A Tudatalatti

J. Simon: A Tudatalatti Lelkek küzdelme Győr viharos éjszakájában

A könyvet egy nagyon kedves barátomtól és molytársamtól kaptam azzal, hogy nagyon izgalmas krimi és Győrben játszódik! Ez igaz, mindkettő állítás. Ami miatt viszont ez nem egészen ötös, az a címe mögötti tartalom, mert az annyira igaz, hogy spoiler az már nekem egy kicsit sok volt. Imádom a krimiket, A. Christie a kedvenc szerzőm, írt pár fura dolgot is, de ez ahhoz képest azért spoiler. Az viszont közelebb hozta a könyvet és a szereplőket, hogy csupa ismert helyszínen játszódtak az események, ilyenkor az ember könnyebben bele tudja élni magát a főszereplők lelkivilágába, spoiler. Összességében ajánlom mindazoknak, akik szeretik az izgalmakat és nem riadnak vissza egy kis tudathasadástól sem!

>!
kzsuzsu
J. Simon: A Tudatalatti

J. Simon: A Tudatalatti Lelkek küzdelme Győr viharos éjszakájában

Azta’! Ez volt az első szó, ami eszembe jutott, miután elolvastam a könyvet. Tökéletesen felépített krimi, váratlan fordulatokkal, magával ragadó írásmóddal. Győriként jó érzés volt úgy olvasni egy könyvet, hogy láttam magam előtt a helyszíneket, ahol az események történtek. A végén a csattanóra egyáltalán nem számítottam, remekül ki lett találva. Talán egyetlen kérdőjel fogalmazódott meg bennem, hogy egy öt éves gyerek biztosan így gondolkodik-e, így tud-e felfogni dolgokat és meg tud-e tenni ilyeneket.

>!
Kiskapu, Budapest, 2015
500 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631237450
>!
Judit_Handli
J. Simon: A Tudatalatti

J. Simon: A Tudatalatti Lelkek küzdelme Győr viharos éjszakájában

Az elején még fura volt, hogy nagy körmondatokban írja le az író az eseményeket, de egy idő után hozzászoktam. Olyannyira sikerült elmerülnöm benne, hogy majdnem elfelejtettem leszállni a metróról.
Bár az eléggé zavart, amikor egy évekkel korábbi hanganyagot hallgattak a szereplők és azon egy fiatal srác olyan szavakat használ/mond, mint maga az író. Hitelesebb lett volna nekem, ha egyszerűbb lett volna ott a szöveg.

Olvastam véleményeket a könyvről és a könyv végére egy nagy csavart ígértek be. Én ki is találtam, hogy vajon mi lehet az, de a könyv felénél meg is történt. Szóval izgatottan vártam, hogy vajon mi lehet az. Tényleg jó lett a csattanó.

Összességében tetszett a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fábián György: Mária-fegyver
Helena Silence: Ezüsthíd
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Lakatos Levente: Aktus
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa
John Cure: A gonosz új arca
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
J. D. Barker: A negyedik majom
M. J. Arlidge: Bújócska