The ​Bourbon Kings (The Bourbon Kings 1.) 3 csillagozás

J. R. Ward: The Bourbon Kings J. R. Ward: The Bourbon Kings

The ​#1 New York Times bestselling author of the Black Dagger Brotherhood delivers the first novel in an enthralling new series set amid the shifting dynamics of a Southern family defined by wealth and privilege—and compromised by secrets, deceit, and scandal….

For generations, the Bradford family has worn the mantle of kings of the bourbon capital of the world. Their sustained wealth has afforded them prestige and privilege—as well as a hard-won division of class on their sprawling estate, Easterly. Upstairs, a dynasty that by all appearances plays by the rules of good fortune and good taste. Downstairs, the staff who work tirelessly to maintain the impeccable Bradford facade. And never the twain shall meet.

For Lizzie King, Easterly’s head gardener, crossing that divide nearly ruined her life. Falling in love with Tulane, the prodigal son of the bourbon dynasty, was nothing that she intended or wanted—and their bitter breakup only served to prove her instincts… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Piatkus, London, 2016
454 oldal · ISBN: 9780349409887
>!
New American Library, New York, 2015
400 oldal · ISBN: 9780451475268
>!
New American Library, New York, 2015
432 oldal · ASIN: B00OQSF90S

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Tulane 'Lane' Bradford · Lizzie King


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ƨɔɴом P>!
J. R. Ward: The Bourbon Kings

J.R.Ward a hosom, miota csak megismertem a nevet, nincs olyan honap, hogy legalabb egy konyvet ne olvassak el tole tudom, beteges, igy alapveto, hogy barmit hajlando vagyok elolvasni, amit csak ir…
Nos igy voltam ezzel a konyvvel. Alapjaraton ugy voltam vele, hogy jujj egy ujabb tortenet tole, de kozelrol sem vartam akkora lelkesedessel, mint mondjuk egy FTT kotetet.
Maga a tortenet engem kisertetiesen emlekeztetett Phury konyvere, illetve az ott tapasztalt erzeseimre. Tudjatok, ez a valahol meg erdekes is lenne, ha nem lenne ilyen a foszereplo, es a ket foszereplo kozott nem vennek egyertelmunek a kapcsolatot, hanem az szepen epitkezne. Az egesz csak elcsordogalt nekem, a tul sok drama kozepette, igy egyszeruen csak azt tudom mondani, mint az emlitett konyvnel: ezt a tortenetet nem nekem irta. Sajnalom.

17 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
J. R. Ward: The Bourbon Kings

Egy éve halogatom, hogy elolvassam a könyvet, már magam sem tudom, hogy miért. Hamarosan jön a folytatás, így rászántam magam, és nekiálltam.
Olvasás előtt annyit tudtam a könyvről, hogy családregény lesz, vámpírok és angyalok nélkül, tehát valami egészen már, mint amit J.R. Wardtól megszoktam.
Az elején nehezen melegedtünk össze, az első pár oldalt vagy háromszor kellett elolvasnom, mert nem kötött le, nem jutott el az agyamig, hogy mit olvasok. Ráadásul túl sok utalás, számomra – nyilvánvalóan – érthetetlen célzás volt, ami ahelyett, hogy kíváncsivá tett volna, inkább elvette a kedvemet az egésztől. Aztán néhány fejezet után egyszer csak belendült a történet, én meg szépen megint bedőltem Wardnak. Mert előre megfontolt, aljas módon megkedveltette velem a szereplőket, a sztorit meg úgy csavargatta, hogy a lehető legjobbat kihozza belőle.
Persze a végére itt maradtam a nyitott kérdésekkel, és a félbehagyott történettel, de ez nyilvánvaló volt, hiszen tudtam, hogy lesz folytatás. Ide nekem az Angels’ Share-t, de rögtön.

