Perzselő ​vágy (Lánglovagok 1.) 165 csillagozás

J. R. Ward: Perzselő vágy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anne ​szenvedélye egész életében a tűzoltás volt. A rengeteg izmos, tetkós pasi között egyetlen lányként mindig is megállta a helyét. És ott volt az az egy bizonyos kolléga, Dannyboy, aki megbabonázó kék pillantásával már a kezdetektől felperzselte őt.
Azonban amikor egy raktártűz tragikus véget ér, és Anne elveszíti az egyik kezét, Danny pedig – aki saját maga mentése helyett csakis a lány életben tartásával törődött – számos súlyos sérüléssel kerül a kórházba, az életük egész más irányt vesz. A felgyógyulás után Danny az ivásba menekül, Anne pedig gyújtogatási nyomozónak képezteti ki magát, és próbál tiszta lappal indítani, elfeledve a régi barátokat, a régi életét, miközben a szíve még mindig a tűzoltásért dobog.
Persze a múltat nem lehet csak úgy kitörölni, és ahogyan Anne és Danny útjai újra keresztezik egymást, nem sokáig tagadhatják a köztük lévő őrült mágnesességet. Miközben próbálják meggyógyítani egymás lelkét és a sajátjukat is, annyi forró szexszel segítve… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Passion válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634991342 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2019
448 oldal · ISBN: StierÁgnes · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Maguire · Anne Ashburn · Don Marshall · Tom Ashburn · Vic Rizzo


Kedvencelte 4

Most olvassa 13

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Illatos_Hópehely P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Itt most sajnos nem azt kaptam, amit megszoktam az általam idáig olvasott Ward könyvektől.
Nem mondanám rossznak, de nem is tökéletes, de azt nem tudom megmondani, hogy csak az volt a baja, hogy sorozat első része és még nem forrott ki teljesen.
A közepénél kicsit leült a sztori és úgy érzem, hogy nem lett teljesen kidolgozva. Számomra maradtak kérdések, pl: mi lett a polgármester üggyel, vagy pl a Ripkin üggyel, vagy ezek folytatódnak a következő részben ?
Aki olvasta az előzmény novellákat, segítsen egy picit. A pokoli esküvő 2 az ugye 2 órával a robbanás előtt volt, ez a könyv viszont három héttel az esküvő után kezdődik és a robbanás az elején van. Az egy másik robbanás?
A negatívumokat leszámítva azért várom a folytatást.

9 hozzászólás
Sippancs P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Nem volt ez rossz sorozatindító, de itt-ott picit darabosnak éreztem. Nem tudom, hogy ez kinek a sara, az írónőé vagy a fordítóé, mindenesetre engem néhol kizökkentett az olvasásból. Egyébként a karakterekkel minden oké volt, volt jó és rossz, izgalom és szerelem, cukiság (Hamu) és tesztoszteron-túltengés, és az elmaradhatatlan Ward stílus is érződött a cselekményen. És hogy én kinek a történetét szeretném folytatásként? Naná, hogy Emilióét!
(Azt csak úgy zárójelesen jegyzem meg, hogy senki ne kérdezze tőlem, hogy melyik tűzoltónak mi a beceneve, a rendfokozata vagy az egysége, mert ahhoz már az első oldaltól kezdve jegyzetelnem kellett volna. :))

Enikő_Darai_Enii P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Tagadhatatlan, igazi Ward könyv. Hozza a megszokott írásmódot, a rengeteg szereplőt és minden mást is, amit már például az FTT-ben megismerhettünk.
Borzasztó erősen indított a kötet, az első pár fejezet egyszerre borzasztott el, csalt könnyeket a szemembe és váltott ki belőlem megannyi érzést ezeken kívül. Elgondolkodtatott, hogy hasonló helyzetben mit tennék, mi lenne a helyes döntés.
Anne-t kicsit talán jobban megkedveltem, mint Danny-t, de nincs sokkal lemaradva a férfi. Mindketten önfejűek, de mindent szívvel-lélekkel csinálnak. Amennyire egymás ellentétei, annyira vonzzák egymást.
A mellékszereplőink többsége szintén szimpatikus, érdekes volt és pont emiatt szerintem biztosan számíthatunk még sorozatfolytató kötetekre.
Tisztában vagyok a hibáival, mégis, mivel ez egy tipikus, olvasmányos Ward történet volt, gondolkodtam, hogy megadom az 5 csillagot, ám van, ami felett nem tudok szemet hunyni, így picivel, de lecsúszott róla.

