Újjászületett ​szerető (Fekete Tőr Testvériség 10.) 442 csillagozás

J. R. Ward: Újjászületett szerető J. R. Ward: Újjászületett szerető

Várandós ​felének tragikus halála óta Tohrment csak árnyéka önmagának. Testileg megtörve, lelkileg szinte megsemmisülve kerül vissza a testvériség házába, egy bukott angyal, Lassiter segítségével. Miután kicsit megerősödik, újult erővel veti bele magát a harcba, és nem sejti, hogy ismét szörnyű végzet leselkedik rá.

Álmában Tohr egyre többször pillantja meg elvesztett szeretteit, akik egy hideg, elszigetelt világban, a Köztesben vegetálnak. Megmentőjéhez, a bukott angyalhoz fordul, hogy segítsen nekik végre az Árnyékba jutni. Amikor azonban Lassiter elmondja neki, hogy az egyetlen megoldás az, ha újra beleszeret valakibe, Tohr biztosan tudja, hogy mindnyájukra szörnyű vég vár…

Ekkor azonban találkozik egy nővel, akinek hozzá hasonlóan keservesen alakult az élete. Tohr naponta vívja élet-halál harcát az alantasokkal, ráadásul felbukkan egy új ellenség is, aki a király életére tör, mindeközben pedig igyekszik ellenállni a lassan-lassan kialakuló szerelemnek és… (tovább)

Eredeti mű: J. R. Ward: Lover Reborn

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Alexandra, Pécs, 2018
720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472278 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
652 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546131 · Fordította: Lukács Andrea

Kapcsolódó zóna

!

Fekete Tőr Testvériség

469 tag · 298 karc · Utolsó karc: 2019. július 18., 21:16 · Bővebben


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Qhuinn · Rehvenge · Lassiter · Blaylock · Tohrment · John Matthew · Dr. Jane Whitcomb · Xhex · Trez · Manuel 'Manny' Manello · Saxton · Wellesandra · Autumn · Xcor · Layla


Kedvencelte 100

Most olvassa 14

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 130

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Ezt a részt nem mondanám, hogy kifejezetten Thor miatt vártam volna. Ő a sorozat eleje óta úgy meglapult a háttérben. Mondhatni közömbös volt. Miután megtörtént a tragédia, – ami szerintem a sorozat eddigi legfőbb kérdése; spoiler – nagyon megsajnáltam. Csak sajnos ebben a részben sem tett rám mélyebb benyomást, vagy ha tett is, az nem éppen pozitív.
Ami nagyon kárpótolt, az Xhex és John, mézeshetek utáni közös életük alakulása. Alaposan meglepett, mert nem volt szirupba mártva. Talán még lehangolónak is éreztem, de ettől volt olyan valódi.
Aminek a legjobban örültem – úgyse találjátok ki! – az nem volt más, mint Lassiter.
Végre sokkal több és jelentősebb szerephez jutott. Az írónő nagyon jól kitalálta az ő karakterét, szerepét. Bízom benne, hogy majd neki is lesz(nek) saját kötete(i). Jó sok! Bár a förtelmes filmes ízlésére nem még nem kaptam választ, de hozzá még ez is illik.
Közben újabb szereplő is feltűnt, aki nekem eddig olyan, mint egy Rehvenge Lite. Viszont nagyon örülök, hogy úgy tűnik, az alantasok a háttérbe húzódtak és inkább a vámpírtársadalmon belüli, belső konfliktusok kezdenek körvonalazódni. Most pedig jöhet a sorozat eddig legvárósabb párosának története.

19 hozzászólás
>!
Ms_thebetty
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Vannak pillanatok, mikor a szavak egyszerűen nem elegendők az érzelmeink kifejezésére. Mikor csak mereven bámulsz magad elé, mikor nem jönnek a szavak, pedig milliónyi érzés kavarog a fejedben és a szívedben. Magam most határozottan ezt érzem. Ez a könyv, legalábbis Tohrment szála, SZÍVET-TÉPŐEN FANTASZTIKUS.
Hatalmas tanulsággal és értékekkel az életről, családról, barátokról, szerelemről. Maradjunk röviden annyiban, hogy egy egész Tanganyika-tavat bőgtem magam köré…
Illetve még két szó:
TOHR ♥
LOVE ♥
~~~~~~~~
A sztori többi részét illetően sem csalódtam. Ward asszonyság hozta a szokásos színvonalat. ;)

P.S.: Annyira akartam, hogy Tohrnak ne vesszője legyen, és mit ad Isten?! Úgyis tudjátok… :D

19 hozzászólás
>!
csillagka P
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Itt van az augusztus és a szabadság alatt köszönthetem a FTT harcosai, nekem ők az igazi kikapcsolódás, felüdülés, fantázia holiday. Ward nem fogta vissza magát, megint 600+ oldalas könyvet alkotott, tele vibrálással, élettel, szerelemmel, és vérszomjjal. Csípem a testvériséget, kedvelem a harcosokat, akkor is ha nem éppen tökéletes formájukat hozzák. Sajnos ebbe a részben több volt a fájdalom, mint a humor, Tohr igazi szemétládaként viselkedett, nem lehet még a gyászban se ennyire lemenni kutyába, a szenvedés nem elegendő ok arra hogy a másik lényt tárgynak silányítsuk, úgy bánjuk velem mint egy cserélhető mosogató szivaccsal.
A könyvet az X-es karakterek mentették meg, kedvelem a kemény csajt és még mindig látok fantáziát a pasiban. spoiler Nem a legjobb része a sorozatnak, kicsit túl sok volt az elején a nyavalygás és kevesebb az akció, utána következnek a fiúk, ezért sok mindenen hajlandó vagyok átrágni magam.
2.
Határozottan jobban tetszett mint először, bár ehhez valószínűleg nagy részben hozzájárulnak a következő kötetetek, csak tátott szájjal bámulom Ward mennyire finoman, mégis meghatározóan vezeti fel a későbbi cselekmény szálakat.

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Végre Tohrment életébe elérkezett egy nő, aki miatt képes volt újjászületni.
Amióta Wellsie meghalt, annyira sajnáltam szegényt, és most pedig végre örülhettem, hogy továblépett.
Sen´ki / Rosalinda / Autumn is eléggé megfogott magának, mint a testvérek többi fele is. Először egy kicsit vonakodtam vele kapcsolatban, és igaz, ami igaz, az istenért sem gondoltam volna, hogy Tohr vele fog összejönni.
Lassiter is jobban a középpontba került, ami nagyon üdítő volt, mert hát, ki ne szeretné azt az angyalt :D
Xhexre és Johnra pedig haragudtam, hogy mennyire összekülönböztek. Persze Xhexnek volt igaza, de azért Johnt is meg lehett érteni, hogy annyira félti.
Qhuinn és Layla viszont…. OMG o_O ez meg mi??? Most nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezzel a dologgal a következő részben.
Folytatódik tovább a Fekete Tőr Testvériség imádatom, nem lehet megunni ^^

UI: A borítót nem bírom, nagyon nem… első látásra azt hittem, hogy egy nő van rajta :D viszont ez a legkisebb probléma.

3 hozzászólás
>!
l_moni
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Már olvastam ezt a könyvet és érdekes, de most más miatt szerettem.
Tohr néha igazi s…fej volt. Ahogy beszélt néha Autumnal, ó te jó ég. Megértem én, hogy a gyász különböző fázisokból áll amin végig kell menni, de, hogy mindenért mindig Autumn volt a hibás. Amilyen jelzőkkel illette, amilyen önző módon kihasználta.
Autumn meg csak tűrte és csendben elfogadta amit kapott.
Micsoda körforgás! Nem semmi párost hozott össze az írónő.
Az Ő történetük szívfájdító. Annyira drukkoltam értük. Nem kimondottan nekik, hanem a boldogságukért, a mosolyukért, a jövőjükért.
Na meg John és Xhex jövőjéért.

>!
kiruu P
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Ó, Lassiter… te spoiler idióta angyal. Annyira imádlak.

Nálam Lassiter vitte a prímet, de ez nem meglepő. Sokkal komolyabb hatással volt rám ez a könyv, mint amire emlékeztem. Thornak sok időbe telt, vannak hibái, de megtette, és milyen jól tette, főleg, hogy Autumn segítette végig, még ha tudat alatt is. A negatív Xhex és John vonal elszomorított, főleg, hogy a végére feledésbe merült egy kicsit. Layla és Xcor teljesen hidegen hagynak, és inkább olvasnék öt könyvet Lassiterről, mint róluk egyet.

2 hozzászólás
>!
molybarby
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Rendesen felpörögtek az események a FTT háza környékén, ami nem is baj, de egy kicsit már úgy éreztem, hogy jobban a kapcsolatokra koncentrál az írónő, mint az egész alantasok vs vámpírok harcra. Ebben a részben alíg szerepeltek, pedig már ideje lenne velük is foglalkozni. A történetről annyit. Imádtam, de mégse jött át annyira mint a többi rész. Volt egy kis hiányérzetem. Tohrt az elején nem ilyennek ismertem meg, most pedig úgy éreztem teljesen kifordult önmagából. Mégis jó volt, hogy nem tudtam mi fog következni, mert bármi lehetett. A folytatást nagyon várom, kíváncsi leszek mi lesz Xcor sorsa és hogyan alakul a többiek sorsa a házban. Ez a rész nekem azonban 4,5 csillag marad.

>!
Reen
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Azóta érdekelt Tohr könyve, hogy megtörtént vele az a bizonyos dolog.
Kíváncsi voltam, hogy hogy fog ezek után alakulni az élete. És azt kell, hogy mondjam, hogy Ward szuperül megírta neki. Jó páros ők ketten Sen'ki-vel.
Örültem, hogy ha már kell bele ellenség szemszögű rész, akkor azok a banditák bandája és nem az alantasok.
Annak is, hogy most Lassiter – egyértelmű okokból – többet szerepelt. Továbbá, hogy a vége az lett ami, nagyon mérges és szomorú lettem volna ha nem így történik.
A Lalya-s dolgot már régebben olvastam valahol véletlenül, így az nem volt meglepő.
Na, és ahogy az Epilógus előtti fejezetet megírta Ward, és ezzel felvezette a következő kötetet, az ismételten csak zseniális! :)
Már neki is kezdtem!

Kedvenc jelenet: Mikor a szertartás előtt a testvérek bementek Tohr-hoz.
Kedvenc szereplő: Lassiter.

12 hozzászólás
>!
Tyna
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Egy teljes évig, méltatlan körülmények között porosodott a polcomon olvasatlanul, mert egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy elolvassam, hiába a kedvenc íróm/sorozatom.
Tohr sosem állt közel hozzám, nem voltam rá kíváncsi, sőt kifejezetten ellenszenves is volt számomra.
De ez…. hűűűűűű…. óóóóóóóó…. ahhhhhhhhh
Nagyon jó volt. Most már verem a fejem a falba, hogy eddig miért nem olvastam el :)
Sokkal jobban megértettem Tohr szenvedését és kifejezetten élveztem a „fejében” lenni és Sen'ki… imádtam.
Egy bajom volt vele… Rhage, olyan keveset szerepelt. :(:(:(:(:( Még mindig Ő a „szerelmem”.
Hamarosan ahogy időm engedi jöhet a folytatás :) <3

3 hozzászólás
>!
Dombi_Petra
J. R. Ward: Újjászületett szerető

Tohr könyve engem nem különösebben érdekelt, a testvér számomra mindig is semleges volt. spoiler Ettől függetlenül a könyv nagyon tetszett, főleg az utolsó kb. 70 oldal.
Kíváncsi voltam, hogy ki lesz az, aki végül elnyeri Tohrment szívét. Hát nem mondom azt, hogy nem lepett meg.
Sen'ki/Autumn nekem az elején nem volt szimpatikus. Idegesített, hogy magát ostorozta a régi dolgokért, akár csak az, hogy úgy viselkedett a házban, mint egy hűséges. Amikor elkezdett felszabadulni, mint a testvér közelében, mint pedig Xhexániával való kapcsolatában, onnét lett nekem is szimpatikus karakter. Áttudtam érezni a fájdalmait, csalódásait, örömeit és boldogságát egyaránt.
Jó volt olvasni, hogy Tohr egyre jobban kezd vonzódni Autumn-hoz, és ilyenkor mindig felvillant a kis szikra, hogy talán végre elengedi Wellesandrát és a kicsi Tohr-t. Persze átéreztem az ő helyzetét is, de sokszor legszívesebben kiütöttem volna, hogy nem veszi észre a nyilvánvalót, s megtagadja magától a boldogságot.
Lassitert nagyon szeretem. Vicces egy pasas, az az egy biztos. Remélem, neki is lesz valamikor könyve.:D