Nüx_Játékterme P>!
J. R. Ward: The Bourbon Kings

Wow! Wardnak egy új arcát ismertem meg ebben a könyvben, és nagyon megfogott.
Fontos, hogy az ember úgy olvassa, hogy ez NEM romantikus, nem erotikus-romantikus könyv. Inkább családregény, vagy családi dráma, max krimi. Ennek tudatában pedig nekem nem volt hiányérzetem a szerelmi szálakkal kapcsolatban.
Na de kezdem azzal, hogy mi nem tetszett a könyvben. Nem tetszett, hogy alig kapunk leírást a szereplőkről, vagy ha kapunk is, nagyon későn. Pl. Ginről több részletben derül ki, hogy hány éves, hány évesen szült, mennyi idős a gyereke. A 128. oldalon írják meg, hogy hány évesen lett anya. Ez késő. De kb. ennyit tudok mondani a negatívumokról.
Miért is tetszett?
Mert semmi nem volt az, aminek elsőre látszott! Marha jó csavarok voltak. spoiler
Imádtam, hogy Lizzie virágokkal foglalkozik. Meg Lizzie-t úgy általában nagyon szerettem. Valódi, tökös csaj.
Tetszett, hogy nem szirupos, elsőre szívdobbanós szerelemről olvasunk, hanem volt szeretőkről.
Gin… micsoda zűr! A Gin-Samuel T. szál nagyon nagyon jónak ígérkezik. Uhh, az a jelenetük, amikor vacsora előtt(?) majdnem… és aztán a szöveg, amit Samuel lenyom neki, hogy vacsora alatt mit fog művelni. Nagyon király jelenet volt.
Ginről pedig eszembe jutott az apjuk. A gyűlölt apjuk. DE! A Ginnel való veszekedésüknél sokszor nem tudtam nem igazat adni a „szemét rohadék” apának. Meg is mondja a fater őszintén, hogy „egyetlen módon tudok gondoskodni rólad, és úgy fogok is”. És basszus, igaza volt. Gin az utállak és a megvetleken kívül nem is tud mást reagálni. Szomorú, rossz sors ez egy gazdag család lánygyermekének, de a mocsadék öregnek igaza volt, hogy emlékeztette, hogy Ginnek nem csak jogai és igényei vannak, hanem kötelessége is. És Gin nem akart lemondani az életszínvonalról, annak pedig ára van. Természetesen ezzel párhuzamosan megszakadt érte a szívem, pláne Richard húzása(i) után. De a lényeg, hogy a gonosz figurát sem tudtam egyértelműen elítélni. Tetszett, hogy Ward árnyalta a képet. Nekem hihető volt a sok dráma, mert ilyen körökben ilyen kemény, érdekeken alapuló, intrikus az élet.
Az elkényeztetett gyerekek előbb-utóbb lebuktak egy-egy olyan mondattal, hogy „sosem volt munkám”, „nem értek semmihez”, „itt én vagyok a legnagyobb prioritás”.
Edward történetét nagyon nagyon szeretném már olvasni, és jó lenne Maxről is tudni valamit.
Az utolsó 100 oldalnál nem tudtam letenni, nagyon sok minden történt, és nagyon izgalmas volt!
Ráadásul az a sneak peek a végén a következő könyvből! Wow, szinte az egész Bourbon Kings (na jó, a végkifejlet) megcsavarodik tőle. Nagyon jó kis félig-meddig függővég lett belőle.
Nekem nagyon bejött a sztori, tetszett a szakmai része is, tetszett a krimis vonal benne, és persze a romi részek is. Szerintem nagyon jót alkotott ezzel Ward. Alig várom a folytatást.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

“Are you crying?” he whispered.

“No,” she choked out after a moment. “I’m not.”

“Are you lying?”

“Yes. I am.”

Kapcsolódó szócikkek: Lizzie King · Tulane 'Lane' Bradford
Cheril>!

He was a master at women, all right.

The bastard.

Kapcsolódó szócikkek: Tulane 'Lane' Bradford
Cheril>!

God, there were so many reasons Lane didn’t want to go back to Easterly. And not all of them were because of the woman he loved but had lost. He had to say, however . . . that Lizzie King remained at the top of that very long list.

Kapcsolódó szócikkek: Lizzie King · Tulane 'Lane' Bradford
Cheril>!

“Lane, even if I could get past everything— and I’m not saying I can— what exactly do you want from me?”

“Anything you’ll give me.”

Kapcsolódó szócikkek: Lizzie King · Tulane 'Lane' Bradford
Nüx_Játékterme P>!

„You are a Bradford through and through, capable only of consumption, but sometimes payment must be made…”

Szelén>!

In retrospect, she should have listened to that fear. Chosen that instinct over the incredible attraction.
Life wasn’t always that proactively wise, however.
Sometimes you didn’t heed the warning signs, and you put the pedal to the metal, and you went screaming around the blind turn.


A sorozat következő kötete

The Bourbon Kings sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Brianne: Vincent
L. J. Shen: Broken Knight
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Vi Keeland: The Rivals
Jennifer Probst: The Marriage Mistake
Erin Watt: Cracked Kingdom
Colleen Hoover: It Ends with Us