The ​Chosen (The Black Dagger Brotherhood 15.) 21 csillagozás

J. R. Ward: The Chosen J. R. Ward: The Chosen

The Black Dagger Brotherhood has won a major victory over the Lessening Society, but the threat to their way of life is ever-present and life for the brotherhood is as chaotic as ever. Xcor, a tortured soul and a member of the brotherhood's rival group, is in custody waiting to be beaten and interrogated. They believe he is a major threat, but Layla knows the truth. Although she has just given birth to two infants, thoughts of Xcor consume her. He has fallen in love with Layla, but they both know it is impossible to be together unless the brotherhood gives Xcor a chance to prove himself. Their connection could end Xcor's lifetime of agonizing loneliness or tear apart everything Layla holds dear.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451475206
>!
Piatkus, London, 2017
522 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780349409191
>!
Piatkus, London, 2017
528 oldal · ASIN: B010PHIQC6

3 további kiadás


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Vishous · Wrath · Qhuinn · Lassiter · Blaylock · Tohrment · Dr. Jane Whitcomb · iAm · Trez · Saxton · Xcor · Autumn · Layla · Therese


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
J. R. Ward: The Chosen

Még mindig annyira jó. Szerintem ezt a sorozatot akármeddig tudnám olvasni. :)
A Chosent nem vártam annyira, mint pl. a Beast-et, vagy legalábbis nem a Layla és Xcor részeket, helyette inkább a Qhuay páros és főleg Lassiter érdekelt. Nem nagyon hittem benne, hogy Laylát és Xcort valaha megszeretem, de történnek csodák. Vagyis csak az utóbbira nézve, mivel az ex-kiválasztottat még mindig ki nem állhatom. Viszont Xcor… hát, mit ne mondjak, nagyon meglepett. Ki gondolta volna, hogy milyen szépeket is tud mondani, ha szerelmes?! És hogy megjön az esze, mert most végre racionálisan viselkedett. Szóval igen, Xcor jöhet – de azért nem Testvéri szinten –, míg Layla mehet, amerre lát.

Nagyon sokszor csak néztem, hogy mik történnek ebben a részben. Volt pár elég durva dolog! :O De egy csomószor a szívem szakadt meg – főleg Qhuinn, Blay, Vishous és Jane miatt. A Qhuay párosból sokkal többet szerettem volna kapni, főleg boldog jelenetek, de azért így is nagyon jó volt újra látni őket.♥ Ami V-t és Janet illeti, nagyon, nagyon, nagyon, de nagyon remélem, hogy a következő részben minden tisztázva lesz, és hogy ők ketten le fognak szépen ülni, és mindent meg fognak beszélni egymással, mert ez így nem mehet tovább. Baromi dühös leszek, ha Ward valami rosszat mer tenni kettejükkel. Szerencsére voltak iszonyat cukker és aranyos jelenetek V-vel, ami kompenzált egy kicsit. :)

Lassiter – na itt csak annyiban csalódtam, hogy milyen keveset szerepelt már szegénykém? :( Plusz én annyira vártam, hogy kiderüljön, aminek ki kell derülnie, erre csak Layla tudta meg?? No, ne már! Juj, de várom már a reakciókat, és V fejét, amikor rájönnek, hogy spoiler
Wrath, Beth továbbra is nagy kedvencek, de azért tőlük is padlót fogtam párszor. Nem a szerelmi életük miatt – arról itt most nincs is szó – ,hanem a döntéseiket Laylát és Xcort illetőn. Viszont ennyi erővel a többi páros is meglepett a semmi reakciójukkal. Furcsa.
A Throe részeket nem igazán szerettem, pedig ő is aztán vitt érdekességet a történetbe. Mi lesz még itt! :O

Therese – jesszusmaris!!! Imádom, imádom, imádom. *-* De boldog voltam, amikor feltűnt. Kíváncsi vagyok, pontosan, hogy is lesz ez majd megoldva. Mindenesetre, eddig nagyon bejövős a dolog. :))
Jo, Assail, Saxton és Marcus – jó lett volna belőlük is sokkal többet kapni. Főleg Assail-ra fájt nagyon a fogam + Jo-ra, így eléggé elszomorodtam, amikor nem volt semmi.
Tetszett, hogy a könyv vége boldogan zárult, egy kissé már túl boldogan is, ami a hirtelen kialakult nagy családot illeti. :/ spoiler Hát nem tudom, szokni kell, az biztos.
Jöhet Assail könyve!♥ :D

