The ​King (The Black Dagger Brotherhood 12.) 23 csillagozás

J. R. Ward: The King J. R. Ward: The King

J.R. Ward's # 1 New York Times bestselling Black Dagger Brotherhood continues as a royal bloodline is compromised by a grave threat to the throne.

Long live the King…

After turning his back on the throne for centuries, Wrath, son of Wrath, finally assumed his father’s mantle--with the help of his beloved mate. But the crown sets heavily on his head. As the war with the Lessening Society rages on, and the threat from the Band of Bastards truly hits home, he is forced to make choices that put everything--and everyone--at risk.

Beth Randall thought she knew what she was getting into when she mated the last pure blooded vampire on the planet: An easy ride was not it. But when she decides she wants a child, she’s unprepared for Wrath’s response--or the distance it creates between them.

The question is, will true love win out… or tortured legacy take over?

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Penguin, New York, 2014
776 oldal · ISBN: 9781101602188
>!
New American Library, New York, 2014
544 oldal · ASIN: B00DGZIC24
>!
Piatkus, London, 2014
574 oldal · ISBN: 9780749959586

6 további kiadás


Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Zsadist · Rhage · Vishous · Wrath · Butch O'Neal · Qhuinn · Lassiter · Rehvenge · Blaylock · Tohrment · John Matthew · Elizabeth Randall (Beth) · Bella · iAm · Trez · Assail · Payne · Saxton · Xcor · Marissa · Layla · Selena


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

SzAngelika>!
J. R. Ward: The King

A döcögős indulás után a történetszálak egyensúlya szépen helyrebillent, és a könyv második felében már megvolt az az igazi, imádom ezt a sorozatot érzésem.

Értékelés és spoileres beszámoló: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/04/j-r-ward-king.html

3 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
J. R. Ward: The King

A konyv soran sokszor volt az az erzesem, hogy nem haladunk semerre sem, csak egy helyben toporgunk es minden szalba egy kicsit belekapunk. Azonban az oldalszamok novekedesevel szepen lassan gordul fel a fuggony az esemenyekrol.
Igazabol szamomra a konyv ertekebol az vett le, hogy mig az elozo resznel mukodott, hogy egy-egy jelenetet izgalomfokozaskent felbaszakitott, addig itt ezek szama mar bosszantoan magas volt, es lassuk be kismillioszor ertelmetlen is. Arrol nem is beszelve, hogy ertem en, hogy mennyire fontos egy-egy uj karakter netan paros megismertetese, de en speciel (abszolut elfogultan) par sornal tobb szerepet vartam a Qhuay parostol. A Layla-Xcor parosrol nem is beszelve, akik eloleptek egyet elore kettot hatra szereplokke. Ugyanakkor meg mindig nem ertem, hogy miert kap ekkora hangsulyt Assail es Sola kettose, mert hiaba minden izgalom korulottuk es minden kemia kettejuk kozott, bennem meg mindig hatalmas kerdojeleket hagynak, es mindenek csak nem szimpatikusak.
Wrath es Beth kettoset egyszeruen imadtam. Mindig is erdekelt, hogy az elso konyv ota mennyit fejlodott a kettejuk kapcsolata es hova tartanak. Azert orom volt latni, hogy egyikuk sem veszitett a makacssagabol, es mindezek ellenere is meg tudjak oldani a problemaikat. Tetszett, hogy Beth meg mindig az az eros no, aki anno volt, es igen is a sarkara mer allni a kirallyal szemben. Wrath pedig… sose volt a szivem csucske, bar az teny es valo, hogy mindig is elismertem a nagysagat, de ebben a konyvben elerte, hogy maximalisan megkedveljem. Kettejukert pedig a maradek kormom is leragtam, de Wrath orome azt hiszem mindenert karpotolt.
Direkt a vegere hagytam Trezt, aki mar az elozo konyvben is szemelyes kedvencemme valt. Regen drukkoltam mar ennyire parosnak, mint neki es Selenanak. Kettejuk apro pillanatain tul, rendkivul elveztem, hogy egyre tobbet tudhatunk meg az Arnyekokrol. iAm nekem meg kicsit idegen ilyen teren, de abbol amit eddig megtudtunk rola erdekes karakternek tartom. Azert eleg morcos lettem volna, ha nem az o konyvuk lett volna a soron kovetkezo, ezert is remelem, hogy az Arnyekok konyve ilyen 2in1 kiadas lesz, es Trez mellett iAm is megtalalja a melto parjat.

