Perzselő ​vágy (Lánglovagok 1.) 30 csillagozás

J. R. Ward: Perzselő vágy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anne ​szenvedélye egész életében a tűzoltás volt. A rengeteg izmos, tetkós pasi között egyetlen lányként mindig is megállta a helyét. És ott volt az az egy bizonyos kolléga, Dannyboy, aki megbabonázó kék pillantásával már a kezdetektől felperzselte őt.
Azonban amikor egy raktártűz tragikus véget ér, és Anne elveszíti az egyik kezét, Danny pedig – aki saját maga mentése helyett csakis a lány életben tartásával törődött – számos súlyos sérüléssel kerül a kórházba, az életük egész más irányt vesz. A felgyógyulás után Danny az ivásba menekül, Anne pedig gyújtogatási nyomozónak képezteti ki magát, és próbál tiszta lappal indítani, elfeledve a régi barátokat, a régi életét, miközben a szíve még mindig a tűzoltásért dobog.
Persze a múltat nem lehet csak úgy kitörölni, és ahogyan Anne és Danny útjai újra keresztezik egymást, nem sokáig tagadhatják a köztük lévő őrült mágnesességet. Miközben próbálják meggyógyítani egymás lelkét és a sajátjukat is, annyi forró szexszel segítve… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Maxim, Szeged, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634991342 · Fordította: Stier Ágnes

Most olvassa 10

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 121

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Illatos_Hópehely P
J. R. Ward: Perzselő vágy

Itt most sajnos nem azt kaptam, amit megszoktam az általam idáig olvasott Ward könyvektől.
Nem mondanám rossznak, de nem is tökéletes, de azt nem tudom megmondani, hogy csak az volt a baja, hogy sorozat első része és még nem forrott ki teljesen.
A közepénél kicsit leült a sztori és úgy érzem, hogy nem lett teljesen kidolgozva. Számomra maradtak kérdések, pl: mi lett a polgármester üggyel, vagy pl a Ripkin üggyel, vagy ezek folytatódnak a következő részben ?
Aki olvasta az előzmény novellákat, segítsen egy picit. A pokoli esküvő 2 az ugye 2 órával a robbanás előtt volt, ez a könyv viszont három héttel az esküvő után kezdődik és a robbanás az elején van. Az egy másik robbanás?
A negatívumokat leszámítva azért várom a folytatást.

9 hozzászólás
>!
AniTiger MP
J. R. Ward: Perzselő vágy

Mindketten összezavarodtak. A múlt és a jelen összeütközött, a „normális”, az „örökké” és a „velem soha nem történhet meg” törött darabkáit hagyta az utcán.

Elképesztő ez a sztori ezekkel az erős és bátor tűzoltókkal, igazán torokszorító élmény volt. Mennyi tragédia fér el párszáz oldalban! Szerencsére a rengeteg drámát Anne és Danny szerelmének a története valamelyest feloldotta. A történetet nagyon élveztem, rendkívül izgalmas és fordulatos az elejétől a végéig. Szerintem az írónő rajongói nem fognak csalódni se a sztoriban, se a karakterekben – nagyon ütős lett a végeredmény. (Hol a folytatás?)

Kedvenc: Hamu részei, Tom változása

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/12/jrward-pe…

>!
Bitten
J. R. Ward: Perzselő vágy

A fiú, nem férfi!

A Wardra jellemző többszemszögű írásmódot ismerősként üdvözöltem. Magas felütéssel indul, talán túl magassal is. Ugyancsak az Ftthez kapcsolok vissza, sok szereplő – na már most ez nekünk azért jó mert több részre van kilátás. Szépen rakja az alapokat.
Falnak szaladok a „Hugi” megnevezéstől!
Nem egy Ftt, de kezdetnek megteszi.

Bevallom zavart a sok filmre és idegen névre való utalás – egykettö még lecsúszik de nekem már sok volt. Nem értem minek, hiszen mindig is szépen le tudta írni a szereplői vagy éppen a helyzet jellemzőit.