12 hozzászólás
loveQhuay>!
J. R. Ward: The Chosen

Az ember azt hinné, hogy így, már a sorozat 15. részénél vagy a szereplőket unod meg, vagy a történet válik lapossá, vagy az író nem tudja hozni a szokásos színvonalat. Ebben az esetben ezek közül egyik sem lehetséges, mert Ward képes úgy bánni a szavakkal, hogy magad se hiszed el amit olvasol, képes olyan szereplőket alkotni, akiket soha, de soha nem tudsz megunni, és még mindig tudja hova csűrni-csavarni a történetet, hogy nem válik unalmassá.

A The Chosen a legintenzívebb, és legdurvább könyv nem csak magában a sorozatban, hanem az eddig olvasott összes könyvem közül! Nem is bizonyítja más jobban, mint hogy kb a fél könyvet kiírtam idézetekben, és nem bírtam nem megbeszélni másokkal az aktuális történéseket. Amit ezúton is köszönök, mert így nem őrültem meg annyira! Az elmúlt egy hétben biztos untatok már, mert állandóan ez a könyv volt terítéken, és bombázta a frisseiteket is rendesen :D De legalább nem kell az érzéseimet ide is leírni, mert minden idézetnél litániákat írtam mindenről.

Magától a könyvtől nagyon féltem, nem is mertem elkezdeni kb két napig az olvasást, mert engem Layla egyáltalán nem érdekel. Xcor-ral úgy voltam, hogy érdekes, főleg mivel várható volt, hogy megtudjuk ki az apja. Viszont a mellékszálakra egyáltalán nem számítottam, hogy ilyen szinten részesei lesznek a könyvnek! Egyszerre féltem olvasni és nem olvasni. Nem tudtam melyik a rosszabb.

És mint Márti (@Nüx_Jétékterme ) tökéletesen megfogalmazta, ez a könyv egy kegyetlen tehervonat volt. A legváratlanabb pillanatokba ment végig rajtad, aztán újra, és újra! Amikor már azt hitted megnyugodhatsz, nem lehet rosszabb, jól a képedbe röhögött, és odavágta, hogy de, igenis lehet még hova fokozni a szarvihart! Annyira de annyira imádtam, és annyit röhögtem, annyit csapkodtam, és sikítottam, mint még soha!

Qhuinn és Blay miatt a szívem szakadt millió darabra. Tohr miatt is szenvedtem eleget. És Vishous, te jó isten, egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire intenzív lesz ő is! Lassiter is odatette magát rendesen! Wrath hozta a szokásos formáját, imádtam minden megszólalását, egyedül attól eltekintve ahogy az egész Xcor-Layla szitut kezelte, ami miatt még mindig nem tudok napirendre térni. Egyedül Qhuinn és Tohr volt épeszű az egész bandában, és ők kezelték rendesen, és aztán persze jól helyre is tették Laylát, amit szintén imádtam! Szereplőt ennyire még nem utáltam mint ezt a szőke ex-kiválasztottat.

A másik oldalon meg ott van Xcor, akit meg annyira megszerettem, hogy sajnáltam amiért egy ilyen nőbe lett szerelmes…

A Wrath-Tohr jelenetnél eldobtam a kindle-t a kezemből, és jó ideig nem is mertem újra érte nyúlni… https://68.media.tumblr.com/afc93172e577cf466be0a6e5f11…

Az utolsó jelenetet egyelőre nem tudom hova tenni, annyira hirtelen és hihetetlen.

És könyörgöm, hol van már Zsadist, Butch (jó, Rhage-ből kaptunk mostanában eleget) és melegen ajánlom, hogy Vishous legyen a következő részben mert ez így nem állapot! Ráadásul lassan ideje lenne már Cormiának teherbe esnie…

Brutálisan jó könyv volt. Leigázott! Olvassátok, ha tehetitek, mert bűn kihagyni!