Nüx_Játékterme>!
J. R. Ward: The King

Egy újabb szuper kötet! Mivel az egyik kedvencem Wrath, teljesen lekötött a könyv, mégis örültem, hogy figyelemmel kísérhettem Assail, Xcor, Trez és iAm szálát is. Olyan jó lenne, ha mindegyiküknek szentelne Ward egy külön könyvet.
spoiler
El sem tudom képzelni, mi lesz Laylával és Xcorral, de komolyan. Nem tudom, Xcor hogy tervezi ezt az egyezséget.
A Qhuay-ről nagyon szívesen olvastam volna többet, de persze az az egy bekezdés is rendesen megdobogtatta a szívem :3
s'Ex (egy újabb nem túl szerencsés név) izginek ígérkezik, szívesen megismerném az ő saját történetét.
Az idősebb Wrath-ról szóló részek annyira nem kötöttek le, azokat inkább csak átolvastam, mert mindig alig vártam, hogy visszatérjen a cselekmény a jelenbe, mert mindegyik szálon volt izgulnivaló. :) Kicsit félek, hogy a Shadow-k könyve után mi lesz a maradék elvarratlan szálakkal, de ha az új sorozat is lesz ilyen jó, akkor azt is befalom.

2 hozzászólás
sziromkiállítás>!
J. R. Ward: The King

Számomra (lehetséges, hogy elfogult vagyok) ZS. E. N. I. Á. L. I. S ez a könyv. Egy rosszat se tudok mondani róla, pedig lehet van elég hibája. A történet egyszerű, de nagyszerű is egyben. Sok viszály, harcolás, céltalanság de érzelem, szerelem és kitartás is jellemzi a könyvet. Imádtam olvasni, mert sokat nyújtott nekem.
Borzasztóan érdekel hogy mi fog történni Layla-val és Scor-al, Assail-al és Sola-val, és Trez-el meg Elena-val. Biztos vagyok benne, hogy ugyanannyira érdekfeszítő lesz mint a többi könyv.

Kedvenc könyvem lett, és szívből ajánlom mindenkinek. Az 5 csillag pedig természetesen jár. :)

Bővebben: http://petalbooks.blogspot.ro/2015/11/jr-ward-king-blac…

Emyon>!
J. R. Ward: The King

Nagyon vártam már a megjelenést és azt kell mondanom, végül nem csalódtam. Igaz az eleje elég döcögősen indult és megint úgy éreztem mindenkiről olvashatunk csak épp a 2 főszereplőről nem, de aztán szerencsére ez változott, és megkaptam a megfelelő Beth+Wrath adagomat. :)
Ward hozza a formáját, ha valakit nem zavar a sok váltás és a többi páros többszöri szerepeltetése, akkor kedvenc is lehet. Értékelésemet olvashatjátok a blogon, szerintem eléggé spoiler mentes:
http://www.emyonkuckoja.blogspot.hu/2014/04/jr-ward-kin…