Andit nagyon hiányolom ……

Tetszik a borító bár a fiatalember képe inkább egy kohóban töltött munkaidejének momentumát hivatott bemutatni, mint sem egy tűzoltót :D

De itt van a polcon és várja testvéreit!
Csak egy kicsit legyetek igényesebbek spoiler és akkor jóban leszünk ;)

Érdemes megemlíteni Danny emocionális megnyilvánulásait, nekem tetszett. Jó volt olvasni!

10 hozzászólás
>!
turanett P
J. R. Ward: Perzselő vágy

Nem volt ez rossz,sőt. Még nem igazán olvastam az írónőtől. Valahogy mindig kimaradt. De most a borító és a fülszövet megfogott. Imádom a tűzoltókat. :D
Már az első pár fejezetnél tövig rágtam a körmöm. Nagyon durva, ami Anne-vel történt. Annyira izgultam, végig azt reméltem, hogy csak nem fog megtörténni, biztos, hogy Danny csak kitalál valami mást. A hideg futkosott a hátamon.
Ütős kis párost ismerhettem meg. Dannyboy! Rá nincsenek szavak. Egy szexi tűzoltó. Már ezért imádom. De azért több is van ott. Őt nagyon megkedveltem. Anne nagyon kemény csaj, csak, tálán túlontúl is. Az anyjával való kapcsolata fura volt nekem, de aztán minden kiderült. Sajnáltam az anyukáját. A bátyja és érdekes karakter. Kíváncsi lennék rá. Főleg, ha a polgármesterrel akadna össze. Remélem az ő keze nincs semmibe bennen.
Na meg ott van Hamu. Őt Imádtam. Kimeríti a cuki faktort. :D Hogy levette Dont a lábáról. „– Ha macska lenne, más lenne a helyzet. Nem szeretem a macskákat.”
Várom a folytatást! :)

7 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti
J. R. Ward: Perzselő vágy

Nekem tetszett ez a könyv! :)
Hozza Ward stílusát a sok szereplőjével, akikről kapunk információkat, nem csak be vannak lebegtetve.
A történet nagyon egyedi, tetszett ez a tűzoltós, nyomozós szál.
Talán egy kicsit jobban összeérhettek volna a nyomozás Szálai, de így is jó volt :)
A szereplők nem lettek kedvencek, de mind ketten nagyon erősek. Önfejűek, makacsok. Kitartóak. Igazi adrenalin függők és tökösek.
Együtt pedig nagyon hatékonyak, és hát szép part alkotnak.
Az első fejezetben történtek nagyon megrázták engem is. Fájt a szívem :(
Dannyt azért szívesen megismerném. Jó, ha van az embernek ilyen hűséges bajtársa! :)) Mondjuk Annet is szívesen a barátaim közt látnám! :)

Kaptunk egy édes kutyust Hamu személyében, akit szerintem jobb lett volna Ash-nek meghagyni, ismerve Ward beszédes keresztnév választását…
de így is jó volt :) ő az egyik kedvencem a történetben.
Szeretem ahogy Ward fűződik a kutyáihoz és ahogy megörökíti őket a könyveiben.

>!
ƨɔɴом P
J. R. Ward: Perzselő vágy

Ward a nem titkolt legkedvesebb írónőm a világon, és igazából én tökéletesen tudtam élvezni ezt a könyvét is. Persze bele lehetne menni, hogy mennyivel jobbakat írt már, de ami a célja volt azt nálam elérte. Egy kis dráma, egy kis nyomozás, egy kis fordulat, és romantika.
Danny karakterét bírtam, néha egy igazi p*cs volt, máskor meg kenyérre lehetett kenni, és szerintem semmi túlzó nem volt benne, ahogy Anne karakterében sem.
Anne amúgy meglepően jóra sikerült, és ha már hasonlítgatunk, akkor nekem FTT-ből Jane kezdeti jellemvonásai vannak meg benne. :)
911 sorozat után felüdülés volt egy ilyen történetet olvasni:D

>!
EditVagyok P
J. R. Ward: Perzselő vágy

"Kedvenc író, új sorozat. Faramuci helyzet…
Tudtam, hogy más lesz, de tudtam, hogy csak jó lehet.
Nekem J. R. Ward neve elég ahhoz, hogy biztos legyek benne, amit a kezemben tartok, az jó lesz. Szenvedélyes, izgalmas, meglepő és egyedi.