>!
Piatkus, London, 2017
528 oldal · ASIN: B010PHIQC6
32 hozzászólás
SzAngelika >!
J. R. Ward: The Chosen

     “You two work out whatever this is.”

A regény hozott kellemes pillanatokat, dühös morgásokat és elérzékenyedésre okot adó jeleneteket egyaránt, s hazudnék, ha nem vallanám be, hogy ezek egy jókora részéért nem a főszereplők, hanem Qhuinn volt a felelős. Élvezettel merültem el a The Chosenben, de – mint ahogyan egy hosszan tartó sorozat esetén kivédhetetlen – nem értek egyet néhány szerzői döntéssel. Persze ettől még várom a folytatást, s meglátjuk, merre visz minket tovább Warden képzelete.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2017/04/jr-ward-chosen.html

13 hozzászólás
Nüx_Játékterme>!
J. R. Ward: The Chosen

Bátran kijelenthetem, hogy ez volt a legintenzívebb kötet a sorozatban. Aki attól tart, hogy érdektelen lesz, mert Layla és Xcor nem érdekli, ne aggódjon, mert mellettük a további FŐszereplő a Testvériség volt, azon belül is (azért spoilerbe teszem, hátha valakinek ez is spoiler) spoiler.
Őrületes dolgok történtek. Ward olyan határokat lépett át egy-egy tollvonással, amikről azt hittem, soha nem tenné meg. Tohr sosem volt kedvencem, de majdnem sokkot kaptam és elsírtam magam annál a bizonyos Wrath-Tohr jelenetnél. Qhuinnről és V-ről nem is beszélve.

Ja, és u.i.: qrv@ra remélem, hogy Vishousről fog szólni a következő mellék-főszál, mert nem vagyok hajlandó ezt így elfogadni.

9 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
J. R. Ward: The Chosen

Uhhh hat en ezt a kotetet bizony jol elhuztam, legfokeppen Layla miatt.
Valahol vartam mar a tortenet Xcor baratunkkal, de megis azt kell mondanom, hogy nem erzem magam meggyozve. Xcor pillanatok alatt belopta magat a szivembe, szo se rola, de ott volt Layla, akit kvazi az eleje ota ruhellek. Es sajnos nem alaptalanul. Ahogy haladt elore a tortenet, ugy nyilt ki egyre jobban a csipaja, es ugy kezdett egyre tobbet kepzelni magarol, ez itt ebben a kotetben csucsosodott ki. Konkretan nemelyik megmozdulasan kopni nyelni nem tudtam, hogy a masik fel pl. mivel erdemelte ki azt a banasmodot, ahogy hozza viszonyul. Arrol mar nem is beszelve, ahogy a gyerekeivel bant. Nem, egyszeruen nem.
Azert hala' voltak benne olyan karakterek, akik ellensulyoztak Layla baromsagait. Ilyen volt Q, V (hahaha mintha O nem csinalt volna baromsagot) es Lassiter. Nevezhetnem akar edes harmasnak, mert hat na. Szoval az elobbi ket srac elete egesz erdekesen alakul, kozuluk is inkabb V az, akivel nem tudok mit kezdeni. Szamomra az egesz sorozatban Jane testesiti meg mindazt, amit „A no”-nek tudok nevezni, igy nem ertem, egyszeruen nem. Nem azt mondom, hogy nem jatszogattam mar fejben mas gondolatokkal V eletevel kapcsolatban, de valahol Jane-t sajnalnam. Lassiter pedig… szent habakukk :D Kivancsibbnal kivancsibb vagyok, es annyira szeretnem ha vegre lenne mar egy konyve, es spoiler. Ahwr.

Ui.: Laylat pedig remelem megtalalja egy peklapat ekozott a konyv es a kovetkezo kozott.

9 hozzászólás
csillagka P>!
J. R. Ward: The Chosen

Nekem ez bejött :) kíváncsi vagyok mikor olvashatjuk magyarul. Xcor elég régen nagy kedvenc és most szembemenve az általános trenddel nekem valójában Laylával sincs komoly bajom, a mérhetetlen naivitásán kívül. Thor-t viszont nem először szeretném elküldeni a fenében (na jó nagyjából azóta hogy visszajött az erdőből)
Ward megint rendesen megkeverte a szálakat egyszerűen hihetetten már az ikrek könyvére várok és megöl a kíváncsiság (ha időrendben haladunk minimum 25év) mi lesz a Rhamp sorsa, azokkal a V-nél is keményebb szemekkel.
Jó rész, érdekes történet csak kicsit keveset haladunk előre. Mi lesz Jo-val?(Manny találj a már meg a húgát) Nem láttuk Z és a többieket, mi történik a gyerekkel? válaszokat szeretnék és még sok-sok könyvet.