1 hozzászólás
kkata76>!
J. R. Ward: The King

Tetszett, de…már az előző egy-két rész olvasásakor is éreztem, hogy valamiért nagyon szét van szabdalva a szöveg, itt még inkább ez volt a helyzet. Annyi a szereplő, és annyi minden történik velük, hogy csak így tudja megmutatni az írónő: minden fejezet valaki más történetét folytatja. Be kell vallanom, néha előrelapoztam, kihagyva fejezeteket, csak hogy folytathassak egy-egy megkezdett szálat; sokszor nem volt türelmem várni, míg túljutok azokon a közbeeső részeken, melyek másokról szólnak. Persze lehet, hogy ha egymás utáni fejezetekben olvashattuk volna az egyes szereplők történetének folytatását, még jobban szétesett volna a szöveg, nem tudom.
Ettől eltekintve tetszett ez a könyv is, habár a cselekmény, úgy érzem, itt inkább mintha a következő köteteket készítené elő. Inkább most maga a szöveg vonzott, az olvasás öröme: annyira magával ragadó a szerző stílusa (habár néhol problémám akadt az amerikai angol szleng rövidítésekkel), már csak a szöveg öröméért is lehet olvasni. Ward is olyan író (ebben a sorozatban legalábbis), akit eredetiben érdemes olvasni annak, aki megteheti, annyival többet ad az eredeti szöveg a fordításnál. Az a fajta nyelvi humor, ami nála megjelenik, utánozhatatlan és lefordíthatatlan, ez adja a szöveg sava-borsát akkor is, ha a történet kissé laposabb, mint vártuk.

Fallen_Angel P>!
J. R. Ward: The King

Nagyon vártam, hogy megjelenjen, és rögtön rá is vetettem magamat. :) Kíváncsi voltam, hogy Ward hogyan tudja folytatni Wrath és Beth történetét, igyekszem spoiler nélkül leírni az első benyomást.
Nálam nem vette át az első helyet a BDB könyvek listáján, de tetszett, ahogy John Matthew és Beth kapcsolatáról ír, korábban valahogy nem sok szó esett róluk. Sokan felbukkannak a korábbi szereplők közül, imádom benne JM-en kívül Rehvenge-t, Vishous-t, Z-t a kiscsajjal. Lassiter továbbra is hatalmas figura (remélem, lesz saját könyve), és új kedvencem a hallgatag árnyék, iAm (szintén szívesen olvasnám a saját történetét). A korábbi kötetekhez hasonlóan van mellékszál (Assail, Trez), ezeket előzőleg nem nagyon szerettem – kicsit tölteléknek, oldalszaporításnak éreztem, de már hozzájuk szoktam.
Maga a történet nem rossz, azt hittem, kiszámíthatóbb lesz, de azért Ward meg tudott lepni. Talán a végét kicsit jobban kibonthatta volna. Vagy az már egy másik könyv lesz? Remélem.

Firebolt>!
J. R. Ward: The King

A könyv nagyjából feléig úgy gondoltam, még a 4es csillagozást sem érdemli meg ez a rész…. aztán a második felére úgy összekapta magát, hogy legszívesebben 5 csillagot adnék neki – ha nem lenne ott az a sok probléma az első felével. Amióta elkezdtem a sorozatot pár hónappal ezelőtt, nem először idegesít fel rettenetesen, hogy az írónő egyszerűen elront valamit. Ha egyszer leír valamit, igazán tarthatná magát ahhoz…. De most értük el azt a pontot, ahol már nem bírom szó nélkül hagyni sem. Beth és Wrath veszekedésénél többször is említ olyanokat, hogy nem szoktak nagy veszekedéseik lenni, nem töltöttek egymástól távol egy nappalt sem, mióta összejöttek, stb. Na ezt most kikérem az ő nevükben is, mikor (talán V könyvében?) kiderült, hogy Wrath kijár harcolni, akkor Beth határozottan lelépett, hogy legyen kis ideje és helye gondolkodni. Mostanra erről teljesen elfeledkezni látszik az írónő.
Ezen kívül továbbra is zavar, amikor megszakít egy-egy szálat vagy jelenetet egy másikkal. Viszont most ez meglepően enyhe negatív hatást gyakorolt az olvasási élményemre, talán mert Assail, Xcor és Trez történetszála is rendkívül érdekesre és izgalmasra sikerült. Lesseres részek sem voltak, amik ugyebár engem mindig nagyon idegesítenek.
A karakterek továbbra is nagyon jók, és most beszólásokból és vicces jelenetekből, megjegyzésekből is volt bőven, rendszeresen kaptam magam azon, hogy a párnámba fúrt arccal próbálom visszafolytani a röhögést az éjsztaka közepén. Ráadásul most a romantika is komoly szerepet kapott, persze csak amennyire azt a badass férfiak (és nők) jelleme lehetővé teszi. Az utolsó fejezeteknél pedig jobban izgultam, mint tantárgyfelvételkor a Neptun előtt ülve szoktam. Érzelmileg és humor szempontjából is az eddigi leglehengerlőbb könyve a sorozatnak, ezek után nem hiszem, hogy tudja még tovább fokozni Ward.