Most sem csalódtam benne. Ebben a történetben minden benne volt. Egy megtört pasi, egy összetört nő, fájdalom, titok, vágy, szórakozás.
És még valami, ami ritkán kerül bele ezekbe a könyvekbe… "

„Sikerült a könyvet úgy megírni, hogy benne éljek az életükben, de közben megismerjek mindenki mást is. Kíváncsi legyek rájuk, örüljek a találkozásoknak, meglepődjek a kiderülő titkokon. Voltak közöttük szórakoztatóak, meglepőek és fájdalmasak is.”

„Szeretem ezt a könyvet, imádom ezeket a színeket, és ha valaki kezébe is foghatja, feltétlenül nézze meg a belső borítóját is! Meseszép!”

Kicsit spoileres, hosszabb verzió ;p :
https://endiallthatiam.blogspot.com/2019/12/j-r-ward-pe…

>!
Momo89 P
J. R. Ward: Perzselő vágy

Ááá, kitöröltem az értékelést és nincs kedvem újra írni, szóval…
Ismét egy fantasztikus történet Ward tollából. Már alig várom a folytatást. spoiler spoiler

4 hozzászólás
>!
Fairymysz
J. R. Ward: Perzselő vágy

Meg kell mondanom, hogy iszonyatosan dühös vagyok! És nem az íróra, hanem a fordítóra és a kiadóra. És sajnos, annyira feldühített, hogy nem tudom az értékelést a jóval kezdeni. És ettől én sírok a legjobban.

Ez egy nagyon jó könyv, amiről sajnos azt kell mondanom, hogy a magyar kiadás tesz rosszá. És ez azért is dühít, mert először az ajándék novellát olvastam el és ott nem találkoztam akkora hibákkal, hogy azok kiverjék nálam a biztosítékot. Nem tudom, ugyanaz-e a fordító a novella és könyv esetében, de nem is érdekel.

Kezdjük akkor ott, hogy egy felnőtt férfit, egy tűzoltót, egy nagy darab, szexis pasit, hogy hívhatnak fiúnak vagy srácnak? Részemről egy férfi kb 20. éves koráig fiú, onnantól férfi. És itt nem az a gond, hogy ha azt mondja Anne, hogy elmegyek a fiúkkal/srácokkal inni. Nem, itt az a baj, hogy Anne fiúként emlegeti Dannyt. A férfit, akibe szerelmes. No comment!
Rengeteg szóismétlés van (volt olyan, hogy egy mondatban ott volt a szó és mellette egy másik szinonimája vagy formája – mintha a szerkesztő javasolt volna valamit és a végén benne maradt mindkettő). Betűcserék, betű kihagyások (konya, metroszexális). De ami még ezeknél is még inkább kiverte nálam a biztosítékot, az a nukleáris család volt. Először pislogtam is, hogy biztosan rosszul olvasom. De nem! Feketén-fehéren leírta a fordító, hogy Anne nukleáris családban nőtt fel! Csak sejtem, hogy az eredeti a nuclear family lett volna, ami kis vagy szűk családot jelent. És ez nem tűnt fel sem a fordítónak, sem a szerkesztőnek? Sajnálom, de nagyon. És bízom benne, hogy a sorozat következő köteteinél jobban odafigyelnek majd.