1 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
J. R. Ward: The Chosen

A sorozat 15. része (ha a spin off könyveket is hozzáadom, akkor 17.), és hihetetlen, de még mindig nem unom. Nagyon vártam a könyv megjelenését, bár kicsit tartottam tőle, mert én is azok közé tartozom, akiknek Layla nem a kedvence. Végül is vele nem volt bajom, az arany péklapát díjra viszont két jelöltem is van. Sőt, volt pár fejezet, amikor három hímet akartam agyoncsapni…

Kezdem belátni, hogy talán jó volt Ward aljas húzása egy korábbi részben, hiszen onnantól már nem lehetsz biztos benne, hogy mi fog történni. Most is sikerült jól megkavarnia a dolgokat, ráadásul úgy, ahogy nem számítottam rá. Szóval volt néhány WTF olvasás közben.
A szereplők közül majdnem mindenki felbukkant legalább egy-két mondat erejéig, a kedvenceim közül (Z, Vishous, Lassiter) csak az egyikből kaptam eleget (vagy talán túl sokat is).
A fél csillag levonás a vége miatt van – nem amiatt, ami történt, hanem inkább a történet tempója miatt, nekem fura volt spoiler.

eSsZ P>!
J. R. Ward: The Chosen

forgatja a szemet

imádom Ward nénit.. de úgy látszik fogadást kötött valakivel, hogy tud-e irni szappanoperát… és lőn.. sikerült… :D

nem tudok mást csak röhögni… tényleg..

hiányzott Zé ❤
imádom Qhuinnt ❤
Vé … nos téged is ❤

.. ❤ Lassiter.. az lehet , hogy Ward néni nem áll készen a könyvére.. de én igen!!! hallod Ward néni!! én igen!! csak mondom.. :D spoiler

Wrath.. egyre inkább kedvelem.. ennyi örűltet kordában tartani… le a kalappal..
spoiler

ui.: szeretem ahogy Ward becsempeszi a könyveibe a kedvenceket.. hogy ők egy kicsivel többet engedhetnek meg maguknak..
eddig azt hittem, hogy Zén és Vén kívűl nincs még olyan elveteműlt aki úgy beszélne a királlyal mintha együtt játszottak volna a homokozoóban..
erre jön Q.. :D eddig is tudtam, hogy tökös legény.. de most.. :))))))

Lehet Spoileres!!!!!!!!

uui.: a legjobb jelenetek a gyerekekkel kapcsolatosak voltak… amikor Q tisztába teszi a kicsit aki beeresztett a pelusba.. hatalmas lol..
és amikor V beszél … madarak?! Istenem :D

még mindig szeretem őket nagyon !! de ez a rész nem nyerte el a tetszésem… leginkább idegesített.. :/

13 hozzászólás
lustica>!
J. R. Ward: The Chosen

Jaj. csak jaj….
Elolvastam, befejeztem, de mennék azonnalban tovább, és most itt egy űr hogy mit is csináljak magammal. Ezt a részt kb annyira vártam mint a Psy/Changeling sorozat Sienna&Hawke könyvét, sötét rész, kilátástalanság, konfliktus a testvériségen belül. A vége kicsit viccesre és nyálasra sikeredett, de még így is imádtam :D