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Nagyon nem ezt vártam a könyvtől. Az eleje annyira érdekesen és sokkolóan indított. Imádtam minden percét. Később viszont már kissé lassúbb lett, de még mindig érdekelt, hogy vajon mi lesz majd Danny és Anne kapcsolatával. Mint kiderült, katasztrófa lett az egész. Alig parázslott köztük valami. Tényleg csak egy apró szikra, ami egy romantikus könyvnél kb. semmi. A két előzménynovella sokkal érdekesebb volt, mint a könyv. A végére Ward próbálta felpörgetni a dolgokat, de engem addigra már sajna elveszített.
Ez most csak egy nagyon gyönge hármas lett.

AniTiger P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Mindketten összezavarodtak. A múlt és a jelen összeütközött, a „normális”, az „örökké” és a „velem soha nem történhet meg” törött darabkáit hagyta az utcán.

Elképesztő ez a sztori ezekkel az erős és bátor tűzoltókkal, igazán torokszorító élmény volt. Mennyi tragédia fér el párszáz oldalban! Szerencsére a rengeteg drámát Anne és Danny szerelmének a története valamelyest feloldotta. A történetet nagyon élveztem, rendkívül izgalmas és fordulatos az elejétől a végéig. Szerintem az írónő rajongói nem fognak csalódni se a sztoriban, se a karakterekben – nagyon ütős lett a végeredmény. (Hol a folytatás?)

Kedvenc: Hamu részei, Tom változása

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/12/jrward-pe…

Zsuzsanna_Makai>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Valamiért most beakadt nekem Ward. Nagyon rövid idôn belül ez már a harmadik könyv, amit olvastam tôle.
Úgy futottam neki, h nem olvastam el, mirôl szól, csak borító alapján tippeltem meg, aztán kb a harmadánál jártam, amikor megnéztem a címkéket, azt hittem félre vezettem magam, de a címkék azt a feltételezésemet támasztották alá.
Nagyon kemény volt az eleje! De nagyon jó!
Tetszett az alapötlet, a sztori, a kivitelezés. És persze a kutya. Azt hittem anyu is beleszeret, és neki is lesz kutyája a végére.
Tetszett, h Danny, és Anne felépülése, fejlôdése is lépésrôl lépésre lett leírva. Tetszett Anne új fônöke, aki úgy támogatta, hogy meg is húzta a határokat, a szövege is jó volt, a 'most éppen megint ki akarom rúgni' volt az egyik kedvencem.
Persze, az anya kérdésnek is örültem, hogy Anne tudott nyitni, és „elengedni”.

Bitten>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

A fiú, nem férfi!

A Wardra jellemző többszemszögű írásmódot ismerősként üdvözöltem. Magas felütéssel indul, talán túl magassal is. Ugyancsak az Ftthez kapcsolok vissza, sok szereplő – na már most ez nekünk azért jó mert több részre van kilátás. Szépen rakja az alapokat.
Falnak szaladok a „Hugi” megnevezéstől!
Nem egy Ftt, de kezdetnek megteszi.

Bevallom zavart a sok filmre és idegen névre való utalás – egykettö még lecsúszik de nekem már sok volt. Nem értem minek, hiszen mindig is szépen le tudta írni a szereplői vagy éppen a helyzet jellemzőit.

Andit nagyon hiányolom ……

Tetszik a borító bár a fiatalember képe inkább egy kohóban töltött munkaidejének momentumát hivatott bemutatni, mint sem egy tűzoltót :D

De itt van a polcon és várja testvéreit!
Csak egy kicsit legyetek igényesebbek spoiler és akkor jóban leszünk ;)

Érdemes megemlíteni Danny emocionális megnyilvánulásait, nekem tetszett. Jó volt olvasni!

10 hozzászólás
Zso89 P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Számomra ismeretlenek voltak az írónő könyvei,sőt nem is olvastam még tőle,viszont tudtam hogy fantasy a fő témája,amit nem olvasok.
Viszont amikor megláttam a borítót,eldöntöttem hogy ez kell nekem akár fantasy akár nem.☺️
Beleszerettem a borítóba.❤
A fülszöveg nagyon kíváncsivá tett,és amikor láttam hogy nem fantasy témájú a könyv repestem az örömtől.

A váltott szemszögek a gyengém,itt nem az volt,de hamar megszoktam ezt a fajta írásmódot.

Olvastam már tűzoltós történeteket,de ez valahogy mègis más volt.
Tetszett az alaptörténet,bár már az elején elpityeredtem….
Nem volt egy könnyed sztori az már biztos.

Anne egy belevaló,kitartó,tökös csaj aki határozottan szimpatikus volt.
Ha csak a munkájából indulunk ki nem egy hétköznapi nőszemély.
Csodáltam a kitartását,és ahogyan „túlélt”.

DannyDannyDanny ❤❤❤
Egyelek meg reggelire mind a százkilencvennyolc centiddel együtt.
Imádtalak,bár azt hiszem hogy létra kellett volna hozzád hogy megmásszalak,na de sebaj.☺️☺️☺️
Egy csupaszív pasi vagy,helyesbítek egy csupaszív hegyomlás.❤
Egy kitartó,segítőkész,határozott pasi vagy de az önpusztítás nem igazán sorolható a pozitív tulajdonságaid közé.

