A ​Félelem Cirkusza (Ravenloft 6.) 39 csillagozás

J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ravenloft

Ravenloft… ​A Gonosz és a sötétség lakhelye, amelyet bármely más világból el lehet érni, ám a kijutás már bizonytalan. A szerencsétlenek, akik valamilyen úton-módon betévednek a Sötét Birodalomba, előbb-utóbb rádöbbennek, hogy csapdaként zárul köréjük e vámpíroktól, zombiktól, farkasemberektől és más, sokkal iszonyatosabb lényektől hemzsegő föld.

A FÉLELEM CIRKUSZA

Sikoly hasítja szét a sötétséget Morai város cirkuszának sátrai, utcái fölött. A vérfagyasztó hangot Marie, a vak zsonglőr kiáltozása követi. A mutatványosok rohanva érkeznek a fiatal nő vértől vöröslő lakókocsijához. Marie ágyán holtan fekszik a kardnyelő törpe – valaki a saját pengéjét döfte keresztül a testén. Marie és barátai néhány nyomot találnak csupán, amelyet követve a gyilkos nyomába eredhetnek. Nem sokkal később megtalálják a szörnyeteg következő áldozatát… és a következőt… a következőt… A gyilkost keresik, de olyan titkokat találnak, melyek még a Sötét Birodalom közepén… (tovább)

Eredeti cím: Carnival of Fear

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Szukits, Szeged, 1997
290 oldal · ISBN: 9639020702 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 7

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Ascyra>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Az egyik legemlékezetesebb horror-fantasy amit valaha olvastam. A cselekményleírás részletessége, az egész könyv nyomasztó hangulata és maga a sztori nem kímélte az idegeim és a hangulatom. Szeretem ezt a könyvet, mert adott egy olyan pluszt számomra a Bábjátékos személyében, amit életem végéig tudok majd használni. Túlzás nélkül. Eddig egy másik könyv sem tudta a dobogós harmadik helyről nálam letaszítani.

Cetti94 P>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Engem megfogott… Ez volt az első Ravenloft könyv, amit olvastam, és az írótól sem olvastam eddig. Nagyon nehezen tudtam elszakadni tőle, és sajnos csak gépen tudtam olvasni, ami nekem sosem lesz a szívem csücske, de félre tudtam dobni az elektronikus alapú könyvek olvasása iránti ellenszenvemet. Úgy éreztem, mintha én is a szereplők mellett lennék, velük együtt izgultam, és reménykedtem a legjobb végkifejletben. A szomorú vége ellenére is kellemes olvasmány volt számomra. Bármikor szívesen újraolvasnám! :)

Éli>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Nagyon, nagyon másra gondoltam a könyv címe és borítója alapján. Azt hittem kapunk egy hasonló felépítésű rémséges cirkuszt, ami Darren Shan vámpír sorozatának első két könyvéhez fog hasonlítani. Helyette kapunk egy nagyon jól összeszedett horror-fantasy elemekkel átitatott „valóságnak tűnő” történetet. A világ amelyet J. R. King megalkotott, erős pilléreken áll. Mind a környezet és mind a szereplők (szó szerint) függenek egymástól. Nagyon jó csavarokkal és fogalmazásokkal teljesen beszippantott ez a komor világ. A városi emberek nincsenek meg a cirkusz nélkül. A cirkusz pedig nem lehet meg a város nélkül. (Itt első sorban nem a megélhetésre gondolok, de ha a római kori idézetet veszem elő, akkor mind anyagilag és mind szolgáltatásilag megállja a helyét.) spoiler A cirkusz valódi szerepének van egy sajátságos mostoha célja is és társadalmat formáló tényezői is. Sokkal több titok van benne, mint ami egy előadás alkalmával látszik. A szereplők nagyon jól meg lettek írva. A táj leírása vagy csak a cirkusz látképe, mind nagyon jól kidolgozott. Egyáltalán nem éreztem unalmasnak. A történet elolvasása közben vetődtek fel bennem bizonyos kérdések, amelyekre teljes mértékben válaszokat meg fogjuk kapni. Úgy látom nyertem magamnak még egy könyvsorozatot!

Forestcat>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Már nem tudnám megmondani, hogy mikor is olvastam, de több mint 2 éve az biztos. A 3 és fél csillagot csak azért kapta mert ugyanakkor nagyon nagyon bizar volt, broteszk és júj… emlékszem még rémálmom is volt miatta.

csartak P>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Annak idején nagyon szerettem.. Kötnyúl legendája.. :)

tintapaca P>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Számomra túl bizarr volt és nem kötött le eléggé. Nem tudtam végigolvasni, pedig próbáltam párszor még kézbe venni, de ez a könyv úgy érzem nem nekem íródott.

peet844>!
J. Robert King: A Félelem Cirkusza

Az eleje még elment, a közepétől csak nyomozgattak, de a végén a csatajelenet tette be nálam a kaput. A vége egy összecsapott „ nesztek, jó lesz ez a magyarázat ” befejezés.
Egy újabb csalódás!


A sorozat következő kötete

P. N. Elrod: Én, Strahd Egy vámpír emlékiratai

Ravenloft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Stephen King: Rémület a sivatagban
Darren Shan: Gyilkos születik
Darren Shan: A vámpír inasa
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér
John Caldwell: Fekete lángok
Clive Barker: A vér evangéliuma
Gherbod Fleming: Az ítélethozó
Andrew Bates: Oroszlánokkal hálni
Lucien Soulban: Mexikóváros éjszaka