repe993 P>!
J. R. Ward: The Chosen

A könyvet még megjelenés előtt jegyeztem elő, és így fordulhatott elő az a fura eset, hogy az amazon szerint kettő is van nekem belőle, no de nem is ez a lényeg… Minden esetre, elég sokáig tartott, mire rászántam magam az olvasásra.
Ez után a rész után végképp megerősítést nyert bennem a meggyőződés, hogy a fogyasztói igények maguk alá gyűrték és megölték a BDB-univerzumot. Rengeteg párhuzamosan futó szál, mire az egyikben jutnánk valamire, egyből átugrunk egy másikra, és teljesen kizökkentve az olvasót a lendületből, vagy legalábbis engem.
Ezen kívül a történettel és az események alakulásával sem vagyok kibékülve, ahogy a hőseink személyiségfejlődésével sem. V úgy mozgatja a szálakat, hogy egy manipulátornak is becsületére válna, Qhuinn tisztára meg van huzatva spoiler, habár pszichopaták mindenhol vannak, csak róla nem gondoltam volna és Layla és Xcor egymásra találása sem váltotta be a hozzá fúzött reményeket.
A végét pedig egyáltalán nem értettem, miből jött egyáltalán a nagy egymásra borulás a Testvérek és Xcor bandája között, mert erősen kétlem, hogy egyetlen csetepaté képes hosszú évek ellenségeskedését helyére billenteni.
Amit pozitívumként tudok felmutatni, talán az egyetlent, hogy nem minden kapcsolat csupa móka és kacagás, és igenis dolgozni kell rajta és hőseinknek is megbotlanak olykor. Így aztán ez izgatott legjobban az egész történetben, hogy V & Jane hogy rendezik az ügyeiket, ha egyáltalán.

Történet: ★☆
Írásmód: ★☆
Felépítés/szerkesztés: ★☆
Külső megjelenés: ★☆


Népszerű idézetek

DarknessAngel >!

But there were a lot of times in life when you were dancing with the devil and had no idea evil was your partner. And you didn’t find out until it was too late.

Kapcsolódó szócikkek: Vishous
DarknessAngel >!

„…No matter what it takes, I’m going to prove that I love you and I need you and I want you—and that those kids are yours.”

Kapcsolódó szócikkek: Qhuinn
1 hozzászólás
DarknessAngel >!

If Blay heard that shit from Frozen one more time, he was going to let it goooooooooooo, all right.

7 hozzászólás
>!

“Well, well, well, romance is in the air,” he muttered.

Kapcsolódó szócikkek: Wrath
1 hozzászólás
Nüx_Játékterme>!

Butch and V were the Frick and Frack of the Brotherhood, the former human homicide cop and he son of the race's Creator, the good Catholic boy and the sexual deviant, the wardrobe addict and the tech tsar, united by a common devotion to the Boston Red Sox and a mutual respect and affection that knew no limit.

Kapcsolódó szócikkek: Butch O'Neal · Vishous
2 hozzászólás
DarknessAngel >!

V had stood on the periphery and admired his mate’s purpose. And commitment. And passion.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Jane Whitcomb · Vishous
loveQhuay>!

Normally, Lassiter was the kind of guy who was so upbeat most folks couldn’t decide whether to shoot him to put everyone out of their misery … or just grab some popcorn and a Coke and watch the show.
Because even if he pissed you off, it was always hella funny.

Kapcsolódó szócikkek: Lassiter
DarknessAngel >!

“Do you remember …” The male cleared his throat. “Do you remember back, like a million years ago, when you came over to my house after my dad—you know, after he went off on me?”
Blay looked down at the concrete floor between them. “There were a lot of nights like that. Which one?”
“Fair enough. But you were always there for me, you know. You’d sneak over, we’d hit PlayStation and chill. You were my salvation. You’re the only reason I’m alive right now. Why those kids even exist."

Kapcsolódó szócikkek: Blaylock · Qhuinn
4 hozzászólás
Fallen_Angel P>!

Eventually, V cursed. “I wish I knew what would help you, my brother. I mean, if you need a reassuring hug… I can probably pay someone to give you one.”

DarknessAngel >!

He looked over his shoulder. “You always know me, don’t you.”
His beautiful mate shook her blond head. “You have mysteries that still captivate me.”
As a sudden lust thickened his blood, Tohr released a pumping purr. “Midnight. You are mine, female.”

Chapter 11

Kapcsolódó szócikkek: Autumn · Tohrment

A sorozat következő kötete

The Black Dagger Brotherhood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: The Darkest Secret
Jennifer L. Armentrout: The Return
Richelle Mead: Frostbite
Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
Kresley Cole: No Rest for the Wicked
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Laurell K. Hamilton: Affliction
Jeaniene Frost: One Foot in the Grave