És most lássuk a könyvet magát: nagyon szerettem a történetet még inkább a szereplőket. És itt nem csak a főszereplőkre gondolok, hanem az egész tűzoltós bagázsra, kezdveTommal és bezárva Anne-nel és Dannyvel. Volt itt minden: szerelem, krimi, rejtély, dráma és humor. A könyv közepe táján kezdtem gyanakodni, ki lehet az egyik hunyó, de örülök annak, hogy nem derült ki minden és így a további kötetekben – remélhetőleg – tovább folytatódik a nyomozás. Érdekes volt belelátni a tűzoltók nem hétköznapi életébe és bizony sok negatív dolgot is megtudtam róluk. Szerettem, hogy a tragédia után a két főszereplő útja egy időre szétvált és, hogy a maguk módján próbálták túlélni és legyőzni a történteket. Dannynek mondjuk nem a legjobban sikerült, de szerencsére nagyon hamar összekapta magát és onnantól már azért drukkoltam, hogy jöjjenek már össze végre!

Kíváncsian várom a 499-esek többi tagjának történetét, legalábbis nagyon bízom benne, hogy Emilio, Tom, Duff, Doki és Chip mind, mind kapnak saját könyvet és megtudjuk az ő történetüket is. És a 617-es csapatból nagyon-nagyon izgatja a fantáziám Victor „Ropes” Rizzo. A SWAT-os Jacket már meg sem említem. Na jó, de igen! :)
Szóval, csak amiatt nem húztam le nagyon a könyvet, mert J. R. Ward nem tehet arról, hogy a magyar fordítás ennyire… nem tudom minősíteni. (És még így is van bennem egy olyan érzés, hogy túl jószívű voltam.)
Még egy dolog: a fülszövegre oda kellene figyelni. Szinte az egész sztorit lelőtte nekünk. És ez nem jó.

2 hozzászólás
>!
anesz P
J. R. Ward: Perzselő vágy

Egyhúzóra elolvastam. Az írónő legjobb könyveit idézi. Van itt minden: romantika, krimi, izgalom. Meg persze a tűzoltók ismeretlen világa. Sok-sok potenciális szereplő vár még saját könyvre, úgy érzem.
Jól elbánt Ward a főszereplőivel az elején, nagyon érdekes volt látni, ki hogyan birkózik meg a testi-lelki sérüléseivel. A borító nem igazán tetszett. Viszont a tartalom kárpótol mindenért. Öröm volt olvasni minden sorát…


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

– Tégy meg egy szívességet, és ne edd meg az anyámat, jó?

236. oldal, 26. (Maxim, 2019)

>!
Nikodéme

– Ha patadobogást hall, ne gondoljon azonnal zebrákra!

149. oldal

>!
EditVagyok P

– Akkor miért helyezel vissza a szolgálatba?
– Ha arra várnék, hogy minden tűzoltóm igazolást kapjon a jó mentális állapotáról, tűzoltók nélküli tűzoltóautóim lennének, fecskendőim, amiket nincs, aki tartson, és létráim, amikre nincs, aki felmásszon.

243. oldal

>!
EditVagyok P

Az erő csak akkor létezik, ha próbára teszik, és esküszöm, te erősebb vagy, mint hiszed.

360. oldal

>!
EditVagyok P

Az ember túlélő, vagy áldozat lesz.

428. oldal

>!
turanett P

– Ha macska lenne, más lenne a helyzet. Nem szeretem a macskákat.

>!
turanett P

Tom leereszkedett a kanapéra, aztán egyből felállt, és kivette a fegyvert a párna alól.
– Van engedélyed a biztonsági rendszeredhez?
– Nincs. – Vic újra kinyújtotta a lábát. – És sorozatszáma sincs. Fel kell jelentened.
– Nem. – A parancsnok átadta a fegyvert. – Unom a papírmunkát. Csak ne lőj le senkit, amíg itt vagyok!
– Vettem.

>!
EditVagyok P

Ha az ember mindig másoktól vár megerősítést, azt mindig elvehették tőle, ha akarták. A legbiztonságosabb út, mint mindig, az, ha saját magunkban bízunk

317. oldal

>!
EditVagyok P

Az erő néha nem az ellenállásban rejlik, hanem hogy letesszük a fegyvert egy olyan ellenséggel szemben, amit mi magunk teremtettünk.

380. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Lisa Kleypas: Az ördög télen
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
J. A. Redmerski: A soha határa
Emma Chase: Behálózva
Christina Lauren: Gyönyörű játékos