Népszerű idézetek

loveQhuay>!

„I'm going nowhere, leelan. You don't worry about a goddamn thing. Understand me?”
Beth wanted to believe him. Needed to. But she feared it was a promise far harder to keep than speak.
„Beth?”
„Make love to me.” It was the only truth she could put out there that wouldn't burst the bubble. „Please.”
He kissed her once. Twice. And then started to move again. „Always, leelan. Always.”

pg. 21

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Wrath
loveQhuay>!

„I didn't mean to come across like a bitch.”
„Rough times.” Qhuinn shrugged. „And I'm not interested in saints.”
„Really? You're in love with one,” Layla chimed in.
As Qhuinn glanced over at Blay, his mismatched eyes narrowed. „Damn straight I am,” he said softly.
As the redhead turned red-natch-that connection between the two males became positively tangible.
Love was such a beautiful thing.

Kapcsolódó szócikkek: Blaylock · Elizabeth Randall (Beth) · Layla · Qhuinn
loveQhuay>!

Xhex is one lucky female,” Beth said roughly.
It’s the other way around. Trust me—why are you looking like that? (Italics.)
“Like what?”
John Matthew seemed to flush. As if you’re going to cry. (Italics.)
She batted away the concern. “Allergies. I always get watery eyes
this time of year. Maybe I’ll pick up some Claritin while we’re out tonight.”
In the middle of December? (Italics.)

pg. 134

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · John Matthew · Xhex
loveQhuay>!

Wrath cleared his throat and leaned in. “What . . . what is she
wearing?”
“White. Calf-length. Loose. She’s escorted by her brother and carrying a pink rose that Rhage took from the bouquet in the center of the table.” There was a pause. “Her eyes are right on you, and that smile of hers? Million bucks, my friend. Million f**king bucks.”

pg. 418

Kapcsolódó szócikkek: Wrath
loveQhuay>!

Trez let his lids lower. „Hey, do you mind sitting down here- I'm finding it hard to keep looking up at you.”
Liar.
„Oh, but of course.”
Niiiiiiice.

pg. 82

Kapcsolódó szócikkek: Selena · Trez
loveQhuay>!

„When were you going to tell me?” Wrath demanded.
„Tell you what? That you can be a real a**hole? How about right now.”

pg. 120

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Wrath
loveQhuay>!

„You are everything to me.”
It was so incredibly, totally not enough- and yet she sighed and melted into him like that was all she'd wanted to hear. And a bag of chips.
Sometimes you got lucky.
And as he continued to hold her, he knew he'd do well to remember that. As long as he had this female by his side?
He could get through anything.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Randall (Beth) · Wrath
kiruu>!

With a quick shift, Wrath pulled Beth against him, holding her to his naked body. She was a tall female, but even so she barely came up to his pecs, and as he closed his eyes, he curled himself around her.
“I want you to know something,” he said into her hair.
As she went still, he tried to pull something worth hearing out of
his ass. Some string of words that were even in the same zip code as what was doing in his chest.
“What,” she whispered.
“You are everything to me.”

loveQhuay>!

Assail reached for the door. „Stay in the car.”
„Don't go,” Sola blurted.
He glanced back at her. „Be not afraid. They owe me this.”

pg. 207

Kapcsolódó szócikkek: Assail

A sorozat következő kötete

The Black Dagger Brotherhood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: The Darkest Secret
Kresley Cole: No Rest for the Wicked
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Jennifer L. Armentrout: The Return
Nalini Singh: Angels' Blood
Nalini Singh: Kiss of Snow
Sherrilyn Kenyon: Night Pleasures
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Laurell K. Hamilton: Affliction