Mindketten szereztek testi és lelki sebeket egyaránt,de egymásra volt szükségük hogy beforrjanak azok a sebek,legalábbis hogy elviselhető legyen.
Imádtam a párosukat.

Viszont csak 4,5 csillagot adok a könyvre.
Néhol nagyon részletesre sikerült a leírás,amit egy-két helyen indokolatlannak tartottam.
Ami viszont jobban érdekelt volna azon átsiklottunk.
A befejezéssel sem vagyok elégedett.
Azt hittem több mindenre fény derül Anne nyomozása során de mivel sorozat lesz gondolom viszi tovább az írónő a sztorit.
Kíváncsian várom a folytatást.

kocybaba P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Ha a szívemre teszem a kezem és őszinte akarok lenni, akkor ezt most nem annyira feküdt, hiába is próbálkoztam. Az rendkívül erős kezdés és ütős befejezés között sokszor döcögött a könyv. Anne és Danny kapcsolatát maga alá temette a sok szereplő, a számos megkezdett szál, a családi kapcsolatok kibogozásába, a munkahelyi dráma. A sokrétűsége többször is megakasztott, és bár alapvetően nem voltak rossz párosítás, a vonzalom sem hiányzott közülük és a belső vívódásuk megalapozott volt, mégsem nőttek hozzám. A tűzoltós világ és Hamu kutya húzta feljebb a történetet, valamint a Ward iránti elfogultságom.

2 hozzászólás
tmezo P>!
J. R. Ward: Perzselő vágy

Első olvasásom volt a szerzőtől, és tetszett a stílusa. Jól alkotta meg a karaktereket, szimpatikus volt mind a női, mind a férfi főszereplő. A közeg pedig magával ragadott, izgalmas volt a tűzoltók életébe belelátni.
Nagyon erőteljes volt a kezdés, elég sokkoló volt a tűzben rekedni, és a kiutat keresni.
Érdekes volt aztán ki, hogy dolgozta fel ezt a sokkot, hogyan folytatódott a szereplők élete, mennyire volt ez a szerencsétlenség hatással a személyiségükre.
Kellemes volt a szerelmi kapcsolat alakulása, nem volt sem rózsaszín, sem nyálas. Úgy gondolom pont annyi volt benne a romantika, amennyi kellett.
Az izgalom folyamatosan meg volt a tűzesetek kapcsán is, és a nyomozások során is.
Jól szórakoztam, szívesen olvasnám a folytatásokat.


Népszerű idézetek

EditVagyok P>!

Az erő néha nem az ellenállásban rejlik, hanem hogy letesszük a fegyvert egy olyan ellenséggel szemben, amit mi magunk teremtettünk.

380. oldal

shadowhunter1975 P>!

– Tégy meg egy szívességet, és ne edd meg az anyámat, jó?

236. oldal, 26. (Maxim, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Anne Ashburn
1 hozzászólás
Ruby>!

– Nem vagyok jó hallgatóság, szar tanácsokat adok és annyi bennem az együttérzés, mint egy vadászkésben, de persze, mindenképpen, hadd legyek a terapeutád!

301. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vadászkés
Zitussh>!

Az élet már csak ilyen. A szokás és a rutin miatt állandónak érezzük a dolgokat, de ez csupán az ismétlődés nagyon törékeny talapzatán álló illúzió volt. A változásban és a káoszban sokkal nagyobb eséllyel bízhatunk.

177. oldal

EditVagyok P>!

A múlt és a jelen összeütközött, a „normális”, az „örökké” és a „velem soha nem történhet meg” törött darabkáit hagyta az utcán.

177. oldal

EditVagyok P>!

– Azt hiszem, azoknak, akik túlélik, kell egy aha-pillanat – folytatta csendesen – , amikor felszáll a köd, és rájössz, hogy vannak dolgok, amik miatt érdemes élni, és célok, amikért érdemes küzdeni. Még ha mások is, mint amik korábban motiváltak.

228. oldal

EditVagyok P>!

– Akkor miért helyezel vissza a szolgálatba?
– Ha arra várnék, hogy minden tűzoltóm igazolást kapjon a jó mentális állapotáról, tűzoltók nélküli tűzoltóautóim lennének, fecskendőim, amiket nincs, aki tartson, és létráim, amikre nincs, aki felmásszon.

243. oldal

Marcsi061>!

Telt az idő, rajta hagyta a nyomát, mulandó szépség és hasznosság képében beszedte az adókat és bírságokat.

358. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Sparrow
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Julie Garwood: Szívtipró
Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék
Meredith Wild: Hardwired
Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat