The ​Thief (The Black Dagger Brotherhood 16.) 18 csillagozás

J. R. Ward: The Thief J. R. Ward: The Thief

Sola ​Morte, former cat burglar and safecracker, has given up her old life on the wrong side of the law. On the run from a drug lord’s family, she is lying low far from Caldwell, keeping her nose clean and her beloved grandmother safe. Her heart, though, is back up north, with the only man who has ever gotten through her defenses: Assail, son of Assail, who never meant to fall in love—and certainly not with a human woman. But they have no future, and not just because she doesn’t know he is a vampire, but because he is not about to stop dealing arms to the Black Dagger Brotherhood. Fate, however, has other plans for them. When Assail falls into a coma and lingers on the verge of death, his cousins seek out Sola and beg her to give him a reason to live. The last thing she wants is a return to her past, but how can she leave him to die?

As a lethal new enemy of the vampires shows its face, and the Brotherhood needs Assail back on his feet, Sola finds herself not only a target,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Ballantine Books, New York, 2018
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451475220
>!
Piatkus, London, 2018
464 oldal · ISBN: 9780349409221
>!
Ballantine Books, New York, 2018
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780451475213

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Rhage · Vishous · Lassiter · Dr. Jane Whitcomb · Assail · Marisol 'Sola' Morte


Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
J. R. Ward: The Thief

Annyira vártam ezt a részt, mégis azt kell mondjam, hogy sajnos csalódtam. Habár Assail és Sola nálam nagy kedvencek, leginkább V és Jane párosára voltam kíváncsi.
A könyv eleje tisztára kiidegelt. Teljesen kikészültem, belül már bőgtem, hogy mégis hogy tehet ilyet Ward az egyik kedvenc párosommal. Amilyen csúnya volt a veszekedésük, olyan hamar meg is oldódott. Szerencsére. (?) Ne értsetek félre, én vagyok a legboldogabb, hogy minden jól alakult, de én mondjuk egy hosszabb és szebb folyamatot képzeltem el a dolgok megoldására. Így is jó volt, mert legalább nem volt elnyújtva a szenvedés, de mégis. Amekkora ügyet csináltak belőle, olyan egyszerűen meg is beszélték. Örülök, hogy a végén mind a kettő magába nézett, és rájött, hogy nem csak a másik tehet a kapcsolatuk hanyatlásáért. Mert ahhoz két ember kell, és itt mind a ketten elcseszték.
Nekem speciel nagyon bejött V változása. Legalább Jane-nel szemben legyen már romantikus, az istenit! Ezt mindig is annyira hiányoltam V-ben, hogy nem mutatja ki az érzéseit. A saját könyvükben volt rá példa, de amúgy semmi. Remélem most már ez így marad. És az is, hogy Jane szintén kommunikatívabb lesz vele.

Amit nagyon hiányoltam – Lassiter. Hát mi a fenéért nem volt nagyobb szerepe?! Pl. arra is már nagyon felkészültem, hogy ugye kiderül a nagy titok, mit fog szólni Vishous és a többiek… Erre mikor kiderült, AHOGY kiderült…. https://images.gr-assets.com/hostedimages/1380300924ra/… Szóval nagyon nem így képzeltem -.-

Örültem volna, ha Marcus-ról is több szó esik. Esetleg kaphatott volna saját szemszöget, elvégre mégiscsak köze van Assailhoz, de semmi. Pár említés és ennyi.
A Vitoria részekről meg ne is beszéljünk. Dögunalom. Lesz@rtam az egészet úgy, ahogy van. Akkor voltam a legboldogabb, amikor spoiler.

Az Assail-Sola páros viszont nagyon tetszett. ^-^ Annyira cukik voltak együtt. Mindjárt az elején nyíltan felvállalták az érzéseiket, Assail is teljesen megváltozott. Ez amúgy szerintem várható volt, így nem sokkolt annyira, de tényleg mintha kicserélték volna. Engem nem zavart, keblemre <3 Egyedül a kis vámpír titok maradt csak a végére, ami nem tetszett. Azt is olyan hamar lerendezték és bumm, kész, vége.

Összegezve – nem rossz könyv, de nem kellett volna ekkora elvárásokkal nekikezdenem. Lassú folyású, főleg sok a romantika, nekem ez plusz:) ,poén viszont nem sok volt. Konkrétan csak egy jeleneten nevettem fel, a pónis pizsón. Az valami isteni volt :D
Kíváncsi vagyok, kié lesz a következő könyv. Murhder engem csak John és Xhex miatt érdekel :D, leginkább Jo jöhetne már. Akkor lenne Manny és Butch is.

17 hozzászólás
csillagka>!
J. R. Ward: The Thief

Végre beindult a fordítás :) talán pár év múlva olvashatjuk magyarul.
Nagyon vártam ezt a részt, Assail nagyon nagy kedvenc, bírom a kegyetlen fekete lelkét és a hatalmas szívét, amivel hihetetlenül mélyen tud szeretni. Sola nem érdemel ekkora érzelmet, eddig is ezt gondoltam, ez a könyvük után se változott. Sajnos viszont Ward elkezdett pánikolni, kicsit túl sok szál maradt nyitva az előző részekben, amelyekből egy se lett lezárva, nehogy elvesszen az érdeklődés, ezért hatalmas csalódást okozott, okosabb nem lettem tőle. Ezer kérdés maradt benne ez helyett kapunk egy dög unalmas vérbosszú szálat és egy jó adag fekete kísértetett (amiből azért még lehet valami) Várom a következőt, mást úgysem tudok tenni.
kiegészítés: spoiler

1 hozzászólás
ƨɔɴом>!
J. R. Ward: The Thief

Egy mondatban:
Felért egy Phury-féle "álom"utazással….
*csalódottésmindenmás*

4 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
J. R. Ward: The Thief

Wardtól tűzijátékot várnék, de ez csak egy kis pukkanás volt. Annyira nem volt rossz, de ez az egyik kedvenc sorozatom, így külön rosszul viselem, ha hanyatlik.
Sola és Assail szála hidegen hagyott, V és Jane sem volt az igazi, spoiler. Ami igazán érdekes lehetett volna spoiler, azt maga Ward spoilerezte el már korábban, így nem ütött akkorát.

2 hozzászólás
Ayamenohana>!
J. R. Ward: The Thief

Ez a rész elég vérszegényre sikerült, bár eleve nem vártam tőle sokat. A három és fél csillagot is leginkább csak azért kapta, mert jó sok V volt benne. Na meg Lassiter beköpéseiért. A mínusz pontokat ott kezdeném, hogy ebben a könyvben jelen volt mindkét nő, akiket valahogy nem sikerült megkedvelnem eddig. Jane már rögtön az elején kiütötte nálam a biztosítékot azzal, hogy mekkora egy hisztis p***a. Szerencsére időközben helyreugrottak a rugók a fejében, de még akkor sem kedvelem őt – V igazán kaphatott volna egy rendesebb társat is (mondjuk Butch személyében :D). Ami még Solát illeti, az a nő hol az „én vagyok a kemény csaj”, hol pedig a „nem tudom hogy mit akarok” között ingázott, és nehéz eldönteni, melyik oldala volt idegesítőbb. A háttérsztori most szintén csak annyit ért, mint ennek a két nőszemélynek a jelenetei. És bár fel lett vázolva az új „háború” meg a következő könyv kiindulópontja is, de nem tudom, mit tud még ebből az írónő kihozni. Amúgy fogalmam sincs, miért pont ezt a Muhrder gyereket kapta elő, amikor vannak még mások is, akikről az ember szívesen olvasna. Remélem, hamarosan megszállja Wardot az ihlet, és összekanyarint egy könyvet Lassiterről vagy Luchasról. Persze, azért nem hagyom ki a Savior könyvet sem – csak remélem, hogy ennél a mostaninál jobb lesz.

1 hozzászólás
lustica>!
J. R. Ward: The Thief

Naaa végre. Vagy 3 könyv óta húzza már Sola és Assail sztoriját. Viszont ez a történet a korábbiakhoz képest egyáltalán nincs lezárva és kissé idegesít :D Sola nagyanyja, az új veszély, Murhder. áááh

Firebolt>!
J. R. Ward: The Thief

Csak a nagyon nagyon jó karakterek (Mrs Carvalho, Sola, Assail, Ehric és Evale, V és Jane, Lassiter, Wrath, Manny) miatt adok 4 és fél csillagot, meg mert volt vagy két jelenet, amit végignevettem. És mert imádom Assailt és Solát, és mégjobban imádom Jane-t és V-t. De a sztori maga sajnos most kissé laposra sikerült, ami persze valahol várható, ha egy sorozat tizensokadik részét olvassa az ember, de attól még nem lesz jobb az olvasási élmény, hogy értem, miért olyan, amilyen. Kár érte, mert amúgy egy remek páros és remek kiindulópont volt. Doc Jane és Vishous szála még úgy ahogy jó is volt, csak az a teljesen unalmas és felesleges (és túl gyakran felbukkanó) szál Vitoria-val, akár korábban a Lessening Society-s részek, borzasztóan zavaró. Throe is már rég az agyamra megy, remélem, nem sokáig kell már vele sem szerencsétlenkedni.
Mrs Carvalho for president, tho….. :D


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

“This is so beautiful,” she murmured.
“I agree."
As she glanced at V, he wasn’t looking at the heavens. He was staring at her.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
DarknessAngel>!

“What happened to your other nut? Was one of those ponies hungry?”

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter
1 hozzászólás
DarknessAngel>!

She missed the man she shouldn’t have ever had as if he were a piece of her soul, left behind.
But that was the way of it.
Destiny was such a thief.

Kapcsolódó szócikkek: Marisol 'Sola' Morte
SzAngelika>!

… absolute trust was the working definition of true love.

46. fejezet

DarknessAngel>!

Love transformed him back into the man she knew.
To her, he was beautiful no matter what he looked like.

Fifteen

1 hozzászólás
DarknessAngel>!

In a slow series of movements, he wrapped his arms around her and stepped in against her.
She fit the same. She felt different. Holding her, it was as if it was the first time all over again, that moment when you had another body against your own and all your senses were in tune to the way their shoulders hit the insides of your biceps and how their head fit under your chin and what their shampoo smelled like.
Vishous had told her to shut her eyes, but he was the one closing his lids.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
DarknessAngel>!

„- you're face-to-face with greatness and it's strange -”
Sola crancek around, and the guy took it as having an audience, flexing his biceps and singing to her, every word perfect and pitch as if he had done this a million times before. „…It's nice to see that humans never change…”
[…] „..What can I say except yooou're WELLLCCCOMMMMMMME!”
[…]
„My kid loves Moana. We watch it all the t – What has two thumbs and pulled up the sky?”

Kapcsolódó szócikkek: Bitty · Marisol 'Sola' Morte · Rhage
1 hozzászólás
DarknessAngel>!

“I’ve missed you,” he blurted. “More than I’ve wanted to admit – and now that you’re here with me, I can’t figure out why I worked so fucking hard to avoid telling you that."


A sorozat következő kötete

The Black Dagger Brotherhood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Prince
J.D. Barker: She Has A Broken Thing Where Her Heart Should Be
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Rachel Hawkins: School Spirits
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Marissa Meyer: Cinder (angol)
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Gena Showalter: The Darkest Secret
Sherrilyn Kenyon: Night Pleasures
Kresley Cole: Lothaire