A temetési szertartás borzalmas volt, akárcsak a Köztesből való eltávozások is. Azonban ami ezután történt,és Lassiter felajánlkozása is egyaránt meglepett.
John és Xhex, illetve a termékenységi időszakos részek is királyok voltak, várom a folytatást.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
652 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546131 · Fordította: Lukács Andrea

Népszerű idézetek

>!
nykyriana

Hé, mielőtt elmész, szerette volna Qhuinn mondani, megtennél egy szívességet? Azt hiszem, a szívem ott hever a földön, szóval ne lépj már rá, amikor elsétálsz, oké? Kösz!

167. oldal

>!
Bagneso

Gyerekként az ember úgy gondolja, hogy az idő csak teher, amit jó lenne siettetni, hogy végre felnőtt legyen. Ez azonban hatalmas csapda – mivel felnőttként érti csak meg, hogy a percek és az órák a legértékesebb dolgok a világon.
És senki nem élhet örökké. Ezért rohadt nagy bűn elpocsékolni azt a keveset, ami megadatik.

622. oldal

2 hozzászólás
>!
Vicky3 P

– Feltéve, hogy ugyanazokkal van együtt, mint régen, összesen öten lehetnek. Három unokatestvér, az a pornósztár, Zypher…
Rhage felmordult. Egyértelmű volt, hogy annak ellenére, hogy boldog házasságban élt, úgy érezte, a fajnak egy és kizárólag csak egy szexlegendája lehet: ő.

Kapcsolódó szócikkek: Rhage
2 hozzászólás
>!
Zsuzsa_Czékus P

– A nevem Lassiter, és elmondom, mit kell tudni rólam. Elsősorban szent vagyok, másodsorban bűnös, és nem leszek itt sokáig. Sosem foglak bántani, de kész vagyok rohadtul kellemetlen helyzetbe hozni, ha az kell, hogy elvégezzem a munkám. Szeretem a naplementét meg a hosszú sétákat a tengerparton, de a tökéletes nő számomra már nemlétezik. Ja, és az a hobbim, hogy halálra idegesítem az embereket. Gondolom az a küldetésem, hogy egy kicsit felrázzam őket – tudod a feltámadás meg minden.

57. oldal

>!
nykyriana

Az élet rövid, függetlenül attól, hogy hány napot kap az ember. Az emberek pedig nagyon értékesek, mindenki, kivétel nélkül, nem számít hányan olyan szerencsések, hogy az életünk részei lehetnek. A szerelem pedig… a szerelem az, amiért érdemes meghalni.
És élni is.

>!
nykyriana

– Hollywood, úgy nézel ki, mint egy porcukros fánk.

700. oldal

>!
Zsuzsa_Czékus P

Istenem, a sors igazi szívás. Muszáj volt berontania mindenki kertjébe, és lepisilnie a rózsalugast.
Most pedig még a virágágyásokba is beleszart.

24. oldal

>!
DarknessAngel

– Gyönyörű vagy. Minden porcikád. Egy pillanatig se gondold, hogy valami baj van veled. Oké?
– De…
– Nem. Nem akarom hallani. – Lehajolt és megcsókolta a lábszárát, a lábikráját, a bokáját, az ajkával végigsimította a sebhelyeket, cirógatta őket. – Gyönyörű. Mindened.
– Hogy mondhatod ezt? – suttogta Sen'ki a könnyeivel küszködve.
– Mert ez az igazság.

32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Autumn · Tohrment
7 hozzászólás
>!
DarknessAngel

– Hűha!
– Tudom, oké? Akkora, mint egy lónak.
– Ha nagyon rendes leszel… és persze túléled… megígérem, hogy nem teszek említést róla, V-nek.
– A méreteimről?
A doktornő felnevetett.
– Nem! Arról, hogy azt feltételezed, esetleg nem szakmai szemmel nézek rád.

32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Lassiter
>!
DarknessAngel

– Gyere, kislány – súgta –, menjünk be az irodába!
– Ne hívj „kislánynak”!
– Oké. Mit szólsz a „cukorfalathoz”?
Xhex a dereka köré fonta a karját, a mellkasára hajtotta a fejét, és elindult vele hátra.
– Szereted a golyóidat, ott ahol vannak?
– Igen. Az viszont nem tetszik, amilyen képet vágsz. Jobban szeretem, ha élénk vagy és dühös.
– Én is, Trez. Én is.
– Akkor megegyezhetünk a „cukorfalatban”? Vagy valami erősebbet mondjak? Bevethetem a „bogárkámat” is, ha kell.

Kapcsolódó szócikkek: Trez · Xhex

A sorozat következő kötete

Fekete Tőr Testvériség sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Lara Adrian: A vámpír vére
Richelle Mead: A végső áldozat
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Christopher Moore: Totál szívás
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört